Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 00:48:07
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sta voze vladike SPC  (Pročitano 45428 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 387
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
Da li ikome od vas prisao vas episkop i rekao dajte mi novac da kupim automobil???(ako pojedinci ovde uopste znaju koje njihov nadlezni episkop).

Vidis, u tome i jeste problem. Kazu da te pare uzimaju za pomoc, izgradnju nekogtamo hrama, ili iz nekog drugog humanitarnog razloga,  a u stvari koriste te pare da zive "bogovski".
Tesko ces uspeti da odbranis svestenike nekim zdravim i osnovanim argumentom.  Jer ono sto oni rade se vidi na svakom koraku, mozes samo da lazes sebe, koristis neke izlizane argumente i zatvaras oci pred realnoscu.
Uostalom zar se ti i sam bar jednim malim delom ne osecas prevarenim,  kad sluzbujes u crkvi prakticno besplatno, a gledas kako pop za sat vremena citanja iz knjizice i pojanja stavi sebi u dzep 100 evra?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 
Da li ikome od vas prisao vas episkop i rekao dajte mi novac da kupim automobil???(ako pojedinci ovde uopste znaju koje njihov nadlezni episkop).

To bi bilo postenije od ovoga sto rade.
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 312
Zastava srbija
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
Samsung galaxys I9000

A sta bi bilo kada bi ti, ja ili bilo ko od nas prisao svom episkopu(inace ne znam ko je moj episkop) i pitao ga da crkva da 10.000 ili 15.000e da se kupi stan ili pomogne nekoj porodici koja ima 5-oro ili vise dece.Ili da se izgradi vrtic umesto manastirskih konaka koji su velicine 200m2 i vise a prave se po manastirima gde slzbuje 5-6 kaludjera.Da se plati neka skupa operacija ili lecenje za koje porodice nemaju novca vec idu i mole od vrata do vrata za milostinju.
Zasto ne sagrade neku bolnicu ili porodiliste, u kojima bi se  ostavljali prilozi i donacije  namenjene crkvi.Pa ti lepo odes na pregled kod doktora u takvu crkvenu bolnicu pa umesto da kupis svecu od 200din(inace voleo bi da mi neko svesteno lice objasni razliku izmedju svece od 5din i one od 200din) ili das prilog na ikonu u crkvi ti lepo to das  bolnici.I svima lepo.Tebi sto si se pregledala a gazda kod koga radis ti nije platio socialno osiguranje pa nisi mogla da odes u drzavnu bolnicu, bolnici jer bi deo svog finansiranja pokrivala tim prilozima, i crkvi jer je nesto konkretno ucinila za svoj narod.
Nije svima lepo.Nije lepo tvom episkopu jer se nece voziti u dzipu jer je pare potrosio na bolnice,vrtice porodilista, pomogao je tamo nekom nesrecniku, a on ce morati da se vozi u nekoj dachi ili ne daj boze yugo floridi.
« Poslednja izmena: 10. Sep 2009, 18:57:49 od romeo79 »
IP sačuvana
social share
Tiho spustala se letnja noc na Cer, na tu gordu planinu.Cak i divlja zver gubila je smer  zbog cudnog straha da ce smetat cetama sto krecu se bez daha.Drini, Savi svuda gde je plac tamo hita britki srpski mac.Samo laki bat, niko nikog zvat te noci nece dok se vojska proplancima i brdima krece.Sve do mraka preko obronaka, svakog srce mori svakom vatra u grudima gori da se odmah bori.U toj zemlji gunja i opanka, gde su zore vecno crvene, nikad boj ne spi.A kad zito zri tada bez prestsnka svud se cuje pesma tanka, pesma od uranka
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 243
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13

A sta bi bilo kada bi ti, ja ili bilo ko od nas prisao svom episkopu(inace ne znam ko je moj episkop) i pitao ga da crkva da 10.000 ili 15.000e da se kupi stan ili pomogne nekoj porodici koja ima 5-oro ili vise dece.Ili da se izgradi vrtic umesto manastirskih konaka koji su velicine 200m2 i vise a prave se po manastirima gde slzbuje 5-6 kaludjera.Da se plati neka skupa operacija ili lecenje za koje porodice nemaju novca vec idu i mole od vrata do vrata za milostinju.
Zasto ne sagrade neku bolnicu ili porodiliste, u kojima bi se  ostavljali prilozi i donacije  namenjene crkvi.Pa ti lepo odes na pregled kod doktora u takvu crkvenu bolnicu pa umesto da kupis svecu od 200din(inace voleo bi da mi neko svesteno lice objasni razliku izmedju svece od 5din i one od 200din) ili das prilog na ikonu u crkvi ti lepo to das  bolnici.I svima lepo.Tebi sto si se pregledala a gazda kod koga radis ti nije platio socialno osiguranje pa nisi mogla da odes u drzavnu bolnicu, bolnici jer bi deo svog finansiranja pokrivala tim prilozima, i crkvi jer je nesto konkretno ucinila za svoj narod.
Nije svima lepo.Nije lepo tvom episkopu jer se nece voziti u dzipu jer je pare potrosio na bolnice,vrtice porodilista, pomogao je tamo nekom nesrecniku, a on ce morati da se vozi u nekoj dachi ili ne daj boze yugo floridi.

