Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Sep 2025, 23:40:43
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sta vas je nateralo da verujete ?  (Pročitano 37370 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 167
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Budisti kazu - ako sretnes Budu, ubij ga.
Ubiti Boga, da bismo se otarasili svih pogresnih predstava o njemu - Bog punisher, Bog policajac, autoritet, idol, cuvar, duh iz lampe sto ispunjava zelje (ovo mi bilo strashno al morao sam), i ... Bog zvan nada, Da bi se dobilo nista, da bi ostala samo istina o istinitom Bogu koji ce biti sveprisutan. To je spoznaja, ili kako kazu New Order - True faith. Samo ta njihova pesma je zapravo o heroinskoj zavisnosti. Al opis stanja je bas ko prava vera.
IP sačuvana
social share
Please explain why your silence makes more noise than a thunder.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Nokia Luvmya 520
Posto postije milion nacina i razloga za verovanje ja licno pisem o veri u Boga...

Niko me nije tero niti sam ja moju decu tero... Jednostavno sam odrastao u porodici gde se nedeljom islo u crkvu, uvece molilo pred spavanje tako da nisam ni znao da postoje neke druge varijante ovoga zivota. Gledam neke slike kada sam bio pre skoro pola veka mali klinac i uvek sam od svoje druge godine imao privezak sa krstom na lancicu. Ja sada ne mogu ni da zamislim da imam neki drugi privezak sem krsta... Ne kazem ja da sam neki veliki vernik i Bogomoljac, ja postujem tradicuju i moje predke. Iz svakog kolena su davali moji preci zivot za ovu nasu veru i otadzbinu tako da ni ja necu da budem niti sam bio crna ovca i kukolj.

I kao sto rekoh niko me nije terao ja sam sam pokusao da kopiram i licim na mog dedu i mog oca...
Kopiranje onoga sto su radili otac, deda, pradeda.... nije verovanje, nego nacin zivota.
Srpsko Pravoslavlje je nacin zivota, a ne verovanje. Ti zivis i zivot Pravoslavnog Srbina, i tvoja deca ce ziveti taj zivot ne zbog verovanja, nego sto znate da su vasi pretci tako ziveli.

Mene zanima zasto neko veruje u zivot posle smrti, vaskrsenje grobova na "Dan Boziji", zivot coveka koji nije
u krvi i mesu, i tome slicno, znaci sta coveka natera da veruje u te neistine.
Citat: Might Luke
Budisti kazu - ako sretnes Budu, ubij ga.
Ubiti Boga, da bismo se otarasili svih pogresnih predstava o njemu - Bog punisher, Bog policajac, autoritet, idol, cuvar, duh iz lampe sto ispunjava zelje (ovo mi bilo strashno al morao sam), i ... Bog zvan nada, Da bi se dobilo nista, da bi ostala samo istina o istinitom Bogu koji ce biti sveprisutan. To je spoznaja, ili kako kazu New Order - True faith. Samo ta njihova pesma je zapravo o heroinskoj zavisnosti. Al opis stanja je bas ko prava vera.
Pa to druze vazi za sve religije (iako Budizam nije religija), posto niko nikada nece znato ko je Bog, jer kada bi to ljudi mogli da znaju, onda on vise ne bi bio Bog. To je u Bibliji kristalno jasno objasnjeno.
Bog jeste Bog posto ima vece znanje od svakog drugog coveka.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 167
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11

