Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 10:18:08
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 32 33 35 36 ... 65
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Starosedeoci vs došljaci  (Pročitano 70062 puta)
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
svaka cast Duki,
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Duki objasnio.  Smile

Уме он то почесто  Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Чини ми се да се овај проблем нетрпељивости, не само између староседеоца и дошљака, већ између свих тренутних становника Београда интезивира последњих година. Узрок, као што Дуки рече, долазак много људи у Београд са стране. Пренасељеност и невероватне гужве, у саобраћају, на улицама, у превозу, у кафићу...су све веће и некако сви осећају да ствари неће бити боље, одн, да ће због "умирања" градова у централној Србији сви полако поћи за Београд и људи постају све нервознији.

Изгледа ми да последњих година како ко заврши факултет у Београду, ако нема среће да оде преко, остаје овде због посла, јер ће у свом граду тешко наћи посао или ће он бити мање плаћен.

Ја сам један од тих дошљака, већ сам дестетак година у Београду и никад нисам имао неких проблема због места одакле долазим. Било је ту и тамо ситних чарки и то не од Београђана староседеоца, они су увек некако пословични, културни и уздржани, већ управо од других дошљака, првенствено Војвођана, који се из неког разлога слабо капирају са људима из централне Србије. Међутим, све су то базазлена зезања... за акценат (који у њиховој имитацији нема везе са ониме како он заиста звучи и често претерују у карикирању), за називе неких предмета и појава, једноставно менталитет је превише различит... Људима из провинције који први пут дођу у Београд да студирају смета највише београдска гужва, јер у другим градовима тога нема и то у комбинацији са подозрењем и неприхватањем од стране колега Београђана уме некима да буде проблем. Зато се дошљаци углавном држе једни других и слабо се друже са Београђанима...чини ми се да ни једни, ни други немају ни жељу, ни потрбу да успоставе блиске контакте.

Што се тиче студирања, истина је да људи претерују када по сваку цену желе да дођу у Бг, прескачући при томе ближе градове, али када је у питању посао, многи људи или немају избора, или имају, али једноставно желе да направе бољи избор. Истина је да је Београдски Универзитет далеко најквалитетнији и има највећу "тежину"..то је један од главних разлога зашто људи долазе овде да студирају.

Мало је правих староседеоца, можда чак и више од половине чине дошљаци. При том, сами староседеоци попримају делимично менталитет дошљака, јер генерацијама већ живе једни поред других.
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
pa sad... lepo si to napisao, ali ima malo nejasnoća. Koja je prava demarkaciona linija između starosedelaca i došljaka ? Moje babe i dede su svi došli u Beograd, ali su živeli u njemu po 40 pa naviše godina. Ako su oni bili došljaci, moji roditelji onda nisu. Ali naravno da imaju nasleđene karakterne crte svojih roditelja. Šta sam ja onda ?  Smile
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
pa sad... lepo si to napisao, ali ima malo nejasnoća. Koja je prava demarkaciona linija između starosedelaca i došljaka ? Moje babe i dede su svi došli u Beograd, ali su živeli u njemu po 40 pa naviše godina. Ako su oni bili došljaci, moji roditelji onda nisu. Ali naravno da imaju nasleđene karakterne crte svojih roditelja. Šta sam ja onda ?  Smile

Па, сад, не знам колико генерација треба да живи у Београду да би био староседелац...то је већ врло релативна ствар. По мом мишљењу, управо та трећа генерација може себе сматрати староседеоцима.
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
To i pitam ! Super, onda sam ja od danas - Čika starosedelac  Smile
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
pa sad... lepo si to napisao, ali ima malo nejasnoća. Koja je prava demarkaciona linija između starosedelaca i došljaka ? Moje babe i dede su svi došli u Beograd, ali su živeli u njemu po 40 pa naviše godina. Ako su oni bili došljaci, moji roditelji onda nisu. Ali naravno da imaju nasleđene karakterne crte svojih roditelja. Šta sam ja onda ?  Smile

Ti si jedan od onih koje kad pitas odakle su kazu "Iz Beograda... treca generacija" Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
To i pitam ! Super, onda sam ja od danas - Čika starosedelac  Smile

Дај да ти потпишем и ударим печат. Smile
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7

Ti si jedan od onih koje kad pitas odakle su kazu "Iz Beograda... treca generacija" Smile

ne... samo "iz Beograda". Imam više prijatelja "sa strane", mi to stvarno ne gledamo kao neko merilo vrednosti.
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Dooooobro, gde smo ono beše stali?  Smile
« Poslednja izmena: 14. Jan 2010, 23:25:14 od B@mbin@ »
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 32 33 35 36 ... 65
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 10:18:08
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.