Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Avg 2025, 21:13:47
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Šta je ništa?  (Pročitano 2291 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 20.0
Hm,interesantno.Da,može i tako. Ja sam na primer,to ''ništa'' uvek zamišljao kao mrak. Jer za belo je potrebna svetlost,dok apsolutno crna materija je,jelte,bez svetlosti.Bez ičega.No,dobro... Sustained.  Smile  Smile

Ovo mora da je neki teški trip od filma,a?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 20.0
i jeste  Smile
rezirao ga je vincenco natali reziser kocke
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

I have a joke. Women's rights.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
OS
Windows XP
Browser
Chrome 26.0.1410.64
mob
Samsung GT-S7580
Ја тек сад схватам колко ми нисмо нормални.  Smile

Што се тиче "ништа" и ја сам увек то замишљао као мрак.. а као што хкјмн каже и мрак је нешто.. па је и то бело нешто.. па шта је онда ништа мајку му..  Smile

Углавном, конфузна тема.. не препоручујем нам да напрежемо своје мозгове, ако за то нема потребе..  Smile
IP sačuvana
social share
E ovaj svet je otiso u kurac cim Lazu pitaju kakva je serija  Smile
Pogledaj profil WWW Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 707
OS
Windows 7
Browser
Chrome 26.0.1410.64
Ja ipak mislim da postoji ništa !

Prosečna plata u Srbiji - e to je ništa ! Sve ostalo je već nešto.......
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Chrome 26.0.1410.64

Internet trol - osoba koja se uključuje u raspravu, samo zato da bi pojačala raspravu sa ciljem da pređe u svađu.
Najčešće se koristi neproverenim informacijama koje nemaju nikakve veze sa temom, sve u cilju da bi  rasrava što duže trajala. Najbolje da se vrti u krug.
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 20.0
Polako bre ljudi, iskuliratjte. U pitanju je filozofska rasprava i debata sustinske prirode. Pojmovi kao vreme, prostor, univerzum, bice, bit, postojanje, kretanje, materija, energija, praznina, ne bit, nista, itd, itd, nisu samo pojmovi kojima se bavi fizika vec i filozofija, i to poodavno. Ocigledno je, a to su i stari Grci svojim odnosom prema nuli (nicemu, praznini) pokazali, da u prirodi "nista" ne postoji. No u matematici je druga stvar, a i u metafizici, mada je nama tesko da zamislimo da ne kazem vizuelizujemo pojam nicega tj. kada zamisljamo da nicega nema to cinimo manje vise naivno ili u najboljhem slucaju logicno i teorijski, ali u sustini i nas um i nasa priroda i nasa stvarnost se opire tome. Kao da smo onemoguceni da tako nesto shvatimo i vizuelizujemo. U krajnjoj liniji nasa teorija o nastanku "svega" takodje pociva na jednoj nezamislivoj stvari, koja u stvari predstavlja sustu suprotnos pojma "nista", a to je onaj famozni pocetni "singularitet", uzasno mala tacka u kojoj je sazeto i sabijeno "sve" (suprotno od "nista") i koje eksplodirau poznati univerzum.

Kada o ovome razmisljam, ne mogu da se oduprem pomisli da taj "singularitet" koji je "sve" predstavlja nesto toliko dimenzionalno malo, da u stvari i nema dimenziju, a nema tu ni vremena ni prostora (znaci nema nikakvog toka neke promene, tj to ne traje, a samim tim znaci i da ne postoji u smislu kontinuuma kakvog mi poznajemo), samo postoji ogromni potencijal kao takav (opet mutan pojam). Da ne mrsim dalje, ali meni to opet izgleda kao da ne postoji nista, tj meni je taj pocetni singularitet koji je "sve" u isto vreme i "nista".

No, u celoj prici i raspravi o "nista" u korenu lezi jedan apsurd i odsustvo logike, jer ako cak i utvrdimo sta je "nista", to onda znaci da ono postoji, a ako postoji, onda je to "nesto" a ne "nista".

Po meni "nista" je kao i "sve" samo pojam kojemu se mozemosamo misaono asimptotno beskonacno priblizavati ali nikako ga definisati. Neke stvari su za sada van domasaja naeg uma, ali to ne znaci da trebamo prestati razmisljati. Um koji ne razglaba slobodno, rizukuje da zapekne ili da se vrti u jednom jezercetu zabokrecine. Ako ne nista, a ono se bar naucimo kulturno diskutovati.

