Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Nov 2024, 03:05:14
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Šta znači biti borac  (Pročitano 38259 puta)
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
I-mate 30 Pro
Nije to tako strasno....ja mislim da slika govori hiljadu reci...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
Apple 15
Irena Paunović posle transplantacije se udala: Dobila pluća i našla muža

09. 08. 2013. 09:07 | Komentara: 2
Nenad Božović | Foto: RAS MEDIA 

Irena Paunović posle transplantacije pluća na klinici u Beču danas vodi potpuno novi život, a boca sa kiseonikom, za koju je bila vezana dobar deo života, ostala je samo na fotografijama.

Paunovićeva je dobila novi život o kojem je sanjala četiri decenije. Na putu do novih pluća Irena je srela svoju ljubav Gorana Šljivara iz Nemačke, za koga se udala par meseci nakon transplantacije.

Ireni Paunović iz Kraljeva je dok je bila devojčica odstranjeno jedno plućno krilo, a pre pet godina počelo je da otkazuje i drugo.

Pre devet meseci u Beču je izvršena transplantacija pluća, zahvaljujući ljudima dobre volje koji su joj pomogli da sakupi 120.000 evra koliko je koštala transplantacija.

Posle višemesečnog oporavka nakon operacije, ova Kraljevčanka se na proleće prvi put slobodno prošetala ulicama svog grada, dišući punim plućima.

- Ovaj san sam sanjala 44 godine. Preveliko mi je srce. Sve mi je lepo, nasmejana sam i uživam. Verovala sam u ljude koji su mi pomogli kada mi je bilo najteže - kaže Paunovićeva.

Njena grupa za podršku na Fejsbuku imala je više od 10.000 članova. Među njima je bio i Goran Šljivar, naš iseljenik u Nemačkoj. Od početka je aktivno učestvovao u prikupljanu pomoći za Irenu. Bio je glavna karika za ljude iz dijaspore. Između njega i Irene, potpuno neočekivano, rodila se ljubav kada ju je posetio u Beču.

- Nisam ni sanjala da ću se udati. Samo sam sanjala o tome da dobijem nova pluća, što se na kraju i ostvarilo. Goran mi je puno pomogao, a on mi je i prvi preneo vest da su obezbeđena nova pluća. Kada me je posetio u Beču u bolnici, pojavile se ljubavne iskrice. Verili smo se u januaru, a u aprilu ove godine smo se venčali u Nemačkoj.

Irena je i pored bolesti sa kojom se bori od detinjstva, uspela da završi Ekonomski fakultet, ali nikada nije nigde radila. Sada će biti u mogućnosti i da pronađe srodan posao jer njen suprug Goran, rodom iz Pančeva, u Nemačkoj radi kao knjigovođa.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22684
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 22.0
Sviranje frulice, za svaku jednu "srecnu pricu" postoji hiljadu losih, dakle jedna lasta ne cini prolece
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
U poseti Nataši Kovačević: Sanjam da imam obe noge

Sonja Todorović    | 13. 10. 2013. - 23:46h | Foto: RAS   
Sanjam da imam obe noge, ali kada se probudim odmah zbijam šale i kroz osmeh sama sebi kažem „više ne mogu da ustanem na levu nogu”, priča u eksluzivnom razgovor za „Blic” mlada košarkašica Nataša Kovačević (19), kojoj je zbog saobraćajne nesreće amputirana noga.

Nataša Kovačević

Nasmejana je i vedrog duha. Dočekala nas je u majici koju joj je poklonio dečko. Pomirila se s tim što joj se desilo. Jedino što joj nedostaje je košarka.

- Kada se sve bude završilo, hodaću normalno. Šta imam da tugujem. Moram samo da se naviknem da ujutru kad ustanem navučem protezu. Mojim roditeljima je teže nego meni. Mamu više pogađa, čak i to kada brat i ja zbijamo šale zbog noge. Nedostajaće mi košarka, to je sigurno. Ali ima drugih stvari kojima mogu da se posvetim. Imam puno prijatelja oko sebe - kaže Nataša na početku razgovora.

Na mestu nesreće se već pomirila sa činjenicom da joj život više neće biti isti. Nije plakala, niti je, kaže, imala vremena za to. Jedino ne shvata gde su joj poletele noge u trenutku udara.

- Milica i ja smo ispuzale napolje i počele da proveravamo jesmo li dobro. Pogledala sam u noge i videla da nemam levog stopala. Odskakutala sam u stranu. Od šoka me ništa nije bolelo. E tada sam zamalo pala u nesvest. Međutim, brzo sam se sabrala. Pomislila sam „dobro, nemam nogu, niko nije umro od toga što nema stopalo”. Posle toga sam počela da se smirujem i malo sam se pribrala u tako teškoj situaciji - objašnjava situaciju Nataša.

