Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: sta se zna Ordo Temple Oriemtisu na nasim prostorima  (Pročitano 35924 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Imaginelo promasio si temu - niko nije ni rekao da ga treba 'ozbiljno shvatiti'. Pricamo o tome da treba imati otvoren um i da ne treba 'kuditi konja koga nisi jahao'. Ja sam rekao da je bio pozitivan lik jer je probao nesto sto niko drugi nije ni pomislio u njegovo vreme ali da je u sustini propatio zbog sopstvene gluposti. I ko je uopste pominjao sta je u trendu a sta ne - kom trendu i koga to zanima uopste.

Ne znam samo sta je Iljusin hteo da pokaze onom slikom. Da je Alister Krouli postojao ? Pa izgleda da je to poprilicno dobro dokazano do sada...
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Хрїстóсъ воскрéсе! Воистину воскресе!

Zodijak
Pol
Poruke 1619
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
...ко има очи да види...нек'види...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ide mi na nerve sto se jadnici kao Alister redovno proglasavaju za nekakve revolucionare koji uzdrmavaju konzervativno drustvo. StaroRimske bahanalije, srednjevekovni karnevali, pusto Tursko i trbusni ples, razvrat Renesanse....itd. Eeee, onda je dosao Alister da nam otkrije sex, drogu i alkohol, ma zaobidji me sa takvim glupim tvrdnjama.

Navescu jedan primer: Veliki Leonardo je bio homic, uvek je pored sebe imao lepog mladica i to uopste nije krio. Katolicka crkva ga angazovala da slika freske, velikodostojnicima radio portrete... niko ga nije osudjivao ili progonio zbog homoseksualizma. Mogao bi da navedem gomilu takvih primera npr Ekatarina Velika itd itd... Onda dolazi neki Alister "revolucionar" ma daj!

Periferija beograda naseljena siromasnijim slojevima stanovnistva. Tu kao nema sexa droge i alkohola pa nam treba Alister kao "revolucionar" (trt)

Ima "dobrih konja za jahanje" ali ima i jalovih mula koje nisu ni za sta, a u takve mule spada Alister.
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
I opet krivo  Smile

Nijedan od tih razloga nije onaj zbog koga bi se Alister nazvao 'revolucionarnim'. Jedino sto ga izdvaja iz gomile slicnih tuznih likova je da iako je poticao iz konzervativne religiozne porodice pokrenuo je za zivota otvorenu borbu protiv ustrojstva crkve i pravila nametnutim drustvu od iste. Trazio je alternativu i nije prihvatao servirano i sazvakano. Jedino je to vredno pohvale. Sve ostalo je puki marketing - a on je bio vrlo dobar u istom (kao na primer ona slika koju je Iljusin zakacio). Svesno je privukao negativnu paznju javnosti na sebe kao velikog crnog maga, velike zveri, sina djavola i ne znam cime su ga (citaj - sam sebe) zvali. Jedini cilj njegove na prvi pogled ne logicne anti-propagande, je da pokaze ljudima da postoji i drugi nacin.

A cela poenta ovog posta nije velicanje Alistera Kroulija nego velicanje imanja otvorenog uma da se spozna da sve sto sija nije zlato kao sto i sve sto je crno nije djavo. Na ovom svetu ne postoje samo crne i samo bele stvari.

I samo to i nista vise - opusteno i nema potrebe zvakati u nedogled o necemu sto i nije bila tema posta.

Ajd uzdravlje
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1619
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Open mindness, you say...Oh,whell...Here it goes...

(sarcasm is free-of-charge  Smile )
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@decky999 je u pravu, skrecemo sa osnovne teme

Tema je taj Ordo-Bordo kao jos jedna grupacija koja se lazno prodaje kao masonska. Odakle tolika zelja da sebe lazno prodas kao masona?? Zasto su ti famozni masoni toliko interesantni razno-raznim prevarantima kao i onima zeljnih vlasti i para?? Stari vic koji cu ispricati: Koje su tri najjace svecke mafije? Vatikan, Koka-Kola i Crvena Zvezda. Onda se pojavljuju takvi kao sto je Ordo-Bordo da bi naivnim zrtvama prodali buvu da su masoni. Time kod zrtve stvaraju iluziju da se ukljucio u nesto sto je izuzetno mocno, pare koje im daje, slepa poslusnost, sve je to mala zrtva za velike koristi kojima se nada, pa ja sam na putu da postanem mason (trt)

Stetne posledice ovakvih prevarantskih organizacija. Mlad momak (ili devojka) koga pravi masoni promatraju sa ciljem da ga jednog dana uvedu u bratstvo, ako prodje ocenjivanje. Takav ce steci potpuno pogresnu sliku o masonima zahvaljujuci sarlatanima kao sto su Ordo-Bordo, pa ce imati jak otpor kad se suoci sa pravim masonima. On kobajagi zna sta su masoni, a to mu se ne svidja, eto nevolje.

