Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 20:04:30
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 36 37 39 40 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Šta je Ateizam???  (Pročitano 164262 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 219
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
I to sto kazes, mislim samo da se pilici praktikuju u Voodoo obredima.
Ali sada mozemo da raspravljamo o vrsti pilica, tovni, domaci.... Smile

Ateizam je drugi pogled na istu stvar, i samo po sebi nije ni tacan a nije ni netacan, isto kao i relgija do odredjene granice.
Necu da budem budala i da kazem da bog nije postojao, ali mogu da budem bistar i pitam da li postoji sada.
Po nekim africkim verovanjima bog nije deo ovog sveta vec univerzuma, tako da bog mozda i postoji ali kakve vajde od toga neko od nas ima, to je pitanje. Smile
Tebe je stvorio Bog tj. tvog pretka Adama tako da ima vajde jer si ziv stvoren ali ne razmisljas dovoljno pametno.

Otkud znas da je bog stvorio Adama?  Otkud znas da je Adam uopste postojao?  Ja bih rekao da malo vise razmisljam, i ne drzim se biblije ko pijan plota.  Svi odgovori do sada su u obliku citata.  Mogu da citiram i Mein Kompf i opet da napravim da sam ja upravu a da ti gresis.  Citiranje knjiga ne oznacava nista bez provere.  Na kraju krajeva nije vazna knjiga, vec onaj ko je citira.  Ta fina linija izmedju necega sto jeste i necega sto zelimo da bude se lako predje ako se ne pazi.  Ja razmisljam logikom, i logicno je da tako razmisljam jer ne zelim da budem ogradjen crkvenom retorikom i praznim opravdanjima.

Raven i goa, ako se na bilo koji nacin osecate prozvanim, nema potrebe. Napomenuo sam da postoje oni ateisti koji nisu lenji, ali vi niste shvatili kako lenji. Nisam ja pricao "boje se alata" lenji, nego dobar deo njih nema pojma u sta to ne veruje. Ne znam zasto imate potrebu da, cim kazem nesto uopsteno, cim generalizujem nesto, odmah reagujete! Pa Bog vas mazo (dobar komentar za ovu temu Smile), nisam za vas dvojicu pricao! Vi budite vredni i upuceni ateisti, i ja vam skidam kapu, ali je zalosna cinjenica da gomila njih nije... Ua, ateisti!  Smile  Smile  Smile
   Salim se, ljudi moji, samo lagano...  Smile  Smile
Ja ne poricem da ima ljudi koji ne veruju i ne znaju u sta ne veruju, ali isto tako ima ljudi koji veruju i ne znaju u sta veruju  Smile
Adam je dokaz Bozijeg stvaranja a lepo pise "stvori ga od praha zamaljskog"  naci medicinsku enciklpedijupavidi od cega je ljudskii ogranizam stvoren i od cega se sastoji. Mozes da me tom satanistickom knjigom ubedis da je zlo jedinstveno u nastojanju da potisne dobro i plemenito. Mozda bi ti voleo da je ta knjiga Biblijaa li hvala Bogu nije
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Kako je Adam dokaz?  Jel mozes da dokazes njegovo postojanje?  Bez citiranja biblije, toga sam se nacitao.
Bez zla nemas dobro i bez dobra nemas zlo.  Da postoji jedno ili drugo samo po sebi, ne bi znacilo ista.
Kojom satanistickom knjigom?
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 219
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
Dokaz smo svi mi jer nas je Bog po svom oblicju, nisu sigurno majmuni koji vise na granama.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
LG 4X HD
Citat
I slozicu se sa prethodnicima, moze se reci da su ateisti oni koji i vise preispituju i vise promisljaju... sto je i logicno.  Smile
Jasno,nije chak potrebno ni da mnogo preispitash da bi se recimo zapitao kako je u Nojevu barku moglo stati 2 miliona zivotinja (a to je najskromnija cifra koja je u opticaju o broju zivotinjskih vrsta) i hrana za njih za 150 dana kada recimo samo par slonova dnevno pojede 300 kg hrane i popije 150 litara vode,dakle za 150 dana 45 tona hrane i preko  20 000 litara vode samo za par slonova,a gde su zirafe,nosorozi,krave,konji,ovce...a tek onda mesojedi,mozda je Noa imao frizider u kome je chuvao nekoliko tona svezeg mesa?A shta tek sa zivotinjama kojima je zivotni vek kraci od 150 dana?i to sve pod pretpostavkom da je Noa u to vreme mogao da napravi takav jedan brod i skoknuo do recimo severnog pola kako bi nahvatao par polarnih lisica i belih medveda.
Usput,svake godine se otkrije nekoliko hiljada novih zivotinjskih vrsta,pretpostavljam da ih je Noje otkrio pa su se u medjuvremenu zagubile.Inache,dve jedinke nisu dovoljne za produzetak vrste i sve te spashene vrste bi izumrle svejedno.
Na kraju se postavlja i pitanje potrebe za jednim takvim poduhvatom,jer Bog je mogao stvoriti te zivotinje opet kao shto ih je stvorio i prvi put,uopshte nije bilo potrebe za spasavanjem.

