Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Sep 2025, 17:01:31
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sta je duhovnost?  (Pročitano 37873 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
Nokia Luvmya 520
Opet vadite iz konteksta i opet o dokazima,a sad jos o pojmovima znanje,pretpostavka i misljenje.Sta meni nije jasno,nisam vas pitao i ne znam zasto se osecate pozvanim i slobodnim da to iznosite.Ukoliko bih odgovorao na svaku vasu recenicu i na nacin na koji to vi radite,ovo bi otislo u nedogled i preraslo u svadju.Tema nam nije diskriminacija u bilo kom obliku..S toga cu ignorisati vase postove i najbolje bi bilo da i vi ignorisete moje ali to je vasa odluka.
Nema nikakve svadje radi se o cinjenicama koje se tebi ne dopadaju i na koje nemas nista racionalno da kazes pa
ti jedino preostaje da napadas moju licnost. Diskriminacija nije tema ona je proizvod stavova koji su u opticaju
od pojave religije. Ti radi sta ti moras da radis, a ja cu raditi sta ja moram da radim.
Na neistine na forumima odgovaram po defaultu bas kao i na sve drugo, izbora nemam.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Apple 
acobb

Slazem se sa vama kao i Silvanusom i White Go-om i mnogim drugim na ovom forumu .
Covek je tezak egoista ,kompletno je slep i ne vidi nista osim uvreda "njegove licnosti ".
Istina je da On konstantno vredja druge ali je nesposoban da to primeti ili ima neutralnu konverzaciju ,
Njegovi komentari nemaju nikakve vrednosti jer On sam po svom licnom priznanju kao licnost ne vredi nista ,
naravno sama izjava je samo jos jedna glupost kojom zeli da predstavi svoju laznu skromnost u koju sam neveruje.
Covek ima probleme i na zalost ovo je mesto gde je odlucio da ih leci .
Pri ovom ne mislim na njegov nedostatak obrazovanja ,njegovu neuspelu imigraciju u USA ili njegov neuspeli brak i ulogu roditelja kao i neuspesnu karijeru vec mislim na njegov karakter koji je u ocajnoj potrebi da iznese svoje stavove koji nemaju nikakve akademske , informativne , literalne ,naucne ili zabavne vrednosti .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
Nokia Luvmya 520
acobb

Slazem se sa vama kao i Silvanusom i White Go-om i mnogim drugim na ovom forumu .
Covek je tezak egoista ,kompletno je slep i ne vidi nista osim uvreda "njegove licnosti ".
Istina je da On konstantno vredja druge ali je nesposoban da to primeti ili ima neutralnu konverzaciju ,
Njegovi komentari nemaju nikakve vrednosti jer On sam po svom licnom priznanju kao licnost ne vredi nista ,
naravno sama izjava je samo jos jedna glupost kojom zeli da predstavi svoju laznu skromnost u koju sam neveruje.
Covek ima probleme i na zalost ovo je mesto gde je odlucio da ih leci .
Pri ovom ne mislim na njegov nedostatak obrazovanja ,njegovu neuspelu imigraciju u USA ili njegov neuspeli brak i ulogu roditelja kao i neuspesnu karijeru vec mislim na njegov karakter koji je u ocajnoj potrebi da iznese svoje stavove koji nemaju nikakve akademske , informativne , literalne ,naucne ili zabavne vrednosti .

Jel' ovo primer "same sustine duhovnosti" ?
Da li si kod iznosenja ovog primera sustine svoje duhovnosti krizirao bez gandze ?

