Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 12:24:22
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 71
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sukob nauke i religije  (Pročitano 230620 puta)
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 18
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.10
Ja samo ne znam da li musko zenski princip vazi i za pedere i lezbejke.Neka mi to neko od vas filozofa objasni...??
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.10
Npr. pojam morala, ima zaista uzvisenu svrhu, i smatram da  mora biti  podloga svakog  zivota najpribliznijeg  normalnom i duhovnom. Tako da mi zaista nije potrebno da mi neko ispira sivu masu sa neobjasnjivim pojavama, da bih bila moralista!  Smile
Religije su samo u svoja ucenja uzele elemente morala koji je nastao sa prvom iskrom svijesti kod ljudskih bica. Ja na moral gledam kao na evolutivnu prednost kroz koju se ljudska svijest i delanje razvija, ali duga je to prica....
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1059
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.10
Npr. pojam morala, ima zaista uzvisenu svrhu, i smatram da  mora biti  podloga svakog  zivota najpribliznijeg  normalnom i duhovnom. Tako da mi zaista nije potrebno da mi neko ispira sivu masu sa neobjasnjivim pojavama, da bih bila moralista!  Smile
Religije su samo u svoja ucenja uzele elemente morala koji je nastao sa prvom iskrom svijesti kod ljudskih bica. Ja na moral gledam kao na evolutivnu prednost kroz koju se ljudska svijest i delanje razvija, ali duga je to prica....

Naprotiv religija objasnjava svrhu postojanja iste svesti i vrhovni cilj,nije to sve tako prosto kako ti mislis.A sto se tice "crnih rupa",e pa njih ima u svakoj veri i za njih je niko drugi odgovoran do ljudi koji su prepravljali reci svetaca kako im se htelo i stvarali glupe zakone.Niko nije potpuno u pravu imamo mi jos puno da doguramo da bi smo poceli da shvatamo neke stvari.Po tvom dosadasnjem opisivanju vere crkva tera sve ljude da budu ziloti(sto naravno nije moguce jer se nasa crkva ne slaze sa njima).Gledaj osnovu vere,a ne neke nevazne gluposti pored.Primer gluposti kod katolika je naprimer to sto ako papi doneses dosta love on ce ti oprostiti u ime boga,sta je sad tu papa ko neki faraon pa da on odlucuje u ime boga.Ne ide to tako.Sve jedno skrenuh u off topic.
Ehh da je Ajnstajn pociveo malo vise mogao bi napokon da napise tu krajnu teoriju i dokaze postojanje boga,a onda ova tema ne bi ni postojala.
IP sačuvana
social share

Edit by ziledin: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.10

Naprotiv religija objasnjava svrhu postojanja iste svesti i vrhovni cilj,nije to sve tako prosto kako ti mislis.A sto se tice "crnih rupa",e pa njih ima u svakoj veri i za njih je niko drugi odgovoran do ljudi koji su prepravljali reci svetaca kako im se htelo i stvarali glupe zakone.Niko nije potpuno u pravu imamo mi jos puno da doguramo da bi smo poceli da shvatamo neke stvari.Po tvom dosadasnjem opisivanju vere crkva tera sve ljude da budu ziloti(sto naravno nije moguce jer se nasa crkva ne slaze sa njima).Gledaj osnovu vere,a ne neke nevazne gluposti pored.Primer gluposti kod katolika je naprimer to sto ako papi doneses dosta love on ce ti oprostiti u ime boga,sta je sad tu papa ko neki faraon pa da on odlucuje u ime boga.Ne ide to tako.Sve jedno skrenuh u off topic.
Ehh da je Ajnstajn pociveo malo vise mogao bi napokon da napise tu krajnu teoriju i dokaze postojanje boga,a onda ova tema ne bi ni postojala.
Religija nije u stanju da objasni nista, ni sebe, a kamoli tako slozeno pitanje kao sto je moral. Sto se tice Anstajna, prirodnjaci nemaju istu sliku Boga kao teisti, tako, da je nastavio, bio bi samo jedan u nizu "ludih naucnika"...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ko pre devojci, sam u nju upada

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11157
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla Flock 0.9.1.3
mob
Samsung Galaxy S10
Religija nije u stanju da objasni nista, ni sebe, a kamoli tako slozeno pitanje kao sto je moral.

Ma daj, bre.......
'Ajd mogu prihvatiti da neki religijsko-moralni pogledi danas teško piju vodu, tipa položaj žene u društvu, to mi prvo pada na pamet, ali reći da religija ne uči ljude moralu, plemenitosti i poniznosti je - prilično gruba izjava, da ne kažem nešto teže, bar meni zvuči neozbiljno.
IP sačuvana
social share
Isterajte zlo iz žena. Uterajte im dobro!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.10
Religija nije u stanju da objasni nista, ni sebe, a kamoli tako slozeno pitanje kao sto je moral.

Ma daj, bre.......
'Ajd mogu prihvatiti da neki religijsko-moralni pogledi danas teško piju vodu, tipa položaj žene u društvu, to mi prvo pada na pamet, ali reći da religija ne uči ljude moralu, plemenitosti i poniznosti je - prilično gruba izjava, da ne kažem nešto teže, bar meni zvuči neozbiljno.
Nekom treba religija da ga uci moralu, nekom ne...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
  nekad bese religija, danas politika... sve je izmisljeno da bi manjina vladala nad vecinom. Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1059
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11

Religija nije u stanju da objasni nista, ni sebe, a kamoli tako slozeno pitanje kao sto je moral. Sto se tice Anstajna, prirodnjaci nemaju istu sliku Boga kao teisti, tako, da je nastavio, bio bi samo jedan u nizu "ludih naucnika"...

E zbog toga nauka skracuje svoj vidik izbacujuci takve stvari i zanemarujuci ih.Kada bi se u sadasnje vreme desilo neko pravo cudo,naucnici bi izbacili 1000 nekih totalno nepovezanih teorija umesto da priznaju da je to cudio stvarnost,cemu to skracivanje vidika.Zar naucnik ne bi trebao da istrazi svaki ugao,a ne da zanemaruje ono sto vecina smatra da nije istina.
IP sačuvana
social share

Edit by ziledin: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Love me or hate me...J'm still gonna shineeeee!!!

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 93
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 6233
Vecina , zato sto vise njih prihvata ono sto im se servira na posluzavniku.. Smile  Nauka ne zalazi toliko u religiju..zato sto se nauka bazira na cinjenicama!!!ali nije tacno da se ne bavi time, zasto onda imamo metafiziku?? ali, naravno religija se nikada nece dokazati, Isus nikada nece sici na Zemlju, jer nista od toga nije istina  Smile , a bas zbog toga sto ne mozemo da kazemo da je to corpus delict, crkva toliko insistira na Verovanju!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1059
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Ali treba dokazati da nije istina takodje,zato postoji vera.Kada bi smo svi znali sta nas gore ceka doslo bi do stanja neprirodnosti,neko bi se pravio da je dobar,kad u stvari nije.To je caka Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 71
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 12:24:22
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.091 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.