Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 20:06:23
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Šta je emocionalna inteligencija?  (Pročitano 31821 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.62
mob
Apple 15
Citat
Koliko ja znam da ni Tesla,Anstajn,Edison,Ford pa cak i Gejc nisu nesto bili u skoli.

Vohoho... ne zanosi se toliko...
Ja znam mnogo vise neobrazovanih koji ciste ulice, nego sto menjaju svet... Smiley

E, sad...sto ti svet gledas iz vizure ove banana drzave je tvoj problem, a ne ostatka sveta... Smiley

Da se skupe skole i dosklolovavanje ne isplate, ne bi ni postojale... Smiley

Ako nista drugo.. sad si direkt pljunuo na nekoliko esnafa... npr. na lekare... Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
SonyEricsson k310i
Citat
Ja znam mnogo vise neobrazovanih koji ciste ulice, nego sto menjaju svet...
A sta mislis da nema i onih koji imaju skolu pa to isto rade.Skola nema veze sa tim sta ces ti raditi.

Citat
E, sad...sto ti svet gledas iz vizure ove banana drzave je tvoj problem, a ne ostatka sveta...
To ti mislis.Ima i u svetu dosta onih koji nemaju skolu a imaju znanje... Smile

Citat
Da se skupe skole i dosklolovavanje ne isplate, ne bi ni postojale...
Ispalte se onima koji ih drze a ne onima koji u njih idu

Citat
Ako nista drugo.. sad si direkt pljunuo na nekoliko esnafa... npr. na lekare...
Nije nego...Pa to ce ti i oni sami reci.Pogledaj koje oni plate imaju a sta rade.A koliko znam Radovan karadzic nije bio doktor ali je vrlo dobro to radio kada je njegova reklama bila na b 92  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.63
mob
Apple iPhone 6s
Koliko promila dece bi zaista nesto naucilo da na to nije primorano u skoli?
Ti moj brate vrlo dobro znas koliko je ljudi uspelo u zivotu,sve zavisi sta je za koga uspeh,a nemaju skolu.Koliko ja znam da ni Tesla,Anstajn,Edison,Ford pa cak i Gejc nisu nesto bili u skoli.A ne verujem ni da si ti bio neki djak... Smile Ne bi da vredjam ali uspesni ljudi nisu nesto skolovani.Kao sto ti za web i ostalo smatras da nema skole koja ce nesto preterano nauciti ljude tom oblascu tako i ja smatram da skola ne moze nesto preterano nauciti ljude.Ne kazem da netreba ici u skolu,treba svakako ali se ne treba oslanjati na to znanje koje se u njoj stice vec se treba dodatno poducavati.Ne treba ostati na tom znanju koje se samo stice u skoli...
Uspesni ljudi cesto nisu skolovani jer nemaju univerzitet... a on dolazi nakon 12 godina skolovanja.
Pritom, nemoj mene da uzimas kao primer. Prosto je besmisleno. Ja sam bio nagradjen kao jedan od 10 najboljih djaka Beograda, srednju skolu takodje zavrsio medju najboljima iako mi ama bas nista nije islo u prilog sto se nje tice. Nisam upisao faks jer sam nasao nacin da do znanja dodjem alternativnim putem, i to sto ja smatram da deca nemaju sta o ovom poslu nauciti na faksu je proizvod mnogo znanja i iskustva... oni koji se o tome raspituju su uglavnom tupliani koji ne znaju nista a nisu sposobni da se bez te diplome igde probiju.
Citat
A sta mislis da nema i onih koji imaju skolu pa to isto rade.Skola nema veze sa tim sta ces ti raditi.
Postoje skolovani ljudi koji ciste ulice ali su na nivou statisticke greske.
Skola ima velike veze sa time sta ces raditi. Neka zanimanja je nemoguce obavljati bez formalne edukacije i to je dobro.
Citat
To ti mislis.Ima i u svetu dosta onih koji nemaju skolu a imaju znanje...
Pravis stravicnu gresku...
Zastrasujucu..
Zbog 50 ljudi koji su uspeli ti i o onih 500 000 000 koji nisu imas "dobro misljenje".
Postoje ljudi koji ce se u svakoj situaciji snaci i iz nje izaci na najbolji nacin...
Takvi ljudi su toliko retki da se gotovo mogu zanemariti.
Necije sposobnosti i znanje ce uvek biti ispred formalnog obrazovanja... ali sposobnost te vrste ima beznacajno mali broj ljudi, a i u tom malom broju vecina to ne ume koristiti.
Citat
Ne mlati...
Citat
Nije nego...Pa to ce ti i oni sami reci.Pogledaj koje oni plate imaju a sta rade.
Najbolje onda ti svoje dete kad ga budes imao, pa se prehladi, odvedi kod automehanicara. Pritom ne znam ni jednog lekara koji lose zivi, bez obzira na to da li se zali ili ne.
Citat
.A koliko znam Radovan karadzic nije bio doktor ali je vrlo dobro to radio kada je njegova reklama bila na b 92
Covek je doktor psihijatrije, a to cime se bavio je primenjena psihologija.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.62
mob
Apple 15
Citat

