Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Jul 2025, 14:28:53
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sta smatrate pod pojmom, narkoman?  (Pročitano 52072 puta)
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.15
mob
Nokia N97
"- ko su po vashem mishljenju narkomani"

"- narkomani ? to su oni shto nocu juru slepi mishevi ..."

Mislim da je chovek lepo objasnio. Smile
IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Kakva situacija, naleteo Đavolji Advokat na Đavoljeg Advokata.   Smile
« Poslednja izmena: 07. Jul 2008, 19:34:45 od simijon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"Nisu loša vremena, nego čovek."

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
Samsung Z 240

To što ja konzumiram tu izvikanu marihuanu nikako nemože da me etiketira kao narkomana.
Jer, svi znamo jel'te, koga možemo nazvati narkomanom:
- osobu kojoj je osnovna svrha života da dođe do droge
- osobu koja se povlači iz društva jer nema vremena za druženje, jer ceo dan razmišlja kako da dođe do droge
- osobu koja sav svoj novac, a kasnije i sve predmete od vrednosti prodaje kako bi zadovoljio svoj organizam koji traži narkotik, kao što traži vodu ili hranu
- i poslednje, a možda i najbitnije, osobu koja žustro negira svoju zavisnost (haha, verovatno će me tu neko prozvati, but nevermind jer ipak sebe najbolje poznajem), iako je to skoro nemoguće (pravog narkomana je lako namirisati).
Tebi u sustini, u tvom slucaju, rec "narkoman" smeta, ne zbog svoje definicije, vec zbog stavljanja u isti kos sa mnogo tezim slucajevima.
U neku ruku te razumem, ali jebiga....Ono za sta ti tvrdis da nije narkomanija,uklapa se u definiciju narkomanije Svetske zdravstvene organizacije („stanje periodične ili hronične intoksikacije izazvano ponovljenim unošenjem droge“).
No, dobro...svako ima neku svoju definiciju...
Ja živim život, a ne definiciju života, ma čija bila. Po tom izveštaju SZO, svi koji piju kafu, koka-kolu, nemogu bez slatkog, nemogu bez adrenalina (tipa brza vožnja, bla, bla), imaju potrebu stalno da jedu, piju lekove za smirenje čim čuju grom su isto tako narkomani. Mislim, dajte ljudi, povucite liniju (satirično rečeno) između zavisnika i onih drugih.
Dok god mogu ( a mogu ) da tu svoju "manu" kontrolišem, dok god mi nije sve i svja u životu, ja nemogu biti zavisnik. Kakav sam ja to zavisnik kada se dešava da mesecima ne uzmem ni dim marihuane? Nikakav...mislim, vrtimo se na ovoj temi kao ludaci u buretu, postujemo neke izveštaje, članke iz novina, optužujemo se međusobno "ti si narkoman...ja nisam narkoman".
Opet pitam, da li je neko, bilo ko, pomogao nekom  zavisniku da prestane da bude zavisnik? Stalno to naglašavam, jer evo već skoro 20 strana lupetamo i svađamo se, a niko ništa ne preduzima. Sve su ovo mrtva slova na monitoru.
IP sačuvana
social share
Ništa nije samo po sebi dobro, ni loše, zavisi samo šta o njemu mislimo
"Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.52
mob
Apple 15
Nisam ja vređala tebe, nego ti mene, nazvavši me (maltene) ograničenom osobom kojoj sve treba objašnjavati jasno, u kratkim crtama, da bih razumela. Tako da...od izvinjenja nema ništa, ali mogu da oprostim, to mi je ovako...dobra osobina.
A što se moje "mane" tiče, nisam posebna zbog nje, posebna sam zbog mnogo drugih stvari koje neznaš o meni. U suštini, posebna sam jer sam ja-ja, kao što si ti posebna zato što si ti-ti.
Uglavnom, ne volim nikakav vid tiranije, despotizma i netolerancije, pa samim tim se i ne "iživljavam" ni nad tobom, niti na bilo kome.
Imam pravo na slobodu mišljenja, kao i ti, a to što se ne slažemo, bože moj, ni prve ni poslednje.

Izvini.. ali sto sad potezes pp koji si mi poslala i na koji si rekla da ne odgovaram..
Kao sto vidis nisam... ipak imam malo postovanja prema tvojim zeljama.. Smile

Ja sam pitala samo za izvinjenje zbog toga sto si me neosnovano i lazno optuzila da sam nesto uradila... obrisala tvoj post...

Prema tome.. sta je sa izvinjenjem? Smiley

@Scratch28

Post je bio najobicnija bljuvotinja i vredjanje jedne korisnice... Veoma dzentlmenski...

