Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 20:36:40
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sta nam je donio novi ustav?  (Pročitano 12626 puta)
Poznata licnost

Ухапсите Младића!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 4971
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
Motorola V3i
Videli ste da gubite, pa dva sata pre zatvaranja drugog dana ste se dali u akciju. Stvarno jadno.

Ne nego ste vi videli da referendum nece proci pa ste se dali u "akciju". Mi smo je samo snimili.
IP sačuvana
social share
Vreme je za demonstracije.
- Sreda 20. Februar u 15h studentski protest na Platou kod Filozofskog fakulteta -
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1032
Zastava U pokretu
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
Sad je olaksana procedura menjanja ustava pa cedica moze opet da vrati stari kad god hoce Smile

Olaksana je i procedura donosenja novog. Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Jednom merim, tri put secem....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Samsung S7220
Gre­ške zbog ner­vo­ze

USTAV je usvo­jen sa 51,4 od­sto "da", a re­fe­ren­dum bi us­peo i da ni­je bi­lo po­ja­ča­ne ner­vo­ze. Ovo je bio naj­go­re or­ga­ni­zo­van iz­bor­ni pro­ces od 2000. go­di­ne, jer su se de­ša­va­le dav­no za­bo­ra­vlje­ne ne­pra­vil­no­sti - oce­na je Cen­tra za slo­bod­ne iz­bo­re i de­mo­kra­ti­ju, či­ji su kon­tro­lo­ri RIK-u pri­ja­vi­li pro­pu­ste na tri­de­se­tak bi­rač­kih me­sta.
Pro­gram­ski di­rek­tor Ce­Sid Mar­ko Bla­go­je­vić, sa­op­štio je na ju­če­ra­šnjoj kon­fe­ren­ci­ji za no­vi­na­re, da su nji­ho­vi po­sma­tra­či, ko­ji su de­žu­ra­li na 600 bi­rač­kih me­sta, na osam pri­me­ti­li ve­će ne­pra­vil­no­sti. Me­đu­tim, ka­ko je re­kao, to ni­je "po­kva­ri­lo" re­zul­ta­te ko­ji je sa­op­šti­la ova or­ga­ni­za­ci­ja.
- Če­ka­mo i zva­nič­ne re­zul­ta­te, a sva­ka iole ve­ća raz­li­ka u od­no­su na na­še, ba­ci­će sen­ku sum­nje na ceo pro­ces - po­ru­čio je Bla­go­je­vić.
Pro­gram­ski di­rek­tor Ce­Sid Đor­đe Vu­ko­vić iz­neo je dve krup­ne za­mer­ke na de­ša­va­nja pre sa­mog gla­sa­nja: na­čin po­de­le nov­ca stran­ka­ma i nji­ho­vo re­kla­mi­ra­nje na te­le­vi­zi­ja­ma, što za­kon do­pu­šta sa­mo to­kom iz­bor­ne kam­pa­nje. Vu­ko­vić je is­ta­kao da su pro­blem lo­ši bi­rač­ki spi­sko­vi, pa mno­gi gra­đa­ni ni­su bi­li upi­sa­ni, a ne­kih je bi­lo na dva-tri me­sta.
- Na ve­li­kom bro­ju bi­rač­kih me­sta ni­je ko­ri­šćen sprej, UV lam­pa, ili se ni­je pro­ve­ra­vao iden­ti­tet - re­kao je Vu­ko­vić.

Izvor: Vecernje novosti
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Samsung S7220
Jasna poruka svetu

