Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Sep 2025, 05:09:23
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 47 48 50 51 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Šta je Ateizam???  (Pročitano 164730 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: arlekin
Znam ja da je komunizam postojao pre Staljina,nema nikakve potrebe da me navodish da ja to shvatim  Smile  , nije to uopshte bitno za poentu onoga shto sam ja hteo da napishem,a to je da je sushtina progona vernika bio sukob dve slichne ideologije, a ne sukob  teista i ateista.
Nemam sposobnost shvatanja onoga sto si ti hteo da napises, znam jako dobro sta si napisao, i potvrdio ovim odgovorom.
Komunisti ne veruju u licnost nego u sistem, vernici veruju u licnosti zato sto ih recimo u "hriscanstvu" postoji
oko 30000 hiljada, sto predstavlja licnosti koje su te doktrine izmislili. Komunisti baziraju svoju ideologiju na stvarnosti, sistemu koji funkcionise u stvarnosti, a religija navodi coveka da veruje u nesto sto nije stvarnost.
Nadam se da mozes da shvatis razliku izmedju ideologije i fantazije. One ni nemogu da se sukobe posto ne postoje u istoj dimenziji. Jedini razlog zbog kojeg su ateisti (komunisti) imali sukob sa teistima je zbog ne mogucnosti koegzistiranja u jednoj osobi, a komunistima je za njihov sistem potrebna svaka osoba, ili ogromna vecina.
Citat: Sova9072
Šta je to što bi moglo da razdvaja vernika i ateistu.

U čemu je njihova razlika.........?
kao ljude apsolutno nista ne razdvaja vernika i ateistu, i jedni i drugi umiru, verujuci da zive.
Kakva je razlika da li ce neko da umre kao vernik ili ateista ?

jewpiter
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Ko zna zasto je to dobro?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 790
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Apple N73
Slazem se i sa ovim, ali ,bez zelje da raspirujem vatru,moram ipak da primetim, zar to nije sjajan argument da choveka nije stvorio Bog.
Bog je rec, ako coveka nije stvorila rec, sta ga je stvorilo ?
Da nije Rec dosla na ovu Planetu pre 6000-7000 godina da li bi postojao "Covek", "Majmun", "Riba", "Zaba"... ?
Ateizam je nedostatak verovanja u materijalno Bozanstvo, ne duhovno, Ateizam je nedostatak verovanja u
Gospoda Boga, ne Boga.
Mnogim Ateistima ti termini nisu poznati, jedno je "Bog", a sasvim nesto drugo je "Gospod Bog".

Jewpiter

Potpuno se slazem sa tobom, brate. Konacno neko ko zdravo i ispravno razmislja na ovom forumu. ko nije zaveden Darvinovom teorijom kojom nam ispiraju mozak odkad smo se rodili. Po njima je sve nastalo slucajno, samo od sebe, svo savrsenstvo koje vidimo oko sebe i u nama.
 Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
LG 4X HD
Citat
Komunisti baziraju svoju ideologiju na stvarnosti, sistemu koji funkcionise u stvarnosti,
U kojoj to stvarnosti komunizam funkcionishe?
Citat
a religija navodi coveka da veruje u nesto sto nije stvarnost.
za vernika,to u shta veruje  jeste stvarnost.  Smile

ostatak tvog posta ne mogu da prokomentarishem,jer:
Citat
Nemam sposobnost shvatanja onoga sto si ti hteo da napises

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
Nokia Luvmya 520
U kojoj to stvarnosti komunizam funkcionishe?
U onoj u kojoj zive ljudi cijom stvarnoscu taj sistem rukovodi. Bas kao i stvarnost kojom rukovodi Serijatski zakon
Islama, ili stvarnost kojom rukovodi zakon zivota Amish-a
za vernika,to u shta veruje  jeste stvarnost.  Smile
A za stvarnost, to sto vernik veruje nije stvarnost. U stvarnosti, nijedan se covek nije vratio iz groba, niti
postoji onaj koji je u grob otisao.
ostatak tvog posta ne mogu da prokomentarishem,jer:
Nemam sposobnost shvatanja onoga sto si ti hteo da napises.
Nemas sposobnost shvatanja onoga sto sam napisao, posto ono sto sam hteo da napisem ne postoji, postoji samo ono sto sam napisao.
« Poslednja izmena: 14. Apr 2009, 17:20:37 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Summoning sensation

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 894
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
SonyEricsson k810i
Slazem se i sa ovim, ali ,bez zelje da raspirujem vatru,moram ipak da primetim, zar to nije sjajan argument da choveka nije stvorio Bog.
Da nije Rec dosla na ovu Planetu pre 6000-7000 godina da li bi postojao "Covek", "Majmun", "Riba", "Zaba"... ?
Ateizam je nedostatak verovanja u materijalno Bozanstvo, ne duhovno, Ateizam je nedostatak verovanja u
Gospoda Boga, ne Boga.
Mnogim Ateistima ti termini nisu poznati, jedno je "Bog", a sasvim nesto drugo je "Gospod Bog".

