Vanila...ne mogu da nadjem ni jedan mod da valja...probao sam neki mod pre,ne secam se jel reloaded ili smrter,ali secam se da je prepunio zonu sa neki ruznim zombijima koji hodaju na rukama i ostalim spodobama,a i bagovao je i izbacivao iz igre... Treba mi neki mod koji bi odrzao atmosferu stalkera,a pritom dodao neke nove stvari,questove,mape i novine u gejmpleju(poput onih sleeping pills,koje daje neki mod...odnosno mogucnost da spavas kad hoces itd)...vecina modova samo poboljsava grafiku,koja je (po mom misljenju) sasvim ok i bez njih...
SMRTER je poznat po bugovima, to ti je mod zalepljen starim flasterima.
Moj omiljeni lično mod za Stalker koji je prilično stabilan (barem u Stalkerovom kontekstu, naravno da ima bugova) jeste I Work Alone. Mod prilično otežava igru i dodaje dosta novih elemenata i naravno ulepšuje grafiku. Ako si ikad smoren opet i igra ti se Stalker, ja ti savetujem da ga probaš, ali v1.1 (v1.2 je dodala više problema nego što je dodala poboljšanja). http://www.moddb.com/mods/i-work-alone
Ako imaš guste dlake na testisima, probaj spinoff Mod koji dodaje još više stvari kao npr. gomilu novog oružija, ali je najmazohičnije iskustvo ikada, jeste mod pod nazivom Misery (ko bi rekao da je mod brutalno težak ) http://www.moddb.com/mods/stalker-misery
Može da prođe i vanilla, samo kada si veteran u Stalkeru, vanila je previše laka, mogu da imam unapređen Eksoskeleton + VSS Vintorez pre nego što napustim Zaton.
Ok,hvala.Sad je malo kasno za modove,vec sam u pripjatu xD Gledao sam i za misery i za I work alone na moddbu,ali koliko sam skapirao oba su ekstremno teska a misery je valjda dosta bagovit... U svakom slucaju,stalker kad se igra na ''stalker'' nivou je neverovatno lak,municije uvek u izobilju,neprijatelji slabi itd,tako da sam zazalio sto nisam stavio na veteran nivo ili instalirao neki mod Ono sto me malo nerviralo u stalkeru je to sto oni nazovimo ih ''bosovi'',odnosno jaca stvorenja poput kontrolera,pseudo-giganta i cega vec,su veoma retka u igri(mada,bolje i to nego mod koji cini sve mutirane divlje svinje i kerove nenormalno jakim,pa ti svi oni dodju ko bosovi xD...),tj. nalaze se na par tacno odredjenih mesta u igri i to je to...i kao da mi fali smucanja po tamnicama,podzemnim tunelima i mracnim hodnicima...
Digoh ruke od Death Spank - gaćerona vrline ---> previše bagova (tipa : popijem napitak za nevidljivost i vidi me čak i baba-Sojka,jedino ja ne vidim samoga sebe ; iskakanje u Win) + još gora repetitivnost nego u prvom delu,fazoni više nisu duhoviti,iste sporedne misije (sa preobučenim negativcima) kao u prethodniku...