Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 22:25:45
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Stilovi učenja  (Pročitano 84365 puta)
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
ja nikad ne ucim tako da nemam problema Smile Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Žena
Poruke 19
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
recimo da imam dve nedelje do ispita i samo treba da počnem da štrebam, na žalost to se neće desiti do poslednjeg dana kada će me uhvatiti frka i panika pa ću onda na brzinu naučiti dvosemestralni predmet. Ja stvarno naučim to i znam kada mi sutra za ispit treba-sve ispite polažem usmeno čisto da se zna i do sada mi se nije desilo da sam pala neki ispit koji sam tako naučila. Doduše sve zavisi od sreće, od profesorovog trenutnog raspoloženja i od vaše sposobnosti komunikacije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol
Poruke 3
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
uchim...stanem pred knjigu i toliko mi je neinteresantno..da mi iste sekunde misli odlutaju boga pitaj dje...i tako bih mogla satima...kako se rijeshiti toga?? Smile
IP sačuvana
social share
Istok, Zapad, svako brani svoje,
a ja ne smijem ono sto je moje
oduvijek.
Jedini moj svijet.

I samo zato, za njih sam fasista,
a nikad nisam htio tude nista,
samo nju,
zemlju slobodnu.

Mirno zivim ponosan na svome,
makar nije uvijek sve po mome.

Nek' se cuje, nek' se zna,
nek' vijori zastava,
neka ni'ko ne dira
u moj mali dio svemira.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11340
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
60 strana za 2 dana je problem? Smile Pa ja nijedan ispit nisam spremao preko 10-15 dana (zavisi od materije), a minimum mi je bio 400 strana po ispitu, dok vecina ispita ima minimum po dve knjige.
pa na koji ti fax ides..cini mi se da je neki drustveni a nema sanse da je pravo jer tamo ne mozes samo da na osnovu sustine sklapas svoju pricu...

svaki ispit preko 400 strana a tih spremas max 15 dana???? Smile...svaka cast....
nisi samo rekao da li pre toga ides na sve vezbe i predavanja ili  prvi put vidis knjigu i zavrsis istu za 15 dana....

ja sam kampanjac....kada nije frka treba mi 16423 sati da naucim stranu ..a kada je frka naucim i po 50 strana za dan....

obavezno podvlacim linerima,jer mi je u suprotom sve isto ..ucim slova Smile.....recimo da za ispit do 400 strana mi treba oko 20 dana crnackog ucenja(dan,noc) a da nikad nisam knjigu video...3 puta treba da je prodjem i da se odmorim dan dva...onda objasnjavam...

ali ako pratim na vezbama i ucestvujem aktivno na istim e onda je sve mnogo lakse...
a da u pitanju je pravni fakultet      Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Delije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1803
Zastava Srbija BiH Trebinje
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
SonyEricsson 
[/img]
« Poslednja izmena: 05. Maj 2007, 12:37:28 od bosko nn »
IP sačuvana
social share

Ако желите да дођете на турнир Бурекџија у фудбалу посетите овај топик
http://forum.burek.com/index.php/topic,215172.450.htm
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 284
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
sve zavisi šta učim ako je nešto zanimljivo mislim meni ide veoma brzo u principu pamtim slike i kad pričam o tome uglavnom imam sliku strane u glavi nije to fotografsko pamćenje niti učenje napamet texta nego jednostavno imam veličinu pasusa i raspored slika i obrazaca u glavi to mi ide perfekno ali ako je nešto dosadno i suvoparno eeeeeeeeee to ide do besvesti recimo jedan ispit sam polagao šest meseci i na kraju me profa pustio jer je video da od mog učenja nema ništa i da sam totalni duduk za učenje napamet definicija i šta je on trašio citiranje nekih njegovih teorija itd tako da sve zavisi od vrste gradiva šta i kako treba naučiti ali uglaavnom se svodi na čitanje i uglavnom tražim neku logiku u celoj priči(ništa ne podvlačim to me ušasava volim čiste knjige ) šta je tu primenljivo u praksi inače sam završio mašinac pa da ne davim više to je to uglavnom...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Дог из д дог фор лајф

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1165
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
mob
SonyEricsson K750i
u krevetu lezim i ucim Smile
IP sačuvana
social share
lakse je sa cetiri u rukama , nego s jednom u krevetu..
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"Nisu loša vremena, nego čovek."

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Samsung Z 240
Ja sam neverovatni kampanjac...to je prolazilo u srednjoj, ali na faxu retko...mada uvek izađem na ispit, pa kako mi Bog da...
Podvlacim, zapisujem sa strane, pokušavam da sve interpretiram na svoj način (mada je kod nemačkog to nemoguće, ali sreća, pa mi jezici dobro idu)...kucam na kompu koncepte...štampam ih, tako da i najmanji deo knjige pređem.
Probala sam i ono, knjigu u šake, čitaj i pamti, ali ne ide...pogotovo što me ovaj fax baš ne zanima, ali mi je važan za posao.....ako puknem godinu....idemo dalje.....šta da se radi.
IP sačuvana
social share
Ništa nije samo po sebi dobro, ni loše, zavisi samo šta o njemu mislimo
"Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 311
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
nakon godina ucenja ovo su neki zakljucci do kojih sam dosao. naravno ne osporavam da se o tome vec nije pisalo ovde i da nisam otkrio nista novo.