Nema, ali ti nudi mogucnost da ne radis najlosije poslove... Smiley

Citat
To ti mislis.Ima i u svetu dosta onih koji nemaju skolu a imaju znanje...

Ako je tako, zasto kupuju diplome? Smiley

Citat

Ne preteruj... Ja sigurno ne bih odbila skolovanje na Harvardu... Smiley
Ali.. to sam ja... ne bojim se skole i autoriteta u njima... Smiley

Citat
Nije nego...Pa to ce ti i oni sami reci.Pogledaj koje oni plate imaju a sta rade.A koliko znam Radovan karadzic nije bio doktor ali je vrlo dobro to radio kada je njegova reklama bila na b 92

Sad trpas nadrimedicinu i medicinu u isti kos... da stvar bude jos tuznija, covek koji je stajao iza dr. Dabica je imao formalno medicinsko obrazovanje, znaci.. nije sve to sam naucio... Smiley
A i kitio se titulom dr, sto samo govori da je sa sobom vukao neku falsifikovanu diplomu  Smiley

« Poslednja izmena: 18. Dec 2008, 11:41:50 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
SonyEricsson k310i
Citat
oni koji se o tome raspituju su uglavnom tupliani koji ne znaju nista a nisu sposobni da se bez te diplome igde probiju.
Zasto pocenjivati,zasto mislis da i oni ne mogu naci sporedni put...

Citat
Neka zanimanja je nemoguce obavljati bez formalne edukacije i to je dobro
To svakako...

Citat
Najbolje onda ti svoje dete kad ga budes imao, pa se prehladi, odvedi kod automehanicara.

Narano da cu ga odvesti kod lekara ali cu pritom dobro otvoriti oci kod kojeg lekara...Doploma i znanje nisu isto.Neko moze imati diplomu doktora nauka a ne znati nista.Ja ovde pricam o znanju i o stvarima koje se ne uce u skoli vec koje svako treba sam da nauci...
Pritom ne znam ni jednog lekara koji lose zivi, bez obzira na to da li se zali ili ne.

Citat
Takvi ljudi su toliko retki da se gotovo mogu zanemariti.
Zasto ih zanemariti?

Citat
Pritom, nemoj mene da uzimas kao primer. Prosto je besmisleno.
Rekao sam ti bes uvrede  Smile Imam drugara koji se bavi programiranjem i veoma je uspesan a nema skolu za to i mnogo vise zna od onih koji imaju.Takodje znam i dosta onih koji su bolji u svom poslu bez diplome od onih koji je imaju.Ja samo zelim da ukazem da skola nije sve i svja i da pored nje covek treba da potpunjuje svoje znaje.Ne vidim sta je u tome lose... Smile

Citat
A i kitio se titulom dr, sto samo govori da je sa sobom vukao neku falsifikovanu diplomu

Da ali ne i znajenje.

