Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Шта све лепо очекује српске туристе у Црној Гори?  (Pročitano 21882 puta)
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.00
Zatvoreno Kadijino etno selo

Izvor: Tanjug

Podgorica -- Turistička inspekcija Crne Gore zatvorila etno selo "Kadmi", čiji je vlasnik Milo Kadija izbacio iz restorana Veselinku Rajković, njenu decu i monahinju.

Inspekcija je utvrdila da Kadija pruža usluge smeštaja u deset kućica-bungalova za šta ne poseduje odgovarajuću dokumentaciju, zbog čega su ti objekti zapečaćeni, objavio je portal "Vijesti". Iz inspekcije je, kako se navodi, saopšteno da će podneti zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Kadije po više osnova.

Prema pisanju podgoričkih medija, Kadija je izbacio iz svog restorana Rajkovićevu i njeno petoro maloletne dece, kao i jednu monahinju Mitropolije crnogorsko-primorske, jer, kako je kazao, ne podnosi Srbe i Srpsku pravoslavnu crkvu.

Više političkih partija i nevladinih organizacija u Crnoj Gori osudilo je šovinistički istup Kadije, podnoseći protiv njega krivičnu prijavu, dok je od tužilaštva zatraženo da hitno reaguje.

Reagovala i Mitropolija crnogorsko-primorska

Mitropolija crnogorsko-primorska izrazila je danas zabrinutost zbog incidenta u restoranu u etno selu "Kadmi" na Njegušima, ocenjujući da je to posledica poruka koje stižu od samoga vrha vlasti u Crnoj Gori.

"Mitropolija crnogorsko-primorska izražava zabrinutost zbog ovog nemilog događaja koji nikome dobra doneti neće, a tim više što se to desilo na Njegušima Svetog Petra Cetinjskog i vladike Rada", navodi se u saopštenju.

Mitropolija je izrazila tugu što postoje ljudi sa tolikom mržnjom.

"Ali, s druge strane, nije se ni čuditi ovakvim događajima s obzirom na to da iste takve i još gore poruke stižu od samoga vrha vlasti u Crnoj Gori, od predsednika Skupštine Ranka Krivokapića, koji Pravoslavnu mitropoliju crnogorsko-primorsku naziva 'okupatorskom crkvom', a njenog mitropolita Amfilohija, koji je rođen u Morači, naziva okupatorom Cetinjskog manastira i trona Svetog Petra", navodi se u saopštenju.

Kadija je, s druge strane, kazao da je podneo krivičnu prijavu protiv jedne monahinje Mitropolije crnogorsko-primorske i Veselinke Rajković iz Podgorice, pošto su, kako je naveo, svojim delovanjem ugrozili bezbednost njega, njegove porodice i lokala.

Kadija je kazao da mu je savest mirna, da se u njegovom restoranu ništa ružno nije desilo, zbog čega je policiji na Cetinju predao krivčnu prijavu protiv monahinje i Veselinke Rajković, jer su ugrozile njegovi i bezbednost njegove porodice i lokala.

On je podgoričkom portal Analitika rekao da je dobio preko 200 SMS poruka sa pretećim sadržajima, što je prijavio cetinjskoj policiji.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.00
„Novosti“ u Njegušima: Kadija tuži izbačene Srbe

Sve je provokacija, pa ću podneti tužbu jer su mi ugrozili život i biznis - tvrdi gazda kafane „Kadmi“, posle incidenta, kada je isterao goste jer je čuo da su Srbi. Turistička inspekcija zatvorila Kadijino etno selo

NJEGUŠKIM poljem, koje je ovih dana u centru pažnje zbog incidenta u etno-selu „Kadmi“, gde je gazda Milo Kadija odbio da usluži petoro dece, njihovu majku i jednu monahinju - zato što su Srbi – u utorak gotovo da nije bilo vozila sa registarskim oznakama Srbije.

Turista od svukud, kao i celog ovog leta, ima prilično. Ali, mnogima od njih izlet u rodno mesto Njegoševo i uživanje u ovdašnjoj prirodi i crnogorskim specijalitetima preseo je zbog nesvakidašnjeg, po mnogim ocenama šovinističkog čina Kadije.

On sam, međutim, kaže da se sve nije desilo baš tako kako prenose novine, pa za „Novosti“ tvrdi da mu je slučaj - namešten.

Monahinja i ta porodica, pošto sam im rekao da kačamak koji su naručili, koji ovde jeste crnogorski, a nema ćevapa i srpske mućkalice, treba da sačekaju sat-dva otišle su odavde nasmejane - priča Milo, ogorčen.

