Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 18 19 21 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Studentski problemi i informacije ~ 2008/2009.  (Pročitano 85227 puta)
Poznata licnost

If I ever hurt you your revenge will be so sweet..

Zodijak Leo
Pol Žena
Poruke 4432
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
Samsung D900
ako si zavrsio studije po Bolonji onda bi trebalo da mozes na svakom faxu da zavrsis jos 1-2 godine, to je i jedan od ciljeva Bolonjske reforme.. mislim da ni smerovi nemaju veze vise vec samo nakupljeni bodovi. raspitaj se na nekom fakultetu  Smile
IP sačuvana
social share
...but I'm a supergirl, and supergirls don't cry...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11186
Zastava t
OS
Windows XP
Browser
Safari 2.0.172.43
mob
Alcatel 258
Не може на сваком факултету.. најбоље да може да заврши 4ту годину на биохемијском инжињерству и да добије ту диплому после впш. Можеш на сродним факултетима, све зависно од факултета до факултета, вероватно можеш неке смерове за менаџера у разним областима, као и економски, и зависно од факултета и предмета које си слушао и положио, факултет на којем хоћеш да "специјализираш" ти признаје одређен број бодова, и зависно од тога уписујеш једну годину студија, а то уопште не мора да буде последња. Мој колега један је завршио вишу школу и код нас кад је дошао морао је слушати другу иако су му признали 22 од 30 испита које је слушао у вишој. Али није имао услов да упише одма трећу јер му је највише испита фалило из друге, а после друге (где је слушао и 2-3 предмета из прве) уписао је четврту.... Тако да погледај предмете, и распитај се у служби, или код неких људи који су то већ радили, а раде многи.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Život je igra u kojoj ne postoji save game

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2546
Zastava ko zna kad i ko zna gde
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
SonyEricsson W950, Z1010
Upisao sam Ekonomski fakultet kao samofinansirajući student, međutim tek pošto sam video na sajtu konačnu rang listu, saznao sam da sam samofinansirajući student na daljinu jer svi koji su rangirani od 1199. (ja sam bio 1399) pa do kraja su studenti na daljinu (moglo bi se nazvati i vanredno studiranje). Meni tu ništa nije jasno  Smile. Piše kao da ne mogu da idem na predavanja, a onda na sajtu faxa nađem neki raspored časova za prvi semestar i tu vidim neke grupe (npr. grupa 1 od 1-269, grupa 2 od 2-270,...)  Smile. Sad ne kapiram da li su to grupe na osnovu toga koji sam bio na rang listi nakon prijemnog ispita ili šta? Jer, po tome ja sam 12 grupa i imam sutra predavanje što je nelogično s obzirom na to da sam student na daljinu. A prilikom upisa sam dobio papir gde piše dobrodošlica 28.09.2009. i konsultacije 03.10.2009. Drug koji je klasični samofinansirajući je dobio i raspored za predavanja i vežbe i grupa u koju je smešten. Takođe me zanima da li mogu da podnesem zahtev / molbu da se prebacim na redovne studije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 3325
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Samsung S4 mini
Da li neko moze da mi kaze koliko studenata primaju na budzet a koliko samofinansirajucih na stomatoloskim studijama medicinskog fakulteta u Novom Sadu posle polozenog prijemnog ispita? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.2
hteo bih da pomognem kolegama sa pravnog i ostavim dosupnim pitanja koje na ispitu postavlja prof.  Dragor Hiber i tako olaksam muka spremanja Obilagacija koje imaju cirka 220 pitanja a profesor pita nekih 60-70pitanja.  Uzgred test mu je laksi jer ga sprema asistent a ne profesor- to kaze sam profesor. Postoje i neka pitanja 2-3 koja nisu u knjizi nego u zakonu. . ja sam ovo trazio po raznim forumima ali kad sam spremao nisam nasao, tek kasnije. .  Sta bi dao da jesam. .  

Pitanja iz obligacija Hiber>
Pozitivne i negativne obligacije
novcane i nenovcane obligacije
kauzalne i apstraktne obligacije
solidarne obligacije
aktivne solidarne obligacije
pasivne solidarne obligacije
alternativne obligacije
fakultativne obligacije
promena obligacija
promena poverioca
promena duznika
preuzimanje duga
pristupanje dugu
preuzimanje ispunjenja
prenov
jemstvo
ugovorna kazna
odustanica
kapara
ducnja duznika
docnja poverioca
prestanak obligacije ispunjenjem
ugovor sa samim sobom
pregovori
ponuda
prihvatanje ponude
trenutak zakljucenja ugovora
zabluda
prinuda
forma ugovora
obecanje radnje treceg lica
odgovornost za pravne nedostatke
odgovornost za materijalne nedostatke
prekomerno ostecenje
prestanka ugovora
sporazumni odustanak od ugovora
jednostrani raskid ugovora zbog neispunjenja
prestank ugovora usled nemogucnosti ipunjenja
prouzrokovanje stete
ugovorna i deliktna odgovornostza stetu
pojam i vrste stete
elemeti subjektivne odgovornosti za stetu
uzrocna veza izmedju ponasanja stetnika i stete
odgovornost roditelja ili staratelja
odgovornost za stetu od opasne stvari ili opasne delatnosti
naknada stete
naknada materijalne stete
novcana naknada kao oblik naknade materijalne stete
naknada materijalne stete u slucaju prouzrokovanja smrti telesne povrede ili ostecenja zdravlja
obim naknade materijalne stete
naknada nematerijalne stete
novcana naknada nematerijalne stete
sticanje bez osnova, pravno neostnovano bogacenje
isplata nedugovanog
poslovodstvo bez naloga
vrste poslovodstva bez naloga
obaveze i prava poslovodje bez naloga
javno obecanje nagrade
izdavanje hartija od vrednosti(poja bitni sastojci i vrste)
izdavanje hartija od vrednosti(ostvarivanje prava,preno,zamena,amortizacija)
ugovor o prodaji
ugvor o poklonu
raskid ugvora o poklonu usled nezahvalnositi poklonoprimca
raskid ugovora o poklonu usled nedostatka nuznih sredstava za zivot
ugovor o zakupu