Pricha o Nojevoj barci je beznachajna,nju sam naveo kao primer jer je bila prva biblijska pricha koja mi je delovala neverovatno josh dok sam bio klinac.

I onda neko ko veruje u jednu takvu prichu meni kaze kako ja ne preispitujem nishta?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Summoning sensation

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 894
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
SonyEricsson k810i
Ja ne poricem da ima ljudi koji ne veruju i ne znaju u sta ne veruju, ali isto tako ima ljudi koji veruju i ne znaju u sta veruju  Smile

Zalosno, ali da, i takvih ljudi je poprilican broj...

Ne znam zasto imate potrebu da, cim kazem nesto uopsteno, cim generalizujem nesto, odmah reagujete!

Bas zato, sto generalizujes na osnovu svog iskustva a predstavljas ga kao cinjenice. A kako ima ovde i nas ateista, ne zelimo da se na temi dodje do opsteg zakljucka da su atesti ljudi koji nista ne proveravaju, ne znaju u sta ne veruju, i ne veruju zato sto su doneli takvu odluku tek tako. Takva generalizacija ma koliko se ogradjivao ili stavljao smajlije ustvari osporava ateiste kao ljude koji imaju svoj stav sa razlogom.

I slozicu se sa prethodnicima, moze se reci da su ateisti oni koji i vise preispituju i vise promisljaju... sto je i logicno.  Smile

Naravno da sam takvu generalizaciju izveo iz sopstvenog iskustva, kako drugacije mogu!? Izlazem to kao individualno misljnje, tako da ne znam ko ce shvatiti to kao cinjenice. Ponavljam, jednog ateistu sam upoznao koji poznaje veru...jednog! A to sto pricas za smajlije nije ogradjivanje, vec znak da ni jedna moja recenica ne treba nikome da predstavlja pretnju, da ga na bilo koji nacin proziva i da niko ne treba da se oseca ugrozeno. I ne mogu da razumem kako je to logicno da je lakse odrzavati veru nego neveru, ili obrnuto. Kakvo god tvoje misljenje bilo, ti negujes bas to misljenje, tako da ne mozes da znas kako je onom drugom.

E, a ovom recenicom povlacim "cinjenicu" da su ateisti lenji, i iskreno se izvinjavam svakom koji je na to naisao i osecao se prozvanim. Meni nije cilj da ja drugima namecem svoje misljenje, niti da se prepirem. Zeleo sam samo da izrazim sopstvena misljenja, tako da ne znam sto ste svi tako pogodjeni.

I evo, specijalno ovom prilikom, cini mi se, jedina moja poruka bez smajlija! Ne mogu to da cvrsto tvrdim, ali...

Citat
Jasno,nije chak potrebno ni da mnogo preispitash da bi se recimo zapitao kako je u Nojevu barku moglo stati 2 miliona zivotinja (a to je najskromnija cifra koja je u opticaju o broju zivotinjskih vrsta) i hrana za njih za 150 dana kada recimo samo par slonova dnevno pojede 300 kg hrane i popije 150 litara vode,dakle za 150 dana 45 tona hrane i preko  20 000 litara vode samo za par slonova,a gde su zirafe,nosorozi,krave,konji,ovce...a tek onda mesojedi,mozda je Noa imao frizider u kome je chuvao nekoliko tona svezeg mesa?A shta tek sa zivotinjama kojima je zivotni vek kraci od 150 dana?i to sve pod pretpostavkom da je Noa u to vreme mogao da napravi takav jedan brod i skoknuo do recimo severnog pola kako bi nahvatao par polarnih lisica i belih medveda.
Usput,svake godine se otkrije nekoliko hiljada novih zivotinjskih vrsta,pretpostavljam da ih je Noje otkrio pa su se u medjuvremenu zagubile.Inache,dve jedinke nisu dovoljne za produzetak vrste i sve te spashene vrste bi izumrle svejedno.
Na kraju se postavlja i pitanje potrebe za jednim takvim poduhvatom,jer Bog je mogao stvoriti te zivotinje opet kao shto ih je stvorio i prvi put,uopshte nije bilo potrebe za spasavanjem.

Pricha o Nojevoj barci je beznachajna,nju sam naveo kao primer jer je bila prva biblijska pricha koja mi je delovala neverovatno josh dok sam bio klinac.

I onda neko ko veruje u jednu takvu prichu meni kaze kako ja ne preispitujem nishta?