Sto se tice ostalog, to je samo statistika... zali se onima koji studiraju ekonomiju Wink
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0
Citat
Opet pitam, da li je neko, bilo ko, pomogao nekom  zavisniku da prestane da bude zavisnik? Stalno to naglašavam, jer evo već skoro 20 strana lupetamo i svađamo se, a niko ništa ne preduzima. Sve su ovo mrtva slova na monitoru.
da Smile
« Poslednja izmena: 07. Jul 2008, 20:13:55 od Orfanelin »
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 

To što ja konzumiram tu izvikanu marihuanu nikako nemože da me etiketira kao narkomana.
Jer, svi znamo jel'te, koga možemo nazvati narkomanom:
- osobu kojoj je osnovna svrha života da dođe do droge
- osobu koja se povlači iz društva jer nema vremena za druženje, jer ceo dan razmišlja kako da dođe do droge
- osobu koja sav svoj novac, a kasnije i sve predmete od vrednosti prodaje kako bi zadovoljio svoj organizam koji traži narkotik, kao što traži vodu ili hranu
- i poslednje, a možda i najbitnije, osobu koja žustro negira svoju zavisnost (haha, verovatno će me tu neko prozvati, but nevermind jer ipak sebe najbolje poznajem), iako je to skoro nemoguće (pravog narkomana je lako namirisati).
Tebi u sustini, u tvom slucaju, rec "narkoman" smeta, ne zbog svoje definicije, vec zbog stavljanja u isti kos sa mnogo tezim slucajevima.
U neku ruku te razumem, ali jebiga....Ono za sta ti tvrdis da nije narkomanija,uklapa se u definiciju narkomanije Svetske zdravstvene organizacije („stanje periodične ili hronične intoksikacije izazvano ponovljenim unošenjem droge“).
No, dobro...svako ima neku svoju definiciju...
Ja živim život, a ne definiciju života, ma čija bila. Po tom izveštaju SZO, svi koji piju kafu, koka-kolu, nemogu bez slatkog, nemogu bez adrenalina (tipa brza vožnja, bla, bla), imaju potrebu stalno da jedu, piju lekove za smirenje čim čuju grom su isto tako narkomani. Mislim, dajte ljudi, povucite liniju (satirično rečeno) između zavisnika i onih drugih.
Dok god mogu ( a mogu ) da tu svoju "manu" kontrolišem, dok god mi nije sve i svja u životu, ja nemogu biti zavisnik. Kakav sam ja to zavisnik kada se dešava da mesecima ne uzmem ni dim marihuane? Nikakav...mislim, vrtimo se na ovoj temi kao ludaci u buretu, postujemo neke izveštaje, članke iz novina, optužujemo se međusobno "ti si narkoman...ja nisam narkoman".
Opet pitam, da li je neko, bilo ko, pomogao nekom  zavisniku da prestane da bude zavisnik? Stalno to naglašavam, jer evo već skoro 20 strana lupetamo i svađamo se, a niko ništa ne preduzima. Sve su ovo mrtva slova na monitoru.

Naravno da nije problem što ti ili bilo ko drugi živi svoj život kako želi dok taj život ne počne da uništava sve oko sebe. Kod narkomana se upravo to dešava, bezobzirno uništavaju živote svojih roditelja, prijatelja, rođaka, da bi utolili glad za drogom.

Već sama činjenica da se ovoliko ljudi trudi da ukaže na razloge zašto ne treba podlegati uzimanju droge je jedan od postupaka da se neko spasi. A koliko je ljudi privatno nešto pokušavalo, verovatno mnogi. A delotvornije je pomoći nekom ko nije narkoman nego nekom ko jeste.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.15
naravno....postreljati sve narkomane i one za koje vecina misli da su narkomani... Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
Nokia 
Mrgec kažeš nešto, kod nama svi to misle o meni da sam narkoman Smile Smile a ja ni alkohol ne pijem Smile
već sam mislio na tome hajde bar da popijem tri pivo, al ne mogu...onesvestim od lepotu...a još da bude i hunting na narkomanima Smile
« Poslednja izmena: 07. Jul 2008, 20:30:37 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0
naravno....postreljati sve narkomane i one za koje vecina misli da su narkomani... Smile
onda bih imao samo dva druga  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.15
Mrgec kažeš nešto, kod nama svi to misle o meni da sam narkoman Smile Smile a ja ni alkohol ne pijem Smile
već sam mislio na tome hajde bar da popijem tri pivo, al ne mogu...onesvestim od lepotu...a još da bude i hunting na narkomanima Smile
onodys....ne shvacas...bio sam extremno sarkastican Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Jul 2025, 14:28:53
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.