Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 29 30 32 33 ... 84
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Шта мислите о ''историчару'' Јовану Деретићу  (Pročitano 168511 puta)
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 26.0.1410.64
mob
Samsung SGH-E590
Kakva glava jbt...
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Chrome 26.0.1410.64
sta je lupio po tebi?

za one koji ne znaju kako izgleda/kako je izgledala zastava

pa lupio je to što je napisao da su na grbu ocila, to jest slovo B, što nema veze s vezom. il je ocilo il je B.
no vidi se da je dečko naložen, pa neka ga nek se malo isprazni.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 6942
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 20.0
pa lupio je to što je napisao da su na grbu ocila, to jest slovo B, što nema veze s vezom. il je ocilo il je B.
no vidi se da je dečko naložen, pa neka ga nek se malo isprazni.

Јесте, наложен сам, украли су ми 33 века историје моје земље и народа, не може то тако! Smile

Ти само умеш да пљујеш на све што напишем. Хајде једном барем објасни, чим коментаришеш значи да се разумеш боље од мене, у чему нисам у праву. Ево, ти нам покажи шта је то заправо на грбу и докажи да ја лажем а чика Деретић прича истину. Али неким аргументом, не овим што иначе радиш, извлачењем из контекста. Ја стварно не осећам потребу да тебе вређам, мада ни не морам јер знаш и сам како вас, поклонике псеудоисторије, зову иначе.

"βασιλεὺς βασιλέων βασιλεύων βασιλευόντων"
"Basileus Basileon Basileuon Basileuonton"
"Василевс Василеон Василевон Василевондон"
"Цар Царева Царује Царевима"

Грчко слово бета (β), или у модерној транскрипцији слово Б, нацртано је стилизовано на застави Палеолога у облику оцила. Тај мото се иначе односи на Исуса Христа, а с обзиром да је Исус приказиван понегде са кресивом, можда има везе са тиме. Углавном, као такво је прецртано на заставу Стефана Лазаревића.

А расправљање да ли је то оцило или слово С, настало је када је их је Милош Обреновић ставио на српски грб јер очигледно ни он није знао шта је ставио, Да је знао не бисмо имали данас 115 варијација на тај грб.

Ово је његов грб из 1833, овде је нацртано као ћирилично С, али ипак има малу квржицу у средини, да подсећа да је прецртано од Б, односно бета.

Фудбалски савез није знао шта да стави. Ово прво је наша варијација на тему, више личи на Е него на С или бета, оно друго је прави грб Палеолога.

Шешељ није знао шта да стави, па је смислио нешто своје. Нити је једно, нити друго, нити треће.

Изволи сада gottago. Баш ме интересује шта имаш да кажеш.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 26.0.1410.64
mob
Samsung SGH-E590
Citat
Samo sto nema dokaza da 4 beta predstavlja bas ovo...
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Chrome 26.0.1410.64
E sad jedno glupo pitanje. Sta je sa onim starim simbolima koji neodoljivo podsecaju bas na ono nase krst sa SSSS?
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Бог чува Србе.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2032
Zastava Pančevo
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 20.0
"Basileus Basileon Basileuon Basileuonton"
"Василевс Василеон Василевон Василевондон"
"Цар Царева Царује Царевима"
Ko kaze da 4 B znaci citirano, to je samo pretpostavka i nagadjanje.
Rezon ti je isti kao i kod Deretica samo sto ti zastupas suprotnu tezu.
Slican simbol se pojavljuje mnogo pre Paleologa, dvoglavi orao takodje, prema tome ne moze se sve sto podseca jedno na drugo dovoditi u vezu.  Smiley 1
IP sačuvana
social share
Тврд је камен за онога ко на њему спав'о није,
jа сам рођен на камену зато камен мекан ми је.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Chrome 26.0.1410.64

Изволи сада gottago. Баш ме интересује шта имаш да кажеш.

