Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 01:47:29
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 34 35 37 38 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Šta je Ateizam???  (Pročitano 164284 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
Nemojte Vojvodskog na lanac. Bar ne jos. Spojio nam je 4 teme (ustvari 5) ali nema veze bar je rasplamsao polemiku... Smile
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8

Stvarno misliš da je vera ta koja pomera planine?  Smile

Sto bi rekao Vudi Alen: Molicu se za njega, ali pomoglo bi i kada bi on udario
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u jurkovićevim porukama, to nije do njega već do sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Sony xperia
Citat
Ne znam Softe, kakve veze imaju pilici sa satanom?
Smile Aaaa odkud znam.  Smile  Mozda misli na zrtvovanja Uostalom kada dodje, pa neka objasni. Ja li sam mu advokat.  Smile

Nemojte Vojvodskog na lanac. Bar ne jos. Spojio nam je 4 teme (ustvari 5) ali nema veze bar je rasplamsao polemiku... Smile
Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
I to sto kazes, mislim samo da se pilici praktikuju u Voodoo obredima.
Ali sada mozemo da raspravljamo o vrsti pilica, tovni, domaci.... Smile

Ateizam je drugi pogled na istu stvar, i samo po sebi nije ni tacan a nije ni netacan, isto kao i relgija do odredjene granice.
Necu da budem budala i da kazem da bog nije postojao, ali mogu da budem bistar i pitam da li postoji sada.
Po nekim africkim verovanjima bog nije deo ovog sveta vec univerzuma, tako da bog mozda i postoji ali kakve vajde od toga neko od nas ima, to je pitanje. Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
drago mi je sto je ova tema ponovo zazivjela Smile

nadovezala bih se na moje prethodne postove na ovoj temi,a u njima sam otkrila svoja razmisljanja o istoj i svoje stavove...tako da...unaprijed bih se ogradila od eventualnih pitanja ko sam i sta sam... Smile...za one koje mrzi da prate postove,mada....mislim da vecina sa kojim bih i razgovarala ovdje prati ovu temu na pravi nacin.

u jednom razgovoru sa monahom od prije nekoliko godina...na moje pitanje kako to da su svedocanstva iz proslosti u vidu religijskih spisa puni svedocenja ljudi o javljanju Boga i raznih svetaca,puna iskustava o dodiru sa onostranim,a koja su prethodila dubokom vjerovanju mnogih... danas toga...skoro i da nema Smile....

monah mi je odgovorio jednom simpaticnom pricicom,koju sam ja kasnije i nasla u jednoj knjizi,a postavljeno je bilo nekom rabinu...ukoliko se ne varam...doduse,pitanje je drugacije formulisano,ali poenta je otprilike ista...e pa,recenica koju je rekao taj rabin,a meni prenio monah glasila je otprilike ovako:

"danas nema puno onih koji bi se poklonili dovoljno duboko"  Smile

priznajem,a to su ,sigurna sam ,primjetili i oni koji prate ovu temu,da meni ne smeta sto se cesto u duhovnoj literaturi i u razgovoru sa ljudima na duhovnom putu,susrecem sa recenicama koje nisu direktne i koje se,cini mi se,vise obracaju srcu nego li razumu....dozvoljavam da ce mnogi reci da mi je velika mana sto me cesto ne zadovoljavaju odgovori direktni kao pesnice Smile...previse sam covjek,valjda,previse sam od osjecanja i intuicije...sta li?dodjem ja sa razumom do odredjenog dijela puta...a onda me razum...koci.

razmisljajuci o toj recenici i u pokusaju da je objasnim sebi i pokusam shvatiti,a da je najblize istini,a opet da zadovoljim glad svoga razuma za odgovorima u vidu jedne pesnice Smile...cini mi se da bi se to moglo objasniti ovako...( naprezem se iz sve snage Smile)....

