Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 21:02:06
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sta vas je nateralo da verujete ?  (Pročitano 37394 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5
mob
Samsung Galaxy SII
Slazem se sa Nenadom  Smile
Nikad nisam volio da slusam ljude koji znaju. Fol, znaju. Znaju sta je stvorilo svet, znaju sta je posle smrti...
To je sve stvar vere. Ja se ne mesam u to. Zato sam rekao "cudan".

@lolana - interesantan komentar  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: Mighty Luke
U vezi roditelja, i religijski no i ateisticki rekao bih iz licnog iskustva. Zapravo sve sto je daleko od Istine je sekta Smiley Tek kad "normalni" govore o sekti... Duhovni razdor postoji, no da bi se dobila svesnost o istini potrebno je mozda i fizicki se udaljiti od osoba koje nas ne ispunjavaju, samo vezuju. Samo ja nemam gde da idem, a da pustim ovu granu na koju visim iznad provalije jos mi se ne da, uvek cekam na nesto. Cini mi se da sam zbog toga razvio verovanje u nesto sto tek treba da bude, a ne zivim sa verom, t.j. sa Istinom. U medjuvremenu neskromno bih rekao da posedujem mrvicu vere, dovoljne za spas u sudnjem trenutku...? Smile
Sekta je rec za grupu ljudi koja se odvojila od originalne grupe, nije negativan termin nego jednostavno objasnjava situaciju, nema veze da li je originalna grupa govorila istinu ili ne.
Dvanaest apostola je bila originalna grupa koja je poslata da svetu prenese reci Isusa Hrista, pored toga oni su svetu poceli da prenose lazi koje nemaju veze sa onim sto je Isus rekao, ali je tacno tako proreceno.
Znaci da su apostoli morali da se odvoje od istine i pocnu da govore lazi.
Vera je samo stanje svesti, ona ne garantuje spasenje, pise da je Bog jedini spasitelj, on je odabrao one koji ce biti spaseni.
Citat: NennadS
Da li si i zasto siguran da ono sto govoris jeste?
Religije ne govore istinu? Da li postoji naucni dokaz da religije ne govore istinu?
Na osnovu cega znas da nema nicega posle smrti? Da li je neko pruzio naucni dokaz za ili protiv nepostojanja zivota posle smrti?

Dakle, ja trazim naucni dokaz o nepostojanju ili postojanju Boga, ne filozofski dokaz. Ja ne znam da li Bog postoji. Ja verujem da On postoji. Covek ima slobodnu volju da veruje.

Nazivanje vere lazima je uvreda za vernike. Vernici nece nazivati ateizam laznim, mada time ne bi povredili nijedno osecanje ateiste, osim mozda sujete.

Pravo pitanje je: "Sta vas je nateralo da NE verujete"?
Znam da govorim samo ono sto jeste, posto postoji sve sto sam rekao, i to svi koji postoje znaju.
Apsolutno, religije postoje zahvaljujuci lazi da zivot postoji i posle smrti, a to je dokazano kao laz, posto ljudi koji umru ne postoje, a zivot je osecaj prisutnosti koji jedino zivo bice oseca.
Ne postoji dokaz o nepostojanju necega, dovoljan je nedostatak dokaza postojanja da bi se znalo da nesto
ne postoji.
Naucni dokaz nepostojanja zivota posle smrti je nepostojanje dokaza o zivotu posle smrti. Jedan DNK jedan zivot, kada se taj DNK ugasi taj zivot vise ne postoji i nikad se nece vratiti.
Nesto sto je receno moze biti ili Istina ili Laz, jel' znas neku veru da predstavlja Istinu ?
Znanje mi je objasnilo da nemam verovanje.
Citat: lolana
Djavoli u meni i oko mene.
Sta te je nateralo da verujes da postoji djavo u tebi i oko tebe ?
Citat: ThePhilosopher
Slazem se sa Nenadom  Smile
Nikad nisam volio da slusam ljude koji znaju. Fol, znaju. Znaju sta je stvorilo svet, znaju sta je posle smrti...
To je sve stvar vere. Ja se ne mesam u to. Zato sam rekao "cudan".
Pa ja nisam rekao da znam sta je stvorilo svet. Znam samo ono sto sam doziveo, posto je znanje energija koja stvara dozivljaj. Isto tako taj dozivljaj mi objasnjava da je smrt kraj zivota, tako da znam da posle smrti nema nista.
Ljudi imaju pravo da veruju da posle smrti ima zivota i da se zbog tog verovanja lepo osecaju dokle god su zivi, ali ako pokusaju da tvrde da postoji zivot posle smrti, ispasce ekstremno smesni u najboljem slucaju.
Ja se mesam u tvrdnje o ispravnosti vere, posto sam veoma upoznat sa izvorom informacije koja je stvorila
tako iskrivljeno tumacenje Boga i vere.
Mislim da je "neuobicajen" mnogo skladniji termin nego "cudan", posto u meni niceg cudnog nema.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.1
Citat: NennadS
Da li si i zasto siguran da ono sto govoris jeste?
Religije ne govore istinu? Da li postoji naucni dokaz da religije ne govore istinu?
Na osnovu cega znas da nema nicega posle smrti? Da li je neko pruzio naucni dokaz za ili protiv nepostojanja zivota posle smrti?

