Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Sep 2025, 12:07:15
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sta je smisao zivota?  (Pročitano 49662 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
Postoje ljudi koji nisu svesni svojih mogucnosti; neki cak, SVESNO ne zele da koriste ono sto se i njima samima cini mogucim...Ali poenta zivota i jeste spoznati ,najpre sebe a onda iskoristiti tu spoznaju zarad sopstvene srece....Neki se konstanto bore da dostignu srecu na raznim poljima a neki opet odustaju,ne zato sto nemaju mogucnosti vec sto ne znaju.Mada,pravilo je da nema pravila...tako da,mozes biti "nistavilo" i opet umreti srecan!
Nije mi jasno o kome pricas kao o "osobi koja nije svesna svojih mogucnosti", posto takvu osobu nikada nisam sreo.
Zaboravljas da koriscenje potencijala osobe takodje spada pod mogucnost. Niko ne bira ni svoj potencijal a ni nacin na koji ce taj potencijal biti upotrebljen, sve mogucnosti svih ljudi su predodredjene.
Neki ljudi vsamo vole da pumpaju svoj ego zabludom da imaju nekakvu kontrolu nad svojim zivotom, posto
za sada ne mogu da shvate lepotu zivota bezicne marionete.
Pokusaj da sagledas sve zivote ( od onih koji su se okoncali nakon 100 minuta zivota pa do onih koji su se okoncali nakon 100 godina zivota ) da bi uspela da shvatis "sta je poenta" u zivotu.
Ako pravis zakljucke samo na odredjenoj grupi nacina zivota neces moci da doneses objektivan zakljucak.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.151
mob
Samsung 111111
Citat
Pokusaj da sagledas sve zivote ( od onih koji su se okoncali nakon 100 minuta zivota pa do onih koji su se okoncali nakon 100 godina zivota ) da bi uspela da shvatis "sta je poenta" u zivotu.

Nema poente.

Citat
Neki ljudi vsamo vole da pumpaju svoj ego zabludom da imaju nekakvu kontrolu nad svojim zivotom,

Sta ti to znaci kontrola nad zivotom ?
Ja nisam sreo nikoga ko misli da ima kontrolu nad svojim zivotom.

Citat
"osobi koja nije svesna svojih mogucnosti", posto takvu osobu nikada nisam sreo.

Evo sreo si mene,ja sam svestan da ne mogu da budem pametniji od Tesle , monstroumniji od Hitlera i etc.

Citat
Niko ne bira ni svoj potencijal a ni nacin na koji ce taj potencijal biti upotrebljen, sve mogucnosti svih ljudi su predodredjene.

Ne moze da bira gde ce taj njegov potencijal biti upotrebljen ??!?!?!?!?!?!

Kazes sve mogucnosti nekoga su predodredjene , recenicu iza kazes da covek nije svestan svog potencijala ? Sta ti konkretno hoces da kazes ?

IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
Nema poente.
Da li ti ljudima sa kojima si u kontaktu to isto govoris ili je to samo forumska retorika da bi se ti smejao reakcijama forumasa na tvoje mudrolije ?

Citat
Sta ti to znaci kontrola nad zivotom ?
Ja nisam sreo nikoga ko misli da ima kontrolu nad svojim zivotom.
Kontrola nad zivotom znaci izbor rodjenja jedne osobe, izbor zivota jedne osobe i izbor smrti te osobe.
To bi ukratko objasnjavalo sta znaci kontrola nad zivotom jedne osobe.
Ti u zivotu nisi sreo osobu koja je rekla da misli da ima "slobodnu volju" - kontrolu nad svojim zivotom ?!?

Citat
Evo sreo si mene,ja sam svestan da ne mogu da budem pametniji od Tesle , monstroumniji od Hitlera i etc.
Rekao sam osobu koja nije svesna svojih mogucnosti. I posle kada kazem ljudima da nisu procitali dobro sta sam napisao nije im jasno kako, sta gde...

Citat
Ne moze da bira gde ce taj njegov potencijal biti upotrebljen ??!?!?!?!?!?!
Kazes sve mogucnosti nekoga su predodredjene , recenicu iza kazes da covek nije svestan svog potencijala ? Sta ti konkretno hoces da kazes ?
Naravno, i potencijal i njegova manifestacija su predodredjeni. I da ponovim, nisam rekao "da covek nije svestan svog potencijala", nego potpuno suprotno, rekao sam da u svom zivotu nisam naisao na osobu koja nije svesna svog potencijala.

Sta je potrebno da se u onome sto kazem vidi nesto sto je potpuno suprotno tome sto sam rekao ?!?

IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.151
mob
Samsung 111111
Citat
Da li ti ljudima sa kojima si u kontaktu to isto govoris ili je to samo forumska retorika da bi se ti smejao reakcijama forumasa na tvoje mudrolije ?

Dobro,koja je ponta ?

Citat
Neki ljudi vsamo vole da pumpaju svoj ego zabludom da imaju nekakvu kontrolu nad svojim zivotom

Citat
Ti u zivotu nisi sreo osobu koja je rekla da misli da ima "slobodnu volju" - kontrolu nad svojim zivotom ?!?

Ovo su tvoje dve recenice.
U prvoj su ljudi u zabludi da imaju iole kontrolu nad zivotom.
U drugoj se meni rugas jer nikad nisam sreo osobu koja ima kontrolu nad svojim zivotom !?

Elem ja kontrolu nad zivotom sam razumeo na drugi nacin.