savremeni covjek se uslijed svog ogromnog i nesumljivog razvoja,i u smislu evolucije,a samim tim i na polju nauke i naucnog poimanja svijeta,udaljio od sebe samog.nacinom zivota i bitisanja koji je mnogo komplikovaniji i kompleksniji,nego li je to bioo zivot covjeka u samo i pedeset godina prije,zanemario je emotivnu inteligenciju,samim tim napravio sebi kavez od te iste inteligencije,a zanemario rad na duhovnom rastu...osim toga,ukinuo je sebi pravo na tisinu i odabrao stres kao nacin zivota.a kazu, i vjerujem da je tako, da se samo u tisini nase duse mogu napajati rasti...( vecina ljudi danas bjezi u gomilu iz straha od ostajanja sa sobom samim)...

pa dalje...dostupnost znanja i mogucnosti da do znanja dodjemo i lako i brzo...ukoliko nesto iz neke oblasti ne znam,dovoljno je da se prikacim na internet. :Dne kazem da je to lose,ali smo time izgubili pravo da u potrazi za znanjem prodjemo onaj vazan proces...a to je traganje za istim Smile.znanje je postalo samo sebi cilj,a ne put ka tome znanju...ukinulo nam se pravo na duhovnu avanturu.

ne njegujemo,vecina,odredjene osobine koje bi bilo pozeljno imati da bi se doslo,eventualno,do nekih odgovora.
nismo skromni,njegujemo egoizam licnosti,ubjedjenost u vlastite sudove,jer nam savremeno drustvo to i diktira.
kult licnosti...i uglavnom nase sopstvene Smile

uradili smo sve,ama bas sve,da ne bi smo i vidjeli Smile
mozda,ko ce ga znati?

eto,jedan od nacina da se protumaci recenica.

nego,
moram sa vama da podijelim impresiju o jednom lijepom filmu Smile
na neobican nacin bavi se slicnom tematikom.nadam se da ce mi neko pomoci oko naslova istog,jer postoji mogucnost da cu da promasim Smile
mislim da se zove "Q- pax"...glume Dzef Bridzis i Kevin Spejsi Smile
da ne prepricavam...tema filma je vjerovanje i ljepota duse koja vjeruje- sa jedne strane i pokusaji da se to racionalizuje (uz pomoc nauke,naravno...)...i racionalizuje se,ali samo donekle...
i na kraju...ne svrstava se film ni na jednu stranu (to je vazno za reci),vec ostavlja nedorecenost i nedoumicu u tom smislu.
ja volim da kazem- lijep i suptilan poziv u traganje za nepoznatim Smile...u nama i oko nas.

eto...ocigledno da ne umijem da se zaustavim sa postovima na ovoj temi Smile
zaista mi je inspirativna...
« Poslednja izmena: 07. Apr 2009, 21:31:44 od sesircic »
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC One
Ja samo zelim kratko u vezi sa lenjim ateistima  Smile

Opet predrasude. Znas kako, ateista kad preispita svoje stavove nema neku preteranu potrebu da se objasnjava sa vernikom u smislu nekog ubedjivanja. Onda bi bio isti kao vecina vernika, promenio bi "stranu" ali bi modus ponasanja bio isti.

Jedino ako nisi hteo da kazes - lenji ste, preispitujte sve dok ne prihvatite da niste ateisti  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 219
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
I to sto kazes, mislim samo da se pilici praktikuju u Voodoo obredima.
Ali sada mozemo da raspravljamo o vrsti pilica, tovni, domaci.... Smile

Ateizam je drugi pogled na istu stvar, i samo po sebi nije ni tacan a nije ni netacan, isto kao i relgija do odredjene granice.
Necu da budem budala i da kazem da bog nije postojao, ali mogu da budem bistar i pitam da li postoji sada.
Po nekim africkim verovanjima bog nije deo ovog sveta vec univerzuma, tako da bog mozda i postoji ali kakve vajde od toga neko od nas ima, to je pitanje. Smile
Tebe je stvorio Bog tj. tvog pretka Adama tako da ima vajde jer si ziv stvoren ali ne razmisljas dovoljno pametno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
kako ste dosli do toga da su ateisti lijeni? Smile

pa da...WhiteGoa....i njegovi vjesti i britko napisani postovi Smile....
da znas da bi se mnogi trudili,a i trude se, da budes na njihovoj strani... Smile

edit:

nego,vidim ja da ce ovdje biti samo jalovog prepucavanja i vrijedjanja...sudeci po nekima...a lijepa noc...steta je uludo trositi Smile
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Sony xperia
@vojvodski
Bez ocena o tome kako neko razmislja. Pametno ili ne, nije tvoje da ocenjujes.

