Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 20:51:37
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Šta je Ateizam???  (Pročitano 163989 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
Tek sad sam video ovo:

Citat
Na perfidan nacin si provukao da ateisti ne mogu nista da skontaju komentarom o Nobelu... posto je on za izuzetna dostignuca, ti nam indirektno kazes da je za nas ateiste razumeti i odgovoriti na ovo postavljeno ravno nekom izuzetnom dostignucu.

Pa ta pitanja nemaju odgovore, zato sam to napisao. Nemam pojma šta da ti kažem  Smile

U težak si brate ko crna zemlja....... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC One
Citat
kad očigledno nemaš bele veze o nekim stvarima.
Citat
U težak si brate ko crna zemlja....... Smile

Odluci se  Smile

Citat
Pa ta pitanja nemaju odgovore, zato sam to napisao. Nemam pojma šta da ti kažem

Da uozbiljim, posto me polako dozivljavas kao nekog ateistu/inkvizitora (gle ironije). Ajde sto si stavio pitanja na kojih nema odgovora (ostavio sam to za sutra, a do tada cu ti verovati na rec), ali ko nema odgovor, ateisti ili ljudi uopste?

Ako nema niko, to ne podrazumeva da ateisti nisu u pravu. Za masu stvari u poslednjih par hiljada godina se nije znao odgovor, pa se vremenom nasao.

Realno, koliko je kroz milenijume i vekove postavljano pitanja koje ti postavljas nama od strane vernika? I sve sa ciljem da se kaze - nemate odgovor, mi imamo, bog je resenje. A kada se dodje do odgovora, sledi novo pitanje, primereno tom vremenu... to je jedan zacarani krug, uvek ce se nalaziti novi odgovori a vi cete uvek postavljati nova pitanja.

Da smo mi zivi i zdravi  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
Ja sam postavio pitanja, na koji ljudski rod uopšte nema odgovora, od kad postoji. To sam postavio kao pitanja za razmišljanje.

Na ova pitanja nemaju odgovari ni ateisti ni teisti , nema odgovora na ta pitanja.

A postavio sam ih da se ateisti ne uljuljkaju suviše u nauku, jer napr. na pitanje kako je postao svemir ima bar desetak teorija. Neka pitanja će zauvek ostati neodgovorena, pa ako ti ovo nije jasno, onda neznam.

Uzmi pročitaj knjigu Stivena Hokinga " Svemir u orahovoj ljusci", on je fizičar ako nisi čuo za njega  Smile, pa ćeš videti da se pominje neko imaginarno vreme pre velikog praska. Nešto što čovek nemože da pojmi , osim ako svojim očima nije gledao "veliki prasak", sa sigurnog odstojanja. Smile

« Poslednja izmena: 22. Mar 2009, 04:51:11 od sova9072 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC One
Neka pitanja će zauvek ostati neodgovorena, pa ako ti ovo nije jasno, onda neznam.

Kako mozes da garantujes? Ozbiljan sam, nije peckanje, posto sticem utisak da ponekad tako dozivljvas  Smile
Citat
on je fizičar ako nisi čuo za njega  Smile,

Cemu takve predrasude? Naravno da znam, najpoznatiji istrazivac crnih rupa i zakrivljenja prostora, cime crna rupa "jede" svetlost i razgradjuje svu materiju koju usisa. Ali, kao sto je Stiven Hoking opovrgao neke od Ajnstajnovih teorija (ili njihove primene u nekim situacijama), ne znaci da nece neko ni njega osporiti. To i jeste prednost nauke, ne poznaje konzervativizam, uvek se razvija. Zato i kazem, i na postavljena pitanja ce se jednom doci do odgovora.

Citat
Nego da smo mi živi i zdravi  Smile

Smile
« Poslednja izmena: 22. Mar 2009, 04:07:07 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
A tvoj post pošto si se uozbiljio ide ovako.

Citat
Da uozbiljim, posto me polako dozivljavas kao nekog ateistu/inkvizitora (gle ironije). Ajde sto si stavio pitanja na kojih nema odgovora (ostavio sam to za sutra, a do tada cu ti verovati na rec), ali ko nema odgovor, ateisti ili ljudi uopste?

Kako sam se samo usudio na tako drsko delo, da postavljam pitanja na koje ljudski rod nema odgovore. I to još možda foliram, pa si ostavio to da proveriš za sutra, a do tada ćeš mi verovati na reč. I Federer je izgubio danas od Mareja, veruj mi na reč, gledao sam meč.

Citat
Ako nema niko, to ne podrazumeva da ateisti nisu u pravu. Za masu stvari u poslednjih par hiljada godina se nije znao odgovor, pa se vremenom nasao.

Ne to podrazumeva da vanzemaljci postoje.   Tvoj tok misli verovatno samo ti razumeš, a kad treba da se napiše misao , e onda nastaju (tvoji) problemi.

Citat
Realno, koliko je kroz milenijume i vekove postavljano pitanja koje ti postavljas nama od strane vernika? I sve sa ciljem da se kaze - nemate odgovor, mi imamo, bog je resenje. A kada se dodje do odgovora, sledi novo pitanje, primereno tom vremenu... to je jedan zacarani krug, uvek ce se nalaziti novi odgovori a vi cete uvek postavljati nova pitanja.