IAKO je na ustavnom referendumu tek premašena potrebna većina, Vladeta Janković, savetnik premijera Srbije, uveren je da je ostvareni rezultat više nego zadovoljavajući ako se uzme u obzir koliko je visoko bila postavljena lestvica koju je trebalo preskočiti.
     Na pitanja šta mu govore podaci da je na glasačka mesta izašlo 54,19 odsto građana upisanih u birački spisak i da je Ustav podržalo 52,31 i da li takve brojke umanjuju značaj pozitivnog rezultata, odgovara:      
     - Nije se ni mogla očekivati veća izlaznost, ako se zna da petina upisanih birača baš nikad ne glasa, da su birački spiskovi u jadnom stanju i puni u svakom smislu preseljenih duša, da je status glasača u inostranstvu potpuno haotičan, kao i da su svi Albanci iz Vranjske kotline bojkotovali referendum. Tako posmatrano, izlazi da je odziv na referendum realno bio viši od 80 odsto. Najzad, neku ulogu je odigrala agresivna, neometana i bez mnogo obzira vođena antireferendumska kampanja.
    * Često se kaže da se ustav "ne maže na hleb", ali, svakako, država mora da ga ima. Da li građani treba da očekuju da će se u njihovom svakodnevnom životu nešto promeniti pošto su potvrdili novi Ustav?
     - Figurativno govoreći, donoseći Ustav, kao država smo stekli ličnu kartu, ali smo izvadili i pasoš spreman za šengensko viziranje. Kao građanima, znaju nam se prava, slobode i dužnosti, a Ustav nas štiti od nepravde i nasilja bilo koje vlasti. Ako se te vrednosti „ne mažu na hleb“, ima i drugih, konkretnijih. Samo jednog primera radi, Ustav ukidanjem takozvane društvene svojine uklanja ozbiljnu prepreku privatizaciji, odnosno priticanju stranih i angažovanju domaćih investicija. Prevedeno na jezik svakodnevnog života, to znači otvaranje novih radnih mesta i više zdravog novca u opticaju, što se neposredno odražava na standard stanovništva.
    * Koliko će činjenica da je, iza Ustava sa preambulom u kojoj je Kosmet stalo više od 3,5 miliona građana uticati na međunarodne faktore od kojih zavisi rešavanje statusa KiM?
     - Usvajanjem Ustava sa pomenom Kosova i Metohije u preambuli, zapravo smo otklonili svaku iluziju da se može računati na naše, makar i prećutno, prihvatanje bilo kakvog nametnutog rešenja. Mi znamo preimućstva svog pravnog položaja i pozivamo se na njih. U određenim međunarodnim krugovima, čak i kad tvrde da donošenje Ustava Srbije neće uticati na tok i ishod pregovora, saznanje da smo kao narod jednodušni i kao država svesni svog uporišta, ne može da ostane bez efekta.

PREVAZIĆI ĆEMO STRANAČKE RAZLIKE
     * OČEKUJETE li da će proglašenje Ustava i donošenje ustavnog zakona biti istog dana, ili je moguće da različiti stranački zahtevi vezani za izbore za neko vreme odlože usvajanje ovog akta?
     - Predsednik Skupštine bolje od bilo koga drugog zna kada i kojim povodom saziva parlament. Razlike među strankama zaista postoje i nisu male, ali se mogu prevazići u onom istom konstruktivnom duhu koji je urodio prilikom donošenja Ustava. Ako su mogle da nađu zajednički jezik oko jednog tako teškog zadatka, trebalo bi da se dogovore i oko srazmerno lakog pitanja nivoa i datuma izbora, za koje, i inače, svako zna da su neophodni.

Izvor: Vecernje novosti
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Patriotizam je utočište za šljam

Zodijak
Pol
Poruke 1252
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Je li neko primetio kako je izlaznost u Beogradu bila veća nego u Srbiji sve do nedelje u 17h.
Onda najednom Srbija preskače Beograd. Slučajno, ne bih rekao. Ipak je lakše vršiti krađe po Leskovcu nego po Beogradu.
IP sačuvana
social share
Margaret Mead : Never doubt that a small group of thoughtful, committed citizens can change the world. Indeed, it is the only thing that ever has.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ухапсите Младића!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 4971
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
Motorola V3i
@Rusfus ja sam primetio i rekao na bivsoj temi o Ustavu Wink

“Državni neprijatelj broj jedan”

pise: Milos Grozdanovic

Iako sam mislio da su devedesete, godine mraka, hapšenja i izbornih krađa daleko iza nas događaji od 28. i 29. oktobra 2006. dokazale su mi da sam u zabludi! Po mraku su se čuvale kutije, po danu ``nepodobni`` su bili hapšeni, u sumrak i šakom i kapom sprovedena je izborna krađa!

To, da će biti sprovedena izborna krađa, znao sam i pre referenduma, obzirom na izraz visoke građanske svesti, ali da ću biti priveden zbog kontrolisanja broja glasača i da će protiv mene biti izrežirana takva priča kao da sam državni neprijatelj broj 1, to nisam mogao ni da sanjam.

U subotu 28. oktobra posmatrao sam izbore u opštini Palilula u O.Š. ``Bubanjski heroji`` i sve je proteklo u najboljem redu. Međutim, u nedelju, kada sam bio raspoređen u O.Š. ``Čegar`` u opštini Pantelej desile su se neverovatne stvari!

Dok sam na klupi u dvorištu, na udaljenosti više od 100 metara od biračkog mesta, vodio evidenciju o broju izašlih građana i povremeno listao novine, najpre me je obilazio i zagledao jedan čovek, koji je zatim otišao do birtačkog mesta, ušao unutra i vratio se sa još jednim čovekom koji mi se predstavio kao predsednik biračkog odbora. Nije želeo da mi kaže ime, niti iz koje je partije već je samo klimao glavom, dok me je onaj prvi nazvao plaćenikom, izdajnikom srpskog roda i rekao mi da su me ``pravili Amerikanci``. Poručio mi je i da ``ne dovodim pedere u Srbiju, već da idem kod njih u Ameriku``. Nakon toga mi je naređeno da se udaljim iz školskog dvorišta, što sam i učinio, ali sam nastavio da vodim evidenciju sa ulice, preko puta.