Citat
nego,vidim ja da ce ovdje biti samo jalovog prepucavanja i vrijedjanja...sudeci po nekima...a lijepa noc...steta je uludo trositi Smile
Jok more.   Smile   Samo uzivaj u ovoj i drugim nocima.   Smile Smile
« Poslednja izmena: 07. Apr 2009, 22:10:14 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
LG 4X HD
  Nemam momentalno vremena da temu citam stranicu po stranicu, tako da ne mogu da se nadovezem na predjasnje rasprave. Recicu samo da, koliko sam do sada ateista upoznao (puno!), znam samo za jednog koji je znao tacno u sta ne veruje, tacno da iznese svoje argumente, konkretno da se nadoveze na svaku tematiku vezanu za veru, i da i dalje ne veruje! E, to je ateista, covek koji zna ali koji ne prihvata. Ne mislim ja samo na hriscansku veru. Ovaj isti ateista je imo sirok dijapazon znanja vezanog za vere, kako hriscansku, tako i muslimansku, i sve kojima je svastika sveti simbol (budizam, hinduizam, djainizam). Naucio me je ponesto... Ali to je jedan jedini primer! Moja devojka licno, kdada sam poslednji put pokusao da je navedem na raspravu o Bogu, je rekla "E, nemoj, jezim se i plasi me kad tako pricas!" i "Plasi me crkva i sve to. Ako moram da biram, ne verujem". Ako moras da biras?!?!?! Pa zeno bozija, niko te ne tera da biras, nego je normalno da te interesuje! Izvinjavam se sto sam podrazumevao da si se negad u zivotu zapitala!!! I skoro svi, bar iz mog iskustva su takvi, nezainteresovani i lenji, i samo zato ne veruju!!! Nemaju pojma! Kazem, ima i ateista koji znaju u sta ne veruju, koji su verovali pa izgubili veru, koji nisu lenji, ali takvih je, na zalost, vrlo malo. Niko ne forsira veru u Boga, ali zar nije najnormalnije zainteresovati se, pa makar to rezultovalo ateizmom...

P.S. @vojvodski, brate, i ja sam vernik, i zbog toga cu da ti citiram: "Vadis trn iz oka brata svojega, a ne vidis deblo u svome...". Smanji malo sa tom fanaticnoscu, i nemoj, ako si iole hriscanin, da ti recenice budu ispunjene mrznjom i uvredama. Mozes pogledati citat Sv. apostola Pavla koji sam istakao na sl. stranici: Citat, otprilike na 3/4 stranice
Vidish,ja otprilike imam suprotan utisak, naime,na ovoj temi i na ovom podforumu ima puno ljudi koji  su vernici a i onih koji samo misle da su vernici i od nijednog od njih nisam dobio neke zadovoljavajuce odgovore.Ima i puno ljudi koji se izdaju za hrishcane iako sam ja koji ne verujem chesto veci hrishcanin od njih.Vecina se jako plashi testiranja njihove a i vere uopshte,reaguju burno i uglavnom u neskladu sa hrishcanskim uchenjem.Ne svi.
Ja lichno sam odgajan u hrishcanskom duhu,moj ateizam je posledica upravo preispitivanja onoga shto su me uchili.Kada je pochelo da me zanima shta je to hrishcanstvo i pravoslavlje, prochitao sam Bibliju,sakupio josh podataka,razmislio dobro o tome i...zakljuchio da to jednostavno nije istina i da Bog ne postoji.Ono shto je presudno je moj zakljuchak da je postojanje Boga logichka,matematichka i fizichka nemogucnost.
Mom neverovanju u Boga je uveliko doprinela i njegova samoproklamovana ispostava na zemlji, tj. crkva.Institucija koja je odgovorna za toliko zla da bi joj i sam Satana, kada bi postojao, pozavideo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 34 35 37 38 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 01:47:29
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.117 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.