Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Jun 2025, 10:11:56
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3 4 ... 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sta su nam otac i majka?  (Pročitano 8256 puta)
Svedok stvaranja istorije

Passion

Zodijak
Pol Žena
Poruke 27185
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.52
mob
Nokia E72
Citat
Koga vise postujemo oca ili majku?

Oboje su u mene ulozili svoj zivot, tako da ih postujem jednako.
Imaju razlicite vrline i mane, slabosti koje sam ja vremenom zavolela
i naucila da negujem. I nista im ne zameram. Doslo je vreme kad njima treba moja podrska i snaga
kad ih moj osmeh oraspolozi. I ja se trudim da negujemo drugarski odnos,
da pricamo otvoreno. Dajem sve od sebe da im velikodusno pokazem svoju ljubav.  Smile

IP sačuvana
social share
Radi kako ti srce kaze
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Kada bi samo ljubit znala...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 15.0.874.106
@lapsus

ne znam stvarno.. nemam pocetni kapital niti rodjake u inostranstvu..

po meni je zalosnije kad uopste ne znas sta je zivot ...

Niti kapital...niti rodjaci...zalosno je kada budes tudjin bez igdje ikoga,nema tu mame niti tate...sam sebi krojis sudbinu da postanes covjek,a kada to postanes tada svako se sjeti nekog rodjaka,sina ili brata...Otac i majka mogu svakog od nas gurati neko vrijeme,finansijski,moralno i svakako drugacije ali sta kada to nestane...dali i ljubav prema njima tada prestaje?
Svako od nas je okusio zivot bio gorak ili sladak...neko zeli vise pa krene "grlom u jagode",neko se zadovolji biti uz suknju majke i hlace oca (mezimci)...tako zivot bolje prolazi.Ali svemu dodje kraj.
Roditelji...svaka cast zbog njih smo zivi...
Roditelji...svaka cast sve ste mi dali ili ne...onoliko koliko ste imali,ali ja moram krenuti dalje...dali znam kako dalje?
Ako odlazimo od roditelja...koliko nas je potrazilo svoj stan i bilo nezavisno od njih?
Vjerujem da je divno zivjeti sa roditeljima,zar tako citav zivot i cekati da se udamo za nekoga ili ozenimo neku bogatunku koja vec ima svoj stan?

Neka oprosti Light...kasnije dodam komentar na ovo sto je predivno receno Smile
IP sačuvana
social share
"Zasto trazis harizmu u sebi punjena ptico,mogucnost prosvjecenosti u razvratu...miris zemlje,koncentricni krugovi gluposti,ne znanja...ona dalje ne razumiju, izgleda mi da je mrtva straza...
Rekoh sebi moj Boze koliko demagogije...koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim mrznje,sujete,vlasti, i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge, i kakve zone prepoznavanja dovedu nas do istine prevare...
Jer rijeka nije bila rijeka u samom pocetku,i nije nuzno da ne bude ponornica do kraja...
Sta se dogadja kad' mrtvi fazani lete,kad' mrtvi fazani lete al' nijedan ne pada..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.24
aha... dodji da radis mesec dana za 150 evra u Srbiji.

pa onda pricaj kako se ne treba zeniti dok sebi ne kupis stan i kako si ""odjebao" roditelje.. jer treba biti samostalan..

smara me ova prica... vecito nam sole pamet kako treba da zivimo likovi koji zive izvan Srbije...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
Citat
Otac i majka mogu svakog od nas gurati neko vrijeme,finansijski,moralno i svakako drugacije ali sta kada to nestane...dali i ljubav prema njima tada prestaje?

Brate, ti ko da si malo dete...
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Kada bi samo ljubit znala...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 15.0.874.106
aha... dodji da radis mesec dana za 150 evra u Srbiji.

pa onda pricaj kako se ne treba zeniti dok sebi ne kupis stan i kako si ""odjebao" roditelje.. jer treba biti samostalan..

smara me ova prica... vecito nam sole pamet kako treba da zivimo likovi koji zive izvan Srbije...

Zasto se ne ode iz Srbije i krene "grlom u jagode"? Vec sam zivio taj zivot i krenuo sa nule i ispod toga,ako sam mogao ja sto ne moze bilo ko drugi?

Sada da se vratim na Light komentar Smile

Zar djeca uvijek moraju biti ono sto nismo bili mi? Ako ne idu tim puetm kazemo da grijese,dali smo upravu kada oduzimamo slobodu toj djeci da puste se u zivot onako kako ona zele?
IP sačuvana
social share
"Zasto trazis harizmu u sebi punjena ptico,mogucnost prosvjecenosti u razvratu...miris zemlje,koncentricni krugovi gluposti,ne znanja...ona dalje ne razumiju, izgleda mi da je mrtva straza...
Rekoh sebi moj Boze koliko demagogije...koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim mrznje,sujete,vlasti, i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge, i kakve zone prepoznavanja dovedu nas do istine prevare...
Jer rijeka nije bila rijeka u samom pocetku,i nije nuzno da ne bude ponornica do kraja...
Sta se dogadja kad' mrtvi fazani lete,kad' mrtvi fazani lete al' nijedan ne pada..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
Citat
ako sam mogao ja sto ne moze bilo ko drugi?

E, sad stvarno razmišljaš ko dete.
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0a2
mob
Sony xperia
Citat
Zar djeca uvijek moraju biti ono sto nismo bili mi? Ako ne idu tim puetm kazemo da grijese,dali smo upravu kada oduzimamo slobodu toj djeci da puste se u zivot onako kako ona zele?
Pogresno koriscena rec, uvek. Nije kod svih tako.

