Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 15:59:36
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 35 36 38 39 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Šta je Ateizam???  (Pročitano 164315 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 219
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
Agde si to nasao u svom zivotu da Bog ne postoji? Za crkvu se mozemo sloziti nanjih je i Isus upirao prstom i takvi isti kao sto su i onda bili ce sve verujuce ljude juriti kao kerove da ih rastrgnu je im smetaju
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
LG 4X HD
Gde sam nashao da Bog ne postoji?Pa  nisam nigde nashao da postoji,da sam bar negde nashao da postoji to bi mi bilo dovoljno.
Da se razumemo,ja bih voleo da Bog postoji,voleo bih ja i josh mnogo shto-shta drugo,ali to  nije dovoljno da poverujem da je  stvarno tako.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 219
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
Ako si vec procitao Bibliju sto nisi proverio jel se stvarno nesto iz nje desilo. Evo ja c uda ti kazem sva Danilova prorocanstva su se obistinila u dan videcemo sta ce biti sa onim koja predvidjaju skoriju buducnost, ako su se ova predhodna obistinila u dan ako je Bog pobedio smrt svojim linim primerom zasto ne bih verovao i da ce se ostalo so je ostalo obistiniti. Nemoj da verujes meni nego proveri
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
Citao sam ono o juznom ili severnom caru, ali nisam najbolje razumeo - jel se to desilo ili tek treba da se desi
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u jurkovićevim porukama, to nije do njega već do sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 219
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
Ako su u pitanju Danilova ona sus e skoro sva obistinila a ova koneretno Severni car je ono što je u Dan.8 opisano kao mali rog(Vatikan). Ukoliko on predstavlja duh lažne religioznosti, tada je južni car ono što je u Otk.11 duhovni Egipat i Sodom, svetovnost. Njegovo delovanje prepoznajemo kao “uvlačenje sveta u crkvu”. On ulazi u svetinju sa južne strane gde je postavljen sedmokraki svećnjak, koji simboliše rad Svetog duha. Ovaj duh deluje da prevari vernike u odnosu na tzv. male grehe, koji nisu tako teški kao licemerje i oholost, ali utiču na prekid veze sa Bogom.
Znaci da morasdapoznajes Danilove i Jovanove poruke dabi imaocelinu jer Sari i Novi Zavet su jedna celina
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 219
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
Ako su u pitanju Danilova ona sus e skoro sva obistinila a ova koneretno Severni car je ono što je u Dan.8 opisano kao mali rog(Vatikan). Ukoliko on predstavlja duh lažne religioznosti, tada je južni car ono što je u Otk.11 duhovni Egipat i Sodom, svetovnost. Njegovo delovanje prepoznajemo kao “uvlačenje sveta u crkvu”. On ulazi u svetinju sa južne strane gde je postavljen sedmokraki svećnjak, koji simboliše rad Svetog duha. Ovaj duh deluje da prevari vernike u odnosu na tzv. male grehe, koji nisu tako teški kao licemerje i oholost, ali utiču na prekid veze sa Bogom.
Znaci da morasdapoznajes Danilove i Jovanove poruke dabi imaocelinu jer Stari i Novi Zavet su jedna celina
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
LG 4X HD
Citat
Evo ja c uda ti kazem sva Danilova prorocanstva su se obistinila
Shta se obistinilo?Njegova prorochanstva se mogu tumachiti kako god hocesh i uklopiti u skoro svaki dogadjaj od 4 carstva pa do bilo chega,naprimer, Italijanskog fudbalskog prvenstva.Konkretno 2200 vecheri i jutara mozesh tumachiti kao 3 godine samo ako malo iskrivish matematiku i opet to dodje samo otprilike.

Citat
„3. I podigoh oči svoje i videh, i gle, stajaše kraj vode ovan, koji imaše dva roga, a rogovi behu visoki, ali jedan viši od drugog, i viši naraste posle.”

A tek ovo,mislim ,mozda ce neko reci da je sasvim jasno da se to odnosi na.....?
Naravno onaj ko nije prochitao crkveno tumachenje nikada nece pogoditi o kome se radi ma koliko dobar istorichar bio,jer se moze odnositi na bilo shta a i na nishta.
Mali rog je Vatikan?Otkud to?Kako to znash?Sam si zakljuchio ili si prochitao?Naravno da si prochitao,tako ti je recheno i ti verujesh.A mozda su te i slagali? Izmislili zato shto odgovara njihovim ciljevima da ti poverujesh?

