Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 31. Jul 2025, 08:48:07
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sta je crkva donela dobro?  (Pročitano 19760 puta)
03. Mar 2014, 15:05:49
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17305
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
Po mom nekom laickom misljenju, crkva bi trebala da predstavlja kakva je vera ustvari. Dobro, ne crkva kao objekat, ali oni koji su u njoj - popovi, pa.. eh. Sada sam shvatio koliko je ovo glupost. Toliko ljudi ide u crkvu, moli se bogu, and so on, and so forth, a ovamo delom ti isti ubijaju, 'grese' svaki dan, i.. glupost.

Imao sam tu nesrecu da idem do crkve skoro, na sahranu jednog coveka.. pop je sve to sveo na manje od 10 minuta, preskakao strane, i na kraju je usrao i govor, ponavljao se, itd.. Za ovaj prvi deo nisam siguran, ali to drugi kazu.. srecom, nisam bio na nekoj sahrani od kada sam bio mali.

Elem, pogledam okolo ljude.. covek tek izasao iz zatvora stoji tamo, ovaj drugi pored mene na svakoj recenici kada pop pomena boga, krsti se tri puta..
I onda se setim popa iz ove crkve u blizini gde ja zivim, na 3-4 kilometra.. covek debeo, pare mlati na sahranama, pa pred slave, itd.. i mene je sramota. Sramota me je da delim svet sa takvim ljudima.

Mozete vi da pricate do sutra crkva nije religija, i tako dalje, ali ako su popovi ovakvi, sta tek ocekivati od vernika?

I hajde, molim vas.. prosvetlite me.. sta je to crkva donela dobro, osim prilike odredjenih ljudi (popova) da zaradjuju na nesreci drugih ljudi, ratova zbog te iste religije (kojih garant ne bi ni bilo), spaljivanje 'vestica', i sto je izgleda noviji trend, pedofila popova..

Ljudi koji veruju mogu da se mole i od kuce.

Najsmesniji (iliti najjadniji) deo je pop koji je 'pevao' je radio to lose, hajd' sto nema glas za to, ali.. plus je pola bilo nerazumljivo. Niti je upalio coveku svecu.. Smile Iskren da budem, doslo mi je da odem posle toga, da ga potapsem po ramenima, i kazem, "Bravo care! Svaka cast.. ti si jebeni moron." ali i da sam hteo, ne bih mogao, jer je pobegao velikom brzinom u drugi deo crkve.. plus ne bih iz postovanja prema preminulom i porodici istog.

Ali da jesam, ne sumnjam da bih 'upao u problem' sa ovim mega-vernikom pored mene, koji je se krstio tri puta, every fuckin' time.

I da.. ne racunam ono sto 'crkva' se seti da uradi nesto dobro, nekome, jednom u godinu dana, sto mu dodje vise lobi za one koje ne dolaze.. tako da, izvolte. Prove me wrong.

Mozda sam i ja kriv.. 'ebote, stalno mi se desava pa zaboravim koliko je i biblija sprdnja, i sta ocekivati onda od popova i uopste ljudi..

Hej, boze, tu li si? Hajde podavi nas opet keve ti, nismo za bolje.

Hajd', obecavam ovaj put, necu vise.. nemam zivce za ovo, i ako nastavim.. Smile
IP sačuvana
social share

Calmly.. walk down the road.. and into your death..
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

I have a joke. Women's rights.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
OS
Windows 7
Browser
Chrome 33.0.1750.117
mob
Samsung GT-S7580
Citat
Ropstvo se polako ukidalo po zemljama počev od 13. veka, i to često uz pomoć religije, jer je religija smatrala da su svi ljudi jednaki i da niko ne treba da bude ničiji rob.

Citat
Sam papa je zahtevao da se ropstvo zabrani, pa su katoličke zemlje prestale sa tim negde u 16. veku.

