Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Avg 2025, 16:07:13
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sta je Bog?  (Pročitano 28779 puta)
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
LG 4X HD
pa zar ti ne znas?mislio sam da ti znas sve jezike  Smile
kad smo vec kod toga sta znaci tralalalala?

MM je napisao

Citat
a to sto pises ozbiljno shvatam.
pa ja da mu odgovorim
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Zastava in the back of your mind ;-)
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Znam nekih 26-27 jezika, od cega 3 na nivou maternjeg (govorio ih kao dete, govorili ih moji preci) i jos 4 potpuno tecno, neke dosta dobro -- prevodim, pisem, a neke manje. Na nekima samo citam, ali ih retko govorim.

Medjutim "s'brda s'dola" ne znam na kom je jeziku. Mozda neki africki -- recimo hausa. Svahili nije, nije ni neki azijski sa ovim "r" izmedju "b" i "d".

To pomalo podseca na slovenske jezike, mozda ceski, ali nisu mi poznate ovakve reci na ceskom.

Ne znam sta bi znacili oni apostrofi, osim ako nisu stavljeni umesto akcenata...

A i cudi me da izmedju te dve reci nema zareza, a ni crtice, iako deluje kao nekakva moguca onomatopeja...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
mob
LG 4X HD
u pravu si kao i uvek,u pitanju je onomatopeja,ali nisi mi objasnio sta znaci tvoje ime
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Tra znaci  解

la znaci  乐

lala znaci  规 律

lâ znaci  超
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
LG 4X HD
zagonetka?....super

Smile

tra - ne znaci nista na ova (samo  Smile) dva jezika koja ja kako tako govorim

la -  bi mogla biti nota solmizacije ili prefix za zenski rod u Francuskom jeziku

lala - cvet? ili narodski naziv za stanovnika Vojvodine?

znam...Raspevana Vojvodjanka sa cvetom u kosi...jel da?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 375
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
A inace neko ozviljno shvata "s'brda s'dola"?? Smile

Na kom je to jeziku? Smile

Hindu!?  Smile....stari, pomalo vec zaboravljeni jezici su najbolji!  Smile Smile
IP sačuvana
social share
How can I live when you won't let me in
How can I die without reasons why
How can I laugh when I want to cry
How can I go on with nothing nowhere
How will I make it
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49719
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
shto se tiche gordosti: monah smatra da je gordost zlo. on pokushava da je iskoreni iduci ka suprotnosti ,tj poniznosti. on pokushava da bude ponizan stalno i u svakoj prilici. naravno za to je potrebno prilichno naprezanje uma .to stvara napetost i na kraju gordost ipak pronalazi neku rupu u toj odbrani. to chesto ide kroz taj mehanizam "ja sam greshan ali ste vi josh greshniji",mada naravno to sve zavisi od individue datog monaha.

to nam govori da se mi uopste ne trebamo zamarati gordoscu, vec se direktno okrenuti ljubavi i Bogu. sve sto nam bude na putu trebamo bez naprezanja uma skloniti.
covjek ne treba da se bavi blatom ljudskog, vec da se okrene cistoti bozanskog.

slichan je mehanizam sa ljubavlju. npr volite neku osobu. mozda chak uspete da zavolite i njene loshe strane. kako vasha ljubav jacha,postaje vam odbojno sve shto je u suprotnosti sa vashom ljubavlju .ponekad to moze da preraste u mrznju. iz prakse je poznato da chovek chesto pochne da mrzi zenu koju je do tada mnogo voleo ako ga ona napusti ili da ljudi koji slede nekoga odjednom svoje divljenje pretvore u fanatichnu mrznju ako im se uchini da je dotadashnji "vodja" izdao svoje principe.

