Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Crna Gora: Posebni udžbenici za srpsku decu?  (Pročitano 1103 puta)
03. Jan 2009, 17:05:54
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.19
Srpski nacionalni savet u Crnoj Gori ocenio je danas da će od sledeće školske godine biti potrebno razdvajanje odeljenja i nastave "na jezičkoj osnovi" i da "srpska deca u Crnoj Gori ne moraju da se školuju po crnogorskim udžbenicima".

Potpredsednik nedavno formiranog Srpskog nacionalnog saveta Vojin Grubač zatražio je u saopštenju da od Ministarstva prosvete Crne Gore da omogući "srpskim istoričarima i profesorima srpskog jezika", koje predloži Savet, da učestvuju u "koncipiranju i obradi udžbenika za Srbe".

"Srpski udžbenici iz književnosti, istorije i geografije moraju da u svojoj osnovi najkvalitetnije obrade predmetnu materiju iz svoje oblasti ravnopravno tretirajući prostore Crne Gore, Srbije i Republike Srpske", naveo je Grubač.

Grubač je, povodom najave da će od naredne školske godine svi udžbenici biti štampani na crnogorskom jeziku, naveo da je "neophodna" saglasnost Srpskog nacionalnog saveta za korišćenje udzbenika u nastavnim programima na srpskom jeziku.

Potpredsednik Saveta je najavio da će od ministra prosvete Crne Gore Sretena Škuletića tražiti da "poštuje sve obaveze" prema srpskom narodu u oblasti obrazovanja.

Manjine u Crnoj Gori organizovane su u nacionalne savete preko kojih organizovano ostvaruju svoje interese i prava.

Najajavljuje se da će Savet tražiti sastanak sa ministrom prosvete na kojem bi se "razgovaralo o pripremi modela po kojem bi se sve obaveze prema srpskom narodu u oblasti prosvete, koje garantuje Ustav Crne Gore, poštovale u punoj sadržini i formi."

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC Wildfire S
Ovo je stvarno komedija. Ovakav apsurd bih ocekivao da vidim samo u Monti Pajtonu... samo sto je ovo realnost pa je prvenstveno zalosno pa tek onda smesno...  Smile
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ako...dobro je da ce i to biti dozvoljeno....

trebali bi vidjeti udzbenike za srednju skolu iz knjizevnosti...
bila sam na blagoj muci....desilo mi se da se pripremam za cas kao za ispit,jer za pojedine pisce koje sam trebala dijeci predavati ja nikada cula nisam Smile...
a iskreno,pojedina plejada tzv pisaca iz citanki imalo je uticaja na knjizevnost taman koliko i ja nas politicku scenu 20-tog vijeka...
ali,postoji jedna dobra stvar u svemu...nikada lakse nije bilo uci u citanke nego sto je sada u mladoj nam drzavi... Smile

svako piskaralo sa makar i jednom objavljenom knjigom(sumnjivog kvaliteta Smile)zavrijedio je naci se u planu i programu... Smile

ali,dobro...nesto i naucih(nikada nije kasno)....pa saznadoh da i Albanci imaju epohalne pisce koji su uticali na svijetsku knjizevnost... Smile....

naravno,srpski pisci marginalizovani koliko biti mogu...hebi ga,iva andrica ne mogase ne spominjati...ipak je covjek dobio najvecu mogucu nagradu iz knjizevnosti...a tamo dolje,jos uvijek su slabi na titule i nagrade... Smile
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 597
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
Nokia N70
Тужно... смешно... не знам шта да кажем...

У ствари знам шта да кажем, што говорим кад год и где год се покрене тема о независној Црној Гори.
Наиме... овим поступком браћа Црногорци још једном показују да себе сматрају посебним народом.
Једино смо ми Срби будале, па их и даље третирамо као браћу. Јесмо ми код њих странци? ОК!
Али, 'ајде онда да и они код нас буду странци. На мом факултету је школарина за странце 1200еура,
а већина Црногораца је на буџету. Треба да их сасечемо у корену, дамо им права странаца, онима
који имају и наше држављанство - права националних мањина, да им не дамо тако лако наше држављанство,
као што они прете да се њихово неће добијати лако (ако га ико уопште буде и хтео).

Црногорац ми није брат и никада неће бити!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14;
Ovo me podseti na Nadrealiste Smile

http://www.youtube.com/watch?v=DztrX5dXmxU

hahahahaha  Smile
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.102 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.