Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 01:40:23
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sta vas je nateralo da verujete ?  (Pročitano 37400 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 167
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11

Pa onda su za tebe Gospod Bog i njegov Duh - Hrist zlocinci, da li si ti siguran da si shvatio objasnjenje onoga sto pise u pismu ?
Onaj koji stvara zlo :
" Koji pravim svetlost i stvaram mrak, gradim mir i stvaram zlo; ja Gospod činim sve to. "
Onaj koji stvara svadju :
" Jer sam došao da rastavim čoveka od oca njegovog i kćer od matere njene i snahu od svekrve njene:
" I neprijatelji čoveku postaće domašnji njegovi. " " Koji ljubi oca ili mater većma nego mene, nije mene dostojan; i koji ljubi sina ili kćer većma nego mene, nije mene dostojan. "

Stvar je u tome da On siroma nije bio kriv za svadje koje ce nastati zbog njega, nego oni koji su stvorili religiju koja sa njim nema nikakve veze, a tvrdi da ima. On nije mogao da spreci zloupotrebu njegovog imena i pogresno tumacenje onoga sto je rekao.

Ja taj razdor shvatam kao odvojiti se od roditelja kao od njihovih uticaja na nas, mnogi od nas postaju kopije nasih roditelja a neki i robovi. Stvar je da postanemo ono sto jesmo, a nasi roditelji su nam samo bioloski roditelji, mi imamo zasebne slobodne licnosti. Sto bi rekli religiozni, mi smo Bozija deca pre svega.
Istinski postati svoj, postati istinski slobodan i srecan, ili nanovo se roditi, s neba. Smiley

A kako ti gledas na taj razdor? Ili isto ko ovo samo si vec rekao - pogresno shvaceno.

Ako si gledao film Let iznad kukavicjeg gnezda, tu treba napraviti razdor, ako su roditelji kao ovi zeljni autoriteta, posesivni, treba se odvojiti od njih. Ako ne zele da im dete bude svoj covek nego da igra onako kako oni zele, bili svesni o tome ili ne. U suprotnom ukoliko covek se ne odvoji od njih, razdor ce biti samo u njemu a on ce se siroti citavog zivota vuci po psihijatrima, pitace se sta nije u redu s njim... Polulobotomizirana dusa. Doslo mi sad ovo, gledao sam film Smiley
FIGHT POWER!
« Poslednja izmena: 22. Jul 2009, 03:12:14 od Mighty Luke »
IP sačuvana
social share
Please explain why your silence makes more noise than a thunder.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50169
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Samsung Galaxy S24
Глупо питање. Ништа ме није натјерало...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: Mighty Luke
Ja taj razdor shvatam kao odvojiti se od roditelja kao od njihovih uticaja na nas, mnogi od nas postaju kopije nasih roditelja a neki i robovi. Stvar je da postanemo ono sto jesmo, a nasi roditelji su nam samo bioloski roditelji, mi imamo zasebne slobodne licnosti. Sto bi rekli religiozni, mi smo Bozija deca pre svega.
Istinski postati svoj, postati istinski slobodan i srecan, ili nanovo se roditi, s neba. Smiley

A kako ti gledas na taj razdor? Ili isto ko ovo samo si vec rekao - pogresno shvaceno.

Ako si gledao film Let iznad kukavicjeg gnezda, tu treba napraviti razdor, ako su roditelji kao ovi zeljni autoriteta, posesivni, treba se odvojiti od njih. Ako ne zele da im dete bude svoj covek nego da igra onako kako oni zele, bili svesni o tome ili ne. U suprotnom ukoliko covek se ne odvoji od njih, razdor ce biti samo u njemu a on ce se siroti citavog zivota vuci po psihijatrima, pitace se sta nije u redu s njim... Polulobotomizirana dusa. Doslo mi sad ovo, gledao sam film Smiley
FIGHT POWER!
Lepo pise da clanovi porodice jedno drugom postaju neprijatelji zbog ISTINE koju predstavlja Hrist, njegova rec. To se odnosi na porodice koje su religiozne, a svaka religija se protivi istini, i u tom slucaju ce oni koji prate istinu doci u sukob sa porodicom koja veruje u religijske lazi i zeli da zivi u skladu
sa tim lazima.
Ne uspevam da vidim konekciju izmedju 'Leta iznad kukavicjeg gnezda' i onoga sto je Isus govorio u Mat. 10
Citat: Magic Master
Глупо питање. Ништа ме није натјерало...
Ne, tvoj odgovor je glup, posto niko ne veruje u nesto bez razloga. Uvek mora postojati razlog zbog kojeg neko u nesto veruje.
Isus je recimo rekao " I nijedan koji živi i veruje mene neće umreti vavek. Veruješ li ovo? "
i onda su ljudi koji su ove reci pogresno shvatili poceli da veruju u Jevrejsko krv i meso umesto u duh, i zato
svi koji veruju u Jevrejsko krv i meso umiru kao muve.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
I one koji veruju, ili ne veruju u bilo šta drugu, čeka isto. Nema izuzetaka. U najgorem slučaju smrt ti je lakša ako vereuješ.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 167
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12