Nataša Kovačević sa novinarkom "Blica" Sonjom Todorović

Nakon amputacije u Mađarskoj bolnici, mlada košarkašica je prebačena na VMA. U apartmanu u kojem je smeštena stalno ima nekoga - od porodice do drugara iz sportske gimnazije, košarke, raznih sportista, među kojima su i Emir Bekić i ministar sporta Vanja Udovičić.

Najveća atrakcija u sobi je koš-igračka koju je okačila na zid.

Postavila ga je nasuprot kreveta i stalno baca loptice, kojih ima bezbroj. Na stolu, pored mnogobrojnih poklona, društvenih igara, ima i drvene bojice, koje su joj pomogle u trenucima kada je imala „fantomske bolove“ noge, što joj je najteže padalo..

- Drugarice su mi iz šale kupile drvene bojice i bojanku. Zbog bolova nisam mogla ništa da radim. Kada sam počela da bojim, to mi je držalo koncentraciju i manje me je bolela noga. Kada sam shvatila da je to upalilo, mama mi je iz knjižare donela još bojanki. Smešno je bilo, ali mi je pomoglo - kroz osmeh priča Nataša.

Počela da uči za fakultet

Pored toga što sada ima vremena da crta, gleda filmove, počela je i da uči. Drugarica sa fakulteta Singidunum joj svakodnevno donosi beleške sa predavanja. Upisaće i fakultet za sport. To je ranije htela, ali nije mogla da studira dva fakulteta i da trenira. Kaže da će raditi nešto u sportu, ali još uvek ne zna tačno šta. - Jedino mi je žao što bar jednu utakmicu nisam odigrala u Evroligi. To mi je bio san - tako blizu.

Noga minimalno boli

Sada je noga minimalno boli. Dugo je imala takozvani fantomski bol stopala koje nema. Prve tri nedelje nakon amputacije osećala je i zglob i prste, i sada kao da može da ih pomera. „Boleo me je zglob, a nisam mogla ni da ga pipnem. Lekovi protiv bolova ništa mi nisu pomagali. To je sve bilo u glavi, jer mene ništa zapravo nije bolelo. Zato sam stalno volela da imam društvo jer me je tada manje bolelo“, objašnjava Nataša

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

I Am My Own Savior!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 8650
Zastava Vrčin
OS
Windows XP
Browser
Chrome 30.0.1599.69
mob
Alcatel One Touch
Sviranje frulice, za svaku jednu "srecnu pricu" postoji hiljadu losih, dakle jedna lasta ne cini prolece
Tako će i biti dokle god ne počnemo da šutiramo naučnike u dupe da poboljšamo ovakvo stanje ili se cenjkamo za ljudski život. Evo, na primer, najnovija generacija prtoeza za noge su toliko efikasne da ako ne znaš da je taj nosi ne bi ni mogao da provališ. Hodaju, trče, voze isto kao sa obe. A i nastavljaju se testiranja za robotske udove jer treba još poboljšanja da bi se našli u široj upotrebi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.8.5
Browser
Safari 536.30.1
mob
I-mate 30 Pro
 Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 24.0
mob
Bosch ima centrifugu
 Why do we fall, Master Wayne? So that we can learn to pick ourselves up.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22684
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 24.0
Tako će i biti dokle god ne počnemo da šutiramo naučnike u dupe da poboljšamo ovakvo stanje ili se cenjkamo za ljudski život. Evo, na primer, najnovija generacija prtoeza za noge su toliko efikasne da ako ne znaš da je taj nosi ne bi ni mogao da provališ. Hodaju, trče, voze isto kao sa obe. A i nastavljaju se testiranja za robotske udove jer treba još poboljšanja da bi se našli u široj upotrebi.
Nema nista od toga, ljudska narav i pohlepa cine svoje.  Korporacije drze sve u svojim rukama, nama prodaju price da ako radimo tesko i posteno ima da uspemo, i da pri tome pripadamo istom sistemu kojeg mrzimo i koji mrzi nas.  Ja bih voleo da je to tako, ali to je sve utopija.  Ne postoji to sto covek ne moze da razjebe.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Mac OS X v: 10.9.1
Browser
Chrome 31.0.1650.63
mob
Apple 15
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.53
imati srce..jako..jer samo ono te moze odrzati na nogama...
ili  ako padnes...samo ono te moze podici....

bez srca si niko i nista....
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Nov 2024, 03:05:14
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.