Pa to druze vazi za sve religije (iako Budizam nije religija), posto niko nikada nece znato ko je Bog, jer kada bi to ljudi mogli da znaju, onda on vise ne bi bio Bog. To je u Bibliji kristalno jasno objasnjeno.
Bog jeste Bog posto ima vece znanje od svakog drugog coveka.
Mi posmatramo Boga kao Boga ljubavi, ali i to mnogi pogresno tumace, pretvaraju se u ovcice ignorisuci instinkt za odbranu i svako moze da ih gazi, njih to boli, nije im svejedno a kazu - ko te udari, ti njemu drugi obraz. Pitam se, da li ako ih oko, ruka ili nesto trece sablaznjava da li ce si zaista to otkinuti ili ce promeniti nacin razmisljanja. Ljubav da, ali znaju li oni sta je to ljubav?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: Mighty Luke
Mi posmatramo Boga kao Boga ljubavi, ali i to mnogi pogresno tumace, pretvaraju se u ovcice ignorisuci instinkt za odbranu i svako moze da ih gazi, njih to boli, nije im svejedno a kazu - ko te udari, ti njemu drugi obraz. Pitam se, da li ako ih oko, ruka ili nesto trece sablaznjava da li ce si zaista to otkinuti ili ce promeniti nacin razmisljanja. Ljubav da, ali znaju li oni sta je to ljubav?
I Bog i njegov Duh Hrist vole samo one koje nece ubiti, a oni koji kazu da je Bog - Bog ljubavi nemaju blage veze  sa onim sto je Bog rekao da On jeste, evo ti samo neki stihovi, pa ti meni reci koliko ti ljubavi prema svima od strane Boga vidis, Isaija 45:7 " Koji pravim svetlost i stvaram mrak, gradim mir i stvaram zlo; ja Gospod činim sve to. "
Isaija 6:9-10 " A On reče: Idi, i reci tom narodu: Slušajte ali nećete razumeti, gledajte ali nećete poznati.
 Učini da odeblja srce tom narodu i uši da im otežaju, i oči im zatvori, da ne vide očima svojim i ušima svojim da ne čuju i srcem svojim da ne razumeju i ne obrate se i ne iscele. "
Matej 10:34 " Ne mislite da sam ja došao da donesem mir na zemlju; nisam došao da donesem mir nego mač. "
Jovan 9:39 " I reče Isus: Ja dođoh na sud na ovaj svet, da vide koji ne vide, i koji vide da postanu slepi."
Matej 13:12 " Jer ko ima, daće mu se, i preteći će mu; a koji nema, uzeće mu se i ono što ima. "

Ako su tebi ovo poruke ljubavi, onda se tvoje i moje shvatanje ljubavi razlikuju, posto je ljubav koliko je meni poznato energija koja sve stvara, a ovi stihovi govore o Bogu koji unistava.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 167
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
O starom zavetu ne bih, tamo je Bog zaista ko despot predstavljen, a Jevandjelje, evo objasnjenja o machu, c/p

" Ako neko donosi mach svadje i zla, onda je to zlocinac.

Medjutim, Isus je uvek govorio s ljubavlju, sa zeljom da pomogne ljudima, da ih usmeri ka Bogu. Iako je Isus cinio samo dobro, neki ljudi su Ga dozivljavali kao neprijatelja. Isus izleci coveka i kaze da su mu oprosteni gresi, a ljudi Ga napadaju sto huli na Boga, jer samo Bog moze da oprosti grehe.

Dakle, iako je cinio dobro, Isus je imao neprijatelje.

Kada cinimo dobro, onda pozivamo ljude da i oni cine dobro. Ljudi treba da se odluce da li ce ciniti to isto dobro ili ce nastaviti da grese. Ako govorite protiv nekog greha, obicno se jave ljudi koji vole taj greh, pa pokusavaju da daju argumente zasto to treba ciniti. Doktor kaze pacijentu kako treba da zivi da bi se izlecio, ali pacijent moze da kaze da nece da ostavi nezdrave navike.

Bozja Rec je simbolicki predstavljena kao mac (Efescima 6,17). Bozja Rec nije agresivno oruzje nego ljubav, ali je ipak dovodila do razdora kada jedna osoba u porodici zeli da sluzi Bogu, a ostali vrse pritisak na nju da odbaci Boga i zivi kao i ostali.

Mi ne mozemo da ugodimo svim ljudima. Zato je bolje da zivimo po Bozjim nacelima, pa ako nas ljudi zbog toga odbacuju ili mrze, ne mozemo da im pomognemo drugacije osim molitvom i licnim primerom. Bozja istina je mac koja ce nas od njih razdvojiti. To jeste bolno, ali je bolje nego da sa njima poginemo u grehu. "

Ostalo, da vide koji ne vide, po meni da bolje progledaju oni koji ne vide a mogu, a da ne vide oni koji misle da mnogo toga vide, a nece prepoznati sina Bozijeg.

Ko ima vere dace mu se, ko nema oduzece mu se i ona sto je ima. Ova je u kontekstu parabole sa talantima mozda pogresno shvacena, i umesto vere, misli se na materijalno bogatstvo. Mada je i to rekao bih povezano sa time. Vera privlaci bogatstvo, s time se mnogi slazu.