FIGHT POWER!
Lepo pise da clanovi porodice jedno drugom postaju neprijatelji zbog ISTINE koju predstavlja Hrist, njegova rec. To se odnosi na porodice koje su religiozne, a svaka religija se protivi istini, i u tom slucaju ce oni koji prate istinu doci u sukob sa porodicom koja veruje u religijske lazi i zeli da zivi u skladu
sa tim lazima.
Ne uspevam da vidim konekciju izmedju 'Leta iznad kukavicjeg gnezda' i onoga sto je Isus govorio u Mat. 10

Isus se takodje pozvao i na starozavetnu zapoved - poshtuj svoje roditelje da bi lepo proziveo kad se obratio bogatom mladicu koji ga je pitao sta da uradi da bi usao u Carstvo Nebesno. Nikako mrziti roditelje, poshtovati ih, a razdor u slucaju uticaja njihovog. Jer to da svi imamo bioloske roditelje je nametnuto saznanje, oni su nam rekli to Smile, a mi sami vidimo da jedino Bog moze da nam bude Otac. Zato ga ja odsad nazivam Ocem, blizi mi je. Smile O da!
Let iznad kukavicjeg gnezda? Ma to ona curketina od doktorke me isprovocirala, jebeni autoritet koji zeli da ostali igraju onako kako ona zeli, ona ne zeli slobodne normalne ljude, samo uplasene poslusne robove. I nasi roditelji cesto umeju da se ovako ponasaju, ako ne tolko otvoreno, onda sakrivenije, sakriveniji i od samih sebe.
A MekMarfi, lobotomiziran na kraju jel. To je simbolika kakve ljude zele ne samo autoriteti vec i dobar deo drustva rekao bih. Boleshtina.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5
mob
Samsung Galaxy SII
Ovaj eyepheel je bas neki cudan lik
"a svaka religija se protivi istini" !? !? !?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
Nokia Luvmya 520
Isus se takodje pozvao i na starozavetnu zapoved - poshtuj svoje roditelje da bi lepo proziveo kad se obratio bogatom mladicu koji ga je pitao sta da uradi da bi usao u Carstvo Nebesno. Nikako mrziti roditelje, poshtovati ih, a razdor u slucaju uticaja njihovog. Jer to da svi imamo bioloske roditelje je nametnuto saznanje, oni su nam rekli to Smile, a mi sami vidimo da jedino Bog moze da nam bude Otac. Zato ga ja odsad nazivam Ocem, blizi mi je. Smile O da!
Let iznad kukavicjeg gnezda? Ma to ona curketina od doktorke me isprovocirala, jebeni autoritet koji zeli da ostali igraju onako kako ona zeli, ona ne zeli slobodne normalne ljude, samo uplasene poslusne robove. I nasi roditelji cesto umeju da se ovako ponasaju, ako ne tolko otvoreno, onda sakrivenije, sakriveniji i od samih sebe.
A MekMarfi, lobotomiziran na kraju jel. To je simbolika kakve ljude zele ne samo autoriteti vec i dobar deo drustva rekao bih. Boleshtina.
Carstvo Nebesko i vecni zivot (Carstvo Bozije) nije isto, kao sto postovanje roditelja i ljubav prema sebi nije isto.
Moras postovati roditelje, ali ako ti oni namecu religiju a ti zelis da zivis u stvarnosti/istini, onda je Isus rekao da
ako zelis vecan zivot, moraces da ostavis sve koji te primoravaju na postovanje lazi.
Isus pre dve hiljade godina nije mogao da koristi bolji nacin da to objasni od ovog ;
" Koji ljubi oca ili mater većma nego mene, nije mene dostojan; i koji ljubi sina ili kćer većma nego mene, nije mene dostojan. I koji ne uzme krst svoj i ne pođe za mnom, nije mene dostojan.
Taj razdor nije fizicke prirode nego duhovne, ako zelis da zivis vecno u mozgu moras imati samo istinu, bilo koje verovanje vodi u grob.
Ako u mozgu imas samo istinu, onda nemas ego, posto ne postoji covek koji je jedini koji nesto zna,
i ako budes znao da nemas kontrolu nad svojim zivotom, neces ga izgubiti, sto je Isus objasnio u sledecem stihu,
" Koji čuva dušu svoju, izgubiće je; a koji izgubi dušu svoju mene radi, naći će je. "
"Let.." je prica o sistemu igre, nema potrebe mrzeti igrace, ta bolnicarka je samo deo sistema. Svaki sistem koji je covek stvorio zbog pojave reci je "bolestan"
Citat: ThePhilosopher
Ovaj eyepheel je bas neki cudan lik
"a svaka religija se protivi istini" !? !? !?
Zasto sam ja cudan lik, zato sto govorim ono sto jeste ?
Dali kojim slucajem znas neku religiju/veru koja govori istinu ?
Jel' ima neka religija koja govori svojim vernicima da posle smrti nema zivota ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 167
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12

