Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Jul 2025, 09:36:27
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 18 19 21 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sta je Bog?  (Pročitano 28700 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Ericsson T65
bog ne moze da vas spase greha i smrti. jer ne greshi bog niti umire bog nego vi. vash greh je samo vash , a vasha smrt samo vasha. svako ko veruje u greh je greshan .npr ovaj costa veruje u moral i u greshnost i na drugom svetu nece izbeci vatrenu kochiju

Ne znam stvarno koliko ima smisla ovo sto si napisao, kakva vatrena kocija? Smile Smile Smile

Citat
Krsenje morala je greh, jer moral je od Boga ne od ljudi.

Ako je moral od boga ajde molim te objasni mi kako to da se shvatanje morala razlikuje od nacije do nacije,kulture do kulture,kako je danas moralno ono sto se pre stotinu godinu smatralo nemoralnim chak i u istim kulturama?Da je moral od Boga valjda bi bio konstantna kategorija a ne promenljiv kao sto jeste.

Moral nije konstantna kategorija na koju ti mislis. Ljudima nije dat sav moral odjednom. Zakon Boziji u nama, tj nasa savest je jedan nivo morala, i to se ogleda u 10 Boziji zapovesti. Znaci 10 Bozijih zapovesti je ona kolicina morala da tako kazem kojom covek svojom savescu moze postici. Kad covek pogazi neku od tih zapovesti, ili sve, upada onda u nemoral. Znaci razlog tome sto je moral razlicit kod ljudi je to jer ga krse. Nama je data slobodna volja da biramo kako cemo ziveti, hocemo li se prikloniti dobru ili zlu. To sto je nekome mozda u istoriji bilo moralno zrtvovati ljude u religijskim obredima, ili sto je u Indiji poljubac tabu, a u Evropi je vec legalizovan i homoseksualizam nije pokazatelj da je moral kod ljudi razlicti nego da jedan te isti moral se drugacije klasifikuje. Covek je do dolaska Hrista izgubio i zakon Boziji, svoju savest, i upala su sva plemena zemaljska (negeneralizujem sada na sve ljude, normalno je da ih je bilo i dobrih, ali mala manjina) u neznabostvo. Hristos je obnovio coveka, obnovio njegovu savest i doneo istinu koja je taj zakon ispunila. Bog je Mojseju dao zakon, a kroz Hrista istinu, punotu morala, moral koji coveka obozuje. To je sadrzano u dve najvece zapovesti:"Ljubi Gospoda Boga svog svim srcem, dusom, umu i telom, i ljubi bliznjega svoga kao samoga sebe". Dakle moral je jedan, od Boga, a razliciti su stupnjevi koje treba proci da bi se popeo na vrh ljestvice morala. I zato pravoslavni hriscani jedino mogu dostici svetost, punotu morala. Dakle pravoslavnim hriscanima koji dostignu punotu morala nece biti sudjeno, onima koji nisu ziveli i dostizali pun moral koji se dostize idenjem za Hristom i nosenjem krsta, sudice se po savesti. Tu spadaju svi ostali i losiji hriscani, i muslimani, i ateisti i hindusi....Trecoj kategoriji ljudi nece se suditi jer su to satanisti i nepokajivi gresnici u svojim delima. I zato ce Bozija pobeda biti konaca, jer ce samo mali broj ljudi zavsiti na mukama, a veliki broj ce ih spasiti.

@nemam pojma
ti verujes da ces ziveti vecno?
Da ponovim,govorim o fizichkoj smrti,jer ono sto dolazi posle niko ne zna,bez obzira u sta i koliko veruje.

Ako je Isus umro kao sto kazes da mi ne bi morali,sta se zbilo sa milionima ljudi koji su ziveli pre Hrista,da te podsetim,i pre Hrista su postojali ljudi nije vreme pochelo sa njim,jel su svi ti ljudi zavrsili u paklu?Jer oni u Hrista sigurno verovali nisu zar ne,uglavnom su bili ili ateisti ili su verovali u mnogo bogova.Sta se sa njima zbilo?

Da probam da ti kratko odgovorim. Svi do Hrisotovg dolaska bili su u Adu. Ad je mesto u kome je satana drzao duse svih ljudi. Ad se po predanju nalazio u centru zemlje.  Hristos je po smrti, znaci u subotu, sisao u Ad, razvalio ga i naterao satanu na beg i propovedao Jevandjelje. Svi koji su se tada pokajali Hristos je izveo iz Ada. Sve ih je posle toga uveo u raj. Ada vise nema, jer satana je svezan, oduzeta mu je moc koju je dotad imao, jer Hristos je tu s nama sada, kao sto je rekao da ce biti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@nemam pojma
ti verujes da ces ziveti vecno?
Da ponovim, govorim o fizichkoj smrti, jer ono sto dolazi posle niko ne zna, bez obzira u sta i koliko veruje.
Verujem da ću umreti, poginuti... 'gicnuti nogicom' na ovaj ili onaj način. Smile
I nadam se da će me Bog posle toga, po Milosti Njegovoj Obilnoj i po obećanjima Njegovim - vaskrsnuti u telu.
I to nije samo verovanje već i - znam za to. Piše brate a i neki su ...
Ako je Isus umro kao sto kazes da mi ne bi morali,sta se zbilo sa milionima ljudi koji su ziveli pre Hrista,da te podsetim,i pre Hrista su postojali ljudi nije vreme pochelo sa njim,jel su svi ti ljudi zavrsili u paklu?Jer oni u Hrista sigurno verovali nisu zar ne,uglavnom su bili ili ateisti ili su verovali u mnogo bogova.Sta se sa njima zbilo?