Po meni je Jevandjelje sasvim na mestu osim sto moze biti pogresno shvaceno. Scena kad je Isus razbio pijacu u hramu je mozda navela na pomisao da je potreban verski objekat za hriscanstvo, a prica je vise simbolicka, hram je ljudsko telo, a pijaca u njemu opsednutost novcem na racun duhovnosti.
« Poslednja izmena: 20. Jul 2009, 04:26:34 od Mighty Luke »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

ONAJ KOJI JE SPOZNAO SEBE!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Саобраћајна несрећа,када сам заспао за воланом,пробудила ме је Света Петка,прошао сам са лакшим повредама а од аута није остало ништа.Саобраћајној полицији ,која је вршила увиђај,није било јасно како сам остао жив.
То ме је натерало да верујем,а догађаји од ове године - да апсолутно верујем.
IP sačuvana
social share
Могу и мене да убију као ХРИСТОСА,али слободну мисао никада!
КО ГОД ЈЕ СПОЗНАО ОВАЈ СВЕТ ПРОНАШАО ЈЕ ТЕЛО,А КО ГОД ЈЕ ПРОНАШАО ТЕЛО,ЊЕГА ОВАЈ СВЕТ НИЈЕ ДОСТОЈАН!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Nokia Luvmya 520
O starom zavetu ne bih, tamo je Bog zaista ko despot predstavljen, a Jevandjelje, evo objasnjenja o machu, c/p

" Ako neko donosi mach svadje i zla, onda je to zlocinac. "
Pa onda su za tebe Gospod Bog i njegov Duh - Hrist zlocinci, da li si ti siguran da si shvatio objasnjenje onoga sto pise u pismu ?
Onaj koji stvara zlo :
" Koji pravim svetlost i stvaram mrak, gradim mir i stvaram zlo; ja Gospod činim sve to. "
Onaj koji stvara svadju :
" Jer sam došao da rastavim čoveka od oca njegovog i kćer od matere njene i snahu od svekrve njene:
" I neprijatelji čoveku postaće domašnji njegovi. " " Koji ljubi oca ili mater većma nego mene, nije mene dostojan; i koji ljubi sina ili kćer većma nego mene, nije mene dostojan. "

Stvar je u tome da On siroma nije bio kriv za svadje koje ce nastati zbog njega, nego oni koji su stvorili religiju koja sa njim nema nikakve veze, a tvrdi da ima. On nije mogao da spreci zloupotrebu njegovog imena i pogresno tumacenje onoga sto je rekao.
Citat: Mighty Luke
Medjutim, Isus je uvek govorio s ljubavlju, sa zeljom da pomogne ljudima, da ih usmeri ka Bogu. Iako je Isus cinio samo dobro, neki ljudi su Ga dozivljavali kao neprijatelja. Isus izleci coveka i kaze da su mu oprosteni gresi, a ljudi Ga napadaju sto huli na Boga, jer samo Bog moze da oprosti grehe.

Dakle, iako je cinio dobro, Isus je imao neprijatelje.

Kada cinimo dobro, onda pozivamo ljude da i oni cine dobro. Ljudi treba da se odluce da li ce ciniti to isto dobro ili ce nastaviti da grese. Ako govorite protiv nekog greha, obicno se jave ljudi koji vole taj greh, pa pokusavaju da daju argumente zasto to treba ciniti. Doktor kaze pacijentu kako treba da zivi da bi se izlecio, ali pacijent moze da kaze da nece da ostavi nezdrave navike.

Bozja Rec je simbolicki predstavljena kao mac (Efescima 6,17). Bozja Rec nije agresivno oruzje nego ljubav, ali je ipak dovodila do razdora kada jedna osoba u porodici zeli da sluzi Bogu, a ostali vrse pritisak na nju da odbaci Boga i zivi kao i ostali.

Mi ne mozemo da ugodimo svim ljudima. Zato je bolje da zivimo po Bozjim nacelima, pa ako nas ljudi zbog toga odbacuju ili mrze, ne mozemo da im pomognemo drugacije osim molitvom i licnim primerom. Bozja istina je mac koja ce nas od njih razdvojiti. To jeste bolno, ali je bolje nego da sa njima poginemo u grehu. "

Ostalo, da vide koji ne vide, po meni da bolje progledaju oni koji ne vide a mogu, a da ne vide oni koji misle da mnogo toga vide, a nece prepoznati sina Bozijeg.

