Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 17:35:25
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Šta je Ateizam???  (Pročitano 164480 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC One
ateizam je u stvari dijelom materijalizam-u kojemu se tvrdi da nema nista na svijetu duhovno...vjerovanje u ono sto se vidi i sto se cuje...ne sto se osjeca..

Demanti u recenici - ljubav nije materijalna, vec samo osecanja, i mozes samo da verujes da te neko ko kaze da te voli stvarno i voli... banalizovano ali obara teoriju  Smile

smijesno...

ali razumijem te..kada su tebi emocije materija...

samo mi je zao posto vidim da izmedju ateiste i ljudske figure sastavljene od lego kockica nema neke velike razlike  Smile

Eto koliko argumentovani diskutujes... odgovorim ti a ti prokakas "tebi su emocije materija"... tebi je razmisljanje izgleda zamorna radnja, da ti odgovorim u tvom "kulturnom" stilu  Smile

A na drugu konstataciju, opet odgovor u tvom stilu - samo mi je zao posto vidim da izmedju vernika i programiranog tostera nema neke velike razlike  Smile

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 168
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Nokia 6555
Šta da ti garatujem, da će neka pitanja zauvek biti nedgovorena. Pa o tome ti pričam celo vreme, brate mili. Da nikada nećemo saznati kako je svemir nastao. Nismo stigli ni do prvog kamena od Zemlje, da li si ti svestan toga. Kažeš da znaš ko je Hoking i da si ga čitao, pa kako mi onda postavljaš takve budalaštine kao pitanja.
Odakle ti to znas...Pre hiljadu godina covek nije znao odakle kisa dolazi,a sad to zna svako dete na planeti...
Znacemo kako je svemir nastao...Samo je pitanje vremena...
Mi,tj nase znanje ubrzava eksponencijalno,i vise smo uradili za ovih 10 godina,nego za poslednjih 10 hiljada...
Samo sacekaj...

Ти мислиш да ћемо прогресијом стићи до одговора на сва питања? Људска памет има лимит, није то тако једноставно. У 20. веку је дошло до експлозије науке и ширења знања, ал доћи ће се до неке тачке где ће почети стагнација.

Dokle god postoji nesto neistrazeno i dokle god imamo volje za istrazivanjem, nece biti stagnacije. A teorije kako neke stvari nikada necemo shvatiti su samo dokaz koliko nisko misljenje imamo o nama samima i koliko nismo svesni sopstvenih mogucnosti.

Predstavljanje ljudskog uma kao kofe koja se puni informacijama i verovanje da ce negde u buducnosti ta kofa biti puna i da cemo onda moci samo da blejimo kao ovce sa onim sto smo naucili do tog trenutka...

Zasto se onda uopste trudimo? Zasto ucimo? Koja je onda svrha naseg postojanja?

Bolje da posedamo oko logorske vatre i igramo dodole do kraja vremena  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 397
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
sfingo Smiley

posto izgleda da vjerues samo u ono sto vidis..vjerovatno kuci ne vjerujes majci  da te rodila...posto to nijesi mogao vidjeti  Smile

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC One
sfingo Smiley

posto izgleda da vjerues samo u ono sto vidis..vjerovatno kuci ne vjerujes majci  da te rodila...posto to nijesi mogao vidjeti  Smile

Smile

Neverovatno koliko si ogranicen, mislim da konj sa ularom ima sire vidike od tebe  Smile

Za razliku od postojanja boga (koga niko nikad nije video) ljudi svakodnevno vodjaju porodjaje. E sad, sto ti ocigledno mislis da pored bezgresnog zaceca postoji i stelth porodjaj, to vec nije moja briga  Smile
« Poslednja izmena: 22. Mar 2009, 22:28:42 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Sony xperia
@Coolrunner

Mslim da je vec vreme da obratis paznju na obracanje sagovornicima. Pocecu da to tumacim kao uvredu, a to zaista ne bi bilo zgodno.
Zamolio za malo vise obzirnosti, jer ni oni nisu ovde da bi ih neko na taj nacin tretirao.

Hvala za razumevanje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 397
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
alo RA Smile

normalno da ljudi svakodnevno gledaju porodjaje ali ja kazem da ga ti nijesi vidjeo...ili jesi izvinjavam se :ozan-k

nije svakodnevno,ali mnogi ljudi su vidjeli boga...na razne nacine..mada tesko je da ti objasnjavam sada ne bi shvatio...

bogorodica se do sada pojavila mnogima...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
interesantna tema,steta sto ne umijemo razgovarati bez prozivanja...i steta sto ne mozemo,makar na trenutke,napraviti otklon od sebe samih i svojih shvatanja i probati razumjeti,koliko mozemo potrebu za vjerovanjem i potrebu za nevjerovanjem.

jer,kada se malo bolje razmisli...to su dva lica jedne medalje Smile

covjekovog nacina da se nosi sa strasnom cinjenicom...a to je da je smrtan!
da ce svijet postojati,a njega nece biti.
racionalizacija u vezi toga kod covjeka je stalna...smrt je tesko,koliko god sebe ubjedjivali da smo smrt prihvatili,vrlo tesko "svariti" i prihvatiti kao dio naseg egzistencijalnog postojanja i dio postojanja ljudi oko nas.potpuno prirodnog ciklusa koliko i sam zivot.

ali koliko smrt jeste prirodna za covjeka uvijek uskih poimanja?