Zasto mislis da crkva to ne radi?

Popovi i vladike su sluzbenici i kao takvi oni imaju plate, socijalno i zdravstveno osiguranje. Ne mogu da verujem da se auto u 21 veku gleda kao na luksuz?! Da li postoji neka firma u Srbiji koja ima vise od 3 zapoalena koja nema sluzbeni auto???

Verovatno i kada bi popovi isli peske i bez obuce nekome bi takvi smetali ali to je sve ljudska priroda. Ako ti nemas auto a ceznes za njim pozabavi se tom problematikom; ne kukaj po forumu, od toga nema vajde...

IP sačuvana
social share
Nisam ni ateista ni teista i uvek stajem u odbranu jedne od te dve kategorije ljudi kada je ova druga napada.
Ljudi nisu svojom voljom ateisti ili teisti i niko nema racionalan razlog za kritiku jednog ili drugog stava.
Ali zato postoji racionalan razlog za kritiku tvrdnje koje ateisti ili teisti naturaju.

...imbecili i debili ogroman je zbir,
Moj glas danas odlazi u manastir...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 76
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64

Navescu samo jedan primer.U eparhiji Branicevskoj postoji manastir  u kojem monahinje brinu o deci ometenoj u razvoju.Tu se nalazi vise od 90 dece koji su odbaceni od svih.A izdrzvaju se samo  od novca koji dace eparhija i od onog sto narod stavi na ikonu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64

Niko nije nadlezan "nadamnom". Smile

hehe...to se ti samo tesis Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
I need dubs, when I ride to churc
Cruisin with my god even rollin with thugs
I need dubs, 22's, 24's
Shinin in churc I'm the king of the car shows
Dubs, when I ride to chruc
Cruisin with my god even rollin with thugs
I need dubs, 22's, 24's
Shinin in churc I'm the king of the car shows

I see it I buy it, you need it I got it

Smile  Smile

Ma jasno je da nema tu nema skromnosti, pokajanja, zivi zivot kradi, zavrci ljude, prosi, snadji se u zivotu, zivot je borba....

Ovim cu zavrsiti raspravljanje na ovoj temi, od sada ne dajem ni DINARA crkvi!

Ja treba da dajem pare crkvi ZASTO, da bi pop vozio kola skuplja od mene e nece moci Smiley, placam posteno porez ZASTO da bi izdrzavao OVE SLEPCE U VLADI, dajem pare crkvi ZASTO DA BI SE VOZILI U DZIPU OD 40 000 evra. Kraj neka pop radi pa neka zaradi !
« Poslednja izmena: 11. Sep 2009, 00:43:30 od thug_life »
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 387
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
Navescu samo jedan primer.U eparhiji Branicevskoj postoji manastir  u kojem monahinje brinu o deci ometenoj u razvoju.Tu se nalazi vise od 90 dece koji su odbaceni od svih.A izdrzvaju se samo  od novca koji dace eparhija i od onog sto narod stavi na ikonu.

Kako se konkretno zove taj manastir,  u toj eparhiji ih ima vise od deset? Vrlo rado cu da proverim njihove izvore finansiranja.
Usput evo vam najnovija tema za razmisljanje:

"Vladika Artemije odredio sebi platu 144.000 dinara"
http://www.blic.rs/temadana.php?id=110245

Dajte samo da ne bude da je opet neka zavera Vatikana.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13

Kako se konkretno zove taj manastir,  u toj eparhiji ih ima vise od deset? Vrlo rado cu da proverim njihove izvore finansiranja.
Usput evo vam najnovija tema za razmisljanje:

"Vladika Artemije odredio sebi platu 144.000 dinara"
http://www.blic.rs/temadana.php?id=110245