Ti verovatno reprezentuješ celokupnu populaciju ateista na planeti, pa ja vama postavljam pitanje sa aspekta vernika. Jesi ti uopšte siguran da sam ja vernik.   Priznajem ,ja verujem u transcendentalno.

Ispade da su svi naučnici zakleti ateisti, kojima su vernici uvek išli na nerve jer su uvek pominjali nekog Boga, kao odgovor za sve. I tako tokom vremena, sve manje i manje pitanja je ostajalo za vernike, a ateisti su lukavo smeškali jer po pravilu nauka uvek nađe odgovor na sva pitanja materijalnog sveta. Da li si ti uopšte svestan koliko je živelo i koliko danas živi naučnika koji veruju u neki oblik transcedentalnog.
« Poslednja izmena: 22. Mar 2009, 05:19:40 od sova9072 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
Neka pitanja će zauvek ostati neodgovorena, pa ako ti ovo nije jasno, onda neznam.

Kako mozes da garantujes? Ozbiljan sam, nije peckanje, posto sticem utisak da ponekad tako dozivljvas  Smile

Jbt, koja si ti bukova glava. Nemoj da se ljutiš , ali da li ti čitaš uopšte i razumeš išta od onog što sam napisao.

Šta da ti garatujem, da će neka pitanja zauvek biti nedgovorena. Pa o tome ti pričam celo vreme, brate mili. Da nikada nećemo saznati kako je svemir nastao. Nismo stigli ni do prvog kamena od Zemlje, da li si ti svestan toga. Kažeš da znaš ko je Hoking i da si ga čitao, pa kako mi onda postavljaš takve budalaštine kao pitanja.
« Poslednja izmena: 22. Mar 2009, 05:05:18 od sova9072 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 6809
Zastava Beograd,Vozdovac, Brace Jerkovic
OS
MacOS X
Browser
Mozilla AppleWebKit 528.1
mob
Nokia Neka stara nokia
Šta da ti garatujem, da će neka pitanja zauvek biti nedgovorena. Pa o tome ti pričam celo vreme, brate mili. Da nikada nećemo saznati kako je svemir nastao. Nismo stigli ni do prvog kamena od Zemlje, da li si ti svestan toga. Kažeš da znaš ko je Hoking i da si ga čitao, pa kako mi onda postavljaš takve budalaštine kao pitanja.
Odakle ti to znas...Pre hiljadu godina covek nije znao odakle kisa dolazi,a sad to zna svako dete na planeti...
Znacemo kako je svemir nastao...Samo je pitanje vremena...
Mi,tj nase znanje ubrzava eksponencijalno,i vise smo uradili za ovih 10 godina,nego za poslednjih 10 hiljada...
Samo sacekaj...
IP sačuvana
social share
Edit by Belgrade: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
ateizam je u stvari dijelom materijalizam-u kojemu se tvrdi da nema nista na svijetu duhovno...vjerovanje u ono sto se vidi i sto se cuje...ne sto se osjeca..
A sto pricas o necemu o cemu ne znas nista ili znas vrlo malo?
Mislim, nije sramota da proguglas ili da pitas.

Htjedoh sjesti i probati srociti odgovore na ova 'pitanja bez odgovora', ali kad sam dosla do Case for Christ u kojoj su se taaaaaaaaaaaaaaaaaaako nalupetali s pricom o Novom Zavjetu i kako nema dokaza o njegovoj iskrivljenosti i pazljivom biranju informacija, odustala sam. Klasicna religijska propaganda.

Citat
Prevodio sam neke knjige sa enleskog za sebe, a za vas me mrzi, pošto ovo iovako nije tema za one sa osnovnom školom. Pa ateisti kad budete imali odgovore na ova pitanja, javite se, jer za svaki odgovor sledi Nobelova nagrada.
I ne znam sto se iko s tobom raspravlja na ovom forumu kad si, osim sto si neupucen, plus i nezahvalan i bezobrazan sagovornik.
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 397
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
ateizam je u stvari dijelom materijalizam-u kojemu se tvrdi da nema nista na svijetu duhovno...vjerovanje u ono sto se vidi i sto se cuje...ne sto se osjeca..

Demanti u recenici - ljubav nije materijalna, vec samo osecanja, i mozes samo da verujes da te neko ko kaze da te voli stvarno i voli... banalizovano ali obara teoriju  Smile

smijesno...

ali razumijem te..kada su tebi emocije materija...

samo mi je zao posto vidim da izmedju ateiste i ljudske figure sastavljene od lego kockica nema neke velike razlike  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Odakle ti to znas...Pre hiljadu godina covek nije znao odakle kisa dolazi,a sad to zna svako dete na planeti...
Znacemo kako je svemir nastao...Samo je pitanje vremena...
Mi,tj nase znanje ubrzava eksponencijalno,i vise smo uradili za ovih 10 godina,nego za poslednjih 10 hiljada...
Samo sacekaj...

Ти мислиш да ћемо прогресијом стићи до одговора на сва питања? Људска памет има лимит, није то тако једноставно. У 20. веку је дошло до експлозије науке и ширења знања, ал доћи ће се до неке тачке где ће почети стагнација.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 20:51:37
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.084 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.