Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Avg 2025, 07:57:45
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sta voze vladike SPC  (Pročitano 45477 puta)
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49796
Zastava Босна
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
Samsung Galaxy S24
Ko ce odgovarati predg Gospdom sto vozi skup automobil.Mi ili odredjeni episkop i svestenik?Molim odgovor.

Неће нико одговарати пред Богом што вози скуп аутомобил. Оно што је данас скупо сутра ће бити јефтино, а ко ће одговарати што користи јефтине ствари ?  Не знам како људи не виде да је наш живот препун скривених искушења. Стално нам се намећу, да се тако изразим "мине" које када пукну ми почнемо да осуђујемо, љутимо, завидимо, вријеђамо се итд. Овде се нарочито истиче завист. Ми као хришћани једноставно не можемо никога осуђивати јер нисмо ни на који начин савршенији и претежнији Богу. Само је Отац наш небески савршен.
« Poslednja izmena: 09. Sep 2009, 19:24:06 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Samsung Galaxy SII

Неће нико одговарати пред Богом што вози скуп аутомобил.

To samo Bog zna. Ti mozes da nagadjas... Elem, ovde se radi o skromnosti, a to je hrisanska vrlina. Osim toga kao sto vec rekoh sama duhovnost nalaze postojanje asketizma. kao sto Nikolaj kaze: "ruga vam se nagota moja"
Da li ce neko i kako odgovarati cemo prepustiti nekom drugom.
Zavrsio sam sa izlaganjem u ovoj temi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49796
Zastava Босна
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
Samsung Galaxy S24

Неће нико одговарати пред Богом што вози скуп аутомобил.

To samo Bog zna. Ti mozes da nagadjas...

Ја не нагађам, већ простом логиком ствари дајем одговоре. Наравно да само Бог најбоље зна.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Safari 0.3.154.9
mob
Nokia 
Вози, Чедо – и не брини за манастир

Миодраг Зарковић      

Паметним људима одавно је јасно да је Србији, од Закона о информисању, много потребнији Закон о неинформисању, јер се бави појавом која је далеко распротрањенија: овдашњи медији, наиме, неупоредиво више прећуткују него што измишљају.

Као идеалан пример нечега што медији не избегавају да обраде може да послужи возни парк Епархије врањске Српске православне цркве. Најпре је недељник "Врањске новине" објавио текст о томе како је Епархија, којом руководи најозлоглашенији српски владика Пахомије, купила теренско возило "џип компас", вредно нешто преко 26.000 евра. На ту тему експресно су се надовезали "Блиц", Б92, "Е-новине" и "Пешчаник"[1], који су протеклог викенда пренели писање "Врањских", уз детаљан приказ превозних средстава осталих српских владика.

Вратимо се сада непуних шест месеци уназад, када је неки други возни парк био актуелан у српској јавности. Возни парк и, уопште, животни стил председника ЛДП Чедомира Јовановића. Репортажа објављена 16. марта у дневном листу "Прес", са све фотографијама, показала је да Јовановић живи у стану у луксузној вили на Дедињу (као да тамо па постоје другачије!), чији месечни закуп износи неколико хиљада евра, као и да вози "ауди Q7", који кошта више од 60.000 евра (са додацима, цена му скаче и до 90.000).

Ниједно од ових гласила, која су протеклог викенда практично позивала своју публику да проклиње похлепног Пахомија и друге српске владике, нису се у марту ни осврнула на раскалашан живот лидера ЛДП. Изузев, додуше, "Блица", који се у целу аферу око Јовановићевог имовинског стања укључио само на један дан, и то тако што је "оптуженом" пружио прилику да одговори на питања која му је постављао сасвим други медиј. Јовановић је у "Блицу" изнео неколико немуштих и нелогичних констатација, која би по логици ствари само продубила сумњу у његове финансијске изворе (поготово што су му расходи били упадљиво већи од пријављених прихода), али новинари овог листа ни тада ни касније нису затражили од лидера ЛДП да макар појасни изјаве које је дао њима, ако већ не и комплетно имовинско стање[2].

Остали медији потпуно су игнорисали "Пресово" копање по финансијама Чедомира Јовановића, а поједини новинари – попут Оље Бећковић у "Утиску недеље" – осудили су такво истраживање као не само непристојно, већ и потенцијално опасно задирање у нечију приватност.

Ништа од тадашњих аргумената није спречило "Блиц", Б92, "Пешчаник" и "Е-новине" да ових дана раде владици Пахомију оно што пре шест месеци нису хтели/смели да раде Чедомиру Јовановићу. Они који су упадљиво избегавали да питају Јовановића због чега је луксузан живот један од стубова његове политике, спремно су се обрушили на Пахомија и друге великодостојнике СПЦ само пет дана пошто је Скупштина усвојила, а председник Борис Тадић експресно потписао, контроверзни Закон о информисању.

