Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Studentski problemi i informacije ~ 2008/2009.  (Pročitano 86032 puta)
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Fakulteti ne mogu da povećavaju školarine

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je da država neće razmatrati promenu tretmana sopstvenog finansiranja fakulteta, predviđenog rebalansom budžeta, ukoliko se fakulteti ne obavežu da neće povećavati školarine i izrazio očekivanje da će taj problem biti rešen do kraja ove sedmice.

Đelić, koji vodi grupu za rešavanje problema finansiranja visokog školstva i nauke, istakao je u izjavi novinarima da je tim povodom juče održan sastanak sa predstavnicima ministarstava finansija i prosvete, kao i da su u toku konsultacije sa predstavnicima naučne zajednice i fakulteta.

"Sigurno je da država neće prihvatiti da se promeni tretman sopstvenih prihoda, a da se svi fakulteti ne obavežu da se školarine ne povećaju ni za jedan dinar u odnosu na prethodnu godinu", rekao je on.

Đelić je kazao da bi sutra trebalo da bude održan sastanak, na kome će biti predloženo rešenje problema sopstvenog finansiranja fakulteta.

Kada bi se primenila mera o oduzimanju dela sopstvenih prihoda linearno na sve fakultete i institute, to bi dovelo do zaustavljanja funkcionisanja jednog broja njih, naveo je Đelić ističući da je sa druge strane prošle godine sistem visokog obrazovanja imao 12-13 milijardi dinara sopstvenih prihoda.

Radi se o značajnim sredstvima i jedan broj institucija u ovom momentu mora pokazati solidarnost prema ostatku naučne zajednice, i to je pravac kojim trenutno idemo, naglasio je on.

Prema njegovim rečima, fakulteti moraju da školarine vrate na nivo prošle godine, i iako je to njihova autonomna odluka, "moraju pokazati dozu solidarnosti na isti način na koji će država pokazati razumevanje za njihovu situaciju".

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9062
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.64
neznam gde da postavim pitanje pa cu postaviti ovde(da mi admin ne zameri).
upisao bih poslovno industijski menadzment pa me interesuje kad ga zavrsim koje poslove mogu da obavljam sa tom skolskom spremom i koje poslove bih mogao da trazim i koje bi zvanje imao.hvala  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 20016
Zastava Novi Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Apple iPhone
ЂЕЛИЋ: ФАКУЛТЕТИМА ЋЕ БИТИ ОДУЗЕТО 12,5 ОДСТО ПРИХОДА

БЕОГРАД – Факултетима у Србији ће уместо 40 одсто сопствених прихода, како је предвидео закон о ребаласну буџета, бити одузето 12,5 одсто тих средстава и тај новац ће бити усмерен у буџет, изјавио је потпредседник владе Србије Божидар Ђелић.

„Истовремено, факултети ове године неће моћи да повећају школарину, у супротном, онима који то буду уцинили, биће одузето 40 одсто сопствених прихода”, рекао је Ђелић после потписивања споразума о финансирању науке и високог образовања с надлежним министарствима и представницима универзитета.

Izvor: Politika
IP sačuvana
social share
Preporuka za clanove: Srpski pravopis 

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

• Hate it or Love It! •

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 88
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
HTC Touch HD
Student sam elektrotehnike u Novom Sadu. Prosek mi je 9.75. Zanima me koje sve stipendije mogu ostvariti, kao i kako doci do njih. Bio sam u prvoj godini (koju sam zavrsio u predispitnom roku) korisnik studentskog kredita, koliko znam automatski se prelazi sa kredita na stipendiju ukoliko je prosek iznad neke granice (ne znam tacno). Zanimaju me samo one "zvanicne" drzavna, pokrainska i gradska stipendija. Sta je sve potrebno za prijavu, kako i gde? Ako neko zna koliko koja iznosi okvirno, koristilo bi mi zbog kalkulacija =)

Molio bih sve upucene za odgovor, hvala vam unapred.
IP sačuvana
social share
Hate it or love it the underdogs on top
And I'm gonna shine homie until my heart stops
Go'head envy me
I'm rap's MVP
And I ain't going no where
So you can get to know me!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9062
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.64
Nasao sam IT Academy u Beogradu pa me interesuje da li je ona akreditovana i da li ima vazece diplome u srbiji i sire? ako neko zna o tome?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 20016
Zastava Novi Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Apple iPhone

Počinju prijemni ispiti za upis na fakultet
Petak, 26. jun 2009. 08:55    

Polaganje prijemnih ispita za upis na prvu godinu fakultete počinje danas i trajaće do 29. juna u zavisnosti od fakulteta.

