Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Avg 2025, 22:53:51
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 27 28 30 31 ... 71
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sukob nauke i religije  (Pročitano 230557 puta)
Ucesnik diskusija

Love me or hate me...J'm still gonna shineeeee!!!

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 93
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Nokia 6233
Crkva i njene DOGME! zar vi zaista mislite da bi one bile potrebne da je sve to istina??..mada smatram da ima i nekih dobrih namera u osmisljavanju Sedam bozijih zapovesti.. mada po svom primeru Tvrdim da ateista moze biti veci moralista od vernika! Crkva je oduvek pokusavala da nametne svoja shvatanja, iako bezgranicno pogresna bila(Zemlja Ravna ploca!  Smiley 1 )
Nauka iznad svega!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1059
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.10
I ja sam za nauku ali sam i za religiju,mislim da nauka nije jos stigla do tog stepena da razume religiju,a niti se vecina naucnika danas trudi da istrazuje to podrucje(cast izuzecima).Ali nikad necu razumeti ateiste kako mogu jednostavno da misle da nema zivota posle smrti,mislim ne moze da bude bas nista ako se potrudis da razmislis shvatices da ipak ima nesto iako nisi cuo za ikakvu religiju,nisu valjda dzabe svi narodi oko sveta kroz istoriju dolazili do slicnog shvatanja na ovaj nacin.Ne krivim one koji ne razmisljaju o tome ali one koje razmisljaju i ne opet ne shvate.....ne razumem.....
IP sačuvana
social share

Edit by ziledin: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 93
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.10
mob
Nokia 6233
Ne zelim da verujem u postojanje posle smrti, samo da bi mi bilo lakse, jer ja se SMRTI ne bojim!!!!!!! Smile  i opet ni ja ne razumem kako ti nisi mogao da shvatis kako je religija uopste i nastala!!! A prvi koreni njenog postojanja bili su upravo u STRAHU! od munja i gromova... ponavljam ima i dobrih stvari u ostvarivanju Biblije, koja je pored svega, naravno , sovinisticka! ,zena nastala od rebra  Smiley 1, ali vrlo poucna i naravno vredna prve pozicije na listi najcitanijih knjiga! ali , opet ne dopustam ispiranje mozga ni u kom smislu! i ako je evidentirano da se radjaju deca sa repom, onda je potrebno biti vise nego slep i ne videti pravu istinu!  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Znam čoveka ...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11717
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ne zelim da verujem u postojanje posle smrti, samo da bi mi bilo lakse, jer ja se SMRTI ne bojim!!!!!!! Smile i opet ni ja ne razumem kako ti nisi mogao da shvatis kako je religija uopste i nastala!!! A prvi koreni njenog postojanja bili su upravo u STRAHU! od munja i gromova... ponavljam ima i dobrih stvari u ostvarivanju Biblije, koja je pored svega, naravno , sovinisticka! ,zena nastala od rebra Smiley 1, ali vrlo poucna i naravno vredna prve pozicije na listi najcitanijih knjiga! ali , opet ne dopustam ispiranje mozga ni u kom smislu! i ako je evidentirano da se radjaju deca sa repom, onda je potrebno biti vise nego slep i ne videti pravu istinu! Smile Smile
Bas mi se dopada tvoje razmisljanje i mislim da imamo puno toga da naucimo od tebe. Posle kazu da zena nezna da razmislja a ti primer da nisu u pravu. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1059
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.10
Ne zelim da verujem u postojanje posle smrti, samo da bi mi bilo lakse, jer ja se SMRTI ne bojim!!!!!!! Smile  i opet ni ja ne razumem kako ti nisi mogao da shvatis kako je religija uopste i nastala!!! A prvi koreni njenog postojanja bili su upravo u STRAHU! od munja i gromova... ponavljam ima i dobrih stvari u ostvarivanju Biblije, koja je pored svega, naravno , sovinisticka! ,zena nastala od rebra  Smiley 1, ali vrlo poucna i naravno vredna prve pozicije na listi najcitanijih knjiga! ali , opet ne dopustam ispiranje mozga ni u kom smislu! i ako je evidentirano da se radjaju deca sa repom, onda je potrebno biti vise nego slep i ne videti pravu istinu!  Smile  Smile

