Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Stokholm: Ustoličena prva žena arhiepiskop  (Pročitano 12514 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
Browser
Nokia 070
mob
Samsung 
Mešaš stvari. Jednakost je načelo. Podrazumeva odsustvo diskriminacije po svim osnovima, uključujući i pol. Preneseno na rad u rudniku znači da svi mogu da konkurišu za taj posao, a da ga dobije onaj ko najbolje odgovara zahtevima tog posla bez obzira da li je muškarac ili žena.
Isto važi i za sva ostala zanimanja.
Kod težih poslova dominiraće muškarci, kod nekih drugih, naročito intelektualnih nema razlike.
Ne vidim nikakav razlog da žene ne rade u politici, ekonomiji, obrazovanju, pa i da budu sveštenici. To što si muškarac ne znači da bolje poznaješ veru, da si bolji vernik, da bolje vršiš obrede i sl. Takva praksa u crkvama je relikt davne prošti i osim puke tradicije nema realnu osnovu.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 35.0.1916.141
sta me briga za druge crkve i drevne religije..

zena je u mojoj religiji necista i onemoguceno joj je da pristupi svetoj zemlji na atosu, idiotima je vazno da li krvari i je li se porodila..

Чекај мало, ти себе сматраш православком и верница си?
 Smile

za mene je religija racionalnost i ono sto nosis u dusi, a ne ono sto unosis u crkvu ili ono sto ti sipaju u mozak svestena lica..

Хмм, то није религија, него филозофија.

П.С

Него Мунка, да те питам, да ли ти смета што жене не раде у рудницима, каменоломима или раде на грађевини, као што ти сметају ове друге ствари?

ja sebe smatram pravoslavnom vernicom i mogu odmah da ti odgovorim da bih te postedela pisanja - kompletno me ne interesuje niti tvoj niti bilo ciji stav o tome, a jos manje neki tvoj argument vezan za temu moje religijske pripadnosti  Smile

religija jeste filozofija, tacnije za one ciji mozak nije ispran i ko nije pravoslavni blavor

pitanje za rudnike i gradjevinu ostavljam drugima da odgovaraju, ne bavim se zamenom teza, mogu samo da ti odgovorim da smatram da svako treba da radi ono sta misli da moze ili ono sto mora kada nema izbor, fizicki ili umno

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 30.0
THE END?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1113
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 30.0
Način na koji si želeo da osporiš je bio loš.

Наравно да је за тебе лош, јер се не слаже са твојим погледом на свет.  Smile
Сасвим разумљиво.

Zemunka je napisala da pravoslavlje ima problem (po njoj).

Али то нема везе са темом, а за шта оптужујеш мене. Ја сам се укључио у тему после започињања ваше off topic тираде. Значи само сте искористили почетну тему за наметање својих трипова.

Стављањем мојих аргумената показујем да православље нема никакав проблем, него се понаша у складу са генералним цивилизацијским наслеђем већине човечанства. Једини проблем ту постоји спрам идеологије либерализма, коју неки овде проповедају као универзалну људску вредност, иако се ради о секуларизованом протестантизму (либерализам је дехристијанизовани протестантски систем вредности).

Zašto bih se ja pridržavao biblijskih principa, ako ih ne branim?

Па то се и ја питам, пошто цитираш овде делове из Библије.

Drz'te lopova.

Опет Tu quoque и опет без аргумената.  Smile

MunkaZe je upravo ukazala na različitost izmedju ŠC i SPC.

Она ту не указује на различитости, које су очигледне, него користи тему за моралисање и прозивку, иако тема нема везе са тим. Ако се она већ одлучила да укаже на различитост између ШЦ и РКЦ, онда сам се ја ту придружио да обогатим расправу и да укажем на разлику између ШЦ и свих осталих религија (ако већ причамо о различитостима), како сада тако и у прошлости, тако и да покажем да је СПЦ у суштини јако толерантна спрам жена, насупрот старом паганизму или хиндуизму.

Али то ти не одговара, јер ти руши концепт. Да те тема стварно занима, не би овде просипао "цитате" патријарха Павла на теми о Шведској.

Уосталом, шта ти овде причаш у Мункино име, може она сама да заступа своје ставове без да јој глумиш адвоката? Зар ниси за једнакост жена? Smile

Pa sa puta, tj tripa, religije koju braniš u ovom razgovoru.  

Кад би ти тврдио да муслимани верују у Вишнуа, а ја то оповргавао, ти би тврдио да ја браним ислам.

