Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Stižu klime u GSP, uskoro video nadzor i 'smart' karte  (Pročitano 15604 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Qtek 小米
Не знам да л се сећате колико је ГСП "молио" грађане да плате казне која је свима била иста (не сећам се која је то свота новца, само знам да је доста смањено)Многи нису плати и даље се шверцују. Smile
Ово за климе...јаој...које је то прање новца у ГСП-у  Smile

Znam ja! 1000 din. je bilo storniranje kazni! Elem, ja sam je prvi put u zivotu popila i to tako sto sam imala otkucanu kartu, ali sam je nepazljivo ubacila u dzep u kome se nalazilo more otkucanih karata. Nisam zapamtila otkucane brojke i djavola da je nadjem, pisi kaznu! Smile Smile Smile

Па што има ниси дала све откуцане карте па нека они траже. На крају крајева како су ти написали казну, кад не смеју да те легитимишу ? Осим ако им ниси дала тачне податке, али они у том случају не пишу казне док се лично не увере где ти је пребивалиште.

Zato ti uzmu licnu kartu u autobusu, ne moras da das licnu kartu ni u autobusu, to dobrovoljno radis. Ali ako im ne das licnu, imaju pravo da te zadrze dok ne dodje policija. Ako ti neko upadne u kucu, imas pravo da ga zadrzis inace bi svako mogao da krade po prodavnici a da mu niko ne moze nista osim da zove policiju koja dodje za po sata kad je ovaj vec iza sedam brda
To ти у неком свом свету можеш да тумачиш закон како ти хоћеш, али закон и прописи налажу другачије понашање контролора и полиције.
Ако немаш карту, контролор је дужан да те пошаље код возача да купиш доплатну карту, она је дупло скупља (100 дин.) и на неки начин то је казна. У случају да немаш пара или не желиш да купиш ту карту, контролор ти пише казну тако што му ти саопштиш личне податке, ако те легитимише починио је кривично дело и може да изгуби посао и да одговара зато што се лажно представљао као службено лице.
Постоји и та последња опција да те задрже у аутобусу или ван и ту се једино слажем са тобом, али и ту има једна рупа у закону.
Полицајац је овлашћен да те легитимише, али не сме да преноси твоје личне податке неслужбеним лицима као што су контолори. Сада полицајац угрожава свој положај и остаје једино решење да контролор поднесе кривичну пријаву против тебе као нн лица и онда да те тужилаштво гони по службеној дужности, што никоме не пада на памет ... због је#ених 50 динара.

Зато се многи контролори одлучују на варијанту '''нога у дупе, силази на следећу''.
« Poslednja izmena: 20. Avg 2011, 13:30:18 od Гамбино »
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Flock 2.6.2
Citat
ако те легитимише починио је кривично дело и може да изгуби посао и да одговара зато што се лажно представљао као службено лице.

da li ima neki slučaj tužbe protiv kontrolora ? neka prijava, nešto ... ?

Citat
Постоји и та последња опција да те задрже у аутобусу или ван и ту се једино слажем са тобом, али и ту има једна рупа у закону.

da bi zadržao nekoga, mora da primeni silu. šta posle ?
kažu da ne sme da te dodiruje.    Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Apple 15
Danas sam se vozila u 4 vozila... 3 GSP i 1 Lastin...
3 od 4 su bili klimatizovani... nije bila ledara... ali je bilo prijatno... toliko, da da nije bilo otvaranja vrata na stanici i uleta pustinjskog vazduha, ne bi ni znala da je leto...

No... ono sto me je ubedilo da se stvari mrdaju sa mrtve tacke, bila je situacija u povratku kada je nasred Gazele blokirao tocak na busu i sve pocelo da se pusi... Vozac je prvo stao, izasao.. pogledao... ponovo usao.. odvezao nas do prve stanice i uljudno i fino - Izvinite, autobus ne moze dalje. Blokirao se tocak - zamolio da izadjemo, jer mora da pozove slep sluzbu...
Nikakvo izivljavanje, dranje, urlikanje... pristojan covek, pristojno odeven u pristojnu uniformu... u cistom i klimatizovanom autobusu...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Qtek 小米
Citat
da li ima neki slučaj tužbe protiv kontrolora ? neka prijava, nešto ... ?
Не знам, нисам нигде прочитао.
Једном приликом сам неким клинкама рекао и то пред њима да им не дају личне карте, јер нису овлашћени ... знаш како су се повукли, нема расправе ништа, мени нису могли ништа јер имам маркицу , а њих су искулирали.  Smile

