Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 49 50 52 53 ... 84
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Шта мислите о ''историчару'' Јовану Деретићу  (Pročitano 167742 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.94
Za pocetak dnk analize koje govore da varvari sa karpata nisu dosli na prazno poljance...

Ja nisam od tih koji pljuju po celoj zvanicnoj istoriji, vec sam dosao ovde kad si nabedjeno ljude srednjeg veka poceo da predstavljas kao pecince koji su doziveli evoluciju u 18. veku u savremenog coveka...

Recimo da je DAI zvanicna istorija? Voleo bih da mi objasnis te "logicnosti" koje tamo pisu. Znas ono dva brata, ono seli se narod pa se predomisli pa se vrati, ono dodjose bugari i istrebise srbe i slicne stvari...  Smile

Mislim da je sasvim legitimno postavljati pitanja kada ti je "zvanicna istorija" takva...
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 6942
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
ДНК анализом може да се утврди порекло, не да ли је неко ходао по трави или песку.

Пећинце и затуцане мајмуне си ти споменуо, ја их нисам тако описао. Описао сам их само онако како су заиста изгледали. A изгледали су тако да нису били образовани, писмени, да нису знали ништа што се дешава на глобалном нивоу (или јако, јако мало, шта им путник-трговац исприча), једино су знали за себе, своју породицу и село у којем живе. У средњем веку није постојао телефон ни киоск са новинама па да можеш да сазнаш да је краљ победио у бици или да и у неком другом селу 200 километара од тебе живе исти људи као ти и да сте ви исти народ. Једино што су имали је црква којој су били изузетно одани. А у манастирима су били једини писмени људи који су знали нешто па одатле и сачувано сећање ко смо и шта смо.

Јеси барем прелиставао Де администрандо империо?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
Browser
Nokia 070
mob
Samsung 
Genetička istraživanja govore da su sloveni kada su stigli na balkan asimilovali ilire, pa otud dobar udeo ilirskih gena. Turci su takođe ostavili trag, tako da prosečan srbin ima najviše slovenske, ilirske i kavkavske "krvi", uz mali udeo vikinške, keltske i još nekih. Tako bar kažu švajcarci koji su odradili dnk analizu svih naroda u jednom višegodišnjem procesu.

Nego da se vratimo na nacionalni identitet. U vezi toga istorija je jasna. Nacionalni identitet nastaje sa nacionalnom državom i glavni uticaj u njegovom stvaranju odigrao je politički interes.
Zanima me da li postoji bilo kakvo istraživanje koje kaže drugačije?
To ne znači da su srednjovekovni ljudi bili glupi, već jednostavno nisu razmišljali na taj način, bili su u drugom tripu Smiley
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Kako ste zabavni sa primesom edukativnog prepucavanja  Smile

@stefaneka - šta si mislio o dosijeima cie kada sam rekla Jovan car (on je tema valjda) ?
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 6942
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
@stefaneka - šta si mislio o dosijeima cie kada sam rekla Jovan car (on je tema valjda) ?

Па јеси одгледала тај снимак што си качила? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.94
Opet ti o neobrazovanim i neinformisanim ljudima srednjeg veka... A nekako ti i takvi ipak sacuvase identitet drugaciji od bugarskog i grckog... Pa onda dozivese evoluciju u pocetkom 19. veka i odjednom postase pismeni i dobise telefone... I tada po vama svanuse Srbi... Ono pre su sve bili nepovezani ljudi koji nista ne znaju...  Smile

DNK analiza danasnjeg stanovnistva Srbije i ovih prostora generalno govori da ljudi odavde imaju vise starosedelackog gena od "slovenskog" gena... Kako bre to kad Atila pocisti "zvanicno" sve sa Balkana?

DAI sam citao na srpskom i to samo glave o Srbima i Hrvatima... Tamo ima toliko gluposti da se napravi fina parodija... Vec sam naveo neke... Ko je citao zna o cemu pricam...

Uglavnom, to samosvesno pojednostavljvianje istorije koje praktikujes ti i jos po neko, nije uopste "realizam" vec preterivanje ili sto bi englezi rekli "overzealous"... Ne bih da koristim grublje reci, jer jos nisam siguran u tvoje motive, a i sam sam tako nekad razmisljao, pa cekam da se izjasnis otvorenije...

Makros, opet kakis...
Dokazano je na desetine mesta, ne nameravam da te obrazujem, da je uticaj turaka na srpsko stanovnistvo minimalan tj u 2-3 procenta... "Ilirski" gen je najzastupljeniji pa tek onda "slovenski"... U navodima su jer ne postoje narodni geni niti su to imena naroda...

Sto se tice tvog mudrog pozivanja na nacionalni identitet i omiljene ti teme iz istorije (burzoaska revolucija) iako ovde vec par strana pricam o identitetu (narodnom, etnickom kako hocete), ne znam sta da ti kazem - ti si moj idol... Ili ne citas ili se pravis lud...
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Ovde ce izgleda biti tri polufinala

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11678
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.15
mob
Apple 5
Genetička istraživanja govore da su sloveni kada su stigli na balkan asimilovali ilire, pa otud dobar udeo ilirskih gena. Turci su takođe ostavili trag, tako da prosečan srbin ima najviše slovenske, ilirske i kavkavske "krvi", uz mali udeo vikinške, keltske i još nekih. Tako bar kažu švajcarci koji su odradili dnk analizu svih naroda u jednom višegodišnjem procesu.
 Smile Gugl majstor sve objasnio  Smile
Arijada ljubavi najebi im se keve  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.3
Browser
Safari 536.29.13
mob
Apple 15
« Poslednja izmena: 27. Maj 2013, 23:49:06 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Ovde ce izgleda biti tri polufinala

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11678
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.15
mob
Apple 5
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.3
Browser
Safari 536.29.13
mob
Apple 15
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 49 50 52 53 ... 84
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.113 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.