Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Stižu tradicionalne srpske kuće, projekti će se deliti besplatno!  (Pročitano 16001 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.16
нисам ја нешто у том трипу звања и титула... рецимо имам услове да узмем неке лиценце и исполажем неке стручне испите ал то нисам урадио јер ми тренутно не треба и нема неке користи од тога а не болујем од тих звања... Једног дана хоћу и нећу се претерано освртати на то да ли неко мисли да сам охол и надркан ил какав већ због тога што имам неко било какво звање.

Грађевина је мени јако леп позив са факултетом или без... А те велелепне грађевине некад су могли да граде људи које си на прсте могла да избројиш. То што ти кажеш ''могао је некад свако без фенси звања'' ... могао је, ако је самоуки генијалац. Све остале је неко научио ... факултет је само униформисао то преношење стечене мудрости и знања и није истим убио значај дељењем титула и звања..

Бајдвеј за те пирамиде ... и после 3-4000 година и свих могућих научних достигнућа... ни данас није објашњеног како су ти људи успели да секу гранитне блокове ласерски прецизно а нису знали у то време за метал чвршћи од бакра... тако да се ја не бих залетао са тим пирамидама као примером шта су некад неуки људи умели да направе. Ко год их је правио није био ни зрнце неук. 
« Poslednja izmena: 28. Jul 2013, 23:40:09 od 3maj001 »
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.72
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Citat
Svaka vama cast, ali pre nego sto je nekome palo na pamet da osnuje fakultet... ljudi su hiljadama godina gradili velelepne gradjevine...

Ali to nisu bili ljudi kakve mi danas poznajemo  Smile

Covek je sam vratio tocak istorije unazad, njegova greska. Apsolutno neobjasnjiva arhitektonska resenja datiraju upravo iz davnih dana ali je danasnji covek izabrao da bude crv i zivi u sojenicama, zemunicama i betonskim kavezima.

Ja verujem da masa gradjevinaca koji su dosledni svojoj struci nerado prihvataju idejna resenja mnogih objekata koji se danas grade. Ali izvodjac je izvodjac a investitor je tata  Smile
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
I-mate 30 Pro
Investitor je proizvod vase imaginacije...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.72
Bas to zmaju, nije bitna titula nego znanje. Ti ljudi koji su projektovali te velelepne gradjevine jesu bili inzenjeri samo sto tada nisu imali fakulteti to da verifikuju. Oni nisu bili majstori...
Danas je potreba za kadrovima rasirenija, broj takvih objekata je mnogo mnogo puta veci pa samim tim moraju da postoje fakulteti koji ce da daju iste kadrove. Ljudi su bili toliko pametni pa su smislili to umesto da cekaju da se pojavi neki genijalac koji ce to sve sam da nauci.

Najgore je od svega sto sam siguran da postujem titulu majstora bar 10 puta vise od svakog coveka ili zene koji pokusa da mi naturi da nije tako.  Smile
« Poslednja izmena: 29. Jul 2013, 01:26:49 od Orfanelin »
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
Nokia 
Jbg...zar to nije neophodno? Da imas nekoga ko odradi nacrt, projektuje kucu a onda majstori ako ima zasto, ulazu prigovore, zar to nije timski rad?

Licno, ne bih mogla da zamislim da mi zidar pravi kucu a da pre toga nije odradjen nacrt. Ne bih da zvucim zlobno ali da li je dovoljno samo poznavanje rada na terenu?
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 4310
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.16
Sve zavisi kakvu kuću praviš. Ako praviš nešto ogromno onda možda i treba, za obične kuće mislim da je to bespotrebno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
Nokia 
Izvini....ali ja ne mogu da zamislim da dodjem na gradiliste i da mi majstor kaze :"Gospodjo ovde ce vam biti jedna soba, ovde kupatilo, ovde spajz...." Moram ja to da vidim.

Isto, sta ako mi se ne svidja neki promer,zar nije lakse da mi predstave nacrt pa da ja onda ulazem prigovor, nego da se ne daj Boze nesto naknadno rusi.....?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
Nema tu ništa loše u tom stavu,Sandra. Naprotiv. Ima ovde gomila kuća i zgrada koje su rađene preko ku*ca do te mere da se pitaš jesu li je gradili ljudi ili šimpanze.

A da ne pričamo naravno o tome da je ovde maltene tradicija majstora (a i mnogih drugih zanimanja) da zajebu mušteriju. Tako da... samo napred što se mene tiče. Bolje biti oprezan pa i platiti više nego se posle baktati godinama s budalama i sranjima.
« Poslednja izmena: 29. Jul 2013, 11:32:50 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
Nokia 
I to da. Sa druge strane sto bih ja svakodnevno visila na gradilistu kad ima neko ko je zaduzen i ko zna do tancina kako ta kuca treba da izgleda. Bez obzira na to sto ja apsolutno nista ne razumem, i kakav god majstor bio moze da me prevesla kako hoce.
Zato se i zovu izvodjaci radova, zar ne?

I da...poznajem ljude kojima je arhitekta lepo rekao na kojoj razdaljini da sade drvece, cak je rekao i koju vrstu, a oni su se napravili pametni i zasadili vrlo blizu kuce. Posle nekog vremena pukla je cev za kanalizaciju i kuca je pocela da tone. Do te mere da su zidovi poceli da pucaju. Sto sebi praviti probleme?
« Poslednja izmena: 29. Jul 2013, 11:58:03 od sandra80 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.72
Velja Ilić vraća dušu srpskom domu

Beograd -- Država odvojila 15 miliona dinara za izradu projekta tipskih kuća, pišu Novosti.

Ministarstvo građevinarstva dobilo je rebalansom budžeta 15 miliona dinara za realizaciju projekta „Srpske kuće“. Za desetak dana, kako saznaju „Novosti“, biće raspisan konkurs za izradu idejnih rešenja.

Radiće se projekti za 15 do 20 tipskih kuća površine od 80 do 150 kvadrata. Sa pobednicima konkursa sklopiće se ugovori za izradu glavnih projekata, na osnovu kojih će se izdavati građevinske dozvole. U Ministarstvu očekuju da će prvi projekti biti uručeni zainteresovanim građanima krajem septembra.

"Na konkurs mogu da se jave oni koji imaju odgovarajuće licence" - kaže Milan Miljević, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva.

"Reč je o tradicionalnim srpskim kućama, ali i savremenoj gradnji i materijalima i biće energetski efikasne. Intencija Ministarstva je da zainteresovanim građanima besplatno dodeli te projekte. Uradićemo i četiri-pet projekata za male školske i zdravstvene ustanove. Takođe, finansiraćemo i izradu tri urbanistička plana za ambijentalne celine gde bi ova arhitektura bila pogodna, poput recimo banja ili drugih turističkih mesta. Za neku kasniju fazu, plan je da se srpske kuće i objekti u tradicionalnom stilu grade i uz Koridor 11."

Pokretač ovog projekta je Velimir Ilić, a cilj je da se srpskom domu, kako kaže ministar građevinarstva, vrati toplina, lepota, jer metal, staklo, aluminijum nemaju dušu. Kuća na četiri vode, kvadrat u osnovi, podeljen na dva dela i trem, osnovni su elementi tradicionalne srpske kuće. A svako podneblje ima svoj „stil“ - moravski, šumadijski, kosovski, sremski, gradski, planinski... Danas u Srbiji više od 90 odsto objekata nema nikakve veze sa našom graditeljskom tradicijom.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.