Ko ima vere dace mu se, ko nema oduzece mu se i ona sto je ima. Ova je u kontekstu parabole sa talantima mozda pogresno shvacena, i umesto vere, misli se na materijalno bogatstvo. Mada je i to rekao bih povezano sa time. Vera privlaci bogatstvo, s time se mnogi slazu.

Po meni je Jevandjelje sasvim na mestu osim sto moze biti pogresno shvaceno. Scena kad je Isus razbio pijacu u hramu je mozda navela na pomisao da je potreban verski objekat za hriscanstvo, a prica je vise simbolicka, hram je ljudsko telo, a pijaca u njemu opsednutost novcem na racun duhovnosti.

Sve si pogresno shvatio, posto nisi ni citao sta pise, nego ti je neki religiozni fanatik servirao lazi o Isusu.
On je bio veoma specifican ko je ko i sta je sta, razliku izmedju onog sto pripada Bogu i onoga sto ce Bog da unisti. Unistavanje je potpuno suprotno od ljubavi, kada te neko ubija, onda on to sigurno ne radi zato sto te voli, ljubav spasava a ne ubija.
Isus je imao neprijatelje u onima koji su pogresno shvatili njegovu Misiju, oni koji su ga ubili su se bojali da ne izgube vlast, a to je bila vladajuca religijska oligarhija. Rim se nije plasio ili smatrao Isusa za neprijatelja Rima.
Ja mogu da potpuno unistim svu religiju, samo da mi neko da mikrofon i kameru, svi religiozni ljudi
nemaju razloga da se plase onoga sto se govori u cyber space-u, zato sto u njemu mogu da beze od realnosti,
ali kada bi se njihove lazi i manipulacije javno predstavile, pozlilo bi im, i nisam siguran kako bi to mogli da sprece.
Ateisti koriste sistem verovanja koji ne moze da naudi teoloskom sistemu verovanja. Sukob dva sistema verovanja nikad nije dao nikakve rezultate, jedino istina moze da srusi sistem verovanja.
U ovom slucaju istina da ono sto pise u Bibliji nije ono sto religija koristi za manipulaciju naivnih.

"Ko ima dace mu se, a ko nema oduzece mu se i ono sto ima" (Matej 13:12) nema aposlutno nikakve veze sa materijalnim posedovanjem, nego govori o Carstvu Nebeskom, duhovnom Carstvu u kojem caruje istina, Gospod i Hrist sa njegove desne strane (Matej 13:11)

Pnavljam ti opet, niko nema koristi citajuci Bibliju, a stetu moze da nanese samo pogresno tumacenje,
u vecni zivot ce preci i ljudi koji naikada nisu prisli blizu Biblije, ili su citali i verovali u neke druge knjige.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 1281
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Jel moze jedno laicko pitanje? Kako to da budizam i konfucizam nisu religije?  Smile
IP sačuvana
social share
This body holding me, reminds me of my own mortality.
Embrace this moment.
Remember, we are eternal, all this pain is an illusion.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.1
Zato sto Buda i Konfucije nisu bogovi, nego filozofi, ucitelji.