O potencijualu sam lose procitao u prvoj recenici,sve ostalo je stvar manifestacije toga  Smile
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Samsung S7
Smisao zivota, za sada dok ne budemo mogli da se uploadujemo u neko memorisko jezgro je po meni da uradish sve sto je u tvojoj moci da sebi i ako mozes svojim bliznjima uredis sto je moguce lepsi, ispunjeniji, dinamicni sadrzaj. Tom prilikom naravno treba paziti da ne gazis po lesevima, to jest da se trudis da sto manje stete ostane iza tebe.

Ovo je bio jednostavni deo. Na njega moze da se nadoveze 1000 sta ako.

Sta ako ti neko ubije (ko zna sta jos) nekog bliskog?
Sta ako ostanes bez posla pa skupljas hranu iz kontejnera?
Sta ako si se rodio negde u africi i umires od gladi?

Sta ako si pripadnik bilo koje grupe koja je u opoziciji sa main streamom u tvojoj sredini?
Sta ako si slucajno prouzrokovao nesrecu svojim nedelovanjem?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
Dobro,koja je poenta ?
Poenta cega ?
Citat
Ovo su tvoje dve recenice.
U prvoj su ljudi u zabludi da imaju iole kontrolu nad zivotom.
U drugoj se meni rugas jer nikad nisam sreo osobu koja ima kontrolu nad svojim zivotom !?

Elem ja kontrolu nad zivotom sam razumeo na drugi nacin.

O potencijualu sam lose procitao u prvoj recenici,sve ostalo je stvar manifestacije toga  Smile
Tako je ljudi koji ne biraju da se rode, ne biraju kakvi ce se roditi, ne biraju svoju inteligenciju, ne biraju
kada ce umreti, nemaju apsolutno nikakvu kontrolu nad zivotom, imaju samo zabludu da imaju kontrolu nad zivotom.
U drugoj recenici koja predstavlja pitanje sam izrazio zacudjenost da ti nisi sreo osobu koja misli da ima kontrolu nad svojim zivotom.
Svi kontrolu nad zivotom i ego pogresno shvataju, upravo zato i postoji ta zabluda.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 44033
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Samsung Galaxy S lll
uvaziti i tudje misljenje ma kakvo bilo i pokusati razumeti ga... Smile
IP sačuvana
social share
Nek stoje prijatelji...zlu ne trebali...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
uvaziti i tudje misljenje ma kakvo bilo i pokusati razumeti ga... Smile
Da li to znaci da zivoti onih koji ne mogu ni da pokusaju da razumeju da je smisao zivota pokusaj da se razume tudje misljenje i uvazi - nemaju smisao ?
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 44033
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Samsung Galaxy S lll
gledaju zbunjeni i pravi put traze...a puteva je mnogo do rajske plaze... Smile
IP sačuvana
social share
Nek stoje prijatelji...zlu ne trebali...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Žena
Poruke 4
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
Postoje ljudi koji nisu svesni svojih mogucnosti; neki cak, SVESNO ne zele da koriste ono sto se i njima samima cini mogucim...Ali poenta zivota i jeste spoznati ,najpre sebe a onda iskoristiti tu spoznaju zarad sopstvene srece....Neki se konstanto bore da dostignu srecu na raznim poljima a neki opet odustaju,ne zato sto nemaju mogucnosti vec sto ne znaju.Mada,pravilo je da nema pravila...tako da,mozes biti "nistavilo" i opet umreti srecan!
Nije mi jasno o kome pricas kao o "osobi koja nije svesna svojih mogucnosti", posto takvu osobu nikada nisam sreo.
Zaboravljas da koriscenje potencijala osobe takodje spada pod mogucnost. Niko ne bira ni svoj potencijal a ni nacin na koji ce taj potencijal biti upotrebljen, sve mogucnosti svih ljudi su predodredjene.
Neki ljudi vsamo vole da pumpaju svoj ego zabludom da imaju nekakvu kontrolu nad svojim zivotom, posto
za sada ne mogu da shvate lepotu zivota bezicne marionete.
Ako pravis zakljucke samo na odredjenoj grupi nacina zivota neces moci da doneses objektivan zakljucak.

Hoces reci,da su svi ljudi svesni svojih mogucnosti,VERUJ nisu...Mnogi nisu svesni koliko zapravo mogu dok ih ne snadje neka muka i sl. Mozda bi i ti nekada za sebe rekao da nisi u stanju da ,primera radi napises knjigu...A itekako si u stanju,samo koce neki drugi faktori ili jednostavno nemas ambicije,volju itd. Neki pak,mogu ali nece....kap npr. nece kopati kukuruz da bi se prehranili jer su lenji...Sto se potencijala tice,ja sam prethodno rekla da je tzv.MOGUCNOST bogom dana,genetski predodredjena samo poenta je spoznati sebe i za sta si talentovan....50% ljudi ce umreti nece znati u cemu bi bili uspesni. Novak Djokovic je otkrio svoj talenat a mogao je biti rudar i misliti da ne moze postici vise...Naprotiv,mislim da covek itekako bira na koji nacin ce iskoristiti svoje potencijale...zato postoje doktori a nasuprot tome,kriminalci.Slazem se sa JASIKASI da niko ne moze da kontrolise zivot u potpunosti,postoji milion nepredvidivih situacija, ali svako kontrolise ono sto je moguce kontrolisati u datim momentima (ako je moguce). I pomenula sam vac,nije svakome ista poenta zivljenja...Ti ces mozda biti srecan ako uspes demantovati moj stav i zapusiti meni usta,napraviti mene nedovoljno kompetentnom da polemisem o ovoj temi dok ja recimo zelim ispostovati tvoje misljenje kakvo god da je ono...Ne kazem da ti to hoces,samo navodim primer...Moja poenta zivota je moozda totalno razlicita od tvoje ali Boze moj,mi smo azliciti karakteri i to je OK Smiley
IP sačuvana
social share
S.  S.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Sep 2025, 12:07:15
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.