ZATVORENO ETNO SELO
TURISTIČKA inspekcija Crne Gore zatvorila je u utorak etno selo "Kadmi", čiji je vlasnik Milo Kadija. Inspekcija je utvrdila da Kadija pruža usluge smeštaja u deset kućica-bungalova za šta ne poseduje odgovarajuću dokumentaciju, zbog čega su ti objekti zapečaćeni, objavio je portal "Vijesti". Iz inspekcije je, kako se navodi, saopšteno da će podneti zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Kadije po više osnova. (Tanjug)

U najkraćem, vlasnik restorana „Kadmi“ tvrdi da je bio isprovociran tvrdnjom neimenovane monahinje da je u Njegušima „sve pola srpsko, pola crnogorsko“.

A nije. Ja sam Crnogorac, ovo je sve crnogorsko - kaže. - Posle su novinari nadodavali svašta, ne mogu od njih da se odbranim.

U restoranu, uz veliku Titovu sliku, izložene su brojne zastave, među kojima nema - srpske.

Ma, to mi donose agencije sa kojima sarađujem. Niko mi nije ostavio zastavu Srbije. Dakle, jesam veliki Crnogorac, ali mi niko ne može reći da mrzim nekoga, još manje da bih išćerao gladnu đecu i žene iz restorana od kojeg živi moja porodica - kaže Milo, pokazujući nam kako su jedne novine na njegov račun objavile naslov „Kretenčina crnogorska“.

POLITIKA
Mnogi na Njegušima nerado komentarišu incident oko kojeg se podiglo mnogo buke. - Ne mogu vjerovat, naš restoran postao je međunarodni slučaj - kaže Kika Kadija. Drugi, opet, ispod glasa govore o Milu Kadiji.
- Može da radi šta mu je volja, on je ođe glavni za DPS - šapnu, tako, neki naši sagovornici.

Sve ovo je bila provokacija. Znali su da će uspeti, pa su ta monahinja i žena sa decom došle ovde da traže srpsku cicvaru - uključuje se u priču Milov rođak Aleksandar Kadija, Novosađanin. - Bio sam tu, niko ih nije terao.

Međutim, gazda kaže da nema zbog čega da se kaje, negirajući i onu priču, opet iz nekih novina, da je priznao da je svojevremeno „istuka“ mitropolita Amfilohija.

- Čuš, nikoga ja nisam tukao - priča Milo, pijući limunadu. - Ono, jesam se svađao sa popovima iz te Mitropolije u kojoj kažu da su Crnogorci „komunistički nakot“, kad su ono dirali mog mitropolita Miraša Dedeića.

Posle svega, Kadija se žali da dobija pretnje od svakakvih, a monahinju će, veli, da tuži, jer mu je lažnom pričom ugrozila i familiju i biznis.

Gde je u svemu istina, videće se narednih dana, jer je, uz opštu osudu u javnosti nacionalističkog ispada Mila Kadije, najavljeno i da će reagovati državni organi. Ostaje, međutim, očigledna šteta za Njeguše, turističku destinaciju u punoj ekspanziji, mestu gde ima čak 17 pravoslavnih crkava. Meštani, ne želeći da komentarišu da li Kadija stvarno smatra Srbe za nepoželjne goste, tvrde da su ovde vrata svakom otvorena.

Najveći deo posetilaca ovog muzeja su Srbi - kaže Rako Popović, kustos Njegoševe rodne kuće. - Taman posla da nam nisu dobro došli. Pa i ja sam Crnogorac, nego što sam - ali one prave, Njegoševe Crne Gore.

KAZNA DO 16,5 HILjADA EVRA

KriviČno delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje nalazi se među krivičnim delima protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Crne Gore. Zakon o zabrani diskriminacije propisuje da se diskriminacijom smatra i svako pravljenje razlike, nejednako postupanje ili dovođenje u nejednak položaj lica po osnovu vere ili uverenja, pripadanja ili nepripadanja nekoj verskoj zajednici, a kazna za odbijanje javnih usluga po tom osnovu je od 11 do 16,5 hiljada evra za pravno lice, a za preduzetnika od dve do pet hiljada evra. Kadija bi, po tom osnovu, mogao da plati maksimalnu kaznu jer se incident dogodio u njegovom restoranu.

Povodom incidenta na Njegušima u utorak je reagovao crnogorski zaštitnik ljudskih prava Šućko Baković rekavši da „ne može da veruje da se to događa“.

- To je očigledan primer diskriminacije, formirali smo predmet i uputićemo zahtev turističkoj inspekciji da proveri navode i postupi po zakonu, kazao je on. (V. R.)

