Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Jul 2025, 11:02:30
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Erika Džong gost Beograda  (Pročitano 915 puta)
09. Jun 2007, 00:51:02
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Erika Džong gost Beograda

Proslavljena američka književnica Erika Džong (Erica Jong) biće specijalni gost Beograda od 12. do 18. juna, u okviru sportsko-kulturne manifestacije BWC (Best Woman Championship), rečeno je 7. juna na konferenciji za novinare.

Prema rečima direktorke BWC-a Tanje Petrović ta manifestacija predstavlja univerzalne vrednosti kroz olimpizam, a uključuje predstavljanje istaknutih ličnosti iz oblasti umetnosti i kulture, kakva je i Džong, autorka globalnih bestselera "Strah od letenja" i "Strah od pedesete".

Gostovanje su podržali Skupština grada Beograda i izdavačka kuća "Alnari”, koja objavljuje njene knjige.

Jovan Jovanović iz Sekretarijata za kulturu naglasio je da će Džong u Beogradu održati predavanje na Filološkom fakultetu u sredu 13. juna, a tog dana biće i gost Srpskog književnog društva i Američkog kutka.

Sutradan, 14. juna, održaće predavanje na Megatrend univerzitetu i konferenciju za novinare u Skupštini grada.

Erika Džong će petak, 15. jun, provesti u Novom Sadu, a sutradan će potpisivati knjige u beogradskoj knjižari "Akademija" i održati književno veče u Biblioteci grada.

Ana Babović, iz izdavačke kuće "Alnari”, naglasila je da će biti predstavljena i nova knjiga Erike Džong "U postelji sa demonom”, koja je i osvrt na život i rad poznate književnice.

Izvor: B92-Kultura
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Erika Džong u Američkom kutku

Američka književnica Erika Džong, čiji prvi dolazak u Beograd izaziva ogromnu medijsku pažnju, održala je 14. juna književno veče u Američkom kutku u Domu omladine i pokazala da je prvi majstor javnog nastupa.

Književnica je pričala o sebi, i spremno i lucidno odgovarala na brojna pitanja publike. Događaj je održan u prepunoj sali u koju se moglo ući samo na osnovu unapred načinjene rezervacije.

Džon Burger iz ambasade SAD je, otvarajući skup u ime ambasade koja je, pored agencije "Best vumen čempionšip", Skupštine grada Beograda i izdavačke kuće "Alnari" organizovala dolažak Erike Džong, rekao da ona jeste američki pisac i to jedan od najboljih njene generacije i da je Amerika srećna što ima "takvu ikonu ovog doba".

Džong je izjavila da je srećna što može da pokaže drugim sredinama da "Amerika nisu samo "Gugl", "Jahu", ili bombe", već da ima i pisaca poput nje.

"Ponosna sam što mogu da pokažem svetu ovo drugo lice Amerike i što sam došla u Beograd idući stopama mojih kolega i prijatelja Alena Ginzberga i Džona Apdajka", kazala je spisateljica koja veoma jasno iznosi na svakom koraku i svoje poglede na aktuelnu politiku Bušove administracije.

Ispovedajući se o svom viđenju poziva pisca ona je preporučila da se njime bave oni koji imaju duboku potrebu da kažu nešto, jer ako žele da zarade novac "onda bolje neka idu na Vol strit".

"Pisala sam knjige koje sam imala potrebu da napišem artikulišući ono što je moja generacija žena želela da kaže", objasnila je Džong.

Pričala je o prvom velikom uspehu koji je stigao sa knjigom "Strah od letenja", prvobitno objavljenom u malom tiražu dok nije počela da ide iz ruke u ruku i ta vrsta preporuka je načinila globalni bestseler. Ona i sada veruje da je najbolja reklama za svaku knjigu usmena preporuka onih koji su je već pročitali.

Vraćajući se na početke svoje književne karijere, Džong je rekla da je od najranijeg detinjstva pisala i bila opčinjena rečima a posebno je želela da piše poeziju i da proučava 18. vek jer to je vreme prosvetiteljstva, rađanja nezavisnosti njene domovine i liberalnih ideja u koje veruje i danas.

