Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Stanje tenkova m-84 u vs?kvalitet ili kvantitet?  (Pročitano 30515 puta)
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
Samo jedan savet- nemoj da stavljaš seriju poruka već ili izmeni osnovnu poruku il skockaj tekst pa ga stavi kad si siguan da je konačan. Pravila foruma koje svi moramo da poštujemo  Smile

Se vidimo u Zemun uskoro  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
  Sto se samog tenka tice, video sam svakakve price, a s'obzirom da je tema jos "mlada", bice tu jos svakakvih izliva ... cinjenica da  kvalitet ni u kom slucaju ne moze da zameni, ili nadomesti kvantitet, i vise je nego ocigledna , a narocito u slucaju OiMJ ... licno sam bio prisutan ( i sto je jos gore - ODGOVORAN) za secu preko 300 komada tenkova tipa T-55 ... licno sam zaljubljenik u taj tenk jer sam se na njemu skolovao, radio,i ispratio ga do samog kraja ... pri tome ne mislim samo na T-55, vec na celu T seriju, kao i na ceo koncept uopste ... po meni licno, jedinstven, i nikada neprevazidjen, kao vozilo i kao koncept, u svoj svojoj jednostavnosti i mehanickom konceptu ...
Kvantite je povedjivao u svakom ratu....
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
He he he... u trenutku kapitulacije Francuska je imala više aviona nego Nemačka, bar sudeći po Čerčilovim memoarima. U napadu na SSSR Nemci su bili brojčano slabiji pa to opet Sovjetima nije pomagalo naredne dve godine. Napad Britanske ekspedicije na Foklande protiv nadmoćnijeg, brojno Argentinske vojske, Briti su pobedili.

Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

ЗА КРСТ ЧАСНИ И СЛОБОДУ ЗЛАТНУ!!!

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 289
Zastava Krusevac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Apple iPhone7
... izvinjavam se za ovo ... imam konacan text ali je izgleda preveliki za slanje ... svaki put kada pokusam da ga posaljem dodje do greske u sistemu ... zato pokusavam da ga posaljem iz delova ... u svakom slucaju imacu to na umu ... pozzz...
IP sačuvana
social share
Makijavelizam je stanje uma - sve ostalo je iluzorno!!!

Edit by chelavi1: Regulisana velika slova u potpisu.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
He he he... u trenutku kapitulacije Francuska je imala više aviona nego Nemačka, bar sudeći po Čerčilovim memoarima. U napadu na SSSR Nemci su bili brojčano slabiji pa to opet Sovjetima nije pomagalo naredne dve godine. Napad Britanske ekspedicije na Foklande protiv nadmoćnijeg, brojno Argentinske vojske, Briti su pobedili.

Smile
To sto sam napisao nisam ja rekao, nego sam procitao a i svaki covek koji se razume ce ti isto reci, zasto ameri imaju najvise aviona i najvecu mornaricu a tenkova nemaju kao npr. sto rusija.
Amerima je cilj da imaju vecliku mornarici i avijaciji, dok je rusima cilj da imaju veliku kopnenu armiju.

A sto se tice Istocnog fronta, kad su rusi krenuli sa ogronim borojem tenkova i aviona tek su onda mogli da oteraju nemce. Kad govorim o kvantitetu govorim o opremi a ne samo broju ljudi.
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11

Smile

to je tachno ,ali mi nismo povecali kvalitet  Smile . mi smo te 84-ke imali i ranije ,aimali smo i T-55 . sad 55-ice nemamo ,a ostale su nam iste 84-ke koje nazalost ne postaju sve mladje i mladje  Smile .

dakle , dilema iz naslova i ne postoji Smile.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
Dobro je što si pročitao ono što si rekao, ja inače sve pričam na pamet a kad ne znam onda izmislim tek da bi nešto rekao.

Nastavite sa temom...

Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 289
Zastava Krusevac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Apple iPhone7
  Kada kazem svakakve price, mislim na  kojekve manifetluke I malverzacije koje se rade u smislu sistematskog unistavanja I oslabljivanja Oklopa kod nas … od uzimanja para “ispod zita” u cilju “modernizacije”, pri cemu se sve te “modernizacije” na kraju svedu na farbanje tenkova spolja I stavljanje tapacirunga  na sedistima, pa sve do lova u mutnom , pri cemu su u igri malo krupniji “igraci”,koji se kriju iza paravana zvanog koji se kriju iza paravana zvanog Yugoimport – SDPR , izmedju ostalih I oni ciji su “saradnici” razvili “vestine” u raznim “sportovima” , tipa tapsanje po ledjima ( bejzbol palicama – I to aluminijumskim) , tapsanje po ramenima ( metalnim predmetima nepoznatog oblika), pa sve do najnovijih verzija jedne te iste igre zvane “hitni lopticu u sumicu” … to vam je ono kada se iznenada probudite na nekom smetlistiu 30 – 40 km van grada , na nekoj od napustenih  gradskih deponija , ili napustenom skladistu ispod tone djubreta …
   Bilo kako bilo, ljudi kojisve ovo znaju predstavljaju potencijalnu opasnost za “njih”, ali dobro – za mene licno samo razlog vise da se raspisem I kazem neke stvari koje bi ljudima eventualno otvorile oci …
   1999. godine bio sam ocevidac poslednjeg trzaja u pokusaju da se Srpski Oklop konacno mrdne s’mrtve tacke, ali je , na “cudjenje” mnogih, I taj pokusaj propao … konkretno, radi se o pogonu “Plava Laguna”, u okviru IMK “14 Oktobar” u Krusevcu, koji je tada bio okosnica Namenske industrije, kako se tada zvao ogranak drzavnih preduzeca koja su se bavila proizvodnjom za vojne potrebe … bili su tu Cesi, Poljaci, kao I Rusi, I tu se govorilo o mogucnostima modernizacije, planovima, kratkorocnim, srednjerocnim, I dugorocnim … primat su imali Rusi, I to iz firme “Uralvagonzavodi”, koji su cak razmisljali I o konceptu modernizacije T-55 … nazalost, u bombardovanju je ceo pogon bukvalno sravnjen sa zemljom, a na tom mestu je sada livada, na kojoj pasu ovcice, I gradska toplana …
  Nekoliko godina zatim, na TOC “Nikinci” , bio je organizovan skup, a sve sa ciljem plasiranja naseg starog oklopa ino-trzistu, kako bi stvorili iole kakve takve uslove za prodaju istih, I da eventualno izvucemo neki dinar iz te gvozdjurije , kako ne bi morali da je vucemo do Dunava I bacamo sa mosta …upravo tu je bio I modifikovani T-55, na kome je , recimo, bio modifikovan SUV sa M84, sa nisanskom spravom DNNS-1 ( niko nije smeo da kaze da te sprave vise nema I da se sada koristi DNNS-2), zatim preradjeni, inace integralni pogon, koji je predstavljao pretecu u modularnom sistemu pogona I transmisije … ceo concept bio je osmisljen tako da je zadnja ploca bila isecena I pricvrsena vijcima, pri cemu bi se, u slucaju kvara,mogla izvrsiti zamena kompletnog moto-tehnickog dela na tenku … u stvari, to je koncept star skoro 10.-ak godina, koji strage armije vec uveliko koriste, a neke su ga vec I napustile … konkretno, radilo se o modifikaciji T-55 pri cemu je doticni model imao 740 Ks, svi spojevi, creva I selne za vodu, ulje I naftu su bili po “pauk “sistemu ( na klik ), a ceo motor ( kao I menjac) je bio na sinama, tako da je ceo scenario bio koncipiran tako da se kompletna zamena izvrsi u roku do 2 sata, uz ucesce TZI-ja …
Nesto slicno je pokusano I u TRZ Cacak sa M84, ali se zbog kompleksnosti celog sistema odustalo u pocetnoj fazi projekta … konkretno, problem su bili menjaci, jer nije bilo moguce odraditi integralni sistem sa 2 menjaca … tu su jos I multiplikator, koji je bio nezgodno postavljen za tako nesto, kao I niz drugih prepreka …
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 289
Zastava Krusevac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Apple iPhone7
   U sklopu gore navedene izlozbe, bio je predstavljen I M-84AB-1N, pri cemu su takodje bili prisutni I Rusi kao tehnicka ekipa … par nedelja su ga na licu mesta pripremali za izlozbu, da bi ga samo par dana pred “dan D” pijani vozac sljuljao u kanal pored puta I ogulio celu stranu, sa sve kumulativnim stitnicima, branicima, I sto je najbitnije – farbom !!!