Necu uopste da uznemiravam lightsofta prijavljivanjem tvojih postova, sigurno covek ima pametnija posla.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Definiciju duhovnosti je vrlo tesko dati,stoga smatram da je bolje pokusati sa preciziranjem sustine.Sam pojam duhovnosti se dosta razlikuje od naroda do naroda kao i od coveka do coveka.Pokusacu da budem kratak.
Smatram da imaju dve vrste istine:subjektivna i objektivna.Subjektivna istina je nase vidjenje stvari i zavisi od dosta unutrasnjih i spoljasnjih faktora.Objektivna istina je "stvarno" stanje stvari bez obzira sta mi o njima mislili i da li smo ih uopste svesni.Ona je univerzalna.Ja bih razlikovao duhovne (apsolutno se pojam ne odnosi na crkvu i nje duhovnike) i produhovljene ljude.Sto smo blizi objektivnoj istini,to smo duhovniji to jeste sto je nasa subjektivna istina bliza objektivnoj istini,to se imamo smatrati duhovnijima.Produhovljeni ljudi su vrlo cesti jer vide samo deo te istine i to vrlo mali obicno,a duhovni (oni sa velikim stepenom spoznaje sveta i stvari u njemu) su vrlo retki.Inace duhovnost je najprostije receno stanje ljudskog duha.
Gospodine Alex i Eyepheelyu slazem se sa vama da je duhovnost nalazenje unutrasnjeg mira i dostizanje vrline.Takodje mislim da je moguce iskljucivo umnim putem,nikako fizickim i da je dostizanje odredjenih razina duhovnosti moguce jedino dosticim licnim iskustvom na kome se zasniva.
Na zalost,mi iskustvo svoje prezivljeno mozemo samo saopstiti nikako preneti.
Tako mislim da je svaki covek mora sam traziti put svojoj duhovnosti.Naravno drugi ga mogu usmeriti i u tome je znacaj komunikacije.
Za pocetak mislim da je potrebno odbaciti sve predrasude na koje naidjemo i lisiti se oholosti jer smatram da je ona ta koja je glavna kocnica.
Da li se slazete sa ovim okvirnim opisivanjem i da li mozete da navedete ljude (bilo koje i iz koje vremenske epohe) za koje smatrate da su duhovni,kao i nacine za dostizanje?
Mislim da mozemo pomoci jedan drugom,kako u otvaranju novih vidika,kao i u dostizanju iste,bar prvog viseg stupnja.
Srdacan pozdrav.

donekle si dobro postavio stvar sa duhovnoscu objektivno,subjektivno. dosta je subjektivnog gledanja na tu rec.  misli se od nekih opet donekle dobro,ali ne do kraja izreceno pun smisao da je unutrasnji mir u coveku  itd.po tome indusi koji meditiraju su najduhovniji. ljudski gledano da. ali Isus gledajuc svojom recju kaze ne. umni put ka duhovnosti to je put mnogih pa i induisa. meditacija. ali duhovan covek je covek reci. kao sto sijalica svoju svetlost odsjava okolo a izvor je unutar,tako i duhovnost mora dolaziti od istinskog izvora ne od nagadjanja ovisno od narodnosti vera itd.
  Isus je rekao budite sveti kao ja sto sam svet. posvecujte se duhom. dakle duhovnost bez primanja krstenja Svetim duhom je prica o ugasenoj sijalici cega radi se ljudi u nekoj prostoriji nalaze jos uvek u mraku.
   kada je nikodem dosao sa pozocije licne duhovnosti sa pecatom crkve da ga je ona izabrala kao duhovnog,nasao se tu noc pred Isusom koji mu je pricao o originalnoj duhovnosti da je potpuno van konteksta duhovnog,da cak ni ne poseduje to.pocetak te duhovnosti rekao je Isus ovome,je da covek umre. sebi,svojoj predstavi i svetu,ovom svetu koji ga okruzuje,da izadje van iz sveta,tj. iz uticaja gresnosti. tu je njen prvi zacetak. tu se ona radja.dok covek ne umre o pojmu duhovnosti ma bila u formi fenomenalnosti ljudskom oku kao kod indusa, zalud se ovde spominje a kamoli prica.spavanje na kamenu ne donosi tu vrstu duhovnosti,ni jedenje monaskog posnog kupusa.to je trka kola bez konja.pokusaj da se vine avion u oblake bez kerozina ,goriva! bez svetoga Duha.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
Nokia Luvmya 520
donekle si dobro postavio stvar sa duhovnoscu objektivno.
A koja je to "duhovnost" koja je objektivna, koja je realna, ispravna, istinita, koja nije podlozna subjektivnim ciniocima ?

Za tebe je "duhovnost" verovanje u fantazije o jevrejinu Isusu iz nazareta u koje verujes, kako je sada to objektivna duhovnost ?
« Poslednja izmena: 27. Dec 2011, 17:39:05 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
donekle si dobro postavio stvar sa duhovnoscu objektivno.
A koja je to "duhovnost" koja je objektivna, koja je realna, ispravna, istinita, koja nije podlozna subjektivnim ciniocima ?

