Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 09:27:53
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 63
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Strah od crne rupe kod Ženeve  (Pročitano 77898 puta)
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
HTC Wildfire S
Aj neka nam je Bog u pomoci. ( krstim se dok pishem ovo )
Znaju zasto ovo kazem oni koji su malo vishe informisani.
Uff.

da cujemo  Smile zasto  Smile
Pa mene ne interesuje kakav je bio Veliki prasak!   Smile
Sama rech "prasak" mi je zajebana!  Smile
Nije me interesovalo ni vreme kad se zemlja hladila, ni vreme dinosaurusa, posebno me ne interesuje
veliki prasak kad je jedna velika debela zvezda eksplodirala.
Nisu mogli da naprave filmsku animaciju?! A? Za 9.5 milijardi dolara su mogli da naprave jedno 5 filmova u matrix fazonu. I svaki da sadrzi V.P.   Smile
A i koji im je qrac, sad su bash nasli da se zajebavaju. Verovatno su ti nauchnici spichili 40 50 godina svog zivota. Bilo im je lepo kad su prcali najbolje ribe i vozikali se i setali  po tamo nekim Evropama.
E sad kad je doslo vreme da ih motorika ne sluzi kao ranije, tj. da im se patka dize redje od prolaska Halejeve komete, sad nasli i nas mlade neizivljene da zeznu i povuku za sobom!!! Sto ne eksperimentishu kad ja napunim jedno 30 godina.  Aaaaaa!

Salim se.  Smile
----

Al aj sad ozbiljno, ne svidja mi se sto se igraju s tim stvarima tek tako.
Ja sam chuo za dobrobit tog experimenta al osim crne rupe nisam chuo ni za jednu drugu posledicu.
Mislim hej, mogli ste bar da navedete nekoliko posledica koje mogu proisteknu iz toga, ipak se jedno 10 godina bakcete s tim i potroshili ste brdo para.
Ovako mi izgeda kao da nisu ni razmisljali o tome...
A zelim da me uvere ( ne mene, nego javnost ) da su razmotrili situaciju iz svakog moguceg ugla i aspekta.
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Evo pokusacu da ti objasnim, nadam se da cu biti jednostavna ili bar logicna  Smile

1. Medju osnivacima akceleratora u Cernu se nalaze i nasi naucnici najbolji po pitanju nuklearne energije i oni posao obavljaju volonterski jer im je cast da ucestvuju u tome.

2. Akceleratori postoje odavno. Samo ovako velikih dimenzija je tek sada napravljen u CERN-u, u njima se od ranije izvodi svi ti eksperimenti koji ce ce se sada takodje izvesti, samo sto je daleko savremeniji i sto omogucava vece brzine u sudarima koje su blize brzini svetlosti za pojedine cestice u sudaru.

3. Da bi se postavilo stanje Velikog Praska potrebna je ogromna kolicina cestica, a jos veca kolicina energije, prakticno samo cista energija koja jos nikada nije postignuta nigde, ni u kakvim uslovima, sem u VP ; jer u pocetku je bila samo svetlost tj energija bez cestica, a cestice su tek kasnije nastajale. Sada mi pokusavamo obrnutim putem da od nekog malog broja cestica koje se ne mogu ni porediti sa brojem cestica u Vasioni koje su nastale iz Velikog Praska da stvorimo delic energije iz koje mogu nastati cestice kao da je takav proces ponovljiv, jer ocekujemo da je nastajenje Kosmosa periodican proces. Da li ce to biti ponovljiv proces zavisi od toga da li se Vasiona posle sirenja prvo zaustavlja u sirenju , a onda skuplja do pocetne tacke iz koje bi opet mogao da nastane VP.

4. Akcelerator sluzi za ispitivanje cestica koje se krecu brzinama bliskim brzini svetlosti u sudaranju sa isto tako brzim drugim cesticama.

5. Sta je crna rupa? Ona nije nesto sto nosimo u dzepu pa sada mozemo da je aktiviramo, vec je stadijum u zivotu zvezde koja je ogromnih dimenzija, vecih 6-7 puta od Sunca (minimum) - to su zvezde giganti ... kada te zvezde u toku svog zivota izgube termo-nuklearno gorivo koje im i odredjuje dimenziju, tj kad se u njihovom jezgru pojavi odredjeni procenat gvozdja, prestaje termo-nuklearni proces u tom njihovom jezgru i nastaje tzv gravitacioni kolaps te zvezde. Posto je njena masa kolosalno velika i sva se survava ka centru same zvezde, ona sabija taj centar stvarajuci monolitnu materiju u kojoj nema cestica vec postoji samo energija, koju nazivamo Crna Rupa Grvitacije. Veruje se da je ona najslicnija materiji iz koje je nastao VP.