Prilikom polaganja prijemnog ispita kandidat je dužan da sa sobom ima ličnu kartu ili pasoš kao identifikacioni dokument.

Rezultati prijemnih ispita i preliminarne rang liste biće objavljene u utorak 30. juna, a primedbe na rezultate podnosiće se 1. i 2. jula.

Konačne rang liste na fakultetima će biti objavljene 4. jula, a brucoši će se upisivati od 6. do 15. jula kada se završava upisni rok.

Za 14.532 mesta na fakultetima Univerziteta u Beogradu prijavilo se
18.917 učenika zaintresovanih za upis na prvu godinu studija.

Najveće intresovanje je za Geografski fakultet.

Na 11 fakulteta Univerzita u Kragujevcu do sada se prijavilo 3.800 učenika koji konkurišu za 3.073 mesta za upis na prvu godinu studija.

Ove godine će na fakultete Univerziteta u Kragujevcu moći da se upiše 2.040 budzetskih i 1.033 samofinansirajućih studenata.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
Preporuka za clanove: Srpski pravopis 

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11186
Zastava t
OS
Windows XP
Browser
Safari 2.0.172.33
mob
Alcatel 258
Student sam elektrotehnike u Novom Sadu. Prosek mi je 9.75. Zanima me koje sve stipendije mogu ostvariti, kao i kako doci do njih. Bio sam u prvoj godini (koju sam zavrsio u predispitnom roku) korisnik studentskog kredita, koliko znam automatski se prelazi sa kredita na stipendiju ukoliko je prosek iznad neke granice (ne znam tacno). Zanimaju me samo one "zvanicne" drzavna, pokrainska i gradska stipendija. Sta je sve potrebno za prijavu, kako i gde? Ako neko zna koliko koja iznosi okvirno, koristilo bi mi zbog kalkulacija =)

Molio bih sve upucene za odgovor, hvala vam unapred.

Са таквим просеком можеш да добијеш све могуће стипендије, постоји стипендија фирме у којој су ти запослени родитељи то види са њима добићеш је скоро сигурно, зависи од фирме. Друге стипендија које додељују општине,градови,републике,покраине, су скоро тајне, није да те плашим али се баш тешко информисати о њима, сам знаш да и око кредита си морао изгубити 2-3 дана на разним шатерима, разним захтевима, прати сајт министартсва просвете, сајт свог факса, и постави иста ова питања у студентској служби.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

• Hate it or Love It! •

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 88
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
HTC Touch HD
hvala za odgovor!
pretpostavljao sam da je slicna procedura kao i za kredit. sto je tice stipendija koje daju neke firme za to nisam zaineresovan, jer one uglavnom ocekuju da ti radis za njih godinu ili dve nakon zavrsenih studija - sto ja ne zelim (jednostavno ne zelim da se obavezujem niti da sebe ogranicavam). drzava, pokraina i grad su korektni, jer od mene ocekuju samo da ucim, sto bih i inace radio Wink tako da to je to. od jedne takve privatne stipendije (od 10000 din) sam odustao zbog navedenih razloga. hvala tebi u svakom slucaju!  Smile

molio bih i druge ako nesto znaju da napisu ovde ili pomocu pm. hvala!
IP sačuvana
social share
Hate it or love it the underdogs on top
And I'm gonna shine homie until my heart stops
Go'head envy me
I'm rap's MVP
And I ain't going no where
So you can get to know me!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Mala garava...

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 1
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Nokia 6120
Citat: misewic link=topic=265831. msg7259433#msg7259433 date=1245942362
Nasao sam IT Academy u Beogradu pa me interesuje da li je ona akreditovana i da li ima vazece diplome u srbiji i sire? ako neko zna o tome?

Hey. . .  i ja se bas detaljno raspitujem o njima!!! Cak sam se i prijavila. . .  Icicu na razgovor u ponedeljak pa ti javljam kavi su. . .  Ako ti nesto saznas u medjuvremenu. . .  javi. . .    :[115]: By the way. . .  ja sam Nency  :wave:
IP sačuvana
social share
Da te volim, malo je reci
ti si moj par pod zvezdama
i ja nista ne bih znala o sreci
da te jos nisam pronasla.  .  .
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Mozda ce nekom biti korisna informacija da je na Filozofskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici ostalo par slobodnih mesta na budzetu
klik

link: hxxp:|| www. ffpr. edu. rs/2009-05-30-14-46-56/192-pregled-slobodnih-mesta-za-drugi-upisni-rok-u-kolskoj-20092010-godini. html

« Poslednja izmena: 12. Jul 2009, 19:43:00 od palimpsest »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.