Alber Kami,jedan od najvaznijih i najpoznatijih pisaca egzistencijalne literature 20 vijeka ( " Mit o Sizifu" toplo preporucujem ),filozof i covjek koji se citavog zivota kroz pisanje obracunavao sa Bogom, covjekom 20 vijeka i tvorac u literaturi i filozofiji pojma " apsurdnog covjeka "- obesmislenog,lisenog potrebe da vjeruje u nesto izvan sebe,materijalisticki nastrojen,ali i duboko nesrecnog zbog saznanja da je jedino upucen na sebe i svoje snage pri "rvanju" sa svojom konacnoscu...dakle,neko ko je,ukoliko pogledate i njegovu biografiju i zivot van literature,vodio zivot u skladu sa svojim idejama i uvjerenjima,je napisao nesto sto,ajde da kazem grubo Smile,nije licilo na njega...

" samo je onaj slobodan ko na pravi nacin sagleda smrt.
poslije toga sve je moguce.
ja ne mogu da vas natjeram da vjerujete u Boga.
vjerovanje u Boga svodi se na mirenje sa smrcu.
kada prihvatite smrt,problem Boga bice rijese- ne obrnuto." Smile

nista novo,ako smo surovo iskreni prema sebi,pa priznamo koliko nas smrt negdje duboko uzasava...dakle,zadatak je samo na prvi pogled lak Smile

sto bi rekao jedan manje- vise nepoznati anticki pjesnik: " o,zasto je tako tesko umrijeti?"

dakle,kao bicima od ocinjeg vida,bicima koji vole vidjeti,opipati,probati ukus neceg,dodirnuti...da bi smo znali,prihvatili,probali ili vjerovali...covjek je uvijek bolno razapet svojom protivurjecnom prirodom.

pitam se,koliko nam pomaze,smeta li nama ocinji vid da vidimo?
 Smile

evo jos jednog lijepog citata,a koji bi problem ocinjeg vida,na najbolji nacin mogao objediniti:

"jer nista vrijedno dokazivanja ne moze se dokazati,niti nedokazati.
zato budi mudar,uvijek budi na osuncanoj strani nedoumice"

Alfred, Lord Tenison

ako podjemo od pretpostavke da je jalovo dokazivati postojanje Boga i suprotno- dokazivanje da istog nema...dakle,vjecita nedoumica i nedoumica od pecinskog covjeka pa naovamo...da li to znaci da je bolje,ljepse ili bar smislenije vjerovati?
zdravije,mozda?
lakse?

ili je,paradoksalno,teze?

ne zamjerite,ovo je dio foruma za filozofska razmisljanja Smile Smile
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
@Coolrunner

Mslim da je vec vreme da obratis paznju na obracanje sagovornicima. Pocecu da to tumacim kao uvredu, a to zaista ne bi bilo zgodno.
Zamolio za malo vise obzirnosti, jer ni oni nisu ovde da bi ih neko na taj nacin tretirao.

Hvala za razumevanje.
Smile e bas sam ti stopovao vreme da vidim kada ces da opomenes ovo stvorenje  Smile
nadam se da me neces izbaciti zbog offa  Smile 
                                                                                                                                            Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Sony xperia
@sesircic
Citat
ne zamjerite,ovo je dio foruma za filozofska razmisljanja
Dobro ti nama dosla na ovaj forum.  Smile

@gottago

Nemas potrebe za stopovanjem. Nekada je fitilj duzi, nekada kraci, ali uvek gledam da koliko toliko to ne utice na odluke, da clanovi ne snose posledice, da razumem ovo ili ono, da sagledam iz sto vise aspekata, opravdam, racionalizujem, ... a onda dodjem do onoga, nisam Bog, covek sam sa svim svojim manama i vrlinama. Koliko god sam u mogucnosti, razvlacicu i trpecu, ali ponekad i preko ledja clanova. Medjutim, ako ja trpim, i pokusvam i radim sve ono sto sam naveo, .. clanovi ne moraju.
 Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Joj Mit o Sizifu. To nije zdravo za mlađe od 18. Kako me je apsurd o kome Kami govori bacio u depresiju. To sam čitao u srednjoj školi, po profesorkinoj preporuci da bi bolje razumeli drugo njegovo delo "Stranac". Apsurd je opasan, ljudi sa strogo materijalnim pogledom mogu pasti pod njegovo dejstvo. Meni su se tad dešavale neke stvari na emotivnom planu, plus Kami, pa nije čudo što sam smisao tražio kroz religiju. No prošlo me je to, ali se i dalje pomalo bojim besmislenosti.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 17:35:25
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.