Da bi se stvorila takva situacija u eksperimentalnim uslovima potrebno je cesticnost materije u monolitnost materije, a to izgleda ovako:

Prvo se sabijaju elektroni u jezgra nekom silom, elektroni koji su negativno naelektrisani u jezgru se onda neutralisu sa pozitivno naelektrisanim protonima stvarajuci neutrone i uz prisustvo i drugih neutrona iz jezgra daju neutronsku materiju (cistu) i takva se zvezda naziva Neutronska zvezda ako je u tom stadijuma, a neutroni su i dalje cestice. Da bismo i njih eliminisali potrebno je i njih sabiti jedne u druge na suprot nuklearnoj sili koja se tome odupire danas najjacom silom poznatom coveku - nuklearnom silom (ona ne dozvoljava da se nuklearne cestice priblize suvise jedna drugoj). A u gravitacionom kolapsu ima dovoljno energije da nadvlada nuklearnu silu suprotstavljanja i dolazi do sabijanja neutrona jednih u druge i oni prestaju da postoje kao cestice i stvara se ta nepoznata smesa energije u stvari tu nema cestica - monolitna smesa energije. To moze da se odigrava samo na zvezdama ili sredistu galaksije koja nisu nista drugo do globularna zvezdana jata, a u eksperimentalnim uslovima takvo nesto nije moguce izvesti ni sa kakvim akceleratorom, ali je moguce prici vrlo blizu stanju koje prethodi nastanku Crne Rupe Gravitacije, ali u tome ne moze da ucestvuje veliki broj cestica, jer im je nemoguce saopstiti toliku energiju na Zemlji i takvo stanje ne moze da traje duze od nekoliko delica sekunde.

Dakle akcelerator postoji da objasni postojanje mnogih cestica koje jos nisu sasvim ispitane pa cak i otkrivene. To su uglavnom cestice koje nemaju masu, naelektrisanje, koje su neuhvatljive, a nastaju posle sudaranja sa drugim cesticama, jako visokih energija tj brzina, jer materija nije tako prosta kao sto ucimo u skolama ... mnoge cestice koje nazivamo elementarnim uopste nisu elementarne, vec se satoje od drugih ciji nacin postojanja i nastajanja i nestajanja tek trba da utvrdimo i tu postoje mnoge teorije koje treba ili da se opovrgnu ili da se potvrde. Ali nas nista tu ne moze unistiti i upropastiti i nije nam dosao sudnji dan zbog rada na njemu, nego naprotiv pokusavamo da objasnimo materiju koja nas okruzuje i od koje se sami sastojimo.

Smile
« Poslednja izmena: 13. Avg 2008, 03:05:55 od MunkaZe »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

I'am the man who walks alone...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 612
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.8
bolje da su te pare dali za hranu gladnima...

ne lupetaj svega ti  Smile

a zasto da ne lupeta? kakav veliki prasak, gluposti obicne, ma nek otkriju sta oce, sta mi sad imamo od toga? bolje da malo pomognu svojoj vrsti, ljudi su sugavi........
IP sačuvana
social share
uklonise mi potpis, kazu predug Smiley
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
glup komentar i na njega je svaki isti suvisan  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Sony xperia
Samo da nadopuim Munkin post, zracenje, cestice, .... koje bombarduju Zemlju svakodnevno, imaju nekoliko hiljada puta vecu energiju, nego sto ce akcelerator u CERN-u to moci dati nekoj cestici.
Crna rupa je stanje singulariteta. Vreme i prostor, pored ostalog, dolaze u svoje pravo stanje, postaju jedno, sto po Anstajnovoj teoriji relativiteta i jesu. Sve te cestice imaju osobinu korkoskopularnosti. Pokazuju se onako kako ih gledamo. Ako ih posmatramo kao materiju. pokazuju se kao cestica, ako ih posmatramo kao energiju, onda kao talas.
Teorija struna, teorija polja, teorija leptira, .... puno stvari objasnjavaju. A to sto novinari naduvavaju stvari, njihov problem. Zbog njih se i prilikom pomracenja Sunca ispraznise ulice.
A o komentaru socijalizma, sta reci, i u doba Socijalizma se iz Geografije ucilo o Velikom Prasku, samo sto je tada ljudima bilo glavnije pecenje za 29. novembar i tu su uvek bili prisutni. A u skoli gde se govorilo o VP-u, ma jebes to, tamo nema prasetine.
« Poslednja izmena: 08. Avg 2008, 19:27:58 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.27
Је л' су га пустили у рад? Овај сајт отказо, па немам појма колико још остало..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
HTC Wildfire S
Lepo objashnjenje...

Hvala Munka  Smile
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
drago mi je da je sazeto  Smile hvala  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Akcelator proradio danas. . . .  :help:
IP sačuvana
social share
Browse your brain...dig a shit.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.27
Колико видим још смо ту.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 63
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 09:27:53
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.