Јесте да је предуго трајало то укидање ропства, али и црква је имала улогу у томе.  Smile

Оно што ми није јасно је због чега Црква дозвољава свештеницима да дижу зграде у облаке и купују новине које коштају неколико милиона динара, као што ради један попа у Шапцу.  Smile Једним речима јавна брука за Цркву.

О пљачкању од хиљаду динара за свећење водице да не причам.  Smile

IP sačuvana
social share
E ovaj svet je otiso u kurac cim Lazu pitaju kakva je serija  Smile
Pogledaj profil WWW Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17305
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
Pa dosta njih su imali robove.

http://en.wikipedia.org/wiki/Catholic_Church_and_slavery

Za svakoga ko razmislja svojom glavom, trebao bi da zna da nije moralno, a kamali ista drugo.

Sto se ovog zadnjeg tice, komedija. Pop ode tu kada je slava kod ljudi, i za dan uzme 10-ak hiljada.. zabole ga.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

I have a joke. Women's rights.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
OS
Windows 7
Browser
Chrome 33.0.1750.117
mob
Samsung GT-S7580
Е, то несам знао. Изгледа компликовано наћи добру страну, за сада.

Црква ће престати да узима паре тек онда када почне нешто да производи. Значи никада.  Smile

Ако би требало да именујем некога за кога стварно мислим да је побожан, то свакако не би били попови, већ монаси. Нити имају положај, нити могу да оснују породицу, живе оскудно, раде као коњи, моле се богу, причају и са људима. Не знам сад да ли и они добијају паре, али сигурно не толике као попови.  Smile

« Poslednja izmena: 03. Mar 2014, 16:39:57 od Lazar Milic Milic »
IP sačuvana
social share
E ovaj svet je otiso u kurac cim Lazu pitaju kakva je serija  Smile
Pogledaj profil WWW Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17305
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
Naravno, ima koji izuzetak kojima je stalo do onoga u sta veruju, i drze se toga. Takvi imaju postovanje od mene, iako ne verujem u ono cega se oni pridzravaju.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49687
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 27.0
mob
Samsung Galaxy S24
Мање од 1% људи иде у цркву. Тако да не видим какав проблем можете имати са истом. Ако не вјерујеш у ништа од читаве те приче зашто га зовеш на сахрану, крштење, славу?
« Poslednja izmena: 03. Mar 2014, 21:28:03 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.107
Црква је оно најгоре у вери...од нечега божанског, духовног, светог они су претворили у организацију, материјализам и грађевине...

« Poslednja izmena: 03. Mar 2014, 21:55:16 od YuWarez »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 27.0
Citat
Sta je crkva donela dobro?
Сачувала је током средњег вијека оно што је остало од антике, била једино мјесто гдје је човјек могао да се упозна са тада доступним знањима...
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17305
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
Mislim da je 1% preterivanje, ali hajde..
Problem nemam sa crkvom, vec onima koji tu crkvu, i religiju predstavljaju. U ovom slucaju, popovima. Dobro, malo sam otisao i na 'obicne' vernike.. ali jbg.

Ne zovem ga ja, zovu ga moji roditelji. Oni veruju, ja ne. I mislim da je lopovluk pare koje uzima(ju) za tih par minuta.
Ostalo.. je l' si ti uopste procitao sta sam napisao?

Sto se crkve tice, samo sam se zapitao za sta uopste i sluzi, i da li je donela koje dobro, osim prilike da ovakvi ljudi, da se ne izrazim drugacije, mlate pare. Sramota me je da dobrom coveku taj isti pop ne moze ni da 'opeva' kako treba.

Црква је оно најгоре у вери...од нечега божанског, духовног, светог они су претворили у организацију, материјализам и грађевине...

Tako je neko i moje misljenje..

@Raven, u pravu si, hvala. Skroz sam zaboravio na to.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.9.1
Browser
Safari 537.73.11
mob
I-mate 30 Pro
Jedan beskonacno mali procenat onih koji su uz pomoc crkve presli na stranu dobra...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 31. Jul 2025, 08:48:07
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.