Citat
Ako je tako, zasto kupuju diplome?
Zato jer misle da se sa njom moze kupiti i znanje.Najbolji primer tome je Dr. od Nusica.Zato nam i jeste ovako jer se gleda diploma a ne znanje...Ljudi bez znanja ali zato sa diplomom su na vaznim mestima.Meni je bitnije znanje od doplome ali najbolje je kad imas i jedno i drugo  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.63
mob
Apple iPhone 6s
Citat
Zasto pocenjivati,zasto mislis da i oni ne mogu naci sporedni put...
Zato sto neko ko moze i zeli tako nesto, ne postavlja tako glupa pitanja.
Citat
Narano da cu ga odvesti kod lekara ali cu pritom dobro otvoriti oci kod kojeg lekara...Doploma i znanje nisu isto.Neko moze imati diplomu doktora nauka a ne znati nista.Ja ovde pricam o znanju i o stvarima koje se ne uce u skoli vec koje svako treba sam da nauci...
Mi ovde pricamo o tome da je skola neophodna, a ti pricas kako se sve moze nauciti kod kuce. Pricamo o deci i elementarnim stvarima, ne o tome sta ce odrasla jedinka nauciti u zivotu o zivotu, nego elementarne vestine koje omogucavaju da se u danasnjem vremenu i prostoru snadjes.
Citat
Zasto ih zanemariti?
Zato sto je njihov broj toliko zanemarljiv u odnosu na maticnu populaciju da je izuzetno glupo uzimati ih kao primer.\
Ne moze svako da bude Gates, Jobs, Branson, Spielberg... milioni to probaju i jedan u tome uspe.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
SonyEricsson k310i
Citat
Zato sto neko ko moze i zeli tako nesto, ne postavlja tako glupa pitanja.
Ne postoje glupa pitanja,vec samo glupi odgovori  Smile

Citat
Mi ovde pricamo o tome da je skola neophodna, a ti pricas kako se sve moze nauciti kod kuce.
Ne moze sve ali osnovne stavri da...Moj ocuh na primer zna vise istoriju od mnogih koji je predaju a nema neke skole dok moj ujak ima falkultet ali ne zna toliko toga.Nema coveka koji sve zna ali ima onih koji znaju dosta.Svako treba svoju oblast da zna najbolje a da ne ostane na tome

Citat
Zato sto je njihov broj toliko zanemarljiv u odnosu na maticnu populaciju da je izuzetno glupo uzimati ih kao primer.\
Ne moze svako da bude Gates, Jobs, Branson, Spielberg... milioni to probaju i jedan u tome uspe.
Nije ni malo glupo,vec zelim da vidim sta je to sto njih razlikuje od vecine.Sta je to sto oni imaju a ostali nemaju... Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.63
mob
Apple iPhone 6s
Citat
Ne postoje glupa pitanja,vec samo glupi odgovori
Itekako postoje glupa pitanja.
Citat
Ne moze sve ali osnovne stavri da...Moj ocuh na primer zna vise istoriju od mnogih koji je predaju a nema neke skole dok moj ujak ima falkultet ali ne zna toliko toga.Nema coveka koji sve zna ali ima onih koji znaju dosta.Svako treba svoju oblast da zna najbolje a da ne ostane na tome
Gubis tok...
Ti pricas da se u skoli nista ne uci = ona nicemu ne sluzi.
Ja pricam da je ona neophodna. Da je danas potpuno besmisleno uci u zivot bez osnovne i srednje skole... a to je 12 godina skolovanja i ucenja.
Nigde nisam rekao da je to sve sto je potrebno i da je to sto se tamo nauci dovoljno.
Citat
Nije ni malo glupo,vec zelim da vidim sta je to sto njih razlikuje od vecine.Sta je to sto oni imaju a ostali nemaju...
Ono nesto sto ne moze da se nauci ni u skoli ni van nje. Sa cime se radjas i sta kroz zivot negujes i razvijas. Vecina ljudi se ne radjaju sa tim i za vecinu ljudi je posao od 7 do 3 ili sad od 9 do 5 idealno resenje.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Emocionalna inteligencija - suština u razumijevanju naših i tuđih emocija

Svijest o vlastitim emocijama preduvjet je za stvaranje dobrih odnosa na poslu, ali i za očuvanje i produbljivanje veza sa nama bliskim osobama.

