Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 23:35:48
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 75 76 78 79 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Šta je Ateizam???  (Pročitano 164973 puta)
Poznata licnost

create...destroy...enjoy!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2941
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia ????
Kad bi pobrojali sve one Pravoslavce koji jednom nedeljno odu do crkve, poste i pricescuju se,  broj pravih vernika u Srbiji bi se sveo na statisticku gresku. 

"Pravi vernik", kako ti to nazivas, ne mora biti onaj koji redovno posti i koji se pricescuje, vec onaj koji zivi po Pravoslavlju, postujuci zakone i bivajuci milosrdan... Ovo ostalo vrlo lako (i veoooma cesto) moze da izadje na cist pozeraj Smile
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla AskTbUT2V5 3.8.0.
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: S Baldrick
"Pravi vernik", kako ti to nazivas, ne mora biti onaj koji redovno posti i koji se pricescuje, vec onaj koji zivi po Pravoslavlju, postujuci zakone i bivajuci milosrdan... Ovo ostalo vrlo lako (i veoooma cesto) moze da izadje na cist pozeraj Smile
Po pravoslavlju pravoslavni vernik je onaj koji placa pravosalvnu clanarinu, koristi (placa) usluge crkve i daje prilog crkvi. Pravoslavni vernik nije onaj koji vredja one koji nisu pravoslavni vernici tako da mi nije jasno zasto sebe predstavljas kao nekakvog vernika ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

create...destroy...enjoy!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2941
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia ????
Citat
Pravoslavni vernik nije onaj koji vredja one koji nisu pravoslavni vernici tako da mi nije jasno zasto sebe predstavljas kao nekakvog vernika ?
Pa dobro bre, prijatelju, kako da covek ostane 100% smiren kad procita nesto ovakvo:

Po pravoslavlju pravoslavni vernik je onaj koji placa pravosalvnu clanarinu, koristi (placa) usluge crkve i daje prilog crkvi.
Na ovaj post apsolutno nema sta da se odgovori jer si potpuno promasio sustinu... Smile  Reci mi, leba ti, odakle si ti izvukao ovaj zakljucak? Samo mi nemoj citirati Pismo, posto "me nisi uverio da umes da ga tumacis na razuman nacin, i u skladu s tim ne smatram za shodno da sa tobom raspravljam o tome"(eto, da ne bude da vredjam Smile)
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
mob
Nokia Luvmya 520
Pa dobro bre, prijatelju, kako da covek ostane 100% smiren kad procita nesto ovakvo:
Za tebe nisam prijatelj ni u kakvom obliku i formi, a normalni ljudi ostaju smireni bez obzira sta procitaju.

Citat
Na ovaj post apsolutno nema sta da se odgovori jer si potpuno promasio sustinu... Smile  Reci mi, leba ti, odakle si ti izvukao ovaj zakljucak? Samo mi nemoj citirati Pismo, posto "me nisi uverio da umes da ga tumacis na razuman nacin, i u skladu s tim ne smatram za shodno da sa tobom raspravljam o tome"(eto, da ne bude da vredjam Smile)
Zakljucak sam izvukao iz stvarnosti u kojoj zivim u kojoj pravoslavna crkva smatra pravoslavnim vernicima samo one koji placaju clanarinu i kao sto sam naveo one koji placaju usluge crkve kao sto su krstenje, vencanje, sahrane.....Zbog lakse kontrole takvog stanja organizovane su parohije koje vode strog racun o svojim "ovcama". To kazem zato sto zaposleni u SPC sebe smatraju "pastirima" a vernici su njihovo "stado".
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49987
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung Galaxy S24
Po pravoslavlju pravoslavni vernik je onaj koji placa pravosalvnu clanarinu, koristi (placa) usluge crkve i daje prilog crkvi. Pravoslavni vernik nije onaj koji vredja one koji nisu pravoslavni vernici tako da mi nije jasno zasto sebe predstavljas kao nekakvog vernika ?

A koliko ta "clanarina" iznosi ?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: Magic Master

Crvenu, dve, tri godisnje koliko ja znam da su mi ljudi rekli da placaju.

A zasto ti ne odgovaras na pitanja iz posta #757 ?
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49987
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung Galaxy S24

Crvenu, dve, tri godisnje koliko ja znam da su mi ljudi rekli da placaju.

Pa to onda nije clanarina vec dobrovoljan prilog. Niko te iz crkve nece otjerati ako nemas da pridaris. 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
mob
Nokia Luvmya 520

Pa to onda nije clanarina vec dobrovoljan prilog. Niko te iz crkve nece otjerati ako nemas da pridaris. 
gde uopste ti zivis ?  U Novom Sadu se pravoslavnim vernicima naplacuje clanarina, crkva odbija da sahrani one koji nisu placali clanarinu, kada bi to bio "dobrovoljni prilog" onda ne bi bilo razloga da crkva odbije da nekoga sahrani. SPC je organizacija koja zaradjuje ogromne kolicine novca zbog ogromne naivnosti svojih clanova, bas kao i RKC ili druge "bezprofitne" religiozne organizacije.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49987
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung Galaxy S24

gde uopste ti zivis ?  U Novom Sadu se pravoslavnim vernicima naplacuje clanarina, crkva odbija da sahrani one koji nisu placali clanarinu, kada bi to bio "dobrovoljni prilog" onda ne bi bilo razloga da crkva odbije da nekoga sahrani. SPC je organizacija koja zaradjuje ogromne kolicine novca zbog ogromne naivnosti svojih clanova, bas kao i RKC ili druge "bezprofitne" religiozne organizacije.

Mozda su ti naplatili odrzavanje lokalnog groblja ili tako nesto. To da moras da placas svotu da bi bio "clan" crkve - nema sanse. 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
mob
Nokia Luvmya 520
Mozda su ti naplatili odrzavanje lokalnog groblja ili tako nesto. To da moras da placas svotu da bi bio "clan" crkve - nema sanse. 
Ti ustvari ne pricas samnom, ti meni samo pricas. Uopste ne odgovaras na pitanja i kreiras nebulozne premise.
Ja nisam vernik, drugi ljudi u mom okruzenju jesu, ti sada ( vec ni sam neznam kako drugacije da to okarakterisem nego ) drsko pokusavas da kazes kako sam ja lazov koji ovde izmislja nesto sto se mene uopste ne tice.
U cemu je fazon ? Ti ces meni da kazes sta SPC u mom gradu radi posto mislis da sam ja gluv i slep ?
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 75 76 78 79 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 23:35:48
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.045 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.