Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 19:56:00
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sta znaci biti glup?  (Pročitano 4846 puta)
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
znao sam ljude koji su vukovci, pa opet ne mogu da se pohvale naročitom pameću... pitaš ih nešto van nastavnog plana i programa, oni te gledaju belo, da beknu ne znaju ni o čemu što nisu u školi učili... a opet, upoznao sam i ljude koji su imali te famozne dvojke i trojke kroz celo školovanje, a opet su imali jako široko znanje i razumevanje nekih stvari... možeš s njima da sedneš, porazgovaraš ko čovek, o stvarima koje se ne tiču samo škole nego skoro svega... i imali su svoje mišljenje, ne samo ono koje im je usuto...

ako neko ima dobru memoriju, to za mene ne znači da je pametan... nego samo to da ima dobru memoriju... i da ništa nikad neće da zna što prethodno nije seo i podrobno u detalje iščitao... a van toga mu je mozak prazan ko crkveno dvorište... ocena u školi nije tu da bi pokazala da li si pametan ili nisi... nego koliko si se uspešno prilagodio sistemu učenja koji se praktikuje u školama... a taj sistem nitije jedini niti je najbolji... neki pametni ljudi jednostavno uče na drugačiji način, možda čak i bolji... a neki glupi ljudi se samo dobro prilagođavaju, pa se čini da su pametni...
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u jurkovićevim porukama, to nije do njega već do sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.60
ima mnogo inteligentnih ljudi...koji se mogu snaci u svakoj situaciji..bilo gdje na svetu...
koji nisu zavrsili ni srednju skolu..
a kamoli neku visu skolu ili fakultet...

jednostavno nisu u to vreme smatrali da im to treba...vise su volili da se zafrkavaju...
ili pak nisu htjeli da uce...i jedva su celkali da se rese skole...
ali im sve druge stvari i situacije u zivoti i te kako dobro idu od ruke...
skola-struka i nije neko mjerilo inteligencije...

to jasno mozes da vidis..ako pogledas jednu sjednicu koja se direktno prenosi...
u bilo kojem  sukobu...misljenja...

i znam neke ljude koji su diplomirani pravnici..koji me jednostavno iznenade...
nekim svojim postupcima...

cak jedan od njih je 13 puta izlazio na polaganje testova za vozacki ispit..
i dan danas..iako je prava.. i pre toga kriminalistiku(ne radi u krim-u ..nije nikad dobio sansu da  udje u konkurenciju bilo kakvu da mu se pruzi sansa da izadje na pripravnicki..bas zato sto je po misljenju mnogih "nesposoban"...)
diplomirao je pre deset godina...
i ne zna da vozi auto...dobio je dozvolu ...ali jednostavno
lik je iako je potpuno zdrav...on je nesposoban.... Smile

ima dve desne noge i dve desne ruke..sto bi se reklo..kod nas ljevaka... Smile
s pravnim stvarima gura nekako...zaposlen je..i tako... Smile
a lik nije glup-...

iako ko ga ne zna bilo gdje kad bi ga sreo..i s njim kad bi razgovarao...o bilo cemu sem o pravu...i jos par nekih stvari...povezanih...
donijeo bi zakljucak da prica s nekim u najmanju ruku priglupim... Smile

ljudi takodjer..kad neko nesto ne zna...ne umije...da uradi...kvalifikuju ga sa tom etiketom "glup"...

glup je onaj tko ne umije da razmislja..koji zivot i njegove  stvari..
gleda iz jednog ugla jedne dimenzije...a zivot i sve oko nas je u 3D -u... Smile

i koji se zbog toga stalno uvaljuje u situacije koje dovode do raznih problema..
i naravno onaj tko ponavlja stalno iste greske... Smile

i vec sam ja negdje ovdje pisao..o jednom mom visoko obrazovbanom poznaniku
koji je pokretna enciklopedija...svega i svacega... tj milijardu beskorisnih informacija ima memorisano u mozgu...Smile
i nekom njegovom regalu ili komodi..

koju je kupio..nesto jeftino...na crno..od nekih "dilercica" svega i svacega...
koju je sam prokusao da sastavi...i namontira...

i nekoliko dana se mucio..cak je i unistio neke dijelove...zaljepio ih ljepilom..pa su bili pogresni..tako nesto...
davno je to bilo i ne sjecam se bas najbolje... Smile

i na kraju je cimao raju da nadju nekog ko ce to sklopiti,..i pozvali su decka..koji ima 8 razreda skole...
koji je pogledao nacrt...rasturio skalameriju koju je ovaj strucnjak za sve i svasta sklopio..i za po sata -sat sklopio tu komodu iliti regal...cak je i one dijelove koje je ovajk pogresno zalijepio...nekako odljepio..sta znam..i kako treba uradio to...

