Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 01:22:28
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Šta sve CIA piše o Srbiji na svom sajtu?  (Pročitano 5235 puta)
06. Sep 2017, 15:05:23
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2876
Američka obaveštajna agencija CIA ima nešto što se zove "The World Factbook" – izvor podataka o zemljama koji se svake godine objavljuje u stilu almanaha, a dostupan je na internetu. Među zemljama koje pokriva je i Srbija. ŠTa to CIA zna o nama?

Kraljevina Jugoslavija, Tito, Milošević

U uvodnom delu predstavljanja Srbije, kao prva informacija navodi se da je Kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca osnovana 1918. godine, a da je 1929. preimenovana u Jugoslaviju. Podataka o pređašnjoj istoriji nema, a dalje u tekstu navodi se je Tito "uspeo da usmeri put zemlje između naroda Varšavskog pakta i Zapada naredne četiri i po decenije".

Potom se navodi da je Slobodan Milošević postao predsednik Republike Srbije 1989. godine i da su njegovi "ultranacionalistički pozivi za srpsku dominaciju doveli do nasilnog raspada Jugoslavije duž etničkih linija".

- Godine 1991, Hrvatska, Slovenija i Makedonija proglasile su nezavisnost, a zatim Bosna 1992. Preostale republike, Srbija i Crna Gora, proglasile su novu Saveznu Republiku Jugoslaviju (SRJ) u aprilu 1992. godine i pod vođstvom Miloševića, Srbija je vodila nekoliko različitih vojnih kampanja da ujedini Srbe u susednim republikama u "Velikoj Srbiji". Ove akcije su kraju propale što je, nakon međunarodne intervencije, dovelo do potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma 1995. godine. Milošević je zadržao kontrolu nad Srbijom i na kraju postao predsednik SRJ 1997.

Godine 1998, albanska pobuna u nekada autonomnoj pokrajini Kosovo izazvala je srpsku antipobunjeničku kampanju koja je rezultirala masakrima i masovnim proterivanjem Albanaca koji žive na Kosovu. Odbacivanjem međunarodnog sporazuma od strane Miloševićeve vlade dovelo je do NATO bombardovanja Srbije u proleće 1999 - stoji na sajtu CIA.

Naglašava se i da su izbori u SRJ krajem 2000. godine doveli do pada Miloševića i instalacije demokratske vlasti. Navodi se da je nakon dve godine "neubedljivih pregovora" Kosovo proglasilo nezavisnost, podseća da je Srbija tražila mišljenje Međunarodnog suda pravde u Hagu i da su neki dogovori postignuti u okviru pregovra u Briselu.

____________________________________________________________________________________

Nisam znao da se na puč smatra izborima.

Čudi me i da nisu pomenuli to kako je Saratoga iz Jadrana držala na nišanu Beograd dok je u Hrvatskoj trajala instalacija proustaške Tuđmanove vlasti i nasilno brisanje Srba iz ustava Hrvatske.

Još me više čudi da su prevideli i činjeicu da su arnauti počeli da beže u Kukeš tek nakon početka NATO zverstava.

---

Plasman laži o nama u interpretaciji Zapada ne jenjava.

Pitam se sa kojim argumentom aktuelna vlast Ameriku koja nas kontinuirano satanizuje i samovoljno prekraja našu istoriju smatra strateškim partnerom...

Neko ko te toliko mrzi da menja istorijske činjenice ne bi li te dodatno ocrnio ne može ti biti strateški partner.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
... i nasilno brisanje Srba iz ustava Hrvatske.

kako nasilno?
izglasali novi ustav i to je to.
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
najjaci predstavnici americke propagande su ljudi koji uopste nisu amerikanci...niti pripadaju tim strukturama...

to su obicni mali ljudi koji su poverovali u sve to...ukljucujuci americku posebnost...

godinama se stvarao mit o tome da je eto amerika sve to radila po nekom blanu...

da je brezinski tamo na nekom sastanku predvideo raspad jugoslavije...i da je to sve bio deo nekog plana...

u realnosti takvih americkih instituta...ima na hiljade...

i kad covek skupi sve sto su oni rekli...to bi bile sve mogucnosti...

normalno je da je neko bio u pravu...

tako se i stvara mit o tzv moci...

to ce sve da se raspadne kao kula od karata...

ljudi ce biti zapanjeni na koliko malo je sve to stajalo...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
Поента теме је шта, отривање топле воде?
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2876
Još kad i ti otkriješ k u otrivanju... puna kapa.

najjaci predstavnici americke propagande su ljudi koji uopste nisu amerikanci...niti pripadaju tim strukturama...

to su obicni mali ljudi koji su poverovali u sve to...ukljucujuci americku posebnost...

Pa dobro, fenomen korisnih idiota nije juče prepoznat.

Zato Zapad insistira na uzgajanju osećaja inferiornosti diljem Trećega svijeta.

to ce sve da se raspadne kao kula od karata...

Sve to se već raspalo. Zapadna demokraCija je mit.

Establišment u SAD intimno ne vidi Rusju, Kinu ili NDR Koreju kao opasnost po sebe već tzv. unutrašnji faktor.

To je ono što je Smouden obelodanio.
« Poslednja izmena: 06. Sep 2017, 19:56:43 od Hipomen »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
nije to narocit problem. imaju televiziju
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
... i nasilno brisanje Srba iz ustava Hrvatske.

kako nasilno?
izglasali novi ustav i to je to.

ne... ubili su 7134 srbina..od toga  3000 ..uglavnom civila.. u genocidu nazvanom vojno/policijska akcija - oluja...a za 1900 i nesto  se jos uvijek traga ...
protjerali 350 000 srba  iz cijele hrvatske...
spalili im imovinu...a ono sto nisu spalili i digli u vazduh uzurpirali su i dodijelili braniteljima...

i sada su donijeli zakon da se spaljena i devastirana  imovina - tretira kao 'vikend kuca' i da se mora placati porez...
u koliko se ne plati porez -drzava ce da proda srpsku imovinu i da naplati svoja potrazivanja...

jednostavno receno..nad srbima u hrvatskoj je pocinjen jos jedan genocid...
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Oluja je bila 95te. Spomenuo je promenu ustava a ne olyju.

I rec je o etnickom ciscenjy a ne genocidu.

Takodje, i srbi su malo etnicki cistili hrvate 91ve druge, samo eto, hrvatu pobedise u ratu. Slicno ko na kosovu. Srbi pokusali etnicko cuscenje pa izgubili rat a albanci onda sproveli etnicko ciscenje
« Poslednja izmena: 07. Sep 2017, 09:44:13 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
nema puno idiota koji ne mogu povezati izbacivanje srba iz ustava sa onim sto je usledilo posle toga...
a usledo je genocid sa kojim se pokusalo sakriti postojanje srba u hrvatskoj..
i opravdati sve ono sto je 'pisano u novom ustavu'

i oluja nije jedini genocid i  stradanje srba u hrvatskoj...
4000 srba je ubijeno prije oluje... sirom hrvatske.... a protjerano je preko 100 000 srba prije oluje...

« Poslednja izmena: 07. Sep 2017, 10:00:00 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Pa posle izbacivanja srba iz ustava je usledila srpska separatisticka  pobuna protiv vlasti republike hrvatske.
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 01:22:28
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.