Vidim da logično razmišljaš i dobra su ti pitanja.

Odgovore su dali prvi koje je Hristos Isus vaskrsao, nekolicinu njih, a o njima piše
i u Svetom Pismu (negde u Jevanđelju po Mateji, pri kraju, tik pošto piše o Hristovoj smrti)
a i u ne-Biblijskim knjigama.
Ja to nađoh na jednom sajtu, ali je na engleskom, a ja sam ti bio malo lenj,
tako da - nisam preveo.

A baš je interesantan susret tih nekih, pobožnih pre-Hrišćanskih vernika
jednih sa drugima i sa Gospodom. I njihov ulazak u Raj.
I susret njihov sa "čovekom koji je vaskrsnut u telu pre njih i koji nosi na leđima krst",
a to beše onaj robijaš što je razapet sa Hristove desne strane.

Tako ti je to; lepo piše, ama ja - lenj!
'Zvini!  Smile
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mob
LG 4X HD
Za tekst nema veza,ne verujem da bi me mnogo impresioniro,samo mi ovo dovrsi,molim te

Citat

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Za tekst nema veza,ne verujem da bi me mnogo impresioniro,samo mi ovo dovrsi,molim te

Citat

Pa, neki vaskrsli su ispričali svoj doživljaj.
I premda su znali da jesu vaskrsnuti i sve kroz šta su prošli,
ali i da će opet morati da umru - nije im bilo žao.
Jer znaju. Doživeli su.

A piše na jednom mestu: (parafraziram, ne znam napamet)
"A vama koji verujete u Vaskrslog Isusa pišem - da znate da imate večni život."

Znam, znam i opet znam da kada citiram (parafraziram) Knjigu koja meni
jeste autoritet - tebi, kome ona autoritet nije .... da od toga 'nema 'leba'.

Ne zameri onda mojoj slabosti.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mob
LG 4X HD
pretpostavljam da govoris o ljudima koji su doziveli klinichku smrt?ljudi iz raznih kulrura u tom stanju "vide" ono sto je u skladu sa njihovim verovanjima za zivota,hriscani Sv. Petra,muslimani...otkud znam sta,40 devica mozda,budisti nesto trece.Dok god je mozak ziv a to je slucaj kod klinichke smrti,sve sto neko "vidi" u tom stanju je samo subjektivni dozivjaj.
Ako govorish o nekim ljudima i dogadjajima opisanim u Bibliji ili drugim crkvenim spisima,ja to smatram bajkama,pa nema smisla da komentarishem,i naravno da ne zameram.
A mogu ti isprichati jednu zanimljivu prichu iz jedne drugachije,ne hriscanske kulture,koja je praktikovala zrtvovanje zivotinja.
Malo cu da je uprostim.

Dakle,sprema se svestenik da zrtvuje jarca i primeti on da se jarac smeje cekajuci da bude zaklan.Upita on jarca: "Zasto se smejes,pa ubrzo ces umreti?" na to mu jarac odgovara "Ovo je stoti zivot koji zivim kao jarac,posle ovoga vraticu se na svet ponovo kao covek" i   
u tom momentu jarac se zamisli a zatim poche da plache "zasto sada plaches?" upita ga svestenik. "Plachem zbog tebe" odgovori jarac "I ja sam  nekad bio svestenika kao i ti,i zrtvovao sam jarcheve bogovima i ovih 100 zivota kao jarac su kazna za to."
Tako su prestali da zrtvuju zivotinje  Smile .Ljudi u svasta veruju  Smile 

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
isus je umro pa navodno oziveo ali ipak ljudi i dalje umiru . svako se sa smrcu suochava sam jer ne moze niko da umre za tebe. ti ne zivish isusov zivot,niti isus zivi tvoj zivot.zato ne mozesh da kazesh isus ce me spasti ,jer niti si ti isus,niti je isus ti. samo ti mozesh da pomognesh sebi.
a da ,shto se tiche vatrene kochije... druze costa ,shto vishe budesh trazio grehove i pravila (morala ili zakona) protiv tih grehova ,i pravila i grehovi ce se umnozavati kao zrna peska. na kraju cesh se toliko uplesti u grehove da cesh sam sebe osuditi na pakao.
« Poslednja izmena: 09. Jun 2006, 04:50:19 od bf_109_g_6 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Aum Namah Shivaya

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 278
Zastava Nikšić
OS
Linux
Browser
Mozilla
mob
Apple iPod Touch
Citat
Ada vise nema
Meni se vise cini da se svijet pretvorio u taj tvoj Ad dolaskom Hristosa Smiley
IP sačuvana
social share
Peace, Love, Unity, Respect
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 124
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Bog je nesto sto se ne moze objasniti jer je iznad ljudske svesti.Bog je nesto sto zivi u nama i kod svih je razlicit tako da ne postoji def. Boga ili neka sema kako se do njega dolazi!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1279
Zastava NS
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Citat
Sta je Bog?
Uteha onima koji u njega veruju...

Upravo tako

Mnogo se o njemu prica, i zato se stvaraju hiljade teorija o njegovom postojanju. A svaka od njh svojim ubedjivanjrm demantuje onu drugu. I sad kako da se veruje........
« Poslednja izmena: 28. Jun 2006, 16:29:35 od frikazoid »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 69
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mob
Siemens Pocket Loox T830
E to je bog
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 18 19 21 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Jul 2025, 09:36:27
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.