Citat
da bi zadržao nekoga, mora da primeni silu. šta posle ?
kažu da ne sme da te dodiruje.
Тачно, тако да и то у воду пада, јер аутобус мора да настави са вожњом, а на станици не знам како би задржали путника.
Он није ухваћен у крађи, а заправо јесте починио прекршај, опет са друге стране кад некога ухвате у крађи у продавници могу да га задрже док не дође полиција.

Ја сам само једном имао проблем са контролорима (не рачунам деведесете) и то се десило када сам заборавио маркицу, нисам хтео да платим зато што је хтела да ме легитимише и није ме упозорила да купим доплатну. Онда је рекла да може полицајац да ме легитимише, кад је видела да не падам ни на ту фору, изашли смо на следећу станицу и свако је отишао својим путем као да се ништа није десило.
Чак и да је ту био неки полицајац жутокљунац, свако од њих има истакнуто име и презиме , само му припретиш да ћеш га пријавити надређеном због прекорачења сл. дужности.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0.1
Danas sam se vozila u 4 vozila... 3 GSP i 1 Lastin...
3 od 4 su bili klimatizovani... nije bila ledara... ali je bilo prijatno... toliko, da da nije bilo otvaranja vrata na stanici i uleta pustinjskog vazduha, ne bi ni znala da je leto...

No... ono sto me je ubedilo da se stvari mrdaju sa mrtve tacke, bila je situacija u povratku kada je nasred Gazele blokirao tocak na busu i sve pocelo da se pusi... Vozac je prvo stao, izasao.. pogledao... ponovo usao.. odvezao nas do prve stanice i uljudno i fino - Izvinite, autobus ne moze dalje. Blokirao se tocak - zamolio da izadjemo, jer mora da pozove slep sluzbu...
Nikakvo izivljavanje, dranje, urlikanje... pristojan covek, pristojno odeven u pristojnu uniformu... u cistom i klimatizovanom autobusu...

Ima i medju vozacima jako pametnih i finih ljudi,uprkos opstem misljenju da su svi debili,prostaci,seljaci...
I u GSPu,i u Lasti.Samo sto je Lasta sredjena i organizovana.A GSP je jedna velika anarhija,gde se krade uzduz i popreko,radnici i mehanicari marnjavaju delove i opremu,a direktori marnjavaju pare,dok uglavnom najvise najebavaju vozaci,koji rade ko crnci,i koje niko nista ne pita,a u stvari su oni(ne racunajuci kontrolore) ti koji moraju sve da trpe(vrucincine,huliganski olos,idiote od vozaca,itd...)

Inace,sto se teme tice... prevoz je prevoz,usluga,za sta je potrebno gorivo,i tudji rad.I kao i svaka usluga,mora da se plati.I tacka.Nema sta da se filozofira.
Eventualno razumem one koji se povremeno svercuju,kao na primer sto ja sad radim,jer necu da kupujem markicu za avgust,kad cu koristiti svega par puta prevoz,a smradine nece da izdaju markice za pola meseca za studente,pa me zato bas briga.Nek naprave markicu za polovinu meseca za studnte,pa cu je kupiti.
Ali inace,svaka usluga mora da se placa.

Sad...dal je skupo ili nije,kakva su vozila,kakvo je osoblje... to je druga prica.Daleko je to od dobrog,pogotovu stanje vozila,koja izgleda opravljaju orangutani,ali,kao sto rekoh-to je usluga,i to se placa.
« Poslednja izmena: 20. Avg 2011, 16:37:51 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Qtek 小米
Поред нових климатизованих у промету су и даље оно стари комунистички бусеви, е сад може се и без климе како смо раније, па нисмо баш толико свилени, али ... како идиоти могу да пусте бусеве у саобраћај а да их пре тога не оперу, макар шипке и делове унутрашњости који су у контакту са путницима. Шипке су често црне од неке гарежи , то је брука и срамота за један велики град као што је БГ. Скоро је једна жена делила влажне марамице, јер нема ко се није уштрокавио. А то је штрока која је покупљена баш у гаражи.
Ајде да је то нека линија у неком приградском насељу где нема много путника, него је то 16, 95 и сличне линије које повезују један део града преко центра са другим делом града.
И о каквом онда туризму прича Ђилас, кад такву бруку види један странац ?