Prica je vise nego cudna, slazem se, samo sto ti mislis da se svake godine otkrije vise hiljada razlicitih podvrsta. Nije sigurno Noja trcao na nase prostore po kreketusu, pa u amazon onu jarko zelenu, pa onu crvenu zabu, a onda... I kod vecine zivotinja su bas dve jedinke dovoljne za produzetak vrste, jer znamo da kod zivotinja degeneracija ne postoji. Mada, i pored ovoga, prica jeste cudna svejedno...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Sony xperia
Tema:
"Šta je Ateizam???"

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC One
@Jaroko, mene diskusije na forumu ne vredjaju niti ugrozavaju, dugo diskutujem ovde.

Sustina je samo u tome da takav stav predstavlja sliku o neukim i lenjim ateistima (iz licnog iskustva, ali tako se cita) nasuprot nacitanih i kriticki orjentisanih vernika. A onda se izvlaci zakljucak da su vernici bolji (ja ne kazem da su gori, vec da smo svi isti ali razlicito razmisljamo).

Kako ti nije logicno to sto pitas? Evo, ja cu generalizovati ali na osnovu cinjenica (a imas na hiljade cinjenica - citaj ljudi svake nedelje u crkvama)... ne ulazim u meritum, tacnije ko tamo sve dolazi, za mene su oni svi vernici)... koliko njih je istrazivalo, propitivalo, citalo literature i za i protiv? A koliko broj ima iskljuciv stav i na sam pomen diskusije o nepostojanju Boga te pocne cudno gledati, davati ti epitete i analize kao jedan clan foruma nama, odbijati da te uopste saslusa, ili nakon tvog opsirnog izlaganja samo kaze "Ma to je sve da nas odvrati od boga".

Nadam se da sam sada bio jasniji  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 219
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
Na zalost ateizam je velika prevara jer je po stoti put odaljo coveka od Boga. Ateizam je moze se reci skriveno oruzje u rukamaonihkoji bi dazive "slobodno" a nisu slobodni ni sa samim sobom. Ja kriticki razmisljam i proveravam nisam slepac koji ide ivodisve u propast. Tao gde mogu pomognem gde ne mogu necu da odmazem, sklanjamse od veceg zlocinackog anaucio sam i nesto sto je Isus rekao " ne prosipa jbisere pred svinje"
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
LG 4X HD
Citat
Tema:
"Šta je Ateizam???"
U pravu si,odlutali smo od teme.Ipak da odgovorim na sledece jer indirektno ipak pojashnjava shta je ateizam.

Citat
  Prica je vise nego cudna, slazem se, samo sto ti mislis da se svake godine otkrije vise hiljada razlicitih podvrsta. Nije sigurno Noja trcao na nase prostore po kreketusu, pa u amazon onu jarko zelenu, pa onu crvenu zabu, a onda... I kod vecine zivotinja su bas dve jedinke dovoljne za produzetak vrste, jer znamo da kod zivotinja degeneracija ne postoji. Mada, i pored ovoga, prica jeste cudna svejedno...
Ako verujesh u kreacionizam nasuprot evoluciji onda ta crvena i zelena i kreketusha ne bi mogle danas postojati ako  ih sve,ali  bash sve moguce podvrste nije Noje sakupio.A bog je naravno iz nekog razloga stvorio sve te podvrste.Nagovestiti da je Noje sakupio samo jednu podvrstu a iz nje nastale sve ostale (jer ochigledno danas postoje) je dokaz evolucije.Kod nekih zivotinja su dovoljne dve jedinke,ne kod vecine,kod vecine nisu dovoljne.Svejedno,pricha govori o tome kako su sve zivotinje prezivele i nastavile da se razmnozavaju.

A pricha nije chudna,pricha je bajka.I nije jedina,svaka biblijska pricha je podjednako neverovatna i ne potkrepljena bilo kakvim dokazima.I neke biblijske priche su kontradiktorne jedna drugoj,kao recimo gore pomenuta pricha o Adamu i Evi koja je u kontradiktornosti sa prichom o nastanku sveta za 6 dana.

I sve to vodi odgovoru na pitanje shta je ateizam.
Ateizam je rezultat preispitivanja i logichkog razmishljanja na temu o Bogu.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC One
Na zalost religija je velika prevara jer je po stoti put odaljo coveka od svog okruzenja i drugih ljudi. Religija je moze se reci skriveno oruzje u rukamaonihkoji bi dazive "slobodno" a nisu slobodni ni sa samim sobom. Ja kriticki razmisljam i proveravam nisam slepac koji ide ivodisve u propast. Tao gde mogu pomognem gde ne mogu necu da odmazem, sklanjamse od veceg zlocinackog anaucio sam i nesto sto je Krisnamurti rekao "Mora da je teško onima koji u autoritete gledaju kao u istinu, umesto u istinu kao jedini autoritet."

Uz par izmena, odgovorih ti tvojim recina. Vidim, veoma plodonosna i cinjenicna diskusija koaj necemu sluzi  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 36 37 39 40 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 20:04:30
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.