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 20.0.1132.57
mob
Samsung SGH-E590
Citat
pokazujući nam kako su jedne novine na njegov račun objavile naslov „Kretenčina crnogorska“.

Objasnili ljudi!  Smile

Navijaci bolje da sede i da cute jer iz ovoga moze da nastane golemo sranje.

Danas se cela omladina izjednacava sa navijacima. Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
U jednom tekstu ovaj nesrećni crnacgorac kaže da bi isto uradio, da je to njegov restoran i da može da radi šta želi...U drugom tekstu on kao izjavljuje da su mu namestili, da nije bilo tako...
Te zapaljen mu je restoran, te nije.

Novinari... Smile
« Poslednja izmena: 01. Avg 2012, 11:45:53 od taxtex »
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Nokia 
Navijaci - pojam koji danas nema veze sa sportom.

Mene niko ne poistovecuje sa njima.

Lika neko stiti to se vidi jasno kao dan.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 20.0.1132.57
Ima i nas ko da stiti  Smile Smile

Mislim i to je jasno kao dan uzimajuci u obzir sve teme o huliganima/navijacima Smile
« Poslednja izmena: 01. Avg 2012, 12:39:32 od Orfanelin »
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.28
zasto mu nije sve spaljeno do temelja?  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.00
A zasto se ide u crnu goru?

Herceg Novi: Fekalije u potok, pa u more

Građani i turisti upozoravaju na problem kanalizacije na hercegnovskoj rivijeri, komunalni inspektor tvrdi suprotno.

Zbog dotrajale mreže, neodgovornih građana, ali i dugotrajne suše i visokih temperatura, problem kanalizacije u hercegnovskoj opštini ovog leta je eskalirao.

Skoro da nema dana da građani ne upozoravaju na taj problem u nekom delu grada ili na rivijeri.

U naselju Gomila u Igalu već dva meseca izliva se kanalizacija u obližnji bezimeni potok iz kuća zapadno od tog naselja. Zbog nepodnošljivog smrada, stanovnici su prinuđeni da drže zatvorene prozore, prenose "Vijesti".
 Zbog dotrajalosti vodovodne cevi u potok se izliva pet do šest litara vode u sekundi, što, kada nije suša, donekle ublažava neprijatan miris.

Izradom DUP-a “Igalo Bare” predviđeno je i rešenje tog problema. Planirano je da u trupu novog puta budu postavljene nove vodovodne i kanalizacione cevi.

Porodica preko čije zemlje treba da pređe put protivi se izgradnji dok joj se ne isplati 160 evra za metar kvadratni zemlje, što u lokalnoj upravi smatraju previsokom cijenom, pa razmatraju mogućnost da problem reše eksproprijacijom zemlje.

Tehnički direktor hercegnovskog Vodovoda Milorad Velaš kazao je da bi njihovo preduzeće odmah moglo da krene u izgradnju novih kanalizacionih i vodovodnih instalacija, ukoliko bi se rešili imovinsko-pravni odnosi.

Potok u koji se uliva kanalizacija u more na mestu je gde se stvara igalsko lekovito blato - peloid. Ali, to je samo jedno od nekoliko desetina mesta na obali gde se kanalizacija uliva u more. Na Toploj, kod restorana “Mimoza”, kupači se žale na nesnosan smrad i na izlivanje kanalizacije u more.

Iako je Komunalna policija izlazila na lice mesta, njihov inspektor je utvrdio „da nema tragova fekalija u moru“, iako iz kamenog zida izvire cev iz koje je i golim okom vidljivo, a i oseća se, da iz nje ističe kanalizacija. To najbolje osećaju kupači na plaži u neposrednoj blizini.

Potpredsednik Opštine Mladen Rostović tvrdi da je „neplanska gradnja dovela do poremećaja komunalne infrastrukture – pogrešno spojena fekalna i kišna kanalizacija“. Tako se u kišnu kanalizaciju izlivaju fekalije koje potom nesmetano otiču u more.

Iz JP “Vodovod i kanalizacija” kažu da ne mogu da utvrde ko je odgovoran za to, odnosno iz koje kuće se kanalizacija uliva u kišni odvod.

Izvor: Mondo
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.7.4
Browser
Chrome 20.0.1132.57
mob
Apple 15
Jao... kako sc samo otici.. nego sta nego ce otici... pravo u Trokadero da slusaju Jelenu Karleusu i Zvezde Granda... Smile
« Poslednja izmena: 01. Avg 2012, 14:36:50 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.28
meni je ovo tuga, prava..

jer ne mogu da verujem da je moguce da su toliki pecinari da u 2012. godini i dalje ovo dozvoljavaju..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.