Dakle, ja trazim naucni dokaz o nepostojanju ili postojanju Boga, ne filozofski dokaz. Ja ne znam da li Bog postoji. Ja verujem da On postoji. Covek ima slobodnu volju da veruje.

Nazivanje vere lazima je uvreda za vernike. Vernici nece nazivati ateizam laznim, mada time ne bi povredili nijedno osecanje ateiste, osim mozda sujete.

Pravo pitanje je: "Sta vas je nateralo da NE verujete"?
Znam da govorim samo ono sto jeste, posto postoji sve sto sam rekao, i to svi koji postoje znaju.
Apsolutno, religije postoje zahvaljujuci lazi da zivot postoji i posle smrti, a to je dokazano kao laz, posto ljudi koji umru ne postoje, a zivot je osecaj prisutnosti koji jedino zivo bice oseca.
Ne postoji dokaz o nepostojanju necega, dovoljan je nedostatak dokaza postojanja da bi se znalo da nesto
ne postoji.
Naucni dokaz nepostojanja zivota posle smrti je nepostojanje dokaza o zivotu posle smrti. Jedan DNK jedan zivot, kada se taj DNK ugasi taj zivot vise ne postoji i nikad se nece vratiti.
Nesto sto je receno moze biti ili Istina ili Laz, jel' znas neku veru da predstavlja Istinu ?
Znanje mi je objasnilo da nemam verovanje.

To sto ti ili ja govrimo o necemu i tvrdimo da imamo znanje o necemu, kao i tvrdnja da "svi" to znaju ne znaci da je to sto je predmet nasih saznanja istina i naucna cinjenica. Samo saznanje o necemu nije dovoljan uslov tacnosti i istinitosti predmeta saznanja. Sistem nauke je organizovan tako da se ne pokusavaju opovrgnuti ili dokazati tvrdnje o materijalnom svetu (supstaca i fizicko polje jesu zaista sve sto postoji, ali kakve oblike moze imati, to nauka jos uvek nije utvrdila), vec nauka eksperimentom i teorijom stavlja na sud istinitosti tvrdnje koje se iznose kao hipoteze.
Mi jos uvek znamo veoma malo o svetu koji nas okruzuje. Pre samo 100 godina nije se znalo gotovo nista od onoga sto moderna nauka poznaje, neki fenomeni se javljaju u zadnjoj deceniji i neobjasnjivi su. Ja prosto ne mogu da tvrdim da se na polju otkrivanja istina nece u narednih 100 godina dogurati do nepoznatog i neverovatnog sto je sada ljudskom umu nedokucivo.

Ja nisam siguran da je ovo jedini oblik zivota koji jeste, kako ti tvrdis. Imas li naucni dokaz za tu tvrdnju? Mi nemamo nikakve dokaze da je ovo sve sto jeste, a na osnovu prethodnih iskustava, videli smo da ono sto smo mislili da je konacna istina vrlo cesto biva oborena i zamenjena novom. Covekovo znanje o materiji (sve sto postoji) nije kompletno.

Covek zaista veruje zato sto ne zna, ali cinjenica da covek ne zna ne znaci da ono u sta veruje nije istina. Nema dokaza da je religija zasnovana na lazima, nema ni dokaza da je zasnovana na istinama. Saznanje koje bi iskljucilo verovanje u Boga kao nizi vid spoznaje ne postoji u sistemu nauke i sve dok ne bude postojalo, covek ima slobodnu volju da veruje.
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 167
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12

Vera je samo stanje svesti, ona ne garantuje spasenje, pise da je Bog jedini spasitelj, on je odabrao one koji ce biti spaseni.

Ja pravim razliku izmedju verovanja i vere. Vera je po meni nesto prisutno sada ovde, zapravo spoznaja. Malo od malo svesnost o apsolutnoj Istini.

@lolana - interesantan komentar  Smile
Meni to
« Poslednja izmena: 25. Jul 2009, 13:05:37 od Mighty Luke »
IP sačuvana
social share
Please explain why your silence makes more noise than a thunder.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 
Citat
Sta te je nateralo da verujes da postoji djavo u tebi i oko tebe ?

Negativne misli i osecanja ,ruzne i pogrdne reci koje izgovaram,stvari koje nisu ispravne ali cinim da bih zadovoljila svoju sujetu .
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 167
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
Nista strashno dok si svesna toga. To su samo deo manifestacija Apsolutne Istine, prolazni kao san.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 

Bice prolazni ako se budemo potrudili . Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 167
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
Laganom eliminacijom Smile ta metoda mi je najnesvojstvenija, ja zelim pravo ka istini. al probacu je, ne, ucinicu! Wink
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 

Neko nikako nije umeren,pa to ne ume biti ni kad treba presecati neke stvari.
Za takve samo radikalni potezi donose korist .
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 167
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
Mene muce nerasciscene stvari s nekm ljudima, ne zelim da se pomirim s njima. Kazu mi neki - pomiri se s njima, sto je bilo bilo je. Ja nalazim izgovore tipa - nije stvar u proslosti te u nasim sukobima, vec u sadasnjosti, jednostavno ih ne podnosim. To ok recimo, ali nekad se stvarno trujem mrznjom prema njima, u mislima umem i glave da im razbijem. Sta ti mislis Loli?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 21:02:06
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.085 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.