Zasto je onaj komentar ?

Cesto i previse cesto, deca su pod uticajem roditelja i roditeljskom zeljom da ispune ono sta roditelji nisu uspeli. Stvar je da to koliko god bilo iz ljubavi, ta roditeljska ljubav moze unistiti decu. I ni u kom slucaju ne treba deci oduzimati slobodu. Vec im predociti raznorazne puteve, a svojstven njima sami ce izabrati. Koliko god to roditeljima pokatkad izgledalo pogresno, moze tako izgledati ako sam roditelj ne razume zasto taj put. Ako nema sliku u glavi.

Zato neka deca kradu iskustva od roditelja a ne isto prolaziti. Jer prolazeci isto, samo ce gubiti vreme ucenjem i sticanjem iskustva na sebi umesto sa vec stecenim nastaviti dalje i to steceno koristiti .

Citajuci prvi post, sticem utisak zudnje za roditeljskom ljubavlju. Da se nedostatak iste, nadomesti prozivljavanjem njihovog puta. Ici ne samo njihovim stopama, vec biti oni. Zeljom da se svoj put zameni njihovim.

Zato i komentar, da se ne bude kao roditelj. Jer i roditelji grese. Vec ici sopstvenim putem. A to roditeljsko sta nedostaje, ne prejudicirati kasnije kod svoje dece.

Na kraju samo bih rekao, Lapsuse, ne zudi da zivis zivot svog oca ili majke. Zivi zivot u kome ces ti biti otac. Smiley I ne dozvoli deci da lice na tebe. Neka budu svoji.

Ziv bio.  Smile
« Poslednja izmena: 15. Nov 2011, 02:55:32 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Moram se ukljuciti u ovu temu, mada nerado, jer se pocela siriti na mestima koja nisu za nju predvidjena.
Ako se prica iz perspektive deteta, ako je ova tema otvorena sa tom namerom, onda biti jos u perspektivi deteta u poznim godinama je , u najmanju ruku zalosno. Kao sto neko rece, oseca se zestok nedostatak roditeljske ljubavi i velika crna rupa u detinjstvu.
Ako se prica iz perspektive roditelja, moras biti roditelj da bi sirio temu o tome. Neko rece da decu treba mlatiti. Ne slazem se sa time. I dete sam i roditelj sam tako da mogu da posmatram temu iz oba ugla.
Da li je vase dete vas odraz u ogledalu? Naravno da nije. Dali ste bazu, nadogradnju dobrim delom, a ono sto ce na kraju postati, zavisi od miloin faktora. Da li treba uticati na sudbunu dece? Ucestvovati da ali biti uporan u tome da dete postane ono sto nismo mi uspeli, fatalna greska. Retko ko moze da se pohvali da je uspeo u roditeljstvu. To kapiraju samo oni koji u tome imaju iskustva. Drugi mogu samo da unapred zamisljaju kako je to biti roditelj.

I na kraju, zao mi je sto sam zaboravila ko je to rekao, rado bih ga sada citirala, ako otvoris jos jednu ovakvu temu gde trazis odgovore za sebe koristeci iskreno misljenje ucesnika diskusija, izboscu se u ledja i baciti s mosta Smile
Ne lajskaj sebi, to je bilo figurativno Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0a2
mob
Sony xperia
Citat
Moram se ukljuciti u ovu temu, mada nerado, jer se pocela siriti na mestima koja nisu za nju predvidjena.
Ako je nerado, sto se ukljucujes ? Ah da, moras. I reci koja su to mesta. Chat, reci kada si vec resila ... nerado ali s moranjem da se ukljucis. Reci kako je tvoje javljanje, gle cuda, bas na ovoj temi, potaknuto pricom na chatu.
Citat
Neko rece da decu treba mlatiti. Ne slazem se sa time. I dete sam i roditelj sam tako da mogu da posmatram temu iz oba ugla.
Nije neko, nego ja. I ne predstavljaj se ovde ljudima visokonazocnom sveticom koja ima sirok pogled sagledavajuci iz vise uglova, jer nisi samo ti dete i roditelj. Dosta tih stvari ti je vec receno, naravno na chatu. Jest', naravno, ti govoris figurativno, drugi ne.

I ako mislis da prenosis ovde nesto sto je po tebi na chatu nezavrseno, nemoj to ciniti.

E zalosti kada se sujeta i ego slizu a arogancija skriva iza osmeha i navodno dobronamernih reci.
« Poslednja izmena: 15. Nov 2011, 06:34:52 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Zar ne smem da se ukljucim u temu? I to nerado? To je moj izbor.
Da sam svetica-Boze sacuvaj da sam i pokusala da se nivelisem sa sveticama. Nigde se to ne vidi.
Da sam i dete i roditelj-jesam. I da imam stav po pitanju toga-imam. U cemu je problem?
Da mislim da deca ne treba da se mlate vec da im se bude prijatelj i da se tako postizu mnogo bolji rezultati-mislim.
Da je tema pocela u dvosmernoj komunikaciji dvoje ljudi na chatu-jeste ali nije vredno pomena.

Ego i ostalo napisano niti razumem niti upada u kontekst teme.... What's up Lajti? Smile
« Poslednja izmena: 15. Nov 2011, 07:00:37 od Arijada »
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4 ... 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Jun 2025, 10:11:56
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.