što se tiče srpskog grba raspravljali smo ovde dok si se ti žalio da burazer hoće da ti otme burek nalog.

ne znam zašto misliš da te pljuje bilo ko ovde na temi. ti ulećeš iz blablaonice i pokušavaš da nas prosvetliš. pisanje a-la ti sam vido mnogo puta na forumu i smorih se više. svima vam je isti šablon, napišete nešto i postavite smajli ne sigurnosti (ovaj --->  Smile ).  ne mislim da lažeš, mislim da si sasvim siguran da je kao što pišeš. tako si negde pročitao. misliš da je istina istina i samo istina i ništa osim istine. naravno nisi ti kriv.

ne znam da li ti misliš da su ovuda vladali rimljani, pa grci, pa smo onda mi odnekud pali s marsa.
Citat
Фудбалски савез није знао шта да стави.
Citat
Шешељ није знао шта да стави
pa dobro ... nema veze.

E sad jedno glupo pitanje. Sta je sa onim starim simbolima koji neodoljivo podsecaju bas na ono nase krst sa SSSS?

ustvari oni nisu ni postojali. deretić ih je izmislio krajem prošle godine.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 6942
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 20.0
Ko kaze da 4 B znaci citirano, to je samo pretpostavka i nagadjanje.
Rezon ti je isti kao i kod Deretica samo sto ti zastupas suprotnu tezu.
Slican simbol se pojavljuje mnogo pre Paleologa, dvoglavi orao takodje, prema tome ne moze se sve sto podseca jedno na drugo dovoditi u vezu.  Smiley 1

Не, Дертићев резон је од прилике "тамо је живео народ који они називају Шпанцима, али то је само искривљен назив за Шапчане, Србе који су се из Шапца доселили на Пиринејско полуострво". Кад каже "то је само други назив за Србе", хоћу пролив да добијем.

Јесте, претпоставка је, нигде не пише и није сто посто сигурно, само је много велика случајност да један цар стави на грб, након што је ослободио Цариград, четири слова Б која се потпуно случајно поклапају са четири речи мотоа његове династије. Много случајности за мој укус.

Ако под тим да се тај симбол појављује много раније мислиш на Деретића кад је показивао неку слику где је нацртан Ахил (а слика је наводно са неке античке вазе, само није усликана цела ваза нити тај део вазе него је то као цртеж који је био на вази, па је неко прецртао Smile ) а ситно, ситно, на ивицама Ахиловог оклопа стоји овај грб. Јесте, као да тај који је прецртавао није могао да доцрта оно што је хтео. Добро није написао и СРБИЈА! преко целог оклопа, зашто да се крије да је Ахил Србин.

Нашао сам на интернету 20 различитих ваза из различитих доба на којима је у различитим ситуацијама цртан Ахил и нигде нема те вазе са таквим цртежом нити симбола на њему. Само онај цртеж на папиру.

dok si se ti žalio da burazer hoće da ti otme burek nalog.

А? Smile

ti ulećeš iz blablaonice i pokušavaš da nas prosvetliš.

А? Smile Са киме си ме заменио?

ne znam da li ti misliš da su ovuda vladali rimljani, pa grci, pa smo onda mi odnekud pali s marsa.

Ми смо овде одувек, најстарији смо народ у Европи, имали смо царство које је обухватало цео познати свет и сви су у њему знали да су Срби, а онда за неких 2 миленијума заборависмо и ко смо и шта смо и никакав писан траг не остависмо и сав тај наш народ одједном заборави да су Срби и сведосмо се на Балканско полуострво јер дођоше неки Римљани (исто Срби који су заборавили да су Срби) који нам украше грбове, заставе, законике, обичаје и дадоше грађанско право у њиховој царевини и дозволише нам да преко десет Срба ставимо на трон и будемо народ који држи њихово царство и управља царством, али ми нисмо хтели да будемо повлашћени и да будемо најбитнији сегмент царевине и да своје људе стављамо на престо него смо једног дана почели из досаде да ратујемо против њих и ту нас пресреће званична историја.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Citat
Indijanci u Americi na primer, izgledaju vise ko Mongoli, sto me ne cudi, jer ako je sve nekada bio jedan kontinent oni su odatle dosli i tu se nastanili. 