Za tebe je "duhovnost" verovanje u fantazije o jevrejinu Isusu iz nazareta u koje verujes, kako je sada to objektivna duhovnost ?
      taj jevrejin Isus iz nazareta ce jednoga dana stajati tj. sedeti na tronu kao taj jedan sveti Bog i ti ces onda razumeti koliko je on samo jevrejin. do tada to je tvoja nemocna subjektivnost  koja te goni da hulis kao varisus kod svedocenja ap. pavla srdji pavlu namesniku u delima apostolskim. i dok je onom varisusu ili elimi vracaru ,kako je bilo njegovo pravo ime dato da  se vid ostavi,a tebi u sustini  je dato da vidis a ipak ostanes slep,sto je gore od pomenutog oslepljenja od Bozje ruke. ovo je Biblijsko poredjenje i nadam se da neces zvati u pomoc kao gore administratora  da te zastiti od nepopravljivih vernika u tog istog jevrejina i Boga nad Bogovima!
   ovo bi bio moj licni pogled(ostali nek sami prosude) o toj tvojoj objektivnoj duhovnosti,ako je to u opste moguce nazvati u tvom slucaju duhovnoscu,ali buduci da ti na cas delujes kao covek koji ipak veruje u neko svoje verovanje,onda i to,taj stav treba respektovati.mir tebi i svima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
Nokia Luvmya 520
      taj jevrejin Isus iz nazareta ce jednoga dana stajati tj. sedeti na tronu kao taj jedan sveti Bog i ti ces onda razumeti koliko je on samo jevrejin. do tada to je tvoja nemocna subjektivnost
To je tvoje verovanje u apsolutnu fantaziju o nekome ko je rodjen pre 2000 godina i ko je navodno i dalje ziv.
Nemas osnovnog postovanja prema ljudima koji nemaju to verovanje.
I nemas strpljenja da cekas da " to verovanje postane stvarnost" ( sto bi bilo ujedno i prvo verovanje u istoriji covecanstva koje je postalo stvarnost )
Citat
koja te goni da hulis kao varisus kod svedocenja ap. pavla srdji pavlu namesniku u delima apostolskim. i dok je onom varisusu ili elimi vracaru ,kako je bilo njegovo pravo ime dato da  se vid ostavi,a tebi u sustini  je dato da vidis a ipak ostanes slep,sto je gore od pomenutog oslepljenja od Bozje ruke. ovo je Biblijsko poredjenje i nadam se da neces zvati u pomoc kao gore administratora  da te zastiti od nepopravljivih vernika u tog istog jevrejina i Boga nad Bogovima!
   ovo bi bio moj licni pogled(ostali nek sami prosude) o toj tvojoj objektivnoj duhovnosti,ako je to u opste moguce nazvati u tvom slucaju duhovnoscu,ali buduci da ti na cas delujes kao covek koji ipak veruje u neko svoje verovanje,onda i to,taj stav treba respektovati.mir tebi i svima.
Fantaziju nazivam fantazijom, ako je to huljenje, onda je to - to. Tvoje "stanje svesti" je srednjevekovno.
Nikada nije postojalo "huljenje na Boga" nego "huljenje" na fantaziju o Bogu.

Moj opis duhovnosti je objektivan, posto je po mom opisu duhovnosti svaki covek - duhovno bice.
Ne diskriminisem ljude, ne izdvajam nikoga iznad drugih kao sto ti izdizes sebe i sebi slicnim kao i pokretac ove teme ili bilo koji drugi zloupotrebljivac pojma duhovnosti.