ljubav nema mehanizam. ona je svagdje prisutna jer je usko povezana sa postankom kosmosa. ovo filozofiranje oko ljubavi, gdje sve svodis na ljudsko kod mene ne prolazi. trudim se da iole sire posmatram situaciju, a ne ograniceno kako nalazu principi filozofije.
stvarna ljubav o kojoj se ja trudim da govorim je bezuslovna.
Sta god da se desi ona ostaje i na nju nista ne moze da utice.
situacija kada nam je sve odbojno sto je u suprotnosti sa ljubavlju je situacije duboke vezanosti za dusevni plan, a ne ljubav. to je vezanost za emocionalni odnos, to jest, iz svega toga nice ljubomora. to sto zena ostavi muskarca je samo neminovni ispit na visem planu koji ce da pokaze koliko on zaista uspio da se savlada od svih ljudskih vrijednosti i da sacuva ljubav u svom srcu. sto je veca mogucnost da se sacuva ljubav, veca je mogucnost za bilo sta drugo.
danas je nazalost, zaista u puno slucajeva ovako kako govori bf_109_g_6 . Ljudi se odricu ljubavi zarad zavisnosti od osobe koju vole. zavisnost kad tad mora da dodje pod "noz", mora biti raskrinkana jer opterecuje dusu. kada se to desi samo je na covjeku kako ce da postupi i ni na kome drugom. osoba koju volimo moze da nas prevari, izda ili uvrijedi i koliko god mi budemo i dalje branili nasa ljudske ogranicene poglede teze ce nam biti, a zavisnosti se necemo odreci.
to ce se lose odraziti na nasu dusu, i moguc je natsanak bolesti koja ce ici u pravcu u kom su isli i udarci sudbine. i poslije bolesti, kad ne dodje do promjena nastupa smrt kao poslednja stvar koja moze da se uradi na olaksanju dusi, a covjek se nikad ne upita zasto je tako tj. zasto dolazi bolest koja zavrsava smrcu.
da se osvrnem i na principe. principi kakvi god da su nikad ne smiju biti iznad ljubavi. u zivotu nista ne smije da nam bude vaznije od nasih pozitivnog odnosa izmedju nas samih. zelim reci da nam lijep i prijatan odnos sa drugom osobom treba biti najvazniji, a da bilo kakvi principi tu moraju da se povuku. Medjutim, bf_109_g_6 pise onako kako zaista jeste u mnogim slucajevima. Obicni ograniceni ljudski principi guse nesto plemenito i toplo, gradeci mrznju koja nije nista drugo do aktivna destrukcija finih struktura koje kroz ljubav i harmonican odnos napreduju.
Ja ovdje necu izbjeci da kazem da sam o sebi samom skroio misljenje da sam kukavicki postupio. Pitao sam se: "Zasto ove stavove koje ovako  prosipam po forumu nisam iskoristio da pojacam impuls ljubavi koji zelim da razvijam ?" Samnom je situacija manje vise povoljna, ali treba drugima pomoci. U stvari mogao sam da pokusam da ucinim nesto za sestru djevojke koja se meni jako svidja... ali cini mi se da ovo pocinje da prevazilazi granicu ove teme pa cu ovdje da zavrsim ovo misljenje. Ako mi dopustite mogu sa ovim da nastavim...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
  vidish lepo si to rekao - ljubav bi trebalo da je bezuslovna . trebalo ,ali ljudi nisu bezuslovni . ljudi obichno vole neke ljude,ponekad sve ljude .medjutim ljudima je gotovo nemoguce da zavole ono shto im se chini kao zlo : vashke,trulez,viruse,demone ... dakle ljudi zavole neshto , a drugo ih odbija . i sad chesto se deshava da stvari prelaze iz jedne grupe u drugu .
onda dolazi ta fina koncepcija o bogu . bog je idealan i naravno kao takav veoma zgodan za ljubav.medjutim svet koji je "stvorio" receni bog nije idealan, zgodan za odbacivanje a ponekad i za mrznju. i onda volite boga a mrzite njegovo delo. ima jedna budistichka izreka koja kaze :"ako trazish budu shcepacete buda-djavo". u sluchaju hriscana moglo bi se reci da skoro sve njih shcepa isus-djavo ili bog-djavo .
i sad se ti moj dragi gospodaru magije zalish shto nisi pomogao toj sestri . a ja te pitam ko je taj ko hoce da pomaze?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Zaista mi se cini da je jedino moguce

da samo neko ko ima IQ nizi od sopstvenog broja cipela

posto mu/joj je na pitanje vrlo jasno odgovoreno:

Tra znaci 解

la znaci 乐

lala znaci 规 律

lâ znaci 超

izadje sa besmislicama kao:

zagonetka?....super

Smile

tra - ne znaci nista na ova (samo Smile) dva jezika koja ja kako tako govorim

la - bi mogla biti nota solmizacije ili prefix za zenski rod u Francuskom jeziku

lala - cvet? ili narodski naziv za stanovnika Vojvodine?

znam...Raspevana Vojvodjanka sa cvetom u kosi...jel da? Smile

kao da odgovor uopste nije dat...

Anyway... Sapienti sat.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
LG 4X HD
 Smile Smile

neki ljudi smatraju da je duhovitost vrsta inteligencije,tu se naravno nisi dokazao,ne samo da se od tebe nista duhovito ne moze cuti (mada si pokusao) vec ne umes ni da prepoznas salu kada je vidis.Svoju...khm...superiornu inteligenciju pokusavas da dokazes ispravljajuci drugima beznacajne pravopisne i gramaticke greske mada ih i sam pravis.

Ne znam zasto se neko tvoje inteligencije  Smile i obrazovanja bavi tako trivijalnim stvarima kao sto su potpis ispod mog avatara ili broj mojih cipela,ne daj da te ja ometam,slobodno nastavi da se gledas u ogledalo i ubedjujes sebe  "kako sam pametan,kako sam briljantan......".Pazi samo da ne razbijes ogledalo kada...khm... se uzbudis gledajuci svoj odraz u njemu,sujeverni ljudi smatraju da to donosi 7 godina nesrece a ti si i ovako dovoljno nesrecan. Smile

Over 'n' out  Smile Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Avg 2025, 16:07:13
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.