Naprotiv te gluposti sa strahom od munja i te zezancije nisu u vecini tacne.Vecina tih plemena opisuje duhovni svet,a ne takva materijalna shvatanja.Vera u zivot posle smrti nije nastala iz straha,pogotovu ne iz straha od munje.To sto si ti rekla je bila gruba generalizacija.A sto se tice dogmatike to je druga stvar,na primer za Mariju Magdalenu je smatrano da je bila apostol,ali da se tadasnjoj crkvi nije svidelo da zena vrsi sluzbu i da je uopste na takvoj poziciji pa su svi dokumenti o njoj spaljeni i kasnije je nazvana prostitutkom.E sad po meni ima neke istine u tome,ali to je sve krivica starijih shvatanja,a ne vere uopsteno.Vazna je srz,a sve ostalo je kasnije dodato.Nemora svako za bozic da ima prase i da ima pun sto,vazna je samo cesnica i crveno vino da se obelezi taj dan.A prasici su ko zna zaostatak iz neke vere koju su Srbi imali pre Hriscanstva.

E sad sto se repa tice,ima o tome puno da se prica,a mene sada bas mrzi,mozda neki drugi put....
IP sačuvana
social share

Edit by ziledin: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.10
I ja sam za nauku ali sam i za religiju,mislim da nauka nije jos stigla do tog stepena da razume religiju
Sasvim si u pravu. Nauka nema nacina da objasni lakrdije i praznovjerice. Taj sektor pripada raznim manipulatorima i makroima ljudske svijesti. Uostalom, religija nije tu da se razumijeva, vec da se unisti...
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1059
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.10
I ja sam za nauku ali sam i za religiju,mislim da nauka nije jos stigla do tog stepena da razume religiju
Sasvim si u pravu. Nauka nema nacina da objasni lakrdije i praznovjerice. Taj sektor pripada raznim manipulatorima i makroima ljudske svijesti. Uostalom, religija nije tu da se razumijeva, vec da se unisti...

O ne Raven_Claw3190900 sa tobom nemam sta da pricam.....sem ish sotono!!!!  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 93
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.10
mob
Nokia 6233
Delimicno se slazem sa  postovanim   ''Rawen_Claw''-om, i ja takodje  smatram da u  religijama postoje  ''crne rupe''  u smislu  besmislica i  praznoverja, i da je uopste religija  totalisticki nastrojena, ali moram da priznam da su neke sekvence te slobodnoumno-razarajuce masine imale i neke plemenite ciljeve. Npr. pojam morala, ima zaista uzvisenu svrhu, i smatram da  mora biti  podloga svakog  zivota najpribliznijeg  normalnom i duhovnom. Tako da mi zaista nije potrebno da mi neko ispira sivu masu sa neobjasnjivim pojavama, da bih bila moralista!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Znam čoveka ...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11717
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Delimicno se slazem sa postovanim ''Rawen_Claw''-om, i ja takodje smatram da u religijama postoje ''crne rupe'' u smislu besmislica i praznoverja, i da je uopste religija totalisticki nastrojena, ali moram da priznam da su neke sekvence te slobodnoumno-razarajuce masine imale i neke plemenite ciljeve. Npr. pojam morala, ima zaista uzvisenu svrhu, i smatram da mora biti podloga svakog zivota najpribliznijeg normalnom i duhovnom. Tako da mi zaista nije potrebno da mi neko ispira sivu masu sa neobjasnjivim pojavama, da bih bila moralista! Smile
Delimicno se slazem sa postovanim ''Rawen_Claw''-om, i ja takodje smatram da u religijama postoje ''crne rupe'' u smislu besmislica i praznoverja, i da je uopste religija totalisticki nastrojena, ali moram da priznam da su neke sekvence te slobodnoumno-razarajuce masine imale i neke plemenite ciljeve. Npr. pojam morala, ima zaista uzvisenu svrhu, i smatram da mora biti podloga svakog zivota najpribliznijeg normalnom i duhovnom. Tako da mi zaista nije potrebno da mi neko ispira sivu masu sa neobjasnjivim pojavama, da bih bila moralista! Smile
Smile Smile Ja sam ostao bez komentara Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Bog će ga znati....

Imam prijatelja, eno ga u Švajcarskoj, radi u nekoj laboratoriji, ima 2 doktorata iz teoretkse fizike,
(ali za sebe kaže da je ostao normalan  Smile )
i vrlo je pobožan čovek. Ide u crkvu, moli se Bogu, čita Sveto Pismo....

Često dodje u Srbiju. Da vidi familiju. I tako...
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 27 28 30 31 ... 71
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Avg 2025, 22:53:51
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.