I niko od vas nije ni prismrdeo pokusaju da nadje "zamke" u opisu pojma duhovnosti koji sam naveo.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
      taj jevrejin Isus iz nazareta ce jednoga dana stajati tj. sedeti na tronu kao taj jedan sveti Bog i ti ces onda razumeti koliko je on samo jevrejin. do tada to je tvoja nemocna subjektivnost
To je tvoje verovanje u apsolutnu fantaziju o nekome ko je rodjen pre 2000 godina i ko je navodno i dalje ziv.
Nemas osnovnog postovanja prema ljudima koji nemaju to verovanje.
I nemas strpljenja da cekas da " to verovanje postane stvarnost" ( sto bi bilo ujedno i prvo verovanje u istoriji covecanstva koje je postalo stvarnost )
Citat
koja te goni da hulis kao varisus kod svedocenja ap. pavla srdji pavlu namesniku u delima apostolskim. i dok je onom varisusu ili elimi vracaru ,kako je bilo njegovo pravo ime dato da  se vid ostavi,a tebi u sustini  je dato da vidis a ipak ostanes slep,sto je gore od pomenutog oslepljenja od Bozje ruke. ovo je Biblijsko poredjenje i nadam se da neces zvati u pomoc kao gore administratora  da te zastiti od nepopravljivih vernika u tog istog jevrejina i Boga nad Bogovima!
Fantaziju nazivam fantazijom, ako je to huljenje, onda je to - to. Tvoje "stanje svesti" je srednjevekovno.
Nikada nije postojalo "huljenje na Boga" nego "huljenje" na fantaziju o Bogu.

Moj opis duhovnosti je objektivan, posto je po mom opisu duhovnosti svaki covek - duhovno bice.
Ne diskriminisem ljude, ne izdvajam nikoga iznad drugih kao sto ti izdizes sebe i sebi slicnim kao i pokretac ove teme ili bilo koji drugi zloupotrebljivac pojma duhovnosti.

I niko od vas nije ni prismrdeo pokusaju da nadje "zamke" u opisu pojma duhovnosti koji sam naveo.
   svaki covek je duhovno bice ,da direktno odgovorimo,jer kazes da ti ne odgovaramo po meri.
   svakako jeste. ne znam sto je tu novo otkriveno.i andjeli su duhona bica,ali je trecina pala sa neba zbog prestupa.da li je to dokaz dalje duhovnosti tih andjela? ovde je tema u tom pravcu postavljena koliko razumem,sta je duhovnost? ako je to tako,onda svak od nas daje svoje mislijenje. neko iz neznanja neko iz znanja. po ovom, iskazu da je svaki covek duhovno bice,ostaje onda da temu svedemo kraju,jer napokon je odgovor dat. ali vidis nije.u primeru andjela. ili ako oces,da li je voda u potoku i dalje bistra ako udje unutar nje svinja i napravi blatnu kaljuzu. da li bi i covek trebao otici po navici i dalje piti sa tog izvora? tako Biblija pise o nama gresnicima,da jesmo duhovni jer smo od duha Bozjega krenuli da budemo prah zivotni ali da smo padom u potrebi da kroz Hrista Spasitelja udjemo u duhovnost posebne vrste,nebesku originalnu duhovnost. i ja sam stavio akcenat da ustaljeno misljenje da je duhovnost moguce dobiti ljudskim umovanjem greska,sto se vidi u primeru nikodema i Isusa nocu u razgovoru. duhovnost je vise od toga. postize se  time da u duhovnom smislu umremo svojim zabludama,da budemo mrtvi grehu a zivi Hristu rodjeni sa neba odozgo tim istim Duhom. da sijalica koja je bez ispravnih zica ne moze biti u svetlosti.kao ni covek bez krstenja tim istim Duhom sa neba.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Apple 
Ne slazem se da su svi ljudi automatski duhovni vec smatram radije da svi imaju moguci potencijal duhovnosti.
Duhovnost osobe je relativna stvar koja ima puno razlicitih aspekta i varijacija .
Takodje mislim da duhovnost dolazi iz inspiracije .
Mislim da nije toliko vazno da li stojis na ivici Kolorado kanjona ili u tropskoj dzungli Amazona ili u manastiru Zica ispred ikone Isusa ,ili drzis u svojim rukama malo dete , to je tvoj licni trenutak i niko to ne moze da ti oduzme.
Ljudi ,religija i nauka pokusavaju da nadju odgovore studiranjem procesa kroz koji jedna osoba prolazi. 
svi imaju svoj sopstveni nacin i dok god on pruza unutrasnji mir na licnom nivou nijedan put nije pogresan.