Osobe sa visokim indeksom inteligencije dobro se snalaze u svijetu znanja i lako izražavaju svoje misli. Međutim, u svijetu emocija važno je iskazivanje vlastitih osjećaja i uočavanje tuđih. Treba postići suglasnosti sa sobom, drugim ljudima i društvom u kome živimo.

U novoj knjizi trojica znanstvenika: Moshe Zeidnera sa University of Haifa, Gerry Matthewa sa University of Cincinnati i Richarda D. Robertsa iz Centar for New Constructs, Educational Testing Service, Princeton, N.J., pristupaju problemu kritički i revidiraju neke od ranije prihvaćenih, a nedokazanih postavki. Njihova knjiga nosi naslov:

"Što znamo o emocionalnoj inteligenciji: kako ona utječe na učenje, posao, veze i na naše mentalno zdravlje". Knjigu je 2009. godine objavio MIT Press, a nedavno je nominirana za nagradu PROSE, koju dodjeljuju američki izdavači za stručnu i znanstvenu izvrsnost u kategoriji biomedicine i neuroznanosti.

Na promociji MIT Pressa autori su iznijeli svoju definiciju emotivne inteligencije kao "sposobnosti da se suočimo s vlastitim i tuđim emocijama, da kontroliramo emocije i da ih prenesemo drugima". Suštinu vide u razumijevanju emocija, svojih i tuđih. Svaki od autora knjige je stručnjak u dijelu obrađenog području, tako da ga zajednički potpuno pokrivaju svojim istraživanjima. Poglavlja knjige govore o načinu mjerenja emocionalne inteligencije, o njezinim vrstama, o njezinom odnosu s racionalnom inteligencijom, o njezinoj ulozi u stvarnom svijetu, o načinima za povećanje emocionalne inteligencije radom na sebi.

U knjizi su prikazana istraživanja emocionalne inteligencije koja se nastavljaju na ona prethodna. Tijekom ispitivanja autori se služe video prikazima različitih životnih situacija u kojima ispitanici nakon zaustavljanja slike i tona moraju nastaviti priču na temelju svojeg doživljaja. Nastavak istraživanja potaklo je želju u današnjem društvu za ispunjenošću života svakog pojedinca i želju za postizanjem osobnog zadovoljstva i sreće. Uz znanstvenike, temom emocionalne inteligencije bave se i mnogi drugi na popularan, ali često površan način koji veliki interes javnosti žele iskoristiti za vlastitu zaradu.

Zbog tijesne povezanosti osobnosti i osjećaja, autori smatraju da je potrebno dokazati olako prihvaćeno tumačenje da smirenost i sreća upućuju na osobu visoke emocionalne inteligencije. Površna procjena ozbiljne situacije i zanemarivanje ozbiljnosti problema sigurno nisu znak emocionalne inteligencije. Nadalje, izražavaju sumnju da osobe koje su po prirodi vedre treba automatski proglasiti emocionalno inteligentnima. Neopravdanim smatraju poslovnu uspješnost pripisivati emocionalnoj inteligenciji kada ju pojedinci postižu hvalisanjem i nametanjem privida o uspješnosti drugima u radnom okruženju. Tek treba razjasniti kako loše raspoloženje i stanje stresa utječu na našu sposobnost za donošenje važnih odluka.

Ova knjiga pristupa kritički i pronalazi slabosti i probleme i u testovima namijenjenim mjerenju emocionalne inteligencije. Posebno ističu slabu vrijednost testova za samoprocjenu. Svi oni koji vjeruju u mističnu snagu emocionalne inteligencije i njezinu laku procjenu u različitim životnim situacijama možda će biti razočarani nalazima nove knjige.

Izvor: MIT Press
Preuzeto sa: Znanost

IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

mislim , dakle postojim !

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 360
Zastava Нови Сад
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0.249.89
mob
Nokia ????
~ Emocionalna inteligencija ~ -Danijel Goleman .  U ovoj knjizi je jako lepo objašnjeno šta je emocionalna inteligencija sa naučne  strane. Smile
IP sačuvana
social share
Teorija je kad se sve zna, a nista ne funkcionise. Organizacija je kad nista ne funkcionise, a svi znaju zasto. Praksa je kad sve funkcionise, a niko ne zna zasto.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 20:06:23
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.