Uostalom Danilo je ziveo nekih 6 do 7 vekova pre Hristva pa ga teshko mozesh nazvati Hrishcaninom.Meni je mnogo lakshe da poverujem chak i da je bio vidovit nego li da su njegova prorochanstva dokaz postojanja Boga.
A uopshte necu da ulazim u to da su njegova prorochanstva editovana od strane crkve pri prevodu sa aramejskog kako bi bolje "legla" na stvarne dogadjaje.

Pricha kako su se danilova prorochanstva obistinila je besmislica.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Summoning sensation

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 894
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
SonyEricsson k810i
   Raven i goa, ako se na bilo koji nacin osecate prozvanim, nema potrebe. Napomenuo sam da postoje oni ateisti koji nisu lenji, ali vi niste shvatili kako lenji. Nisam ja pricao "boje se alata" lenji, nego dobar deo njih nema pojma u sta to ne veruje. Ne znam zasto imate potrebu da, cim kazem nesto uopsteno, cim generalizujem nesto, odmah reagujete! Pa Bog vas mazo (dobar komentar za ovu temu Smile), nisam za vas dvojicu pricao! Vi budite vredni i upuceni ateisti, i ja vam skidam kapu, ali je zalosna cinjenica da gomila njih nije... Ua, ateisti!  Smile  Smile  Smile
   Salim se, ljudi moji, samo lagano...  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC One
Ne znam zasto imate potrebu da, cim kazem nesto uopsteno, cim generalizujem nesto, odmah reagujete!

Bas zato, sto generalizujes na osnovu svog iskustva a predstavljas ga kao cinjenice. A kako ima ovde i nas ateista, ne zelimo da se na temi dodje do opsteg zakljucka da su atesti ljudi koji nista ne proveravaju, ne znaju u sta ne veruju, i ne veruju zato sto su doneli takvu odluku tek tako. Takva generalizacija ma koliko se ogradjivao ili stavljao smajlije ustvari osporava ateiste kao ljude koji imaju svoj stav sa razlogom.

I slozicu se sa prethodnicima, moze se reci da su ateisti oni koji i vise preispituju i vise promisljaju... sto je i logicno.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
I to sto kazes, mislim samo da se pilici praktikuju u Voodoo obredima.
Ali sada mozemo da raspravljamo o vrsti pilica, tovni, domaci.... Smile

Ateizam je drugi pogled na istu stvar, i samo po sebi nije ni tacan a nije ni netacan, isto kao i relgija do odredjene granice.
Necu da budem budala i da kazem da bog nije postojao, ali mogu da budem bistar i pitam da li postoji sada.
Po nekim africkim verovanjima bog nije deo ovog sveta vec univerzuma, tako da bog mozda i postoji ali kakve vajde od toga neko od nas ima, to je pitanje. Smile
Tebe je stvorio Bog tj. tvog pretka Adama tako da ima vajde jer si ziv stvoren ali ne razmisljas dovoljno pametno.

Otkud znas da je bog stvorio Adama?  Otkud znas da je Adam uopste postojao?  Ja bih rekao da malo vise razmisljam, i ne drzim se biblije ko pijan plota.  Svi odgovori do sada su u obliku citata.  Mogu da citiram i Mein Kompf i opet da napravim da sam ja upravu a da ti gresis.  Citiranje knjiga ne oznacava nista bez provere.  Na kraju krajeva nije vazna knjiga, vec onaj ko je citira.  Ta fina linija izmedju necega sto jeste i necega sto zelimo da bude se lako predje ako se ne pazi.  Ja razmisljam logikom, i logicno je da tako razmisljam jer ne zelim da budem ogradjen crkvenom retorikom i praznim opravdanjima.

Raven i goa, ako se na bilo koji nacin osecate prozvanim, nema potrebe. Napomenuo sam da postoje oni ateisti koji nisu lenji, ali vi niste shvatili kako lenji. Nisam ja pricao "boje se alata" lenji, nego dobar deo njih nema pojma u sta to ne veruje. Ne znam zasto imate potrebu da, cim kazem nesto uopsteno, cim generalizujem nesto, odmah reagujete! Pa Bog vas mazo (dobar komentar za ovu temu Smile), nisam za vas dvojicu pricao! Vi budite vredni i upuceni ateisti, i ja vam skidam kapu, ali je zalosna cinjenica da gomila njih nije... Ua, ateisti!  Smile  Smile  Smile
   Salim se, ljudi moji, samo lagano...  Smile  Smile
Ja ne poricem da ima ljudi koji ne veruju i ne znaju u sta ne veruju, ali isto tako ima ljudi koji veruju i ne znaju u sta veruju  Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 35 36 38 39 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 15:59:36
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.