to je to. + kompenzacija, sudski penali, konvalidacija, rebus sic stancibus. toga nema u ispitnim pitanjima.
to ce te naci u zakonu o obligacionim odnosima.
mada provlaci se i kroz knjigu, ali nema napisano na jednom mestu, ko dobro nauci knjigu znace da odgovori.
Ispit je tezak to necu da pricam, ja sam ga spremao mesec dana i opet sam mogao da padnem jer nisam naucio sve (posebni deo ugovore) a kamoli sve ponovio.  Profesor je izuzetno korektan, izvlaci vas ako nesto neznate,nije strasno ako nesto bas ne znate vazno je da ste materiju razumeli i da nelupate.  Ja sam stekao utisak da padaju ljudi koji dobiju pitanje koje nisu uopste prosli ili bas lupe neku glupost.  . Ne voli teorije uopste( za razliku od Antica, vec samo praksu)
Drugo nema sta, ucite ljudi!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
SonyEricsson W810i
Zavrshio sam filoloshki fakultet.Shta dalje? Master ili seminar za prevodioce i sudske tumache? Chuo sam da ce master od sledece godine da se promeni ,pa mi to josh vishe komplikuje stvari, a ni za ovaj trenutni ne znam koji su tachno uslovi....ako neko ima vishe informacija o tome bio bih mu zahvalan kada bi mogao da mi kazhe neshto vishe o tome. Ajde saveti pls! Ochajan sam Smile .
IP sačuvana
social share
U raju je lepo al' u paklu je ekipa
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 7
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Eh....

Tražio sam na stranici Pravnog faxa u Novom Sadu ali nisam našao (nema ili sam glup)

Zanima me ako neko ima skripte za pripremu za prijemni za ovu godinu 2009/2010 u elektroničkoj formi, da bih mogao isprintati. Dalje, koliko je studenata primljeno ove godine, koliko se prijavilo, koliko je na budzetu, znači ako neko ima RANG LISTU. Na sajtu faxa nema rang liste, valjda su je izbirsali kako su prošli rokovi. Takođe nisam našao koja je cijena za samofinansiranje?

Hvala unaprijed.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.33
Ljudi. . . treba mi mala pomoc. . Sta se polaze na filoloskom fakultetu u Bg na odseku za knizevnost i jezik? Hvala vam unapred Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

If I ever hurt you your revenge will be so sweet..

Zodijak Leo
Pol Žena
Poruke 4432
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Samsung D900
Ako misliš na prijemni onda se polaže Srpski jezik i polaže se književnost.
Ako misliš na predmete koje slušaš pa polažeš ja mislim da ih sada ima oko 15 pa mogu i to brzo da saznam  Smile
IP sačuvana
social share
...but I'm a supergirl, and supergirls don't cry...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

=^_^=

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 5
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Poz dusebriznicima..x)

Gle 'amo, dragi moji...minut-dva vase paznje bi meni uskratilo puno minuta mucenja i trazenja...ne znam je li ovo pravo pitanje na pravom mestu, ali nekud moram da pokucam...i nadam se da ce cipkani kisobrancic izdrzati polivanje vrelim uljem...x)

Start

Studiram u Kotoru, Fakultet za pomorstvo, smer menadzment u pomorstvu. Zavrsavam trecu godinu, ostao mi je samo jos letnji semestar i ende. Da, da, sigurno se pitate sta cu ja kog djavola u Crnoj Gori pored toliko nasih lepih beogradskih. Ali, to je neka druga prica...x) Elem, prosek mi je 9.5 i pitam se kud cu dalje. Tj. sve vas bih da priupitam - koliko ste upoznati sa programima razmene studenata? Znam za Visegrad fund, Erasmus, ali bi mi jos neke informacjie bile od znacajnije pomoci. Vec skoro 3 god sam provela u Kotoru i, pravo da vam kazem,the show must go on..somewhere else xD  Ja sam do sredine februara u bg-u, any ideaZ koje bi sve faxice mogla da obidjem zarad neke informacije?

Fala vi unapred ^_^
IP sačuvana
social share
Now you see me, now you're dead
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 18 19 21 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.093 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.