Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Jun 2025, 20:25:11
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Šta može molitva Bogu  (Pročitano 21153 puta)
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
"Poslednjih nekoliko meseci, tačnije, od martovskih zbivanja, sve više Albanaca na Kosmetu, krijući se od svojih sunarodnika, dolazi pod okriljem noći na zgarišta hrišćanskih hramova. Pale sveće, ostavljaju bele peš¡kire kao simbol žalosti, cveće, poklone. Kako vele crkveni velikodostojnici, mnogi od njih to čine s verom u Jednog Boga, Njegovog Sina i Svetog Duha, pohodeći pravoslavne svetinje.

- Na ruševinama hrama svetih Kozme i Damjana u Zočištu, kod Orahovca, sve češće se mogu videti beli peškiri i sveće, koje donose lokalni Albanci, koji su i ranije dolazili ovde, tražeći leka za svoje najbliže - rekao je na nedavnoj liturgiji, pred zgarištem, vladika Teodosije, napominjući da je to "znak da svetinja živi, da će se ponovo obnoviti i zalečiti rane koje je ostavio rat i poratne godine".

U Dečanima se dogodilo, ko zna koje u nizu, isceljenje. Ovoga puta albanske devojčice.
- Naš manastir je danas u neprijateljskom okruženju. Vernici retko dolaze, i u pratnji Kfora, a svetinju čuvaju italijanski vojnici. Jedan Albanac nas je pozvao telefonom, moleći da sa porodicom poseti manastir, jer mu je ćerka bolesna i želi da je dovede pred kivot svetog Stefana Dečanskog, da se za nju na tom mestu pomolimo Bogu, iako Albancima u Metohiji, ako na bilo koji način kontaktiraju sa Srbima, preti opasnost - kazuje protosinđel Sava (Janjić).

Devojčica ni sa kim nije kontaktirala, stalno je plakala, mesecima bila bez sna, uzalud su bili lekari, lekovi, bolnice. Tradicionalno gosotljubivi dečanski monasi primili su albansku porodicu po mraku, u toku noći, devojčicu poveli pred kivot, očitavali su molitve Bogu nekoliko sati, usrdno i iskreno ... i – čudo Božije se dogodilo!

- Porodica je otišla posle svanuća, a nekoliko sati kasnije javio se otac devojčice. Rekao je da se ona normalno ponaša, razgovora i smeje. Zatražio je da sa porodicom dođe da se zahvali Bogu i nama, i donese darove - pripoveda protosinđel Sava.

Zahvalnost je prihvaćena, darovi odbijeni. Monaška plata je na nebesima, a ne u materijalnim darovima. U Visokim Dečanima su lek za najbliže, vekovima, nalazili mnogobrojni vernici, kako Srbi tako i Albanci i drugi narodi.

Svi oni, koji i ovoga leta pohode pravoslavne svetinje, muslimanske su veroispovesti. Svakako, ovo je dokaz više da u potrazi za lekom ljudi prestaju druge da mrze."
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 594
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Gledajuci neke latino sapunice  Smile video sam da se oni (katolici) vise mole Bogorodici nego Bogu. Zna li neko nesto vise o tome? Moliti se zenskom stvorenju izgleda kao moliti se za milost (materijalno dobro), a moliti muskom stvorenju - moliti za milost (spas).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Zamislite čoveka kao Zemlju čiju površinu prekrivaju gusti oblaci, gusti oblaci ljudskog ja preko kojeg sunčeva svetlost nemože da prodre,niti iko sa površine može da vidi to sunce,niti iko ikada video sunce.Kako takvom čoveku koji nikada nije video sunce,niti osetio zrak od sunca objasniti da sunce postoji,da zrači toplotom i životom? Zbog tih gustih oblaka ljudskog ja, ne veruje u sunce,i za postojanje tih oblaka neki put okrivljuje sunce.Dali sunce može biti kriv za guste oblake na Zemlji,zbog kojih sunčeva svetlost nemože da dopre do Zemljine površine.I kako jedan čovek koji uspeo da rastera guste oblake ljuskog ja i jasno vidi sunce,njegovu toplotu i snagu, da objasni čoveku koji nikada nije video to sunce,pa tvrdi da nepostoji? I kako čovek sa gustim oblakom ljudskog ja može da moli sunce života za malo snage,topline i svetla, ako to svetlo nemože da prodre kroz guste oblake ljudskoga.
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Jedno od najljepsih i veoma upecatljivih poredjenja koji objasnjavaju  ljudsku prirodu
Svaka cast  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Moliti se Bogu koji cuti 2000 godina ne donosi plodove. Kako to znam? Bio sam vernik, nekad sam verovao i posle sam se probudio da od toga nema nista

Ako u nesto verujes pa posle toga ne verujes velike su verovatnoce da nikad nisi ni verovao na prvom mestu, da nikad nisi spoznao to u sta si verovao. Ne pricham sad o poboznistvu, o religijskom verovanju vec o veri uopste, veri u bilo sta. Vera nije tako racionalna stvar kao matematika ili nauka pa da mozes da dostavis dokaze o nelogicnosti neke stvari i da menjas misljenja kako ti dune, kako se teze dokazuju. Veruj u sta hoces, u ljubav u drvo u umetnost ili u Boga ali u to moras verovati do kraja. Tu nema menjanja ''misljenja'' jer se u veri ne razmislja u njoj se oseca a osecanja ne mozes tako menjati na prekidach... Ko moze, svaka mu chast.