a inace taj djecko je sa nekih 16 godina napravio telefon... Smile
danas pravi kazane neke male za rakiju od bakra...litar rakije se dobije od njih....
(meni sada radi jedan...malo veci  Smile)
razumije se i u elektroniku i mehaniku i u svemu tome je samouk... Smile

bilo sta u kvartu kad se bilo kome pokvari ..od igle..tupe..do "lokomotive"
svi njega zovu... Smile

meni je kuhinju napravio...za 1800 km...+rezervna vrata u drugoj boji....
za koju su trazili u s.namjestaja 4000 maraka... Smile
i to napravio je za par dana..a u salonu bi trebao da cekam dva mjeseca... Smile

pitao sam ja njega..sto nije picio neku skolu...i tako to..kad mu sve ide od ruke..
i znas sta mi je rekao.. Smile
ma pusti to..onako stidno rece......nasmeja se i rece..meni je i ovako dobro... Smile

nije imao uslove..morao je da radi...svasta je radio...i svasta je naucio da radi..i to sve dobro radi... Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.15
ej ljudi bas sam se raspravljao sa nekima oko ovoga... da li je neko glup ako ostane na polaganje ili padne razred? Moje misljenje je da jeste jer po meni nije sposoban i inteligentan da zavrsi na vrijeme godinu kao vecina ostalih djaka.    Ako je neko odlican djak a drugi djak dobar da li je moguce da je ovaj djak sto je odlican gluplji od ovog sto je dobar? E aj misljenja i primjere  Smile
To sto je pao razred znaci da je ili glup da nauci il se ne trudi a uglavnom ovo drugo. Covek prosecne inteligencije moze da nauci makar za trojku, posebno u nasem skolskom sistemu(i pod uslovom da profesor nije teska nadrkotina). Tako da eto, moze se reci da manje ulaze truda i mnogo manje uci od nekoga ko ima sve petice...

A glup covek, ogranicene ljude smatram glupim. Nista gore kada si ogranicen u bilo kom smislu i sa bilo kojim znanjem. A i to nije generalna kategorija jer se moze reci da je neko glup za nesto. Sto ne znaci da ne moze biti pametan za nesto drugo.  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.110
Како се одвија ова дискусија мислим да је коначни одговор...

МОРЕ ДА БИДНЕ АЛИ НЕ МОРА ДА ЗНАЧИ
« Poslednja izmena: 08. Jun 2013, 15:26:44 od YuWarez »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 58
Zastava Zvornik
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Apple Iphone 3gs
Pazi scenu,sa mnom je isla u osnovnu skolu jedna djevojka koja je bila Vukovac ,kraj osmog razreda nastavnica je iz šale pitala da pronađe rijeku Drinu na karti a ona nije znala Smiley Toliko
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.110
Pazi scenu,sa mnom je isla u osnovnu skolu jedna djevojka koja je bila Vukovac ,kraj osmog razreda nastavnica je iz šale pitala da pronađe rijeku Drinu na karti a ona nije znala Smiley Toliko

Ако си из Босне и не знаш где је Дрина онда стварно мораш бити идиот...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

I have a joke. Women's rights.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
OS
Windows XP
Browser
Chrome 27.0.1453.110
mob
Samsung GT-S7580
Како се одвија ова дискусија мислим да је коначни одговор...

МОРЕ ДА БИДНЕ АЛИ НЕ МОРА ДА ЗНАЧИ

Smile

Што је и за очекивати.. да се ради о некој конкретној особи, коју сви са форума познајемо, па да ти пренесемо утиске.. али овако делује превише неодређено..
IP sačuvana
social share
E ovaj svet je otiso u kurac cim Lazu pitaju kakva je serija  Smile
Pogledaj profil WWW Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1465
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Apple iPhone 6s
Ja sam iz matematike uvek imao dva, a jedan od razloga je bio taj, jer nisam prihvatio da nesto moze da bude beskonacno dugo.
Tu beskonacnost su razni naucnici upotrebili jer nisu znali dokle se to pruza, ili npr svemir je beskonacan, kako moze biti beskonacan ako se jos uvek siri? znaci da ipak ima kraj koji se jos siri u nekom prostoru, ali to nije onaj kraj, STOP nema vise  Smile te moje uciteljice nisu mogle to da razume i ja sam uvek nekako izvlacio dvojku  Smile
sto ne znaci da sam glup samo imam drugo vidjenje
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

I have a joke. Women's rights.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
OS
Windows XP
Browser
Chrome 27.0.1453.110
mob
Samsung GT-S7580
Citat
Ja sam iz matematike uvek imao dva, a jedan od razloga je bio taj, jer nisam prihvatio da nesto moze da bude beskonacno dugo.

А дванаест година си учио о тим бесконачним бројевима.. па си зато имао двојку.. аха..  Smile

Слажем се с тобом што се свемира тиче, иако нисам нешто превише упућен, али с друге стране реци ти исправно, па тек тад реци да је неко погрешио..

Овако можеш до сутра да оспораваш, кад ни ти сам не знаш решење..  Smile

Тема доживљава свој врхунац..  Smile

« Poslednja izmena: 08. Jun 2013, 20:11:58 od Lazar Milic Milic »
IP sačuvana
social share
E ovaj svet je otiso u kurac cim Lazu pitaju kakva je serija  Smile
Pogledaj profil WWW Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1465
Zastava
OS
Mac OS X v: 10
Browser
Safari 8536.25
mob
Apple iPhone 6s
Pa dobro nije bas zato da sam dobio dva iz matematike, mislim da bas nisam bio simpatican uciteljici, ili sam mozda bio lenj ( najverovatnije to ) . Jednom me je poslala na popravni i tamo sam dobio 4 zakljucnu. Danas posle 22 godine od osnovne sam uspesan mladic Smiley
Zakljucak je da u skoli, pogotovo osnovnoj ne moras da imas sve petice, da bi bio pametan, ali obrnuto ako imas dvojke i trojke ne znaci da si glup.
« Poslednja izmena: 09. Jun 2013, 08:25:10 od slavisaj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 19:56:00
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.088 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.