Zivimo u vremenima punim prevaranata i sarlatana, zato razmislite pre nego donesete konacni sud o bilo cemu. Razmisljanje je najbolja odbrana od svakojakih prevara i put ka pravim saznanjima.

Topli pozdrav za radoznale koji ovu temu citaju!
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 30
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
a gde is procitao da su clanovi Oto -a masoni povezanost je samo preko naziva red orijentalnih hramovnika ili vitezova
ja koliko znam teodor reus je bio jedan od velikih majstora masonskih loza ali je to krouli reorganizovao tako da od nekih 50 godina proslog veka mason moze biti clan ordo temple orientisa ali clan  oto a ne moze biti mason
da naravno nijedna zena ne moze biti mason dok za razliku kod ordo  temple orientisa svaki slobodan covek ili zena moze biti clan
nije mi jasno zasto zene ne mogu biti masoni,da ih se ne plase mozda jer je u zeni data sva moc...da da i u opus dei zene mogu biti clanovi ali samo kao sluskinje da peglaju peru ciste i kuvaju fuj gde je bre tu sloboda...
zasto u pravoslavnoj crkvi nijedna monahinja ili kako se zovu zene koje se zarede nemogu da budu na nekom velikom polozaju....
mislim ja jesam muskarac ali ajmo da se foliramo i furamo lazne norme  ti mozes da se zamonasis i da budes velika igumanija manastira ali preko toga nista vise ...zasto
jer zatos to je zensko i u ocima boga nije jednako vredna kao muskarac a pritom je bozje jagnje kao i svi mi ostali...
iskreno dragi moji priajtelji u mojoj glavi gde se postuju pravoslavni postulati hriscanske crkve nema mesta za nejednakost i obezvredjivanje razlicitih od nas samih...
pa i za gnosticku katolicku misu  ljudi misle da ima veze sa katolicanstvom a ona nema dodirne tacke catholica se misli na sveopsta
strasno sa druge masoni nece da diraju clanove oto jer su u neku ruku braca samo su im konacni ciljevi razliciti jedni gaje aspiracije kroz bogatstvo moc i vladu a drugi aspiracije za duhovnim i hermetickim naukama...i veruj mi potpomazu se kad je  to potrebno...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1619
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
ali je to krouli reorganizovao tako da od nekih 50 godina proslog veka mason moze biti clan ordo temple orientisa ali clan  oto a ne moze biti mason
Ако се тај вајни масон учлани у ОТО,а члан ОТО-а не може бити масон,како он онда може бити и масон и члан ОТО-а у исто време...
Citat
zasto u pravoslavnoj crkvi nijedna monahinja ili kako se zovu zene koje se zarede nemogu da budu na nekom velikom polozaju....
mislim ja jesam muskarac ali ajmo da se foliramo i furamo lazne norme  ti mozes da se zamonasis i da budes velika igumanija manastira ali preko toga nista vise ...zasto
jer zatos to je zensko i u ocima boga nije jednako vredna kao muskarac a pritom je bozje jagnje kao i svi mi ostali...
iskreno dragi moji priajtelji u mojoj glavi gde se postuju pravoslavni postulati hriscanske crkve nema mesta za nejednakost i obezvredjivanje razlicitih od nas samih...
Бити игуманија је веома висок положај и огромна одговорност.Чуди ме да то не знаш будући да за себе кажеш да си православан.А и ако не знаш,питај,како ти кажеш,духовника јер оно што си на почетку рекао   
Citat
znate odem kod mog oca duhovnika koji dolazi da nam osvesta slavske koalce i ostalo i pitam ga na tu temu onako iskreno
a on meni sta mislis sta bi bilo kad bi svi radili po svojoj volji ili ti licnoj volji,svako bi radio ono sta hoce,ne mogu svi da misle mora neko i da radi,kao vladalo bi bezakonje...zamalo se ne zapitah pred njim a sta bi sve bilo kada bi svi vrsili svoju volju kao....
осветљава твој однос према сопственом духовном руководитељу где ти избегаваш да питаш да не би добио одговор који ти није по вољи.Наравно,може и тако да се ради,али онда то није духовно руковођење,већ обичан разговор два човека...Духовни отац се не добија по месту становања,јурисдикцијски,већ се он тражи сходно сопственој личности те тако и ти имаш могућност да нађеш себи духовника по својој мери.Кад кажем мери,не мислим на онога који ће да ти повлађује,већ на онога који ће те водити уским путем спасења.Значи-прота на парохији не мора,али може,бити духовни руководитељ за онога коме је то потребно.А духовно руковођење је итекако потребно свима нама који волимо да се називамо православнима.Под надзором некога ко се на личном опиту калио на путу духовног узрастања се сигурно корача без бојазни да ће се саплести о сопствено поимање света мерено  аршином умишљености толико својствене неискуству.Сам себе водити кроз опасни пут препун замки лукавих човекомрзаца је сигуран начин да се душа препусти онима који хоће да је унизе.Прилажење,пак,организацијама које су тајног или полутајног карактера ради посвећивања у нека виша знања су још један пут ка пропасти јер не постоји тајна формула којом се долази до истине са великим и.Ако кажеш да си православан,онда сигурно знаш да је Христис за себе рекао да је Он Истина.То значи да треба Њега тражити да би,не знао истину,већ био,пребивао у Истини.Свакако да је закључак да пребивати у Истини значи пребивати у Христу.У Христу пребивамо причешћујући се Његовим Телом и Његовом Крвљу на Светој Литургији.Нигде ван Православља човек не може да учествује у Истини,да буде део Истине у свој својој пуноћи.Егзистирање неправославних је само фрагмент који истиче из преобилне љубави Божије,јер Господ жели да се сви спасу.Свима је понуђена Истина у свој својој величини,наравно сходно ономе што човек може да поднесе.Колико можеш поднети толико Господ даје.И добра и зла.Преко тога не даје-зла,да човек не би пао у очај и одузео себи живот,добра-да се не би погордио и кренуо путем сопствене пропасти.Значи све на корист човеку.То православни човек препознаје,зато и јесте православан јер схвата добру Божију намеру да га пригрли на вјеки и да буде оно за шта је и створен-бог по благодати,односно да из оног узвишеног стања"моћи не грешити" пређе у суштинско назначење "не моћи грешити" односно да у потпуности пребива у Богу.

