Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 05. Avg 2025, 10:04:52
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sta je Bog?  (Pročitano 28831 puta)
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
mob
LG 4X HD
Citat
Ali kako to jos reci da bi te neko shvatio ?  Smile

chim kazes nesto sto ima smisla shvatice svi ili bar vecina,a prilicno si gord (gresnice  :[115]Smiley ako mislis da ti jedini shvatas istinu i sushtinu,a mi glupsoni ne mozemo da shvatimo to sto nam ti jelte tako lepo objasnjavas

a sto se tice ovoga

Citat
Mislim da je to stvar navike! Covek (ne svaki) je ucen da voli Boga. Medjutim, niko zaista ne zna o cemu se radi. Ljubav prema Bogu bi trebalo da znaci i ljubav prema svojoj porodici, ljudima oko sebe, pa i prema sebi samom!

Ako je ljubav prema bogu stvar navike,onda bash i nema neki veliki znacaj,otprilike kao moja jutarnja kafa.A inace i ljudi koji ne veruju u boga vole svoju porodicu,svoje bliznje i naravno sebe...barem ja

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49719
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
....... uopshte ovo shto ti pricash se potpuno suprotstavlja ideji o bogu koju imaju semitske religije, kao tvorcu i gospodaru vasione . dakle to je vishe ideja izvesnih hinduistichkih krugova (bog=univerzum) o chemu bi mogao vishe da ispricha gosin tralala ako bude uspeo da napuni taj stari akumulator ...

sad ce ispasti da je stvarno tako.

+ visi kosmicki zakoni, reinkarnacija, cakre, karma  Smile
                     - mnogobostvo, kosmicka energija (Prana),... Smile    
@Tralalalala pricaj...

Kad sam vec kod Indije da se osvrnem na budizam. U budizmu je cilj postici prosvetljenje, budino stanje, to jest bezumno stanje - stanje bez uma (ako sam pravilno shvatio). Do ove ideje je doslo zato sto su ljudi (budisti) uocili odakle dolaze problemi - a to je um. U stvari nije problem um, nego negativne stvari koje se vezu za um a to su one o kojima ja od pocetka pricam. gordost, zavisnost od zelje i zivota, zavisnost od materijalne, duhovne ili dusevne komponente, zavisnost od moralnih principa,
zavisnost od proslosti ili buducnosti itd (ima jos mnogo toga). Jednostavno, rjesim se uma i ode brdo problema u provaliju. Ali ne svi, stepen ispunjenosti ljubavlju prema Bogu morace da bude na solidnoj granici ukoliko ne zele probleme.
Po mom misljemju ovo je premukotrpan nacin. Zar nije lakse da jednostavno sacuvamo um i da postavimo pravlne prioritete izmedju ovoga svega i ljubavi.    
« Poslednja izmena: 02. Maj 2006, 23:40:33 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 375
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
Citat
Mislim da je to stvar navike! Covek (ne svaki) je ucen da voli Boga. Medjutim, niko zaista ne zna o cemu se radi. Ljubav prema Bogu bi trebalo da znaci i ljubav prema svojoj porodici, ljudima oko sebe, pa i prema sebi samom!

Ako je ljubav prema bogu stvar navike,onda bash i nema neki veliki znacaj,otprilike kao moja jutarnja kafa.A inace i ljudi koji ne veruju u boga vole svoju porodicu,svoje bliznje i naravno sebe...barem ja

Slazem se! Ono sam rekao ne zato sto sam ja neki vernik (da budem iskren i nisam), vec zato sto ja tako dozivljavam "veru u nesto"...pa na kraju krajeva i u Boga!

@Magic Master

"E upravo tako i ja mislim !    Ovo je najzrelija teza koju sam do sada cuo o Bogu na ovoj temi, a zanimljivo da je doputovala bas od Gimbrowsky- og."

Lepo je sto si moj istomisljenik! Smiley   Vas problem (ljudi koji ovde zive.....Srbija i okolina) je sto neciju zrelost dozivljavaju na totalno pogresan nacin! Ako si opusten i das masti na volju, odma' si obelezen kao "nezreo"...sto nema veze sa mozgom! To sto ja imam 26 god, dokazuje da i nisam tako star....cak naprotiv, jos uvek sam vrlo mlad, a i tako se osecam!  Smile Smile ......Da, volim da surfujem (talasi), da vozim rollers, da otegnem kad pricam Smiley Smiley Smiley da kazem "God DamnIt" kad popizdim (ili nesto jos simpaticnije), da slusam Blink 182!!!
« Poslednja izmena: 04. Maj 2006, 09:40:46 od Gimbrowsky »
IP sačuvana
social share
How can I live when you won't let me in
How can I die without reasons why
How can I laugh when I want to cry
How can I go on with nothing nowhere
How will I make it
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49719
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
@ Gimbrowsky

sve to sto ti radis je OK. cak je to odraz dobrog raspolozenja. dok god se odrzava ljubav bice dobro.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 1046
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Nokia N70
Istomislenjak! Kako vjerujes u nesto, u sebe, tako da i u Boga.  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
* Every puzzle has its pieces
* Every piece has a puzzle
* How much blood would you shed to stay alive?
* Live or die? Make your choice

[SIZE="3"]You`re Just Another Star that`s burnt Out you quickly...[/SIZE]
"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Zastava in the back of your mind ;-)
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7

Toliko dobar da je moja studentkinja pobedila na takmicenju na kojem je ucestvovalo 42 iz dve juzne provincije. Toliko dobar da mi je ponudjeno da ostanem jos godinu dana uz povisicu, a da to nisam morao da trazim, dok je vecina ostalih stranaca kukumavcila i nije im ponudjeno da se vrate.