A sto se tiche same religioznosti i Boga... Mislim da su to stvari koje se spoznaju citav zivot, i cak i oni sa pocetnim verovanjem u bilo sta Bozansko ceo zivot provode spoznajuci to... Na kraju krajeva, jako kompleksna i  licna tema...
« Poslednja izmena: 05. Maj 2008, 17:17:24 od osma_putnica »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49509
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
Jedno od najljepsih i veoma upecatljivih poredjenja koji objasnjavaju ljudsku prirodu
Svaka cast Smile Smile

Ma kažem ja vama, čitajte Piroxa!  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Moliti se Bogu koji cuti 2000 godina ne donosi plodove. Kako to znam? Bio sam vernik, nekad sam verovao i posle sam se probudio da od toga nema nista

Ako u nesto verujes pa posle toga ne verujes velike su verovatnoce da nikad nisi ni verovao na prvom mestu, da nikad nisi spoznao to u sta si verovao. Ne pricham sad o poboznistvu, o religijskom verovanju vec o veri uopste, veri u bilo sta. Vera nije tako racionalna stvar kao matematika ili nauka pa da mozes da dostavis dokaze o nelogicnosti neke stvari i da menjas misljenja kako ti dune, kako se teze dokazuju. Veruj u sta hoces, u ljubav u drvo u umetnost ili u Boga ali u to moras verovati do kraja. Tu nema menjanja ''misljenja'' jer se u veri ne razmislja u njoj se oseca a osecanja ne mozes tako menjati na prekidach... Ko moze, svaka mu chast.

A sto se tiche same religioznosti i Boga... Mislim da su to stvari koje se spoznaju citav zivot, i cak i oni sa pocetnim verovanjem u bilo sta Bozansko ceo zivot provode spoznajuci to... Na kraju krajeva, jako kompleksna i licna tema...
O ne, ja sam bio vernik, dobijao sam batine cak i zbog toga i verovao sam. Posle sam uvideo neke cinjenice, i mucnuo svojom glavom i shvatio da je religija iluzija, programiranje ljudskog uma da veruje u nedokazano a naravno to je vera. Osecam se bas kao da je neko pritisnuo okidac i vidim stvari mnogo jasnije. I vidim da ne samo hriscanstvo vec sve religije ovoga sveta rade u stvari isto, ispiranje mozga i nista drugo. Pravi primer je pleme Ashishini. Ko zeli nek pogleda.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 243
OS
Windows XP
Browser
Mozilla
Molitva je alat za samorazvoj a ne cilj po sebi.

Molitva predstavlja neku vrstu dogovora "sam sa sobom" o onome sto zelis da postignes. Prvo ti sam sa sobom u mislima "vidis" ono sto zelis, pa kasnije pokusas da to i ostvaris u "realnosti". Kada je tebi jasno sta zelis (molitvom prociscujes misli) ostalo je luk i voda (postaje ti jasno kako da do toga dodjes ili ne dodjes).

Sto se cesce i od sveg srca molis povecavas verovatnocu da molitvu i ostvaris....

IP sačuvana
social share
Nisam ni ateista ni teista i uvek stajem u odbranu jedne od te dve kategorije ljudi kada je ova druga napada.
Ljudi nisu svojom voljom ateisti ili teisti i niko nema racionalan razlog za kritiku jednog ili drugog stava.
Ali zato postoji racionalan razlog za kritiku tvrdnje koje ateisti ili teisti naturaju.

...imbecili i debili ogroman je zbir,
Moj glas danas odlazi u manastir...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Da ali to nema nikakve veze sa "Bogom"! Tako da se opet vracamo na moju poentu. Molis se zidu i molis se Bogu isto ti dodje. I sve sto ostvaris sam si ostvario.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Moguće je da je molitva Bogu ponajmanje razgovor i to razgovor tipa:
"Daj mi - Evo ti"!

"I posle šest dana uze Isus sa sobom Petra, i Jakova i Jovana brata njegova, i izvede ih na visoku goru nasamo.
I preobrazi se pred njima, te zasija njegovo lice kao sunce, a haljine njegove postaše bele kao svetlost.

I gle, pojaviše im se Mojsije i Ilija i govorahu s njim.

A Petar odgovori i reče Isusu: Gospode, dobro je da smo ovde; ako hoćeš, načiniću ovde tri senice, jednu tebi, i jednu Mojsiju
i jednu Iliji. Dok je on još govorio, gle, sjajni oblak ih zakloni, i gle, glas iz oblaka govoraše: ovo je moj ljubljeni Sin,
Koji je po Mojoj volji; Njega slušajte.
I čuvši učenici padoše ničice i jako se pobojaše.

A Isus priđe, dotače ih i reče: ustanite i ne bojte se.

A kada podigoše svoje oči, ne videše nikoga do Isusa sama.
I kada su silazili s gore, zapovedi im Isus govoreći: nikome ne kažite šta ste videli, dok Sin čovečiji ne ustane iz mrtvih."
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Jun 2025, 20:25:11
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.089 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.