1. zapisivanje svojim recima onoga sto ste citali je najbolji metod ucenja. tako najveci deo informacija pamtite, a lako se i reprodukuje nauceno. medjutim, ovaj metod ima jednu ogromnu manu, a to je da ga kod obimnijih predmeta ne mozete primenjivati jer se gubi puno vremena na pisanju, a i zamorno je tolike tekstove pisati. zato je moja preporuka da se ovaj metod koristi samo kod manjih predmeta, a kod obimnijih samo za teze lekcije

2. podvlacenje je metod za koji bih rekao da se koristi bez izuzetka. kao sto je neko spomenuo, dobro je koristiti vise boja za podvlacenje, ali tako da svaka boja nesto i znaci. na primer: plavom bojom podvlacite definicije i podatke bez kojih je nemoguce poloziti ispit, odnosno podvlacite ono najvaznije. to je  ono sto se mora znati doslovno. narandzastom bojom podvlacite ono sto isto smatrate da treba reci na ispitu, a to su najcesce objasnjenja definicija, dakle ono sto je vazno ali se pre treba razumeti nego nauciti napamet. zelenom bojom na primer podvlacite reci koje ne poznajete, stvari koje treba proveriti u jos nekoj literaturi i slicno. to je dakle ono za sta vam treba neko posebno znanje da biste razumeli

3. iscitavanje je najbitnije kod ucenja. zapravo radi se o
ponavljanju. jako je vazno periodicno ponavljati ono sto ste naucili. s`obzirom da su knjige podeljene na lekcije i poglavlja, takvo ce biti i ponavljanje. svaku naucenu lekciju ponovite pre ucenja sledece lekcije.  pre ucenja sledeceg poglavlja ponovite prethodno poglavlje. kada i sledece poglavlje naucite ponovite prethodna dva i tako do kraja. bitno je da iskalkulisete da vam za poslednjih dan-dva pred ispit ostane vremena samo za ponavljanje.  o tome kada ponavljati i koliko bice reci malo nize

4. koriscenje dodatne literature. uvek je pozeljno koristiti dve ili vide knjiga za ucenje. razlog je taj sto ako nesto ne razumete uvek imate gde jos da procitate. umesto da lupamo glavu ako nam nesto nije jasno, ili da preskacemo dosadne lekcije, uzecemo drugu knjigu u kojoj je to mozda jasnije ili zanimljivije objasnjeno. naravno, oni koji su neupuceni treba da vode racuna o tome da su razliciti autori cesto suprostavljeni jedan drugom i da ono sto jedan tvrdi da je tacno, drugi smatra pogresnim. naravno vi cete tvrditi da je upravo tacno ono sto tvrdi vas ispitivac kod kojeg polazete Smile

5. koriscenje recnika. ako nemamo recnik pored sebe, to znaci samo jedno: da ucimo napamet. ne mozemo nesto nauciti i razumeti ako ne znamo sta to znaci. takodje, kada pogledamo znacenje reci  lakse cemo je i zapamtiti za ispit. ovo je najvaznije raditi na prvoj godini studija, jer savladjivanje pojmova, je nesto sto jako puno pomaze u daljem radu posebno kada se isti pojmovi dovode u razlicite kontekste. s`druge strane bogatim recnikom sebi omogucavate da lakse izrazavate svoje misli, a i da na ispitu lakse obrazlazete ono sto ste rekli i da dokazete ispitivacu da ste razumeli ono sto ste procitali

nastavak sledi...

p.s.: kao sto ste videli ovi metodi podrazumevaju citanje, traznje literature, rad. ja nisam pristalica citanja zatvorenih ociju i ostalih dijagonalnih gluposti, olovki koje same podvlace knjigu i slicnog. razlozi su prakticni
« Poslednja izmena: 04. Sep 2007, 23:28:19 od portalist »
IP sačuvana
social share
Podrzavam Simijon kao kandidata na predsednickim izborima 20.1.2008.

i zato Tomislav N. preventivno objašnjava kako, časna reč, nikoga ne mrzi – zna, vragolan, da mu to nemrzilaštvo do sada nije bilo ni među prvih hiljadu prepoznatljivih karakternih osobina, ni njemu, a kamoli stranci mu, u čijem vrhu ima pregršt takvih vedeta za kakve bi Džeri Springer Šou platio suvim zlatom. - Teofil Pancic
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 4678
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Kod mene se to što se nauči ponavlja u snu, a ako imam probem ja ga rešim u snu...misim matematički, da zapamtim nešto!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 22:25:45
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.08 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.