Netačno.
Američki kontinent je naseljen pre oko 35.000 godina. A taj vremenski period je suviše mali da bi se desilo bilo kakvo značajno pomeranje kontinenata.

Postoji teorija da su ljudi prešli preko Beringovog moreuza, pošto je to tačka gde su Azija i Amerika najbliže. Ali ta teorija je klimava, iako je najlogičnija, jer je bilo ledeno doba i na mestu Beringovog moreuza je bio glečer visok kao soliter. Osim ako tadašnji ljudi nisu bili urođeni alpinisti, teško da bi prešli preko nje.

Kako su došli do američkog kontinenta? Postoji teorija da su zaobišli glečer čamcima. Smiley
Meni lično to i jeste prihvatljivo, jer ljudi pre 35.000 godina nisu bili glupi ili nesnalažljivi ili neinventivni, oni su bili po inteligenciji slični kao i mi danas... samo nisu imali odakle da uče. Smiley
A i ljudi, kada su migrirali, držali su se obala reka i mora kao pijani plota.

Inače, Homo sapiens je nastao pre oko 200.000 godina, dok je njegov predak, Homo erectus, nastao je pre oko 1.8 miliona godina (tačnije, našli su kostur koji je toliko star... možda je vrsta starija).
Oboje su evoluirali u Africi - ovo je opšteprihvaćena teorija od strane mnogih naučnika. (dok nedođe druga teorija koja pobija ovu prvu  Smile )
Sta su otkrili? Lupaju teze, i pretpostavke.  Mi mislimo da je bilo ovo ovako, i polazimo sa ove ili one tacke, i radimo ove ili one formule, a to je sve pouzdano jebalo mater.  Videcu da nadjem jednog Americkog Evangelical Popa, koji ih je rasturio samom naukom koju barataju, i sve je logicno i ima smisla, barem meni.  Neko vec odavno zeli da izbaci boga iz svega, sto je i dobro ali i lose, jer bez boga sve je dopusteno, i zato imamo situacije kakve imamo danas.  Nisam vernik, ali imam dovoljno mudrosti da to ugledam.  Mi smo amebe koje su se razvile postom deobom i onda smo postali zivotinje, i od zivotinja smo postali ljudi i sad opet se vracamo ka zivotinjskom carstvu. 

A ko kaze da je naseljen bas tada? Koju su metodologiju koristili da do toga dodju? 
Ja vidim Indijance svakoga dana, i definitivno su Azijskog porekla, sada mene nije briga kada su tacno dosli u USA ali dosli su.

Ako ces ti da verujes to, veruj, ja ne verujem tim kvazi naucnicima gotovo nista, jer kao sto rekoh, oni su stvorili dogme koje ne zele da puste, i svi su placeni i finansirani od raznih strana koje zele nesto. 
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Citat
Neko vec odavno zeli da izbaci boga iz svega, sto je i dobro ali i lose, jer bez boga sve je dopusteno, i zato imamo situacije kakve imamo danas.

Pa u srednjem veku su isli tri puta dnevno na ispovedanje pa je bilo dozvoljeno spaljivanje vestica, istrebljivanje i nasilno pokrstavanje i jos kojekakve druge stvari, ovo danas ispada dosta bolje jer je ukinut monopol crkve koja je jedina eto zastupala boga pa su mogli bukvalno da rade sta oce...

Citat
Mi smo amebe koje su se razvile postom deobom i onda smo postali zivotinje, i od zivotinja smo postali ljudi i sad opet se vracamo ka zivotinjskom carstvu. 

Mozda, a mozda smo se i dovoljno dugo zavaravali sa time kako smo mi najsavrseniji i najbolji a zivotinje ko zivotinje, eto, nemaju svest a mi je eto kao imamo pa se uveravamo kako to bas i nije tako nego je divljina u nama samo potisnuta ali ne i iskorenjena

A inace, kako vidimo, sasvim je prirodno da jaci i razvijeniji potisnu one slabije i potcine ih, homo sapiens je isto to uradio sa neandertalcem
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 29 30 32 33 ... 84
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.