Hteo bih malo da dotaknem drugu stranu ,
Sto se tice nauke i proucavanja aktivnosti i hemijskih procesa u mozgu gde je doslo do interesantnih otkrica ,
Cisto primera radi do sada se saznalo sledece;
U meditaciji sa ponavljanjem mantre kod budista se iskljucivo koristi Leva hemisfera mozga ,
U molitvi kod katolika se iskljucivo koristi racionalna desna hemisfera mozga ,
Objasnjenje za ovo je u samom procesu razmisljanja ,
(Starinska pravoslavna tehnika molitve je usvojila istocnu tehniku jos od ranih dana kada se lezalo celim telom na zemlji rasirenih ruku ispred oltara ponavljajuci satima jednu istu mantru
"Gospode boze pomozi mi jer sam gresnik").
Dodirna tacka dve hemisfere na vrhu je deo mozga odgovoran za religiju i duhovnost svakog coveka,
Dakle razvijenost ili aktivnost ovog dela odredjuje koliko ce ko biti religiozan .
Aktivnost ovog dela mozga nam daje osecaj prisutnosti vise sile .
Danas je moguce izazvati ili prizvati ovo osecanje elektricnom stimulacijom ,
cak sta vise na principu istog moguce je cak izazvati i van-telesno iskustvo .

Nazalost dalji rad u ovim studiranjima zavisi od njenih sponzora koji bez prakticne aplikacije bilo cega
danas takoreci nepostoje i koji definitivno nemaju bas tako visoke "duhovne "ciljeve ili namere ,
Dakle sto se tice Armije ,oni su upravo zavrsili projekat New Age slemova za vojnike koji su puni elektronike ,
i koji nosenjem odklanjaju strahove ,pospanost ,losu koncetraciju i povecavaju nivo svesnosti na nekom nivou.
Trenutno se 7000 nalazi na prakticnom testiranju u Afganistanu,bas me interesuju rezultati .

Najlosiji primer hriscanskog duha je bio juce u crkvi Isusa Hrista u Jerusalimu .
Gledam fotografije u novinama i ne mogu da verujem ,
Pravoslavni svestenici i kaludjeri iz Grcke i Armenije su se potukli zbog toga sto je metla ,
doro ste culi ,metla jednog presla na polovinu onog drugog koji je trebao da cisti
i svi su poceli da se biju pesnicama ,metlama i namestajem .
Palestinska policija koja je bila na dezurstvu je jedva uspela da ih razdvoji .
Ovo je zalosno i posle ce reci "Ma Djavo je za sve kriv ". 
Ama bas isto se desilo na Hilendaru pre par godina ,
Kako bilo ko ,ko nosi svestenicku ili kaludjersku mantiju ocekuje da se posle smatra duhovnim karakterom
koji moze da pruzi utehu i savet nekom drugom.
« Poslednja izmena: 29. Dec 2011, 15:38:44 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
u sustini Isus kaze dakle na jednom mestu da su svi bogovi,tj.da je rec o Bozjem stvaranju kao sto su andjeli svi svakako duhovna bica ali pali andjeli i ako ostaju u tom zvanju,nikako ne znaci da su oni odraz duhovnosti. upravo zato sto je duhovnost nesto sto se ne dobija ni emocijama ni naporom ljudskim,vec verom sa neba od Duha Bozjega. to je jedini izvor i svi ostali koji stoje na svojim "cesmama mogu to izokrenuti,ali izvor je jasan i moze ga naci ko oce. ljudi traze smisao duhovnosti u religijama,ali Isus upravo kaze samarjanki kad ona trazi gard za svoju duhovnost i ako je krila sijaset svojih greha(nije li to apsurd) pominjucda je ona od poznatog Bozjeg coveka jakova(kao mi smo pravo slavna crkva,mi smo baptisticka itd.) no on joj kaze da samo on ima izvor duhovnosti ako ko poveruje u njega i da on oce duhovne bogomoljce koji se mole Bogu duhom i istinom. istinom.
    tako jedini izvor ima i svoj plod. Isus kaze zato da smokva ne moze dati kajsiju.
    sto se tice mogucnosti da covek veruje preko hemisfera u mozgu je antibiblijski  zamisao,jer Bog apsolutno ne komunicira sa covekom putem uma,vec samo putem srca. izricito tu stanicu je Bog izabrao sebi. um nas odvodi od Boga.zato je teologija od antihristove tvorevine.prvi teolog je bio sotona u edemu prervarivsi izvrtanjem Reci prve ljude. mir Bozji tebi.
« Poslednja izmena: 29. Dec 2011, 19:22:55 od bozjicovek »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Sep 2025, 17:01:31
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: duhovnost

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.