Да се разумемо, постављање питања моралности одлуке свештених лица да набављају возила која су недостижна огромној већини верника, сасвим је легитимна новинарска работа. Штавише, пожељна. Владике можда имају своје разлоге за то што се возе у џиповима, а народ те разлоге може да уважи или не, али не постоји разлог због којег би јавна мини-расправа на ту тему, уколико остаје у границама основне пристојности, требало да буде забрањена. Оно што је у целој ствари далеко проблематичније, јесте чињеница да су такве јавне расправе поштеђени политичари попут Чедомира Јовановића. Да, свештеници су се заветовали на скромност, како их је једном, вели легенда, подсетио и Патријарх Павле, али политичари су се исто тако заветовали на поштење. Због чега је многим српским медијима занимљивија евентуална нескромност српских владика, него евентуално непоштење српских политичара, вероватно је најважнија дилема "крхке српске демократије", како хаотичном стању у држави већ предуго тепамо.

Решавању те дилеме сигурно неће допринети тазе Закон о информисању. Као што видимо, Пахомије и остале владике су на удару "оштрих новинарских пера" и после његовог усвајања, а Чедомир Јовановић био је заштићен много пре него што је о овако накарадном законском решењу уопште ико размишљао. И не само Јовановић – многе су његове колеге једнако болећиве према "аудијима" и луксузним вилама, али српски медији традиционално избегавају да истраже порекло таквог богатства (укључујући ту и "Прес", који ником другом изузев лидера ЛДП није пребројао возила, станове, приходе и расходе).

Док још нису били "скенирали" Пахомијево возило (у "Блицовом" тексту названо "луксузном друмском крстарицом"), ови медији могли су да оправдају неучествовање у мартовској "афери Јовановић" пословном политиком која искључује чепркање по возним парковима јавних личности. Можда такво објашњење ни раније не би било уверљиво, али од пре неколико дана оно је и теоретски немогуће: ако вас не занима Јовановићев џип од 60.000 евра, зашто сте запели за Пахомијев, који кошта скоро три пута мање?!

Нормално, не ради се овде ни о каквој "пристојној" пословној политици, већ о заштити лика и дела људи попут Јовановића, који су многоструко контроверзнији него владике СПЦ (узимајући у обзир и скандалозно завршено суђење Пахомију од пре неколико година). Медијима који се одавно не понашају у складу са законима тржишта, неће бити никакав проблем да се прилагоде новом Закону о информисању. Као да такав закон па качи оне који на Пахомију доказују "храброст", а на Чедомиру Јовановићу "пристојност"!
Извор
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1465
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
mob
Apple iPhone 6s
Mislim da je sad sve receno sa ovim zadnjim postom. Jovanovic ima veceg i mocnijeg i skupljeg od Pahomija.
Mislim da i Pahomiju treba veci jer gde ce prevozit svu tu decicu.
Jovanovic moze vozit takav auto jer ko zna od koga dobija novac, ko ga placa, a mozda je i nasledio.
Dok Vladike uglavnom placa ovaj napacen i siromasan narod. Samo kad bi videli dalje od nosa, mislim da se vladike ne bi tako baskarile.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 387
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
Cekajte, znaci dosli smo do toga da jednog vladiku poredimo sa predsednikom jedne politicke stranke?  Pa dobro, onda nemojte da se cudite kad SPC bude imalo isto toliko pristalica kao LDP.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
HTC Wildfire S
Ima jedan stari post, al' je i dan danas vrlo poučan.

Dodje kod Karadjordja uplakana zena i kaze mu da nema novca da sahrani muza a da joj pop trazi novac za opelo. Karadjordje ode kod popa dovede ga na groblje pozove zenu da stoji pored njega i kaze popu da kopa dve rake, u jednu sahranise muza , i pop odrzi opelo, a u drugu zivog popa jer je za Bozju sluzbu hteo da uzme novac od sirotice.

Neka popovi koji voze besen automobile i koji kupuju stanove i zgrcu blago koristeci pravoslavnu veru i sirecu sujetu dobro zapamte ovo. Ja sam mom komsiji popu ovo ispricao mogu vam recu da mu nije bas bilo prijatno.
« Poslednja izmena: 10. Sep 2009, 17:13:57 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 26
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
a sta vi pametnjakovici vozite??????   Smile
salim se.
nije mi jasno zasto je to koga briga sta vozi vladika. ono jeste da neki ljudi koji tek ulaze u crkvu to sablaznjava. ja licno mislim da bi svaki vladika trebao da pokazuje skromnost pred narodom, jer i
apostol pavle je u svojim poslanicama pisao da nije hteo nista da uzme od ljudi da ih nebi sablaznio. sam je svojim rukama hljeb zaradjivao (pravio je satore). naravno napisao je i da svaki koji sluzi oltaru od oltara i zivi. ali opet bi oni za primjer narodu trebali da budu malo skromniji. meni ne smeta ako se razbacuju crkvenim parama, svakom ce Bog suditi po njegovim djelima i po njegovoj vjeri. jos malo ce narucivati papamobil  Smile
IP sačuvana
social share
Poseti Limundo, ima mnogo dobrih aukcija:
www.limundo.com/ref/ssimke
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 76
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Da li ikome od vas prisao vas episkop i rekao dajte mi novac da kupim automobil???(ako pojedinci ovde uopste znaju koje njihov nadlezni episkop).
« Poslednja izmena: 10. Sep 2009, 17:43:19 od studentbzk »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
mob
Apple iPhone 3Gs
Da li ikome od vas prisao vas episkop i rekao dajte mi novac da kupim automobil???(ako pojedinci ovde uopste znaju koje njihov nadlezni episkop).

Niko nije nadlezan "nadamnom". Smile
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Avg 2025, 07:57:45
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.