Dajte samo da ne bude da je opet neka zavera Vatikana.
Hahah, pa da sta ce, ne zna covek da vozi kola pa mora imati vozaca, e muko nasa predji na drugoga....
« Poslednja izmena: 11. Sep 2009, 01:29:59 od thug_life »
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
mob
Apple iPhone 3Gs
To nije plata Artemija, to je plata eparhije?
Ajmo, sledeci argument smisljate, ovaj malo gubi na smislu.. jer

Vladika Artemije odredio sebi platu 144.000 dinara

Vladika raško-prizrenski Artemije prima iz budžeta platu veću i od premijera i predsednika Srbije. Od novca građana Srbije episkop mesečno „zarađuje“ 144.000 dinara, saznaje „Blic“. Ova Episkopija godišnje inkasira preko pola miliona evra državnih para, a od te sume plaćaju se i vladičini kuvari i vozač.

I oni su bolje plaćeni od vladinih službenika jer vozač episkopa prima 23.040 dinara, a vladini oko 15.000 dinara. Kako će se rasporediti državni novac, to jest kolike su mesečne plate u Eparhiji, određuje vladika Artemije.
Ministarstvo vera već treći mandat zaredom deo svog novca izdvaja za pomoć monaštvu i sveštenstvu SPC. To je praktično dotacija države. Eparhija raško-prizrenska tako od države mesečno inkasira 3.972.082 dinara ili godišnje 47.903.309 dinara, što je 516.000 evra.
„Blic“ je imao uvid u dokument Eparhije raško-prizrenske u kome su prikazane mesečne plate. U Episkopiji, a to je sedište vladike, na plate odlazi 528.960 dinara. Platu prima njegov lični sekretar protosinđel Simeon Vilovski, inače i iguman manastira Banjska na severu Kosova, koji mesečno zarađuje 69.120 dinara. Toliko je primanje i sekretara Eparhije.
Vladika ima i prevodioca jerođakona Damjana koji mesečno prima 43.200 dinara, ali i službu za informisanje u kojoj jeromonah Pimen Dejanović dobija mesečno 43.200 dinara državnih para. Ipak, najzanimljiviji su kuvari. Vladika koji umesto u Episkopiji u Prizrenu živi u manastiru Gračanica gde je sestrinstvo brojno, ipak za plate dvojice kuvara izdvoji po 23.040 dinara.
Na platnom spisku vladike Artemija, a na račun građana Srbije, jeste i Vladimir Vilovski, brat njegovog sekretara Simeona. On je civil koji ima zvanje referenta izdavačke delatnosti i prima platu od 48.000 dinara. On inače i ne živi na Kosovu i Metohiji već u Beogradu. Blagajnik u Gračanici zarađuje 57.600 dinara, a kućepazitelj 24.000 dinara. Vladika ima i verske službenike pri Episkopiji, i to njih 12. Za magacionera odlazi 48.000 dinara, a kod episkopa ima i radno mesto foto-arhivar. Tako civil Nikolaj Maljm na toj funkciji zarađuje 46.080 dinara.
Vladika je od državnih para najmanja primanja odredio sveštenstvu. Njihova plata je najčešće 9.600 dinara, iako znatan broj sveštenika služi u enklavama gde je malo preostalih Srba, tako da je mogućnost da zarade od bogosluženja gotovo minimalna. I monaštvu sleduje oko 100 evra. Prema saznanjima „Blica“, pojedini manastiri na KiM državni novac koji im je vladika odredio ne dele između sebe kao mesečna primanja, već ga stavljaju u zajedničku manastirsku kasu. Međutim, na osnovu dokumentacije ne može se sa sigurnošću tvrditi da li najbliži vladičini ljudi poput ličnog sekretara Simeona ili monaha Pimena osim plate u Episkopiji dobijaju i sledovanja koja pripadnu manastirima iz kojih su.
Episkop raško-prizrenski poslednjih nekoliko dana optuživao je Srbiju za nebrigu o narodu i SPC na KiM. Na to mu je odgovorio Sinod SPC. U saopštenju glasnogovornika Sinoda vladike bačkog Irineja navedeno je da vladika Artemije u episkopskoj službi nema moralno pravo da pripisuje Srbiji nebrigu, „jer on, kao malo ko, ima neposredna saznanja o zalaganjima i ulaganjima Srbije, čiji je i on sam i te kako veliki korisnik“.

Izvor: Blic
« Poslednja izmena: 11. Sep 2009, 08:21:54 od kokota »
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 00:48:07
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.081 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.