Carstvo Nebesko i vecni zivot (Carstvo Bozije) nije isto, kao sto postovanje roditelja i ljubav prema sebi nije isto.
Moras postovati roditelje, ali ako ti oni namecu religiju a ti zelis da zivis u stvarnosti/istini, onda je Isus rekao da
ako zelis vecan zivot, moraces da ostavis sve koji te primoravaju na postovanje lazi.
Isus pre dve hiljade godina nije mogao da koristi bolji nacin da to objasni od ovog ;
" Koji ljubi oca ili mater većma nego mene, nije mene dostojan; i koji ljubi sina ili kćer većma nego mene, nije mene dostojan. I koji ne uzme krst svoj i ne pođe za mnom, nije mene dostojan.
Taj razdor nije fizicke prirode nego duhovne, ako zelis da zivis vecno u mozgu moras imati samo istinu, bilo koje verovanje vodi u grob.
Ako u mozgu imas samo istinu, onda nemas ego, posto ne postoji covek koji je jedini koji nesto zna,
i ako budes znao da nemas kontrolu nad svojim zivotom, neces ga izgubiti, sto je Isus objasnio u sledecem stihu,
" Koji čuva dušu svoju, izgubiće je; a koji izgubi dušu svoju mene radi, naći će je. "
"Let.." je prica o sistemu igre, nema potrebe mrzeti igrace, ta bolnicarka je samo deo sistema. Svaki sistem koji je covek stvorio zbog pojave reci je "bolestan"

U vezi roditelja, i religijski no i ateisticki rekao bih iz licnog iskustva. Zapravo sve sto je daleko od Istine je sekta Smiley Tek kad "normalni" govore o sekti... Duhovni razdor postoji, no da bi se dobila svesnost o istini potrebno je mozda i fizicki se udaljiti od osoba koje nas ne ispunjavaju, samo vezuju. Samo ja nemam gde da idem, a da pustim ovu granu na koju visim iznad provalije jos mi se ne da, uvek cekam na nesto. Cini mi se da sam zbog toga razvio verovanje u nesto sto tek treba da bude, a ne zivim sa verom, t.j. sa Istinom. U medjuvremenu neskromno bih rekao da posedujem mrvicu vere, dovoljne za spas u sudnjem trenutku...? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.1
Citat
Zasto sam ja cudan lik, zato sto govorim ono sto jeste ?
Dali kojim slucajem znas neku religiju/veru koja govori istinu ?
Jel' ima neka religija koja govori svojim vernicima da posle smrti nema zivota ?

Da li si i zasto siguran da ono sto govoris jeste?
Religije ne govore istinu? Da li postoji naucni dokaz da religije ne govore istinu?
Na osnovu cega znas da nema nicega posle smrti? Da li je neko pruzio naucni dokaz za ili protiv nepostojanja zivota posle smrti?

Dakle, ja trazim naucni dokaz o nepostojanju ili postojanju Boga, ne filozofski dokaz. Ja ne znam da li Bog postoji. Ja verujem da On postoji. Covek ima slobodnu volju da veruje.

Nazivanje vere lazima je uvreda za vernike. Vernici nece nazivati ateizam laznim, mada time ne bi povredili nijedno osecanje ateiste, osim mozda sujete.

Pravo pitanje je: "Sta vas je nateralo da NE verujete"?

IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 

Djavoli u meni i oko mene.

IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 01:40:23
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.