Ona pripada piscima koji veruju da se pisanjem može promeniti svet i uticati na javno mnjenje. Govoreći o najnovijoj knjizi "U postelji sa demonom", Džong je rekla da je pisana kao priručnik za buduće pisce da se upoznaju sa njenim greškama, kako ih ne bi ponavljali. Najavila je da će njena sledeća knjiga biti nastavak priče o Izidori Ving junakinji "Straha od letenje" i " Straha od pedesetih" ali sada je ona prevalila 60. i izgubila je roditelje, postala baka i suočava sa svojom smrtnošću.

Ima već u vidu i drugu knjigu ali o njoj nije želela da govori osim da nikada neće pisati tirlere ili naučnu fantastiku iako voli da piše i memoarsku prozu i eseje, političke članke jer želi da bude "žena od pera" u starinskom smislu te reči kao što su to bile retke obrazovane žene 18. veka.

Pitanja publike su se odnosila na njene poglede na muško-ženske odnose, razvod, na njene strahove, matrijarhat, budućnost feminističkog pokreta, na to ko joj je davao podršku u životu, na žensko pismo...

Ona je odgovarala veoma pažljivo i duhovito. Pokazala je da je o svakoj od tih tema dugo promišljala i da ima jasan stav koji je uvek liberalan, u korist žena i pre svega dece zbog koje se najviše plaši da ćemo uništiti životnu sredinu i svet koji treba da ostavimo našim potomcima.

Džong će 15. juna boraviti u Novom Sadu. U subotu, 16. juna od 13 do 14 časova potpisivaće knjige u beogradskoj knjižari Akademija, a uveče u 18 časova održaće se susresti sa čitaocima u Biblioteci grada Beograda.

Izvor: B92-Kultura
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
Susret Erike Džong i novinara sinoć u „Hajatu“

Na hrabrost se uvek treba navići

„Drago mi je što sam u Srbiji, želim da moju zemlju zapamtite po procesu prosvetljenja i izvinjavam se zbog onoga što je Džordž Buš uradio. To je čovek koji baca bombe na tamnoputu decu“ rekla je Erika Džong, čuvena američka spisateljica, prilikom susreta s novinarima, sinoć u hotelu „Hajat“.

Žamor i zamor među novinarima stišao se a znatiželja iznova probudila kada je posle dugog čekanja Erika Džong, u pratnji supruga, gospodina Keneta, ipak stigla, a zatim se ljubazno izvinila objasnivši probleme s prtljagom i druge poteškoće zbog kojih je kasnila. Vidno se obradovala Radi Đuričin s kojom se, kako se moglo čuti, zna od osamdesetih godina prošlog veka kada je naša poznata glumica u Americi (na engleskom) igrala monodramu po Erikinoj čuvenoj knjizi „Strah od letenja“.
Govorila je potom, odgovarajući na pitanja i o strahu i „hrabrosti na koju se treba navići“, o naličju uspeha pisca koji sticanjem slave gubi privatnost, o svojevrsnom ratno-podstrekačkom impulsu Džordža Buša, o smehu kao najvažnijem i čarobnom začinu života i savetovala „da se ne treba udati za čoveka koji nije duhovit“. Pričala o potrebi da kroz pisanje otvoreno progovori o tajnama ženskog bića, o zabludama feminizma, o odluci da mnoge svoje intimne detalje otkrije u knjizi „u krevetu sa Demonom“, o impresijama u Beogradu „punom divnih golubova“.
Erika Džong, koja u Srbiji boravi do kraja nedelje, promovisaće večeras u 18 u „Američkom kutku“ (u Domu Omladine) svoju knjigu „U krevetu sa demonom“ (izdavač „Alnari“).

Izvor   Blic  Autor: T.Nježić | 14.06.2007 - 11:03
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Jul 2025, 11:02:30
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.