Ma... nema nikakve veze sto neko tako ogranicen kao sto si ti to nije u stanju da razume. "fore" su ocigledno vrhunac tvog dometa.

Rekoh ti: potrazi bolje te stare akumulatore, serpe... ima valjda negde nesto sto i ti mozes da pojmis.

Aha...ubedio si me  Smile ! "Fore" je prava rec za tvoje nebuloze....odma' si se prepoznao Smiley...vidis kako ja znam!
           Dali ti imas starih akumulatora? Svi putevi vode do tebe! Smiley Kazu da si glavni disributer za SCG!

hahah "as simple as that"...ima da sanjam ovu foru!

Ja boravim u Kini, te shodno tome nista ne distribuiram u SCG, u radnoj vizi mi pise da mogu da predajem iskljucivo na univerzitetima u pokrajini u kojoj zivim (a ima ih preko 30, tj. pokrajina) -- tako da ne mogu, sve i da zelim (a naravno ne zelim!!) da se uplicem u posao za koji su Blabberowski -- ili bolje da kazem: Blatherowski -- bolje kvalifikovani...

A u sta sam nekog potpuno irelevantnog ubedio -- ili nisam -- sasvim mi je svejedno jednako kao sto mi je svejedno i sto to nekakvo irelevantno nesto trenutno trosi kiseonik a jednom ce stvarati metan truljenjem.

To samo na minimalan, relativno zanemarljiv nacin dotice postojanje bilo koga izvan najuze porodice tog neceg irelevantnog, a kamoli nekog hiljadama kilometara daleko.

I made the effort: It doesn't get simpler. Now, some may be incapable of grasping the concept, but that's not MY business.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 70
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
I made the effort: It doesn't get simpler. Now, some may be incapable of grasping the concept, but that's not MY business.

Lepo!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 375
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
Ja boravim u Kini, te shodno tome nista ne distribuiram u SCG, u radnoj vizi mi pise da mogu da predajem iskljucivo na univerzitetima u pokrajini u kojoj zivim (a ima ih preko 30, tj. pokrajina) -- tako da ne mogu, sve i da zelim (a naravno ne zelim!!) da se uplicem u posao za koji su Blabberowski -- ili bolje da kazem: Blatherowski -- bolje kvalifikovani...

A u sta sam nekog potpuno irelevantnog ubedio -- ili nisam -- sasvim mi je svejedno jednako kao sto mi je svejedno i sto to nekakvo irelevantno nesto trenutno trosi kiseonik a jednom ce stvarati metan truljenjem.

To samo na minimalan, relativno zanemarljiv nacin dotice postojanje bilo koga izvan najuze porodice tog neceg irelevantnog, a kamoli nekog hiljadama kilometara daleko.

"I made the effort: It doesn't get simpler. Now, some may be incapable of grasping the concept, but that's not MY business."                 

Talk the talk....do you walk the walk!?
IP sačuvana
social share
How can I live when you won't let me in
How can I die without reasons why
How can I laugh when I want to cry
How can I go on with nothing nowhere
How will I make it
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
dragi moj magic mastere sushtina hinduizma je u panteizmu ,a ne u chakrama niti u mnoshtvu bozanstava .
a to shto si napisao o budizmu ... pa recimo da ti objasnim na primeru gordosti koju si pomenuo. npr ima ljudi koji pokushavaju shto vishe da odbace gordost i da prihvate poniznost ,kao na primer hriscanski monasi,ali poznato je da kad se malo zagrebe ispod povrshine nema ljudi koji smatraju da su iznad drugih vishe nego monasi (i sveshtenici uopshte) .razlog za to je prost ,ne moze se prihvatiti jedno a odbaciti drugo zato shto jedno povlachi drugo.nema gordosti bez poniznosti ,nema ljubavi bez mrznje .dakle potrebno je jednostavno prevazici taj dualitet ,odnosno prevazici dualni (diskriminatorni) um.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
LG 4X HD
Citat
dragi moj magic mastere sushtina hinduizma je u panteizmu ,a ne u chakrama niti u mnoshtvu bozanstava .
a to shto si napisao o budizmu ... pa recimo da ti objasnim na primeru gordosti koju si pomenuo. npr ima ljudi koji pokushavaju shto vishe da odbace gordost i da prihvate poniznost ,kao na primer hriscanski monasi,ali poznato je da kad se malo zagrebe ispod povrshine nema ljudi koji smatraju da su iznad drugih vishe nego monasi (i sveshtenici uopshte) .razlog za to je prost ,ne moze se prihvatiti jedno a odbaciti drugo zato shto jedno povlachi drugo.nema gordosti bez poniznosti ,nema ljubavi bez mrznje .dakle potrebno je jednostavno prevazici taj dualitet ,odnosno prevazici dualni (diskriminatorni) um.

Smile Smile

Ti "ponizni" su toliko ponosni na svoju poniznost i svoje vrline da su u stvari gordiji od bilo koga
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 05. Avg 2025, 10:04:52
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.