Jewpiter

Potpuno se slazem sa tobom, brate. Konacno neko ko zdravo i ispravno razmislja na ovom forumu. ko nije zaveden Darvinovom teorijom kojom nam ispiraju mozak odkad smo se rodili. Po njima je sve nastalo slucajno, samo od sebe, svo savrsenstvo koje vidimo oko sebe i u nama.
 Smile Smile Smile Smile

Tako je!!! Ajmo sada da porobimo sve ateiste, i hvalimo Gospoda Boga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Smile  Smile  Smile

E, ljudi, zasto ne mozemo malo normalno, malo nepristrasno, nema ovo veze u sta ko veruje, vec ko ce sta da argumentuje, a argumenti ne bi trebali da su pristrasni, ne bi trebali da se obracaju nekome napadno, vec da pomognu ljudima da dele misljenja...
   Svakome kome smeta prvi pasus moje poruke, izvinite, ali je tu da naglasi ironicnost momentalne situacije u kojoj se tema nalazi... Stvarno izvinite, mozda nije u redu, ali, pored toga sto uopste ne mislim ista od toga, stvarno ne mogu da ne napisem neki banalni komentar koji se slaze uz kontekst.
« Poslednja izmena: 14. Apr 2009, 17:15:12 od Jarooko »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Sony xperia
Citat
Smile  Zar opet ??
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Summoning sensation

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 894
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
SonyEricsson k810i
Citat
Smile  Zar opet ??

Da, da, opet je poceo taj zacarani krug...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: Jarooko

Tako je!!! Ajmo sada da porobimo sve ateiste, i hvalimo Gospoda Boga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Smile  Smile  Smile

E, ljudi, zasto ne mozemo malo normalno, malo nepristrasno, nema ovo veze u sta ko veruje, vec ko ce sta da argumentuje, a argumenti ne bi trebali da su pristrasni, ne bi trebali da se obracaju nekome napadno, vec da pomognu ljudima da dele misljenja...
   Svakome kome smeta prvi pasus moje poruke, izvinite, ali je tu da naglasi ironicnost momentalne situacije u kojoj se tema nalazi... Stvarno izvinite, mozda nije u redu, ali, pored toga sto uopste ne mislim ista od toga, stvarno ne mogu da ne napisem neki banalni komentar koji se slaze uz kontekst.
Pa stvar je u tome da ja nista ne verujem nego iznosim dokaze koji govore protiv bilo kog verovanja.
Darwin je izbacio Teoriju, a ne Istinu o vrstama, i ta Teorija nikad nece biti preinacena u Istinu zato sto covek nije ista vrsta sa primatima, bas kao sto gorila i simpanza nisu ista vrsta.
Biblija govori o stvaranju vrsta od strane jednog jedinog izvora - zivota, sve vrste na Zemlji su nastale iz jednocelijskog organizma, ali se medjusobno razlikuju.
Ja nisam ni ateista niti sam vernik, volim sve ljude takvi kakvi su, i govorim samo ono sto vazi za sve ljude.

Jewpiter
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Sony xperia
Citat
Biblija govori o stvaranju vrsta od strane jednog jedinog izvora - zivota, sve vrste na Zemlji su nastale iz jednocelijskog organizma, ali se medjusobno razlikuju.
Ja nisam ni ateista niti sam vernik, volim sve ljude takvi kakvi su, i govorim samo ono sto vazi za sve ljude.
Eeeeeeeee najzad da se krene u nekom pravcu. Ovo bi se moglo izroditi u nesto dobro.

Molim Vas, samo nemojte da upropastite.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Da nema boga ne bi bilo ateista.  Mozda ne ateista ali bi bilo nihilista  Smile
Da nema satane ne bi bilo ni organizovane religije  Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 47 48 50 51 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Sep 2025, 05:09:23
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.