Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 05:21:57
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 51 52 54 55 ... 71
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sukob nauke i religije  (Pročitano 229956 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Za Muhameda se vezuje podatak da je bio nepismen pa je malo čudno da je sam stvorio izvanredno delo, čiju umetničku vrednost ne možemo osporiti. Pored toga u Kuranu su sadržani mnogi podaci iz hemije, biologije, fizike i drugih nauka koji i najučenijim ljudima tog vremena nisu bili poznati. Već su otkriveni u zadnjih 100-200 godina. Takve stvari me navode na mišljenje da to nisu samo reči običnog čoveka.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.62
Мухамед није сам писао Куран, када су стизале проповеди, они што су били са њим узели би и записивали оно што је говорио. То је све после његове смрти састављено у једну свету књигу - Куран.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Mislim da je to urađeno dok je bio živ. Da je slagano je istina. Na primer prvi ajeti se nalaze pri kraju Kurana.
IP sačuvana
social share
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Za Muhameda se vezuje podatak da je bio nepismen pa je malo čudno da je sam stvorio izvanredno delo, čiju umetničku vrednost ne možemo osporiti.
Da neko nepismen pravi takvo delo,nije dokaz da je to od Boga.Ni plemena Maje,Inke i Azteka u Americi nisu bili mnogo pismeniji,nije se Bog objavljivao kroz njih,pa su ipak njihovi spisi i ostale podatke koje su ostavili,samo na sadašnjem tehnološkom nivou mogli da razumemo.Jako mnogo dokaza ima da su njihovi podaci toliko tačni,da to samo naša tehnologija mogla tu preciznost dokazati i potvrditi.Koliko je to čudno,ako već govorimo o čudu,čiji vrednost još manje možemo osporiti.
A gde su ostali ljudi koji iako nisu bili pismeni,objavljivali neverovatne stvari,i bili daleko ispred svog vremena.
« Poslednja izmena: 24. Dec 2008, 16:09:52 od Pirox »
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Ne zaboravi i Sumere. Da li su do svojih saznaja na primer o broju planeta, o galaktičkim ciklusima došli sami gledanjem u nebo ili su ih dobili od nekog. Evo mi tek sa savremenom tehnologijom otkrivamo stvari koje su oni znali nekoliko hiljada godina ranije.
IP sačuvana
social share
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Tačno.Sumeri su mogli dobiti informacije od naših braća iz drugih nivoa univerzuma.I bilo bi mnogo pogrešno bilo kog Sumera proglasiti prorokom zbog informacija koje su dobili neposredno,ili preko njihovih spisa osnovati neku religiju ili versku zajednicu.
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2178
Zastava Srbija, Sjenica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Apple iPhone 5
Muhammed s.a.w.s. nije umeo da pise i cita sto znaci da je bio nepismen. Objava od Boga mu je dolazila i on je pamtio ono sto bi Bog rekao a kasnije bi pricao svojim drugovima (ashabima-apostolima) ono sto mu je Bog rekao. Znaci Muhammed s.a.w.s nije uopste pisao knjigu Kur'an vec samo bio njegov prenosiocda se knjiga prenese sa nebesa na Zemlju. Postoji ocit dokaz da Muhammed s.a.w.s nije mogao da pise knjigu jer nije znao buducnost. Bog je u Kur'anu naveo da ce Muhammedova s.a.w.s (malobrojna) vojska poraziti mnogobrojne musrike. To je Bog objavio pre nego sto je bitka uopste trebala da se desi.
U Kur'anu se na dosta mesta spominje vaznost nauke. (I tvoje mastilo kojim se poducavas i sa kojim pises vredno je isto koliko i sehidska krv). Pre nekoliko godina Americki istrazivaci su otkrili da se mesec (davno) raspolovio na pola i opet sastavio, sto u Kur'anu pise da je to Mu'dziza (dokaz) da je Bog jedan. Takodje postoje i hadisi ( stvari koje je Muhammed s.a.w.s preporucio ili zabranio ili sutnjom odobrio)  u kome se kaze da, eto na primer (pade mi na pamet  Smile) ) nije lepo duvati (puhati) u hranu ako je vruca, jer bakterije iz pluca mogu lako otici u zeludac. Takodje je preporucio da se ne jede kao i ne pije stojeci sto dovodi do zgrusavanja krvi u kapilarima.
Postoji jos dosta primera u kome je nauka i religija u "jednom paketu"
Nadam se da ste me razumeli.
Pozdrav!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 202
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
U kur"anu stoji:
"MI smo nebo moći svojoj sazdali, i Mi smo, uistinu oni koji ga šire"

Riječ “nebo”, koja se spominje u aktualnomajetu, na mnogo mjesta u Kur”anu koristi se u
značenjima svemira i vasione. I u ovom slučaju upotrijebljena je u istom značenju. Kur”an je,
dakle, već obznanio da se kosmos širi, a to ječinjenica do koje je danas došla i nauka.
Ruski fizičar Aleksander Fridmann i belgijski kosmolog Georges Lemaitre početkom ovog stoljeća teoretski su proračunali da  je kosmos u stalnom pokretu i da se širi .
Ova činjenica je, također, i dokazana određenim posmatranjima provedenim 1929. godine.
 Američki astronomEdwin Hubble je, analiziranjem svemira uz pomoć
ogromnog teleskopa, otkrio da su zvijezde i galaksije u konstantnom udaljavanju jedna od druge.

Citat
"Zar ne znaju nevjernici da su nebesa i Zemlja bili jedna cjelina, pa smo ih Mi raskomadali, i da Mi od vode sve živo stvaramo? I zar neće vjerovati?" (sura 21:30)

Citat
Ko to oni.Zar ima više Bogova.Drugo,zašto bi cepali i komadali nebo,kada je osobina Boga je sjedinjenje,spajanje.
Znam da je ovo čudno za onoga ko ne poznaje pravila i gramatiku arapskog jezika.Ja takođe neznam arapski niti gramatiku ali mi je poznata ova činjenica i vjeruj da raspravljamo o nečemu što Kur"anu ne mogu da zamere ni najveći protivnici Islama.
U arapskom jeziku imamo dvije vrste množine kao i u hebrejskom, imamo množinu količine i množinu poštovanja i ovo  MI predstavlja množinu poštovanja.
A što se tiče samog Kur"anskog ajeta on je  objašnjenja o tome kako je nastao univerzum, i on je u potpunosti u skladu sa naukom.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 202
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
Citat
Мухамед није сам писао Куран, када су стизале проповеди, они што су били са њим узели би и записивали оно што је говорио. То је све после његове смрти састављено у једну свету књигу - Куран.
Zamisli samo da je u jednoj bici, malo poslije smrti Poslanika poginulo 80 hafiza (zna Kur"an napamet) Kur"ana.
A sam Poslanik a.s je bio prvi hafiz kur"ana.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2178
Zastava Srbija, Sjenica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Apple iPhone 5
Koristi opciju Izmeni  Smile
U Kur'anu se mnozina Mi odnosi na Boga i meleke (andjele)...
Ma ima mnogo primera koji govore o spoju religije i nauke. U tesnoj su oni povezanosti. Takodje, ta nauka moze da bude predmet zloupotrebe protiv religije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 51 52 54 55 ... 71
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 05:21:57
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.044 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.