Ubrzo nakon toga, pojavila se policijska patrola, legitimisala me i odvela u sedište MUP-a. Usput su mi objasnili da me privode po prijavi predsednika biračkog odbora, koji je rekao da ``ometam glasanje i odvraćam birače sa birališta``, da sam čak i ``nasrnuo na predsednika biračkog odbora``, te da sa sobom nosim nekakve pamflete koje delim građanima, a koje policija nije pronašla kod mene obzirom da ih nisam ni imao. U MUP-u su bili korektni, rekavši mi da samo postupaju po naređenju koje su dobili i nakon tridesetak minuta sedenja u hodniku pustili su me s porukom ``da se više ne približavam nijednom biračkom mestu, sem svom ukoliko ne želim da glasam``.

U popodnevnim časovima na jednoj niškoj televiziji javili su kako sam ispred birališta napao neki mladi bračni par i izvređao ih, te da sam zbog toga priveden!? Na toj istoj televiziji, u večernjim časovima napravljena je cela reportaža o tom događaju, u kome su mene predstavili kao državnog neprijatelja broj jedan, koji je napadao građane ispred biračkih mesta, a sve to je ``potvrdila`` i opštinska referendumska komisija``, koja je nakon saznanja ``da je referendum uspeo`` izjavila da nikakvih nepravilnost i incidenata na biralištima nije bilo!?

Cela ta priča izrežirana je s namerom da me uklone sa biračkog mesta kako bi bez problema mogli da izvedu mahinacije obzirom da su bili u frci da im referendum neće uspeti, kao što i ne bi uspeo da ga na brzinu, u poslednja dva sata, nisu pokrali!!!

Mene je najviše pogodila ta politička pokvarenost i laž kojom su se poslužili članovi biračkog odbora u O.Š. ``Čegar`` i u saradnji sa jednim niškim, režimu lojalnim, medijem mene na TV-u predstavili kao karakondžulu i najvećeg ``izroda srpskog koji ruši ustavni poredak jedne demoktaske zemlje``!

Kuda to ide Srbija?! Kada svaki politički neistomišljenik biva proglašen izdajnikom, napujdan, prijavljen, priveden, pa posle još i medijski unakažen! Ovi su gori od najgorih! Čak je i Milošević to radio sa stilom... Sve je isto samo njega nema!
IP sačuvana
social share
- Sreda 20. Februar u 15h studentski protest na Platou kod Filozofskog fakulteta -

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Bio sam mlad zelen, ponekad i zut

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 24688
Zastava Lausanne
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola V3i
@rufus

a zashto to mislish?

Zanima me chisto koliki je prosechan iq chedinaca, da li preskache 55 ili je tu negde u blizini
IP sačuvana
social share

And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who would attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the Lord when I lay my vengeance upon thee.

Neke price koje kruze forumom ne moraju biti istinite. Mogu biti samo tracevi zlih jezika.

I'm gonna make him an offer he can't refuse.

Pogledaj profil GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ухапсите Младића!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 4971
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
Motorola V3i
nije on nista smislio, vec je to cinjenica. Centralna Srbija je imala 2-3% manje izlaznosti tokom oba dana, a onda je prestigla Beograd za 2% do kraja nedelje.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Patriotizam je utočište za šljam

Zodijak
Pol
Poruke 1252
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
@rufus

a zashto to mislish?

Zanima me chisto koliki je prosechan iq chedinaca, da li preskache 55 ili je tu negde u blizini

Uh kako prizemno. Kada ne znaš šta da kažeš a ti udari po IQ i sl.

To su fakti. Upravo ovako kako je Valja rekao.
IP sačuvana
social share
Margaret Mead : Never doubt that a small group of thoughtful, committed citizens can change the world. Indeed, it is the only thing that ever has.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Bio sam mlad zelen, ponekad i zut

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 24688
Zastava Lausanne
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola V3i
Oprosti izgubio sam nerve

jednostavno ne razumem neke ljude

malo sam nervozan danas, tako da se vidimo sutra na diskusiji

Smile

eto izvini
IP sačuvana
social share

And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who would attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the Lord when I lay my vengeance upon thee.

Neke price koje kruze forumom ne moraju biti istinite. Mogu biti samo tracevi zlih jezika.

I'm gonna make him an offer he can't refuse.

Pogledaj profil GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 20:36:40
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.