Овде је суштина не да ја браним неку религију (скоро уопште не учествујем у верским дебатама на овом форуму), већ је суштина глупости и једнострани трипови који неки овде износе из идеолошких разлога и трипова. Ја овде лажно не моралишем никоме, већ то нажалост раде неки други.

Наравно да мислим и на тебе.
« Poslednja izmena: 20. Jun 2014, 02:05:24 od ganderoleg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1113
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 30.0
Mešaš stvari. Jednakost je načelo. Podrazumeva odsustvo diskriminacije po svim osnovima, uključujući i pol.

Ок. Зашто онда мушкарци не могу да добију трудничко или да се прегледају код гинеколога?
Зашто здрави људи не могу да добију инвалидско? Зашто жене имају свој дан, а мушкарци не?

Зар ово није дискриминација и привилегије спрам пола:

Preneseno na rad u rudniku znači da svi mogu da konkurišu za taj posao, a da ga dobije onaj ko najbolje odgovara zahtevima tog posla bez obzira da li je muškarac ili žena.

Женске организације кукају што жене нису једнако заступљене на позицијама моћи, и самим тим су дискриминисане. Али не кукају када се ради о рудницима или челичанама. А за оба случаја могу сви да конкуришу.

Ne vidim nikakav razlog da žene ne rade u politici, ekonomiji, obrazovanju, pa i da budu sveštenici.

Али не знам зашто би жене морале да буду свештеници? Уколико нека религија има своја правила, а одвојена је од државе, откуд право држави или неком ван религије да јој одређује правила?
Ако ти се не допада религија која нема жене као свештеника, иди и направи своју која то може. Просто и једноставно.

Ево, имаш неке лезбо неопаганске култове где су чланови само жене:

http://en.wikipedia.org/wiki/Dianic_Wicca

Па ту нико не диже фрку или вришти о дискриминацији.

Ако могу неки клубови да деле бесплатно пиће само девојкама, ако могу неке лезбо организације да примају само жене, што не би неке религије имале само мушко свештенство?

Приче о дискриминацији су крајње једностране и раде се идеолошких разлога и из неуротичних основа самог либерализма, који је секуларизована хришћанска (протестанска) доктрина и који има елементе верског и етичког апсолутизма, тј. представља себе као универзалну и најбитнију људску вредност.
Пошто либерализам има хришћанске основе, он је опседнут уништењем онога из чега је настао (хришћанство), ради еманциповања и самотврђивања себе спрам тог хришћанства према којем гаји лудачку мржњу, која је равна мржњи јаничара према народу из којег су потекли.

Управо либерализам хистерично одржава пажњу само спрам хришчанства, док друге религије и културе углавном игнорише и не обазире се на њих.

Тако и српским либералима више смета што жене имају нека ограничења у православљу, док су потпуно слепи за чињеницу да муслимаснке муфтије у њој отворено крше секуларност земље, живе у полигамији и третирају жене десет пута горе. Или чињеница да се у Београду одржава масонски скуп, где могу да учествују само мушкарци.

То је још Ниче лепо видео, када је исмејавао либерале и социјалисте који би да укину хришћанство у име хришћанских вредности и етике.

« Poslednja izmena: 20. Jun 2014, 02:32:37 od ganderoleg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 30.0
Način na koji si želeo da osporiš je bio loš.

Наравно да је за тебе лош, јер се не слаже са твојим погледом на свет.  Smile
Сасвим разумљиво.
Sad je očigledno da nisi razumeo, pošto nema veze sa mojim pogledom na svet, nego sa pravilima logičkog zaključivanja.

Zemunka je napisala da pravoslavlje ima problem (po njoj).

Али то нема везе са темом, а за шта оптужујеш мене. Ја сам се укључио у тему после започињања ваше off topic тираде. Значи само сте искористили почетну тему за наметање својих трипова.
Ja tebe nisam optužio za skretanje sa teme, već za neadekvatne argumente - skretanje teme i skretanje pažnje nije isto.
Iznoseći razliku izmedju SPC i ŠC, MunkaZe nije skrenula sa teme.

Стављањем мојих аргумената показујем да православље нема никакав проблем, него се понаша у складу са генералним цивилизацијским наслеђем већине човечанства. Једини проблем ту постоји спрам идеологије либерализма, коју неки овде проповедају као универзалну људску вредност, иако се ради о секуларизованом протестантизму (либерализам је дехристијанизовани протестантски систем вредности).
Pokazao si trend u, ali nisi osporio postojanje pojave koja je izražena u SPC. Još jednom - dokazuješ previše.

Zašto bih se ja pridržavao biblijskih principa, ako ih ne branim?
Па то се и ја питам, пошто цитираш овде делове из Библије.
Pa, citiram ih tebi, jer tu stranu držiš u ovom razgovoru.