Secam se da smo svi pomagali da se to cudo dovede u red koliko je to moguce, tako da smo radili I nocu… na kraju, kada smo uvezbavali protocol, jadnici iz tadasnje “1.Oklopne” sa Vozdovca morali su da ga parkiraju u rikverc!!!
Bili su tu tadasnji savetnik ministra odbrane , inace pukovnik RAF-a u plavoj uniformi, koji se obratio meni I mojim ljudima , I to tecnim srpskim jezikom, kao da je 30 godina pored Morave ras’o …pegavi pukovnik Njenog velicanstva je obisao ceo skup nezvanicno par sati prepocetka, cisto da se uveri da je sve spremno za diplomatske korove koji dolaze, a tada na scenu stupaju Kinezi, Azerbejdzanci, Madjari, Iracani,Pakistanci, Alzirci, Kuvajcani, I mnogi drugi … s’obzirom da je M-84AB-1N bio okosnica celog dogadjaja, sve one radarske sisteme kao sto su neva I Kub, radarske sisteme, kao I namenska vozila koja su bila izlozena uz to, samo su pogledali blago telecim pogledom, I kada je konacno brljotina na “cetvorci” isplivala na povrsinu, jer je neko od tih guzonja video minuli rad pijanog vozaca od pre par dana , samo su se okrenuli I lagano nasmejali, kao da su hteli da kazu :”Pa koga vi ………. “ !!!
I tako, ostadosmo mi kratkih rukava I praznih dzepova, sa mnogo zardjalog gvozdja I suvih rezervoara … nit’ prodatih tenkova, nit’ kupljene tehnologije … I tako, ubrzo nakon toga, donet aje odluka o napustanju koncepta T-55, sa naznakama da ista sudbina u dogledno vreme ceka I ceo concept T-72 … I kao sto neko vec rece, stare “petice” smo isekli, “dvojke” cekaju na red, a “cetvorke” stoje na stajankama bez krova nad “glavom”, cekajuci neizbrezno, dok konstantno kisnu, mrznu I rdjaju … mehanicki sklopovi kao I naoruzanje rdjaju sve vise iz dana u dan , usled vlage I kondenzacije mehanika I hidraulika polako ali sigurno otkazuju, a elektronika je nesto o cemu se govori samo neparnim danima u mesecu … a kako je krenulo,uskoro ce to biti prestupne godine u deceniji … 
   U svetlu najnovijeg sajma naoruzanja, rekao bih samo da je to sto je bilo izlozeno samo smejurija koja samo kalja ugled vojske, a S verzija “cetvorke” koja se ovde spominje je samo neuspeli pokusaj da se vec postojece platforme ojacaju I poboljsaju do granice isplativosti … uzimajuci u obzir celu ovu pricu, umovi I mozgovi koji odlucuju o svemu ovome verovatno stavljaju na vagu odnos sredstava koja bi eventualno trebala biti ulozena u modernizaciju, I procene stepena eksploatacije tenkova do njihovog rashodovanja … mada, kako j ekrenulo, izgleda da cemo “cetvorke” voziti doveka…bitno je samo da budu u liniji I “pod konac” …
   Nekoliko stavki koje idu u prilog mojoj prici jesu I zamena motora ( V46 TK ) koji bi inace trebali biti remontovani, I po nekom nacrtu svi tenkovi bi trebalo da budu A verzije ( M-84AS ) … niko nije precizirao stvari kao sto su odrzavanje, rezervni delovi, I naravno potrosnja – ipak ovde pricamo o A verzijama I jacini motora od ( oko ) 1000 KS … 
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 289
Zastava Krusevac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Apple iPhone7
O ovome bi mogli da diskutujemo i pricamo godinama, ako ne i decenijama ... nadam se da oni koji treba ovo da citaju - citaju, i cak stavise - siguran sam u to!!! Nadam se da sam u ovih nekoliko postova mogao da docaram realnu situaciju u vezi sa oklopom uopste, i nadam se da ce ovo biti bar iole koliki-toliki podstrek, tek cisto da otvorite oci i sagledate situaciju u svom svom sivilu ... ukoliko ima iskrenih ljubitelja, http://www.paluba.info/smf/oklopno-mehanizovane-jedinice/tenk-m-84/105/ je pravo mesto za poznavaoce i "profi igrace" ...

... do sledeceg citanja,
                                                              pozz od tenkovskog narednika !!!
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.049 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.