Planiram da igram freelancer sa modom discovery u multiplayeru,pa me zanima jel ima neko sa foruma da igra to,ili da je igrao?
Igrao sam Discovery mod. Taj mod se donekle može nazvati i ekspanzija, jer je puki kvantitet novog sadržaja enorman, ali se glavna mehanika gameplay-a nije menjala (tu seke nove, "brzo-se-zaborave" sitnice ).
Najveći problem je taj što je server previše restriktivan, više ćeš paziti da ne prekršiš neko pravilo, kojih ima zaista mnogo, a razmaženi igrači jedva čekaju da te prijave... makar je bilo tako kad sam ja bio online, možda se situacija promenila u međuvremenu.
Ufff,Serious Sam me je baš smorio.Obzirom da se i u "God-modu" ponašam kao da sam ranjiv (tj. eskiviram,tražim zaklon,koristim kombinaciju kefala i preciznog ciljanja),potpuno jasno mi je koliko je gubljenje vremena ovo igrati bez varanja,u sp-varijanti. Ono što valja : - grafika je prihvatljiva i za današnje pojmove - igra je odgovarajuće dužine - muzika nije loša Ono što ne valja : - koncept igre nije za svakoga (besomučno deljanje) - priča i njen završetak su - EAX (tj. prostornost zvuka nema veze s´mozgom) : dešavalo mi se da se nakon šibanja okrenem i zateknem neku karakondžulu na pola metra od sebe,kako me puni iz oružja,a ćuti,ili je čujem kao jako udaljenu - težina je nenormalna ( kada se na igrača stušte 3 krda džinovskih veprova,ili šta su već, u stampedu i još gomila čudovišta,nema se dovoljno municije,čak i da štit/zdravlje potraju);pod-nivo sa talasima bio-robota sličnih mehovima je,tek,priča za sebe... - egipatski izgled nivoa brzo postaje monoton
----------------------------- Sa druge strane,"mali-veliki" savet onima koji se odluče da po prvi put isprobaju Freelancer-a : pod obavezno kupujte heavy-fightera kome imate pristupa na vojnoj krstarici na početku igre !!! Ne uradite li to,najbolje do čega ćete duže vremena moći da dođete je light-varijanta koja (obzirom da je igračev pogled smešten iza tura letelice) izgleda kao Folksvagenova "Buba" bez stražnjeg poklopca prostora za motor. Ne ide se u težak boj sa rojevima bandita gledajući ofuljeno dupe Folcikine Bube.Sami sebi,u tom slučaju,delujete nekako neozbiljno !!!
« Poslednja izmena: 05. Jan 2012, 20:30:31 od Torivoje »
Završio Freelancer-a. Nakon pobede nad " Nomadima " i skriptovane scene u baru tokom koje se Trentu nudi mogućnost da bude oči i uši Reda,sledeći zadatak je : "Find a job" . Da li igra tu ostaje otvorena za korisniči beskonačni menadžment (slično kao kod "Elite" na C-64, svojevremeno),ili postoji još neki zaplet vezan za glavnu radnju,Red,Nomade,Džunko-bejbi... ?
Završio Freelancer-a. Nakon pobede nad " Nomadima " i skriptovane scene u baru tokom koje se Trentu nudi mogućnost da bude oči i uši Reda,sledeći zadatak je : "Find a job" . Da li igra tu ostaje otvorena za korisniči beskonačni menadžment (slično kao kod "Elite" na C-64, svojevremeno),ili postoji još neki zaplet vezan za glavnu radnju,Red,Nomade,Džunko-bejbi... ?
Nemas vise nista vec mozes da(kao sto i samo ime igre kaze) freelancerujes koliko hoces. Znaci mozes da uzmes neki teretnjak i svercujes stvari za profit a mozes i da npr. juris da kupis bolji brod i krenes da radis misije za odredjenu frakciju. Bolje brodove imas kod Nemaca(Rheinland) kao i Outcastova i Corsaira ali u onim udaljenim sistemima. Tada mozes na iste da nakacis i vanzemaljska(Nomad) oruzja koja kostaju 0 energije da pucaju tako sto nadjes crnu rupu gde se malo pobijes sa Nomadima ponovo pa im ispadne po koji put takvo oruzje. Za maximum lepo nadjes i odlican cannon(kupuje se negde kod Nemaca) i najbolje mine(neka olupina nekog broda) i to ti je to. Posle toga je beskorisno igrati posto gubi smisao osim ako bas hoces multiplayer.
"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah. Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"