Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 19:50:00
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sta je smisao zivota?  (Pročitano 49640 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
Hoces reci,da su svi ljudi svesni svojih mogucnosti,VERUJ nisu...Mnogi nisu svesni koliko zapravo mogu dok ih ne snadje neka muka i sl. Mozda bi i ti nekada za sebe rekao da nisi u stanju da ,primera radi napises knjigu...A itekako si u stanju,samo koce neki drugi faktori ili jednostavno nemas ambicije,volju itd. Neki pak,mogu ali nece....kap npr. nece kopati kukuruz da bi se prehranili jer su lenji...Sto se potencijala tice,ja sam prethodno rekla da je tzv.MOGUCNOST bogom dana,genetski predodredjena samo poenta je spoznati sebe i za sta si talentovan....50% ljudi ce umreti nece znati u cemu bi bili uspesni. Novak Djokovic je otkrio svoj talenat a mogao je biti rudar i misliti da ne moze postici vise...Naprotiv,mislim da covek itekako bira na koji nacin ce iskoristiti svoje potencijale...zato postoje doktori a nasuprot tome,kriminalci.Slazem se sa JASIKASI da niko ne moze da kontrolise zivot u potpunosti,postoji milion nepredvidivih situacija, ali svako kontrolise ono sto je moguce kontrolisati u datim momentima (ako je moguce). I pomenula sam vac,nije svakome ista poenta zivljenja...Ti ces mozda biti srecan ako uspes demantovati moj stav i zapusiti meni usta,napraviti mene nedovoljno kompetentnom da polemisem o ovoj temi dok ja recimo zelim ispostovati tvoje misljenje kakvo god da je ono...Ne kazem da ti to hoces,samo navodim primer...Moja poenta zivota je moozda totalno razlicita od tvoje ali Boze moj,mi smo azliciti karakteri i to je OK Smiley
Ne razumes ti sta ti govorim. Svaka zdravorazumna osoba zna danas koje mogucnosti ima danas na osnovu svega sto je ta osoba dozivela do danas. Svako ko zna da cita i pise, zna da ima mogucnost da cita i pise. Ne spekulisem sa onim sto je moglo/nije moglo da se desi nego sa onim sto se desilo i sto se desava.
Razmisljanje da je nesto sto se nije desilo "moglo da se desi" nije racionalno. Desava se samo ono sto je moralo da se desi, nikada se do sada nije desilo nesto sto je "moglo da se desi", postoji samo ono sto je moralo da postoji. To je surova stvarnost uzrocno posledicne realnosti, ne postoje "slucajnosti" svaka posledica je predodredjena uzrokom, kako u nama tako i oko nas. Svi smo mi tacno to sto jesmo sa tacno odredjenim mogucnostima koje imamo bez obzira kada postajemo svesni tih mogucnosti.
Ovim sto govorim ne demantujem tvoj stav niti mi je cilj da ti zapusim usta.
To su duhovne stvari, ne mogu se dokazati, ne mogu ti dokazati da covek nema kontrolu nad svojim zivotom, bas kao sto niko ne moze da dokaze da covek ima kontrolu nad svojim zivotom.
Sve sto moze da se dokaze je da covek postoji i da nesto radi, kako i zasto to se ne moze dokazati.
Svako je u svakom momentu tacno ono sto jeste i radi tacno ono sto ga cini onim sto jeste. Ako se coveku dopada to sto jeste onda dolazi do zablude da je "u kontroli", a ako se coveku ne dopada to sto se desilo
onda dolazi u zabludu da je nesto drugo "moglo da se desi" i da je "mogao da se odluci za nesto drugo".

Ako ti mislis da nisi svesna svojih mogucnosti i da imas mogucnost da kontrolises svoje mogucnosti ne ubedjujem te u suprotno.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Samsung S7

Ne razumes ti sta ti govorim. Svaka zdravorazumna osoba zna danas koje mogucnosti ima danas na osnovu svega sto je ta osoba dozivela do danas. Svako ko zna da cita i pise, zna da ima mogucnost da cita i pise. Ne spekulisem sa onim sto je moglo/nije moglo da se desi nego sa onim sto se desilo i sto se desava.

Ali si ti ovo banalizovao. Nije tacno. Da je tako ne bi neki teniser potukao drugog tenisera, jer on "zna" da ga je ovaj tukao toliko puta da nema sanse da ga pobedi sledeci put. Na zalost kad malo pogledas stvarnost videces da se to cesto desava da covek ne zna koje su mu mogucnosti i da se cesto iznenadi sta sve moze da uradi.

Citat
Razmisljanje da je nesto sto se nije desilo "moglo da se desi" nije racionalno. Desava se samo ono sto je moralo da se desi, nikada se do sada nije desilo nesto sto je "moglo da se desi", postoji samo ono sto je moralo da postoji.

Opet netacno. U datom trenutku pre nekog dogadjaja (a to bi znao da si imao verovatnocu u skoli) recimo bacanje kockice sve mogucnosti imaju podjednaku verovatnocu. Ovde uvodis sudbinu u kontext: "Moralo da se desi". Sudbina ne postoji.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 388
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
postoji 4 smisla/ cilja zhivota.

1- biti moralan/ dobar (a ne losh ili zao chovek)
2- biti uspeshan (u chemu god da radish)
3- uzhivati
4- spasiti se (u smislu zagrobnog zhivota)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Samsung S7
postoji 4 smisla/ cilja zhivota.

4- spasiti se (u smislu zagrobnog zhivota)

Od cega? Od smrti? I gde da zavrsimo? U imaginarnom raju u kome se takodje vode ratovi?
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 388
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
Citat
Od cega? Od smrti? I gde da zavrsimo? U imaginarnom raju u kome se takodje vode ratovi?
od pakla. i da zavrshish u raju. raj (kako god izgledao) je stanje nagrade za dobar zhivot, a pakao (kako god i on izgledao) je stanje kazne za losh i(li) zao zhivot. ideja o nastavljanju zhivota posle fizichke smrti i ideja o postojanju pravde nisu nishta novo, i ne vidim shta je loshe kod istih.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Samsung S7

od pakla. i da zavrshish u raju. raj (kako god izgledao) je stanje nagrade za dobar zhivot, a pakao (kako god i on izgledao) je stanje kazne za losh i(li) zao zhivot. ideja o nastavljanju zhivota posle fizichke smrti i ideja o postojanju pravde nisu nishta novo, i ne vidim shta je loshe kod istih.

Ali kakva ti je to nagrada ako se tamo vode ratovi. Cak i ako imas otpadnike odatle koji verovatno nisu bili srecni tamo pa su otpali.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 388
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
Citat
Ali kakva ti je to nagrada ako se tamo vode ratovi.
ne vode se.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Samsung S7
Citat
Ali kakva ti je to nagrada ako se tamo vode ratovi.
ne vode se.

Ok vodili su se i nema nikakovog pozdanog razloga da se ne vode i danas
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 388
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
Citat
Ok vodili su se i nema nikakovog pozdanog razloga da se ne vode i danas
nisu se vodili.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1590
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 19:50:00
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.