Oslobodih koji gigabajt prostora,pa ponovo obrćem (na smenu) Call of Duty Modern Warfare 2 i Call of Duty Modern Warfare 3.Uželeh se,nešto,kratkih rafala,a jedino me ove dve (iz novijih izdanja CoD/BF/MoH franšiza) ne smaraju do daske.Igram na hardened nivou i ume da bude čupavo tu i tamo.Dobro je što pređoh kampanje ,pa mogu da se vraćam na pojedinačne misije koje mi se više sviđaju.
Ja sam Modern Warfare 3 presao za jedno popodne i odmah sutra zaboravio da sam ga ikada igrao.
Nakon gotovo godine dana igranja danas napokon zavrsih Trackmania 2: Canyon. Ostalo je zabiljezeno da sam za to vrijeme presao preko 1550 mapa. Mnogo slobodnog vremena sam sprzio. Mozda i vise nego sto je vrijedilo.
Ja sam Modern Warfare 3 presao za jedno popodne i odmah sutra zaboravio da sam ga ikada igrao.
Kada je bila aktuelna,zaboravih je brzo i ja,ali mi je sada napucavanje u urbanim uslovima sasvim lepo leglo kada se trojka igra odmah nakon dvojke. Inače,dvojka mi je svojim "Wolverines","New Sun","Whiskey Hotel"...nivoima priuštila pravo zadovoljstvo tek kada ih poterah na maksimalnoj težini (veteran´s level).Jes´da igra vara sponujući neprijatelje tamo gde pre sekund-dva nisu bili,ali se isplatilo oznojiti se.Čak i recoil oružja postaje realniji ! Istina,jedva prođoh favele + štopovanu sibirsku jurnjavu na podmornicu i na hardened nivou,sumnjam da bi mi uspelo na veteranskom,a da se zaista borim protiv neprijatelja.
Pre desetak dana ponovo otaljao (pre definitivnog bacanja u đubre) CoD:World at War i baš mi se smučila koliko je šuplja. Poslednjih dana ponovo cepam Tom Clancy´s Rainbow Six : Vegas.Prvu trećinu igre odradih onakvu kakva mi je na staroj "uličarki" i moj vam je savet - ne maltretirajte sebe osnovnom (1.00) verzijom ,jer očajno izgleda (rezolucija,HUD,otfikareno pola ekrana...) !!! Ukoliko imate noviji monitor, obavezno skinite (barem) zvaničnu zakrpu 1.00 to 1.05,jer ona uvodi podršku za wide-screen (sa npr. GamersHell-a) i odgovarajuću "medicinu" (sa npr. GCW-a). Okrpite igru pomenutima i šljakaće savršeno na 1920 x 1080 (Win7 x64,kompatibilnost na WinXP,admin.prava).Čak će i panorama Vegasa veoma dobro izgledati obzirom na starost endžina. Loadout : a) stalni : štit + "Raging Bull" revolver b) promenljivi : neka jurišna automatska puška sa ACOG-optikom.Sve drugo je previše frustrirajuće,jer UI "pajtosa" koji vam pomažu nije najbolji (´ladno puste neprijatelja vama iza leđa). Nije odavno u prvoj mladosti i daleko je od toga da je savršena,ali još nije za bacanje.Uz pomenuto krpljenje,naravno.
I pored toga sto bas ne bih smeo zbog ostalih obaveza, resih da se prosetam jos jednom kroz (ovaj put malo graficki moderniju) zonu u cast njene tridesetogodisnjice p.s. toliko rekose i da ce da traje onaj betonski sarkofag sto prekriva elektranu, pa vi vidite
Pri kraju (još malo pa izađoh iz opake rafinerije u pustinji Nevade) .Tehnički/taktički naprednija od Vegasa 1,ali generičnija .Znatna razlika nivoa u težini.Nativno šljaka na Win7 x 64 (korisnički nalog),1920 x 1080p,wide-screen.