Drz'te lopova.
Опет Tu quoque и опет без аргумената.  Smile
I dalje nisi naučio šta je Tu quoque Smiley

Она ту не указује на различитости, које су очигледне, него користи тему за моралисање и прозивку, иако тема нема везе са тим. Ако се она већ одлучила да укаже на различитост између ШЦ и РКЦ, онда сам се ја ту придружио да обогатим расправу и да укажем на разлику између ШЦ и свих осталих религија (ако већ причамо о различитостима), како сада тако и у прошлости, тако и да покажем да је СПЦ у суштини јако толерантна спрам жена, насупрот старом паганизму или хиндуизму.

Nisi...pitao si se (kao i u primeru sa masonima) zašto njih ne napadamo. I to ti je objašnjeno.

Tema je tek počela da se razvija, nije ovo samo vest, pa da napišemo: OK, aha, primljeno k znanju. Ni prvi ni poslednji put da se jedna tema, podstaknuta nekom informacijom razvija na ovakav način.

Али то ти не одговара, јер ти руши концепт. Да те тема стварно занима, не би овде просипао "цитате" патријарха Павла на теми о Шведској.
Ja kad sam se ovde uključio već se razvila priča o razlici i odnosu prema ženama u SPC, na šta sam ja samo pružio informaciju. Ne vidim šta je tu loše. Da je moderator smatrao da tema kreće u pogrešnom pravcu, verovatno bi reagovao.

Уосталом, шта ти овде причаш у Мункино име, може она сама да заступа своје ставове без да јој глумиш адвоката? Зар ниси за једнакост жена? Smile
Sad bi ti da uredjuješ o čemu može da se priča i ko će koga da zastupa. Smile

Кад би ти тврдио да муслимани верују у Вишнуа, а ја то оповргавао, ти би тврдио да ја браним ислам.
Pokaži mi gde sam ja to tvrdio da SPC zagovara nešto što ne zagovara?

Овде је суштина не да ја браним неку религију (скоро уопште не учествујем у верским дебатама на овом форуму), већ је суштина глупости и једнострани трипови који неки овде износе из идеолошких разлога и трипова. Ја овде лажно не моралишем никоме, већ то нажалост раде неки други.

Koje ideologije, otkud znaš kakvi su razlozi...možda jednostavno trolujemo? Smiley

A i to ti je logička greška ad hominem - nije važno da li je istina, nego što mi to kažemo.  Smile

« Poslednja izmena: 20. Jun 2014, 02:42:22 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1113
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 30.0

ja sebe smatram pravoslavnom vernicom i mogu odmah da ti odgovorim da bih te postedela pisanja - kompletno me ne interesuje niti tvoj niti bilo ciji stav o tome, a jos manje neki tvoj argument vezan za temu moje religijske pripadnosti  Smile

Ок, твоја аргументација је у фазону, као кад би ја написао да ја себе сматрам правником, али ме заболе уво за владавину права, да ме не занима шта су тамо неки законодавци-дегенерици писали, да је право оно што се мени допада и чини и сл.

Али, нема проблема.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1113
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 30.0
Sad je očigledno da nisi razumeo, pošto nema veze sa mojim pogledom na svet, nego sa pravilima logičkog zaključivanja.

Ок, капирам да сад покушаваш да се извучеш из сопствених запетљаности, а да не испаднеш глуп на форуму  или да не испадне da ниси у праву. Потпуно разумем твоју позицију, па те стога нећу мрцварити даље.

А ти слободно настави у овом фазону:

« Poslednja izmena: 20. Jun 2014, 02:43:23 od ganderoleg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 30.0
Ок, капирам да сад покушаваш да се извучеш из сопствених запетљаности, а да не испаднеш глуп на форуму  или да не испадне da ниси у праву. Потпуно разумем твоју позицију, па те стога нећу мрцварити даље.
Jedini koji je ispao glup je g-din ganderoleg Senior...jer je napravio i othranio nekoga kome se ništa ne može objasniti.

I pored svih logičkih grešaka, napravio si i kontradikciju. Prvo tvrdiš da razumeš nečiji stav, komentarišeš, a zatim postaviš sličicu koja informiše da nemaš šta da kažeš jer si zbunjen. Brilijantno.  Smile

« Poslednja izmena: 20. Jun 2014, 02:57:47 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50114
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 30.0
mob
Samsung Galaxy S24
Пародија од цркве. Ако је неко успио искорјенити религију и свести је само на традицију онда су то Скандинавци.
« Poslednja izmena: 20. Jun 2014, 13:55:15 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.