I, savet je koristan mladjim generacijama, da makar informativno prelistaju filozofsku literaturu, za pocetak onu anticku, cisto da bi razumeli bolje celu oblast. Naravno, potrebno je izostriti um i naoruzati se razumevanjem i strpljenjem, inace ce sve ostati tamo neka "zapetljana zavrzlama i besmislena rasprava" - sto je katastrofalna posledica po svaki um. No, svako ima slobodu, uvek se moze popiti pivo, odgledati neka utaklmica, grickati semenke ili bilo sta drugo... planete i zvezde ce i dalje ici svojim putanjama.

Ima razlicitih ljudi, vazno je samo da svi budu sto bolji jedni prema drugima!
Smile Smile
« Poslednja izmena: 02. Maj 2013, 14:17:06 od Papalu »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 707
OS
Windows 7
Browser
Chrome 26.0.1410.64

Internet trol - osoba koja se uključuje u raspravu, samo zato da bi pojačala raspravu sa ciljem da pređe u svađu.
Najčešće se koristi neproverenim informacijama koje nemaju nikakve veze sa temom, sve u cilju da bi  rasrava što duže trajala. Najbolje da se vrti u krug.

Bez namere za dalju raspravu, ali ne mogu da ne pitam, jesi čuo nekada za pojam humor , pa makar i crni....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.8.3
Browser
Safari 536.29.13
mob
I-mate 30 Pro
Pa "nista" ne moze da postoji...ako postoji onda mi ne postojimo...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 20.0
Tako je  Inicio  Smile Smile Smile ali ajde da kazemo da mi ne postojimo, ajde da kazemo da ne postoji materija i sve ostalo, tj. da nema uopste univerzuma; da nema ni vremena, ni prostora ni kretanja ni energije, pa ni prokletog singulariteta; ajde da pretpostavimo da nema nicega! E onda bismo mohli reci to je "nista", ali ako to "nista" kazemo da jeste, tj. da postoji, onda smo u kontradiktornosti, jer ako to "nista" postoji tj. opstaje, onda je to ipak nesto sto postoji tako da opet ne mozemo tvrditi da nista ne postoji. Kako god okrenemo dolazimo do apsurda, ali to je ako koristimo logiku; medjutim ona cesto moze i da zavara, jer mozda stvari i nisu logicne, ko ce to da ustvrdi ili pobije???

Ispada da sve moze biti nista i nista moze biti nesto tj. sve... Smile

Sklon sam ipak verovanju da su sve i nista samo dve ekstremne faze  nekakve oscilacije univerzuma gde se oni pretacu jedan u drugi, (univerzum u antiuniverzum, pa ovaj opet u svoj anti anti univerzum, koji je u stvari univerzum... + u -  i  - u +  itd u beskraj. Kao da univerzum eksplodira iz "nicega" u "sve" da bi potom "sve" nestalo u "nicemu" a da se u stvari "na onoj drugoj strani" opet iz singulariteta stvara, ovaj put, "anti sve" koje se takodje gubi u "anti nista" koje se opet radja iz singularioteta u "sve" i tako u krug.

Hocu da kazem da mozda ovaj nas univerzum se toliko rasiri i toliko ugase da ne ostane nista vise u ovpoj realnosti dok se u stvari to ne nagomilava u nekoj drugoj tacki singulariteta (negde sa one strane nase beskonacnosti) tek stvorenoj, koja odmah eksplodira u drugu realnost...

Auf, davno ovako nisam fijuknuo, a?  Smile
Vreme je za pivce i neko meze! Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Sta ja radim ovdje?

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 918
Zastava Banja Luka --- REPUBLIKA SRPSKA
OS
Windows XP
Browser
Chrome 26.0.1410.64
mob
SonyEricsson T630
nemoguce je da ljudi shvate sta je to jer su ograniceni ogranicenjima. za ljude sve mora imati pocetak i kraj. nemoguce je definisati beskonacnost ili prazninu.
pocetna tacka ka razumjevanju je teorija da masa i cestice ne postoje. sve je energija u prostoru i vremenu.
cim uhvatim vremena, napisacu svoje misljenje.
IP sačuvana
social share
Sasa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Avg 2025, 21:13:47
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.