Nista me nije nateralo da verujem, ja mogu slobodno reci da sam rodjen sa predispozicijom da budem pravoslavac, verovatno zahvaljujuci kolektivnom nesvesnom. Ja nikoga nisam pitao u sta da verujem, niti mi je iko rekao da treba da budem pravoslavac, jednostavno sam saznao za veru pre nego sto mi je bilo receno bilo sta o veri. Kako, ne znam. I ne trudim se da saznam, zato sto moja vera nema i ne treba da ima veze sa mojim znanjem o njoj.
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 1281
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
A zar religija sama po sebi nije "verovanje" ne u boga vec sa jednim dogmatskim pristupom celoj stvari, sledeci put tvorca jedne neoborive istine, bez potrebe da otelotvorujemo njega samog u nasoj masti ili samom reci "bog"? to me vredja kao visokointeligentno bice, kao civilizovano stvorenje 21. veka i coveka od nauke, jer i da je tako kao sto kazes, zar i hriscansko verovanje nema jednu jedinu poruku.. da se sledi "njegova" poruka, njegovo ucenje koje je on stekao od ovog ili onog ili za koje mu je bilo receno.. a nikada ne mozes govoriti samo o "bogu" kome cemo se klanjati upravo kao oni koji za nas same kazu da smo i dalje pagani u samoj srzi svoga verovanja, cisti mnogobosci koji veruju u: 1) oca; 2) sina; 3) svetoga duha? jeste sve je to jedno ali kako  cela prica ima veoma plitak znacaj u svetu, toliko plitak, naravno za mene licno, prvenstveno sto je od samog starta preovladala ljudska pohlepa i zelja za vlascu (sta je biblija do prirucnik po kome cemo se voditi ceo zivot? da nije mozda knjiga dobrih saveta?! HAHAHA) da je nista drugo do kao takvu ne mogu ni gledati - pravilnik po kome se treba upravljati... radi.... sto .... lakse.. kontrole.. naroda (koji je u to vreme bio varvarski do te mere da je bilo logicno i izbaciti jedan bestseler poput biblije, jednog superstara poput isusa i poplasiti ih..) sve se to granici sa danasnjim hari poterom, gospodarima prstenova i sl.. ciste bajke  za odrasle i nista drugo.. realno odradjene, kako bi nadvladale neuku masu naravno.. ali smatram da je i dalje o tome potpuno beznacajno raspravljati.. Polako postajemo antikvari.. neko ko skuplja misljenja pojedinaca koji su i dalje voljni o tome govoriti..

Meni licno je npr, ako je vec do verovanja, mnogo intrigantnije i blize mom karakteru okretati se sebi i u samog sebe i verovati u jedno: da sta god da uradis, ili kako pomislis, sam ces osetiti posledice, sam ces ih posle i popravljati.. i tako u krug jer sta je svet do jedan neprekidni krug u kome se sve ponavlja i u kome iznova i iznova dobijamo sansu da promenimo ono sto nam licno ne odgovara, a ne sto ne odgovara "bogu ili njegovom sinu" jer ce nas on onda preusmeriti u hot room.. u kojoj verujem vise nema mesta posle toliko krvoprolica kojima smo i sami svedoci sve do dana danasnjeg.

Ne znam da li ste znali kako se bira novi Dalaj Lama? Jos kao dete sam procitala to i zakljucila jedno, da od tolike filozofije ima i onog da je taj ucitelj imao na osnovu cega i da gradi svoju teoriju mozda? Mozda? Ili ne, ajde da preskocimo i to i vratimo se onome u sta smo potpuno uvereni i sto su nas ucili (na ovim prostorima-i to je od velike vaznosti) Da sam ostala tamo gde sam se rodila... morala bih da se krstim kako ne bi doslo do zabune sta sam i ko sam.. da sam se rodila u isparenjima i pescanim oblacima, verovala bih da moram pokriti svoje lice i da sam beznacajna poput tog zrnca crvenog od kog sam i nastala.. Ha!!!!! Muhamed!!! kakav kralj! Obozavam ga! Smile Da me je mati rodila sa clancima u vodi jednog od beskrajnih bazena rize ja bih sada verovala u jedno.. sebe kao jedno na  materijalne delove rasclanjeno bice koje je svesno svoje svrhe na ovoj planeti i bila zadovoljna onim sto imam jer mi realno vise od ponjave za spavanje, skrovista i par zalogaja dnevo i ne treba. Ja dragi moji biram to, ako mi je vec data moc rasudjivanja.

Nikada mi se nije prikazala slika nekog sveca pred ocima.. postujem tradiciju bez premca, to stoji, slava, bozic uskrs, ali na to ne gledam kao na nesto vise od porodicne i nacionalne tradicije.. u sta onda ja da verujem ako mi se prikazalo "nesto" da siluetom coveka bez glasa bez boje, kao u nemom, crno belom filmu? Da je to neko koga mi bog salje ili koga ne pusta u raj dok ne ucini dobro delo? hahah ne naravno.. 
IP sačuvana
social share
This body holding me, reminds me of my own mortality.
Embrace this moment.
Remember, we are eternal, all this pain is an illusion.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Sep 2025, 23:40:43
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.