Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 23:32:18
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sta je Bog?  (Pročitano 28565 puta)
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 36
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ako ne se ne bi uzdao u Boga ko bi me onda mogao spasiti od greha i smrti?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49634
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
dobro pitanje
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mob
LG 4X HD
Citat
Ako ne se ne bi uzdao u Boga ko bi me onda mogao spasiti od greha i smrti?

dobro pitanje

dobro pitanje?  Smile To je vishe odgovor na pitanje sta je Bog,Bog je ono chime se ljudi koji se plashe smrti zavaravaju i teshe.
Od smrti te sigurno niko nece spasiti,od greha ako bash zelis mozes se spasiti sam.

« Poslednja izmena: 06. Jun 2006, 10:02:25 od arlekin »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Ericsson T65
Cak i ateista u nekoj najtezoj situaciji u zivotu u kojoj je bio, sigurno je u sebi uzvikuno pomozi Boze pa ga makar te misao odvela do nekakve njegove predstave o Bogu. Smrt svakako nije kraj, i prava je misterija kako postoje ljudi koji smatraju da je smrt konaciste svega. Ne vidim razliku izmedju nekog depresivnog coveka kome su sve ladje potonule i nekoga ko kaze, niko te ne moze spasiti od smrti. A od greha se ne mozes sam spasiti, jer da mozes bio bi savrsen, a niko od nas nije to. Bio si nekad u zivotu bolestan, krenulo ti je lose...znaj da je to jer se ne mozes izboriti sam sa gresima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mob
LG 4X HD
To sto sam ja bio bolestan nema nikakve veze sa grehom,vec sa bakterijama i virusima.Prava misterija je kako neki ljudi veruju da posle smrti postoji drugi zivot samo zato sto tako pise u nekoj knjizi.
Da li postoji zivot posle smrti to niko sa sigurnoscu ne moze da kaze bez obzira koliko verovao ili ne verovao u to,a da ljudi umiru (ovozemaljskom smrcu) to valjda svi znamo,i od te smrti te niko ne moze spasiti.

"Greh" su definisali ljudi tako da o tome ne vredi prichati,sto je za nekoga greh za nekoga nije,pa je i spas od greha bespredmetna pricha.
« Poslednja izmena: 06. Jun 2006, 10:18:33 od arlekin »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49634
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
treba razlikovati grijeh od krsenja moralnog principa. To dvoje nije isto !

to sta je grijeh, a sta nije upste nisu definisali ljudi, i mi uospste nemamio najpotpuniju predstavu o tome... puno je dilema

moralne principe jesi ustanovili ljudi, a oni su tu kako bi se odrzao neki poredak i zavisi od vremena i u kom nastaje i drustva u kom se razvija. Zato danas moralni principi nisu isti kao sto su bili prije 200 godina i nisu jednaki za sve krajeve svijeta.

To sto si bio bolestan ima veze sa bakterijama i virusima, a bakterije i virusi imaju veze sa grijehom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Ericsson T65
Krsenje morala je greh, jer moral je od Boga ne od ljudi. Od ljudi nije nista sem greha. Zakon Boziji u nama zove se savest, covek koji ne veruje u Boga cini dobro onoliko koliko moze po svojoj savesti ciniti, a kada pocne krsiti zakon Boziji onda krsi svoju savest, to je ono kada kazemo "pece me savest". Blagodat Bozija zadobija se kada se covek uzdigne iznad zakona Bozijeg, tj svoje savesti i onda Bog zivi u njemu umesto njega. Covek je onda uzivaoc te blagodati, svet covek. Bolest je posledica greha, jer zbog greha i priroda ispasta. Ne dobija se rak pluca zbog bakterija nego zbog pusenja, a pusenje nije nista drugo nego svestan greh koji cini covek.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
bog ne moze da vas spase greha i smrti. jer ne greshi bog niti umire bog nego vi. vash greh je samo vash , a vasha smrt samo vasha. svako ko veruje u greh je greshan .npr ovaj costa veruje u moral i u greshnost i na drugom svetu nece izbeci vatrenu kochiju
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
bog ne moze da vas spase greha i smrti. jer ne greshi bog niti umire bog nego vi. vash greh je samo vash , a vasha smrt samo vasha. svako ko veruje u greh je greshan .npr ovaj costa veruje u moral i u greshnost i na drugom svetu nece izbeci vatrenu kochiju
Premda nije bio 'ni kriv ni dužan', tj. ni grešan ni pogrešan,
Hristos Isus je umro - da ti i ja nebi morali.

Ti možeš reći: "Baš me briga, ne verujem, dakle ne marim".
Dobro. To je tvoja slobodo-voljna reakcija na Hristovu akciju ljubavi / voljenja tebe.

Ja marim.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mob
LG 4X HD
Citat
Krsenje morala je greh, jer moral je od Boga ne od ljudi.

Ako je moral od boga ajde molim te objasni mi kako to da se shvatanje morala razlikuje od nacije do nacije,kulture do kulture,kako je danas moralno ono sto se pre stotinu godinu smatralo nemoralnim chak i u istim kulturama?Da je moral od Boga valjda bi bio konstantna kategorija a ne promenljiv kao sto jeste.

@nemam pojma
ti verujes da ces ziveti vecno?
Da ponovim,govorim o fizichkoj smrti,jer ono sto dolazi posle niko ne zna,bez obzira u sta i koliko veruje.

Ako je Isus umro kao sto kazes da mi ne bi morali,sta se zbilo sa milionima ljudi koji su ziveli pre Hrista,da te podsetim,i pre Hrista su postojali ljudi nije vreme pochelo sa njim,jel su svi ti ljudi zavrsili u paklu?Jer oni u Hrista sigurno verovali nisu zar ne,uglavnom su bili ili ateisti ili su verovali u mnogo bogova.Sta se sa njima zbilo?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 23:32:18
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.