Друга ствар, шта ће ти кратки бусеви у шпицу ? Да буде већа гужва, па да контролори не могу ни да уђу ? Па то је баш контрапродуктивно за ГСП.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.50
Citat
Eventualno razumem one koji se povremeno svercuju,kao na primer sto ja sad radim

и после неких 30 секунди куцања следи ово:

Citat
Ali inace,svaka usluga mora da se placa.

Smile

искрено...никад чуо за маркицу за пола месеца...а и ако постоји...рецимо теби треба вожња 4,6,22 и 28 у месецу...како ћеш то изорганизовати...мислим...4 и 6 су у првој половини а 22 и 28 су у другој половини месеца Smile Smile

чисто да видите колико сте повлашћени у метрополи:
-зрењанински превозник се зове нет бус
-месечна карта за релацију од 15 км из мог места до зрењанина и 15 км назад је 10.000 динара (нема попуста за ђаке,студенте,поштену интелигенцију,активисте нво,носиоце партизанске споменице,угрожене мањинске групе итд...сви плаћају пуну цену
-шверцовање је немогуће...улази се на само једна врата на којима је кондуктер који личи на трокрилни орман...он одмах наплаћује карте,проверава месечне и одмах отштиклира на месечној дан који се возиш...не можеш десет пута да идеш тамо-вамо...само једном дневно до града и назад...мислим,можеш али после првог пута плаћаш цену карте која за ту релацију износи 200 динара у једном правцу
-градски превоз у зрењанину исто врши поменута фирма...нисам сигуран али мислим да је цена вожње 100 динара било да идеш са багљаша до четвртог јула(са једног краја града на други) или са четвртог јула на зелено поље(неких 300 метара Smile )
-имју доста нових аутобуса који су климатизовани али имају и оне старе шклопоције (санос и там) у фази распада где се можеш угушити од врућине

ја рецимо немам проблем са тим...мислим да сам се задњи пут возио аутобусом задњег дана 4 разреда средње школе...више сам особа за аутомобил Smile ...ето...само кажем Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

zvekete rodjaci

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 6155
Zastava Суботица
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia 3220
200 dinara za 15 km?  To je bas puno, kod nas je gradski 60 a prigradski od 128 do 158 RSD.
IP sačuvana
social share
“Before you diagnose yourself with depression or low self-esteem, first make sure that you are not, in fact, just surrounded by assholes.”

William Gibson
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

MAC MAC

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2249
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
mob
SonyEricsson w200i
Ma vozi se za dzabe, a kad udje kontrola jednostavno izadjes  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Qtek 小米
Citat
-месечна карта за релацију од 15 км из мог места до зрењанина и 15 км назад је 10.000 динара (нема попуста за ђаке,студенте,поштену интелигенцију,активисте нво,носиоце партизанске споменице,угрожене мањинске групе итд...сви плаћају пуну цену
-шверцовање је немогуће...улази се на само једна врата на којима је кондуктер који личи на трокрилни орман...он одмах наплаћује карте,проверава месечне и одмах отштиклира на месечној дан који се возиш...не можеш десет пута да идеш тамо-вамо...само једном дневно до града и назад...мислим,можеш али после првог пута плаћаш цену карте која за ту релацију износи 200 динара у једном правцу
Знао сам да је скупље, али нисам знао да постоје ти услови кад је у питању маркица.
У БГ је најскупља маркица око 6.500 динара.
Ипак овде код нас мора да се чува социјални мир, шта ако устане еир макс патика и мотика. Мада и закон понуде и потражње нам омогућава да цене карата буду мање, али праву цену ћемо  сазнати када продају ГСП. Била је Турска у игри.  Smile

IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.