Тајне и полутајне организације,далекоисточна учења,религије које обећавају рај на земљи,кружоци који претапају олово у злато,дервиши који падају у транс,поборници разних техника којима се ум доводи у стања која су опасна и уму самом несвојствена,разне интересне групе које се крију иза плашта религиозности а које у ствари само интересује зарада и безбројни други појединци и групе неминовно одводе човека на већ поменуте стазе самоуништења.То је зато што немају Христа у себи,нити га желе,већ им Он смета да остваре саме себе у себи самима.То је њихова суштина-не треба ми Бог,ја сам бог!
Да ли се треба и запитати да ли такве треба следити и на такве се угледати...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Ohoho Iljusin nam je raspolozen za sirenje istine  Smile

pa kaze "...Да ли се треба и запитати да ли такве треба следити и на такве се угледати..."

Postavlja se pitanje a zasto je tebi potrebno da sledis bilo koga. Ako si vec tako odlucan i odlucen da stremis k Bogu na 'jedini' pravi nacin i ako sebi dajes za pravo da druge opajavas istim - zasto toliko zudis da pratis 'ovna predvidnika'. Ako nosis u srcu ono u sta verujes - drzi se toga i naci ces svog Boga. Pusti druge da traze svoj put, svoje Bogove i svoje Hristose. Mani se prazne polemike oko stvari koje slabo razumes jer to nikom nece doneti srecu ni bolje poznavanje duhovnih misterija. Nadji onaj isecak na engleskom koji sam zakacio u post pre dan dva - o tome kako pravoslavna crkva vidi sebe samu. Kljucna rec u tom tekstu - going towards God is a personal experience - uskracivati ljudima to sveto iskustvo bez obzira da li se ono slaze ili ne sa tvojim licnim ucenjem nije put Hrista niti bilo kog pravog ili laznog Bozijeg proroka koji je krocio na ovu zemlju.

Ziv bio
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 30
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
da samo sto je staro eonski bilo oce neka bude volja tvoja a sad je neka bude volja moja....
stvarno je igumanija velika titula
oces reci da je veca i od mitropolita ili vladike
jer zena nekada bila patrijarh ili slicno
jel bila vladika....naravno nikad niti ce biti ikada
zasto reci mi
imas li odgovor na to
da verovatno nisu ambiciozne ili nemaju jace prisustvo duha u sebi od muskaraca
jos jedan primer straha i unizavanja zene kroz istoriju
bato a zene vise vrede nego sto mi muskarci mislimo,one su prava hodajuca bozanstva...ja se evo klanjam svakoj zeni kao bozanstvu jer brate je ona buduca majka ili zena...
ziv meni bio i dug ti poraso iljusine brate
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.079 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.